Srpski Odbrambeni Pas (S.O.P.)

ZENKE U ODGAJIVACNICI - BUNDA -
124765257232131.jpeg

Taraaaa
Pogledajte prilog 320182
Beti
Pogledajte prilog 320183
Leaaaaaa
Pogledajte prilog 320184
Keti
DSC01079.jpg

Donaaaaaaa

Poslednja izmena:
Raduje me činjenica što dobijam sve više telefonskih poziva punih podrške za sve što sam godinama pisao na forumima, i što sam neke stvari pokrenuo sa mrtve tačke....

Ovom prilikom se javno zahvaljujem svima vama koji ste razumeli suštinu o čemu sam pisao ...

Hvala Vam i svako dobro ....

Хоће ли неко долазити на ЦАЦИБ у недељу 09.03. ??

Већина СОПова које знам и да се нађу на изложби,направила би више штете него користи.Ту пре свега мислим да би се потукли са другим псима.Тако да је боље и не водити их него направити проблеме.За моје псе сам сигуран да би се потукли,посебно мужјак који сигурно неће дозволити да га неки Цациб шминкер њушка :)

Власник који има потпуну контролу над својим псом и ако је тај пас стабиланог карактера не би требао да има проблем где год да се нађе... Но, добро свако ствара пса каквог жели. Виђао сам питове који кад виде другог пса не види ништа друго сем свог плена кога не испуштају из вида. Наводно ми је власник рекао да има крви од оца који је био у борбама и да је такав какав је(што није немогуће). Али, после сам видео клип како је пит окачен о гуму и власник га удара неким предметом по телу и дере се као лудак. Слажем се да СОП треба бити оштријег карактера али да одеш са њим где год, и да се побије или изазове невоље...

Ни ја нисам љубитељ изложбених модела :D ипак мислим да људи требају да виде и упознају СОП-ове.

Власник који има потпуну контролу над својим псом и ако је тај пас стабиланог карактера не би требао да има проблем где год да се нађе... Но, добро свако ствара пса каквог жели. Виђао сам питове који кад виде другог пса не види ништа друго сем свог плена кога не испуштају из вида. Наводно ми је власник рекао да има крви од оца који је био у борбама и да је такав какав је(што није немогуће). Али, после сам видео клип како је пит окачен о гуму и власник га удара неким предметом по телу и дере се као лудак. Слажем се да СОП треба бити оштријег карактера али да одеш са њим где год, и да се побије или изазове невоље...

Ни ја нисам љубитељ изложбених модела :D ипак мислим да људи требају да виде и упознају СОП-ове.

Све је то уреду,али на изложби,посебно овој у Београду,има много паса и много људи,тако да колико се год пазило,може доћи до инцидента.Узми пример,било која два СОПа(два мужјака или две женке који се први пут виде) по твом избору,стави их на неутралан терен и видећеш шта ће бити.Било да је власник ту или не,до сукоба ће доћи,ствар доминације.
Слажем се да људи треба да виде и упознају СОПа,али да виде оно што он најбоље ради,а то је чување.
Какво је време дошло и колико се полусвета накупило,у дворишту бих најрадије држао две дивље хијене :)

Све је то уреду,али на изложби,посебно овој у Београду,има много паса и много људи,тако да колико се год пазило,може доћи до инцидента.Узми пример,било која два СОПа(два мужјака или две женке који се први пут виде) по твом избору,стави их на неутралан терен и видећеш шта ће бити.Било да је власник ту или не,до сукоба ће доћи,ствар доминације.
Слажем се да људи треба да виде и упознају СОПа,али да виде оно што он најбоље ради,а то је чување.
Какво је време дошло и колико се полусвета накупило,у дворишту бих најрадије држао две дивље хијене :)[/QUOTE

Naprimer moj Kapo je uvek staložen na tuđoj teritoriji.Čak i kada mu priđe pas koji može biti neka vrsta opasnosti , nikada neće napasti prvi.Znam i primere Sopova koji su puštanii u borbe ( samo kratak test -slično kao što je bilo prikazano u emisiji "Sasvim prirodno" sa azijskim ovčarima) ,koji nikada nisu napadali prvi svog protivnika...
Sve zavisi od psa do psa i od njegovog odgoja...
Bio sam na jednoj izložbi sa Kapom i čak su se neki napuljci zaletali na njega a on uopšte nije reagovao bio je izuzetno staložen i miran...
Ne vidim zašto bi Sop bio problematičan da ide u štenju po izložbama ako je socijalizovan na vreme...?

Какво је време дошло и колико се полусвета накупило,у дворишту бих најрадије држао две дивље хијене :)[/QUOTE

Naprimer moj Kapo je uvek staložen na tuđoj teritoriji.Čak i kada mu priđe pas koji može biti neka vrsta opasnosti , nikada neće napasti prvi.Znam i primere Sopova koji su puštanii u borbe ( samo kratak test -slično kao što je bilo prikazano u emisiji "Sasvim prirodno" sa azijskim ovčarima) ,koji nikada nisu napadali prvi svog protivnika...
Sve zavisi od psa do psa i od njegovog odgoja...
Bio sam na jednoj izložbi sa Kapom i čak su se neki napuljci zaletali na njega a on uopšte nije reagovao bio je izuzetno staložen i miran...
Ne vidim zašto bi Sop bio problematičan da ide u štenju po izložbama ako je socijalizovan na vreme...?

Јел је Капо био пуштен или на удељености на којој не може да дође до физичког обрачуна?Није да не верујем,али појединим људима су пуна уста и карактера и социјализације,а право је чудо како ни један снимак о томе нема?!Част изузецима,али то је свега пар људи.Не кажем ја да је мој Дон дивљак,да напада све што се креће,али једноставно не жели контакт са другим псима.Ја пса нисам узео да га шетам са другим псима,нити да га водам по изложбама,није ми украс у шетњи,није ме брига да ли ће неко да га види и да каже ''како је лепа куца'',мом псу је поверена улога чувара и он то сасвим добро ради.А у осталом,Дона су људи видели и на две смотре,па могу људи и да посведочеА псе,посебно оне које лају,прилазе са леђа,кидишу немају шта да траже поред Дона...Мислим на моје псе.
Виђао сам ја СОПове који кулирају остале псе,чак и не обраћају пажњу на њих,али све док ти пси не приђу довољно близу да ови нападну.

Poslednja izmena:

Ево једног снимка СОП-ова који су били на ЦАЦИБ-у
Иначе Дон ми се свиђа и од мене имаш све похвале што се њега тиче. Нисам сигуран, али мислим да је женка по имену Рина(црна ако се не варам) твоја такође. И она је одлична женка.

Да напоменем да сам ја свог пса узео да га шетам и да ми буде љубимац :D мада га никада не бих водио на оценивања и такве ствари, али могу да га одведем да људи виде и упознају се мало боље са расом коју волимо.

Јел је Капо био пуштен или на удељености на којој не може да дође до физичког обрачуна?Није да не верујем,али појединим људима су пуна уста и карактера и социјализације,а право је чудо како ни један снимак о томе нема?!Част изузецима,али то је свега пар људи.Не кажем ја да је мој Дон дивљак,да напада све што се креће,али једноставно не жели контакт са другим псима.Ја пса нисам узео да га шетам са другим псима,нити да га водам по изложбама,није ми украс у шетњи,није ме брига да ли ће неко да га види и да каже ''како је лепа куца'',мом псу је поверена улога чувара и он то сасвим добро ради.А у осталом,Дона су људи видели и на две смотре,па могу људи и да посведоче.А псе,посебно оне које лају,прилазе са леђа,кидишу немају шта да траже поред Дона.

Na toj konkretno izložbi je bio na povodniku i mirno je sedeo ili stajao pored mene.
Nekoliko puta je bio u prilici (kada je bio pušten) da krene na pulina koji se zaletao na njega ali ga nije napao.Nad Kapom imam kontrolu i kada je pušten.

Ево једног снимка СОП-ова који су били на ЦАЦИБ-у
Иначе Дон ми се свиђа и од мене имаш све похвале што се њега тиче. Нисам сигуран, али мислим да је женка по имену Рина(црна ако се не варам) твоја такође. И она је одлична женка.

Да напоменем да сам ја свог пса узео да га шетам и да ми буде љубимац :D мада га никада не бих водио на оценивања и такве ствари, али могу да га одведем да људи виде и упознају се мало боље са расом коју волимо.
Хвала,Дон и Рина се захваљују :)
Кад сам рекао част изузецима,мислио сам и на овај снимак који си поставио.
Искрено,мени је драго што конктерно Дон први реагује и напада потенцијалну опастност и претњу и тиме не дозвољава да будемо угрожени ни ја ни он.Сврха пса чувара је да реагује да би спречио повреде њега или мене,а не да реагује тек пошто неко повреди мене или њега.

Back