stalac
Zainteresovan član
- Poruka
- 368
Stabilan i uravnotežen pas dobro procenjuje situaciju i zna kada treba da se reaguje a kada za to nema potrebe.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Stabilan i uravnotežen pas dobro procenjuje situaciju i zna kada treba da se reaguje a kada za to nema potrebe.
Сам си рекао да су се Напуљци залетали на вас.На мене кад се неко залеће,сигурно да нећу да стојим и да чекам шта ће тај неко уради,већ ћу да одреагуем.То исто очекујем и од мог пса.Стабилност и уравнотеженост немају везе са проценом ситуације,тј. проценом претње.Ал' нема ни везе...
Наравно да не можемо да причамо на истим дужинама,јер се ја држим једне приче и не мењам мишљење како ветар дуне.Ако се сећаш,скоро је била прича на БК где сам поставио снимак где жути и браон пас се склањају од маркиранта.За тог жутог си тврдио,а то има и записано,да је веома стабилан,уравножен пас са добрим чуварским способностима.Све би то било уреду,да на другом месту,овога пута на фејсбуку,за тог истог пса,на окупљању које сте правили,ниси рекао да вас је нон стоп одмеравао и да нико није могао да му приђе...Е сад,зашто је он реаговао на све вас,сигурно му нисте сви ви били претња,а већ си рекао да је стабилан и уравнотежен?
Opet mešaš babe i žabe , po običaju...
Za tog psa se lepo videlo na tom snimku kako se sklanja od markiranta ,jer ne zna šta se od njega očekivalo.Posle izvesnog rada sa tim psom ,kada je pas ,shvatio šta se od njega traži, pas je reagovao kako se i očekuje..
To sve lepo ide u prilog činjenici da postoje stečene i nasledne osobine...
Не мислим на тај део где се склања од маркиранта,него на део где причаш како је стабилан и уравнотежен,а нико не сме да му приђе и све вас одмерава.Горе си рекао да стабилан и уравнотежен пас одлично процењује ситуацију.Немогуће је да сте му сви ви представљали претњу.
Пре Рине и Дона,сам имао и Немачког овчара,птичаре и бретона.
Сам нисам изево ни једно легло.Тако да у складу са годинама,више сам времена провео са псима него ти.Шта више проходао сам уз птичара која се звала Рина и по коме је женка сопа добила име.
То колико је ко извео легала,није толико битно,јер је битан квалитет,а не квантитет.Са 23 године живота,само једну и по годину сам провео без пса у дворишту.
Iskustvo uči psa kako će se ponašati u datim situacijama , kako sam sve lepo i objasnio.
Da tebi objašnjav nema svrhe jer sve tumačiš na neki pogrešan način tako da sam odustao od toga...Sve sam lepo objasnio pa ko ume i želi da shvati shvatiće...
Imam dovoljno i godina i iskustva i znam kakvih sve profila ljudi ima psi mi nisu jedina preokupacija u životu , samo velika ljubav i hobi...
Kvalitet je bitan , to je tačno.Koje od mojih štenaca do sada nije kvalitetno?
Izvesti jedno leglo je bitno - tek kada to budeš uradio videćeš o čemu pričam ...
Od 1991 sam imao prvog rotvajlera i neke pse i pre toga ali prvog psa službene rase 1991 , o kome sam se samo ja brinuo.Šetao sam rota u godini kada si ti derane rođen.
Taj rot je bio moj pas.A intezivno se bavim psima od 2004.godine, od kada ih samostalno finansiram...
Pozdrav i svako dobro ti želim u odgoju tvog prvog legla....
Ево једног снимка СОП-ова који су били на ЦАЦИБ-у
Иначе Дон ми се свиђа и од мене имаш све похвале што се њега тиче. Нисам сигуран, али мислим да је женка по имену Рина(црна ако се не варам) твоја такође. И она је одлична женка.
Да напоменем да сам ја свог пса узео да га шетам и да ми буде љубимацмада га никада не бих водио на оценивања и такве ствари, али могу да га одведем да људи виде и упознају се мало боље са расом коју волимо.
Биће сила, свака част!
- - - - - - - - - -
Је'л од твог Дона?
Мој је сличних габарита, само што је месец дана старији. Ево једне слике.
![]()
Да, да, лошу сам слику поставио, ништа се не види. Мислим да је ова боља. Отац је Гери, а мајка је Мала.
![]()