Srpski Odbrambeni Pas (S.O.P.)

moram priznati da mi se vishe svidjaju ovi zhuti psi,shto vuku na mastife,
od recimo Mede,koji vuche na rota...
ali psi zu zakon! :)

Ako si gledao slike koje sam ja postavio,na tom okupljanju je bilo preko 15 pasa,vecina ih je bila zuta,ali sto je najbitnije,psi su u standardu i sto se tice boje,izgleda,a moram reci i karaktera.Ni jedan od pasa od kojih su bili probani se nije povlacio,bilo je mladih pasa koji ugrizu pa puste,to je stvar treniniga,ali ni jedan pas nije bio plasljiv,niti se povlacio.

Biblijski pogled na srpski jezik

Nenad Gavrilović,čuveni travar sa Romanije,tvrdi i dokazuje,da je srpski jezik bio naučni jezik starih naroda.
Putem srpskog jezika,stari narodi su objašnjavali kosmogoniju,odnosno nastanak sveta. Svi ti stari iskazi su identični sa današnjim naučnim otkrićima u matematici,fizici,hemiji,astronomiji.
To znači da je srpski jezik bio naučni jezik starih naroda,jer su njegove reči i njegovi slogovi matematički tačno objašnjavali nastanak sveta i nastanak čoveka.
„I reče Bog: neka bude svjetlost. I bi svjetlost“ (Post. 1.3)
Moderna naučna fizika tvrdi,da je od svetlosti nastala sva materija. Moderna hemija,kroz periodni sistem elemenata dokazuje,da su od vodonika,najlakšeg elementa u prirodi,nastali svi teži elementi,a najteži,odnosno najmaterijalniji elementi su radioaktivni elementi,koji su najpogubniji po čoveka.
I pravoslavna vera tvrdi,da kada materijalno prevlada nad duhovnim u čoveku,čovek postaje grešan,sklon padu.
Iz srpske riječi „svetlost“ nastaje riječ „svet“. Što znači da je svet nastao iz svetlosti i od svetlosti.

Pad je ime prvog čoveka

Ako kažemo „ja padam“, to je radnja u vremenu. Padanje je glagol,nešto što vrši radnju. A ako se padanje završi,slovo „p“,koje je pogon padanja (zašto danas kažemo pogon,pogoniti),nestaje. Ostaje imenica,to jest stanje „Ja Adam“, prvi pali čovek.
Samo srpski jezik objašnjava ime Adam,i ni jedan drugi.
Kada je Adam bio u Raju,on je bio bezuslovno Božije „Da“,saglasan sa svim što je Bog stvorio. Rajsko ime Adama nije bilo „Adam“,nego se on zvao „Da“. To ime „Da“ je označavalo suštinu Adamove duše,i suštinu samog stvaranja Adama.
Međutim,Adam se usprotivio Bogu,i on više nije bio prvobitno Božije „Da“. Nego je uspostavio sebe. Ja – ne – da – m ( ja ne dam).
Znači,Adam je prvi čovek u Raju koji nije sebe dao Bogu. Nego je uspostavio autonomiju svog sopstvenog ja,i postao je ličnost. Nije više bio isti kao Bog,postao je ne - sličan Bogu,jer je postao ličan. Time je narušio ravnotežu,možemo je nazvati energetskom,kosmičkom,i zato je odstupio u pad od svetlosti Božije. Ali,njegov pad iz Raja je i njegovo najveće lično iskustvo. I po tom ličnom iskustvu pada i otuđenja od Boga,odnosno samostalnosti u prolaznosti (jer Adam je pao u prostor i u vreme),dao je sebi ime - Adam.
Ime „Adam“ opisuje Adamovu traumu pada iz Raja. To ime je autorsko delo njegove novonastale ličnosti. Zato što je Adam novostvoreni čovek,i po tom praroditeljskom naslednom grehu svi ljudi traže da nanovo stvaraju sebe kroz neke ne - harmonične poteze. To im daje jednu osobenost u odnosu na druge ljude,jedan lični pečat njihovoj ličnosti.
Adam je umro. Njegovo ime se raščlanilo na „Ad“,što znači posmrtna tama,pakao; i na „Am“,što je početni slog reči „Amin“,neka bude tako Bože.
„Jer si prah, i u prah ćeš se vratiti“ (Post. 3. 19)
Adamovo ime se posle njegove smrti raščlanjuje u prah zemaljski,u tamu bez svetlosti – Ad.

P1040647-1.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
pozdrav sa brda...

ostenili smo Sivu....i Abu ..................i ocekujemo stenad dve Lare.....Azre.........Stela nazalost nije uparena ....nemogucnosti vlasnika da je dovede jos par puta ..........ocekujemo i Luna da nam se zasteni.........................................stenad Sive,Sile,Tare su udomljena......./par muzjaka ceka vlasnike/ a i dalje zenska stenad uz dogovor oko saradnje ..............
Ko nije povecao masne materije ,minerale krajnje vreme da ubaci u ishrani do 15%..........i obavezno koja kasicica neprzenog ulja/ maslinovo,suncokret/..........nasa je praksa da povecamo i unos ugljenih hidrata/hleba/.. dok traje povecano unosenje masti............../ zbog stolice pasa/ a zbog malog usporavanja metabolizma malo i krompira / skrob/.............
naravno ko misli da krompir steti psu nemora ga dodavati ................/ kolicine su 200gr po obroku/..........ovo su nasa iskustva....i ko nam veruje zelimo ih podeliti ...........

pozdrav sa brda ...i nesto slika stenadi......

Poslednja izmena:
pozdrav sa brda.....................

zdravlja i srece.......................dobro je pocela ova godina sto se tice pasa ...............dve kuje koje nisu kod nas su dale svoj doprinos sa 14 stenadi ......i
ocekujemo da nam se Luna osteni.............sve zenkice su podeljene pre nove godine.........a trenutno obuzdavamo desetak muskih stenadi.........

Uploaded with ImageShack.us

Poslednja izmena:
Поздрав свим чалновима форума и љубитељима паса!

Да ли је истина да се творац расе Господин Ненда Гавриловић одрекао стандарда као и неки од одгајивача?? Ту информацију сам прочитао на неком од форума, па ме интересује да ли је то тачно.

Не, не, нисам мислио да је нешто лоше (барем сам ја тако схватио "црно-бело") него сам питао из радозналости. Мислим, не знам да ли је то уопште тачно што је писало на том форуму. Свако пише ко шта хоће тако да...

Хвала за број од Господина Ненада, прочитао сам овај форум од почетка до краја и одгелдао све ове клипове које сте ми поставили :D тако да сам донекле информисан.

Ако је неко у могућности и има услове да удоми Српског Одбрамбеног Пса по имену Хана...Пас је вакцинисан и сетрилисан, здрав, веома је разиграна и у доброј форми. Фали јој још пар килограма да би била савршена. Била је у Чачку(избацила је нека жена зато што је изгризла отирач, барем тако кажу), па на Бановом Брду(човек је само пустио да оде) и на крају је завршила у Белој Шапици у Панчеву...пансион за животиње...

Прескаче ограду високу 1м и иде испред прага и ту чека човека који је храни и негује док се не врати кући. Зато је сад на ланцу. Човеку је жао да буде на ланцу па је жели што пре удомити...

ПАС СА ГОРЊИХ СЛИКА!!!

Back