Srpski Odbrambeni Pas (S.O.P.)

Evo one obecane slike,aj malo pisite o kvalitetima osnove(soguma) uzgoja Batinih pasa :)
Aj da vas cujem,recite i da ovo nije istina !!!!!

Opet se ogradjujem od diskusije o samoj rasi, ali ne mogu da odolim a da ne prokomentarisem ovog psa sa slike sa aspekta veterinarske medicine-tako zapusten rahitis svi veterinari ovog sveta ne bi mogli da srede, ma kakvi, vidjala sam u svojoj karijeri borca za zastitu zivotinja pse koji su bili zrtve ozbiljnog zlostavljanja a kojima su se posle operacije i nosenja sina po nekoliko meseci noge bolje ispravile od ovoga!

Jos jednom, ne znam koji je to pas, niti se razumem u rasu ali ostajem takodje i pri tvrdnji da je za zdravu populaciju neophodna genetska varijabilnost a sa svakim drugim postom sa najavom legla ciji je otac taj... Meda Romanijski se to ne desava. Nadam se da negde postoji "baza" mesanaca rasa koje su koriscene za rekonstrukciju, da bi se unela sveza krv, inace ce sop doziveti sudbinu mopsa u Britaniji gde u preko 2000 primeraka imaju DNK osnovu svega 50 pasa i onda imaju svakakve nasledne bolestine od displazije kukova i laktova, spine bifide, pa sve do jednookih nakaza!

Evo jednog citata sa sajta odgajivacnice:
Odgajivačnica pored LUNE/otac Nero-majka Lara/I MEDE ROMANISKOG /otac Roki-majka Fita/-selektovani u odgajivačnici Nenada Gavrilovića poseduje i ženke MILA I ODI selektovane iz legal LUNE I SOGUNA ROMANISKOG /takođe sa Romanije/ koje sav svoj genetski potencijal treba da ispolje parenjem sa MEDOM ROMANISKIM u toku ove godine.
http://www.srpskipasbak.com/sop- bak.html

Poslednja izmena:
pozdrav Bata brdo......

Ne bi da se ponavljam i pokusavam da se ubedjujem unedogled......................................sve sta smo pisali ,rekli svih ovih godina stojimo iza toga kao i ono sto radimo nadalje.......................................svako moze da gleda na nas rad kako zeli i moze da komentarise na svoj nacin i da izvlaci reci iz konteksta..................a neka drugi procene iz kog interesa to radi i dali je u pravu i kakvim recnikom i na kakav nacin to radi.
Kod nas na Brdu su psi takvi kakvi jesu i nisu predci od predaka sa Romanije vec su psi autenticni sa Romanije iz odgajivacnice Nenada Gavrilovica a imamo i tri psa koje je on odselektovao i odgajio i jako smo ponosni na to.
I ponosni smo sto smo pronasli zaboravljenne pse u Srbiji koji su pre 10-ak godina od strane Nenada poslati i uparili nasu kuju kako bi sacuvali deo istorije nastajanja SOP-a .I te pse takodje cuvamo i vredni su u drugom konteksu a takvi su kakvi jesu...................Nikoga ne ubedjujemo da su nasi psi najbolji i da su samo oni pravi....................................ima i drugih dobrih ..................kao sto ima i kod nas losih i pisano o tome ............................................................................Mi se drzimo zacrtanog puta godinama i postujemo lik i delo Nenada Gavrilovica tvorca i vlasnika rase koji po logici stvari i stvaranju rase ima sva prava na nju i verovatno je NAJMERODAVNIJI u ocenjivanju sopstvene rase........
I sve sto je pominjano ranije jos jednom je potvrdjeno i nama je to dodatno postovanje i potvrda dugogodisnjeg ispravnog rada...................
Pa kome se nesvidjaju psi nasi nemora da ih drzi........................................................mi smo iste pse cuvali i kada su se cuvali samo zuti psi sa crnom maskom pa ko je hteo to je cuvao...........................................nikog ne vredjamo ,omalovazavamo .Svaki pas ima rodovnik,svakog lose razvijenog psa menjamo ,psi su sa Romanije od Nenada Gavrilovica i to se moze proveriti ..............pa kome odgovara vrata su otvorena ......i kome ne odgovara vrata su otvotena moze da pogleda................vrata su zatvorena samo onima sa zlom namerom...........................................
Sa sadasnjim psima / u najavi jos jedan muskarac sledece godine/ mi smo oformljeni i idemo dalje a kome su sigurniji ili bolji drugi psi ,oni njih i neka drze......

Uploaded with ImageShack.us

Za desetak dana stenimo i Abu.....

URL=http://img593.imageshack.us/i/dscn0991q.jpg/]
dscn0991q.jpg
[/URL]

pozdrav Bata brdo......

Ne bi da se ponavljam i pokusavam da se ubedjujem unedogled......................................sve sta smo pisali ,rekli svih ovih godina stojimo iza toga kao i ono sto radimo nadalje.......................................svako moze da gleda na nas rad kako zeli i moze da komentarise na svoj nacin i da izvlaci reci iz konteksta..................a neka drugi procene iz kog interesa to radi i dali je u pravu i kakvim recnikom i na kakav nacin to radi.
Kod nas na Brdu su psi takvi kakvi jesu i nisu predci od predaka sa Romanije vec su psi autenticni sa Romanije iz odgajivacnice Nenada Gavrilovica a imamo i tri psa koje je on odselektovao i odgajio i jako smo ponosni na to.
I ponosni smo sto smo pronasli zaboravljenne pse u Srbiji koji su pre 10-ak godina od strane Nenada poslati i uparili nasu kuju kako bi sacuvali deo istorije nastajanja SOP-a .I te pse takodje cuvamo i vredni su u drugom konteksu a takvi su kakvi jesu...................Nikoga ne ubedjujemo da su nasi psi najbolji i da su samo oni pravi....................................ima i drugih dobrih ..................kao sto ima i kod nas losih i pisano o tome ............................................................................Mi se drzimo zacrtanog puta godinama i postujemo lik i delo Nenada Gavrilovica tvorca i vlasnika rase koji po logici stvari i stvaranju rase ima sva prava na nju i verovatno je NAJMERODAVNIJI u ocenjivanju sopstvene rase........
I sve sto je pominjano ranije jos jednom je potvrdjeno i nama je to dodatno postovanje i potvrda dugogodisnjeg ispravnog rada...................
Pa kome se nesvidjaju psi nasi nemora da ih drzi........................................................mi smo iste pse cuvali i kada su se cuvali samo zuti psi sa crnom maskom pa ko je hteo to je cuvao...........................................nikog ne vredjamo ,omalovazavamo .Svaki pas ima rodovnik,svakog lose razvijenog psa menjamo ,psi su sa Romanije od Nenada Gavrilovica i to se moze proveriti ..............pa kome odgovara vrata su otvorena ......i kome ne odgovara vrata su otvotena moze da pogleda................vrata su zatvorena samo onima sa zlom namerom...........................................
Sa sadasnjim psima / u najavi jos jedan muskarac sledece godine/ mi smo oformljeni i idemo dalje a kome su sigurniji ili bolji drugi psi ,oni njih i neka drze......

Nema ti sta koga da ubedjujes,ti se ponasas,a i tekstove po novinama objavljujes kao da je ova gore crvena cupava dzukela izasla iz neke druge odgajivacnice,a ne tvoje,nije mi jasno samo kako vas nije sramota da pisete one tekstove u novinama o nekim fals sopovima kao da su svi slepi i nevide kakvi psi izlaze iz tvoje odgajivacnice. Postavio si slike pasa koje si doveo poslednje,protiv njih nema niko nista,to sam i ja sam ponovio 100 puta,al ljudi su protiv pasa koji daju onakve pse kao sto je onaj gore postavljeni,a onakvih pasa ima brdo.Pricas stalno o nekoj selekciji,zar je onakav pas otselektovan,zar se to nije videlo i kad je stenetu bilo 2 meseca da nije u standardu. Ako ti je ovo selekcija onda ***.

Evo ovde je prikazano 6 tvojih pasa,aj budi covek pa reci jel ijedan ima nesto zajednicko sem mozda boje.Ako su ovo otselektovani psi kakvi su ti onda oni neselektovani? https://www.facebook.com/photo.php?...100001045980265&pid=348515&id=100001045980265

Ovo stene je staro 8,5 meseci tesko 27 kg,jel i ono u standardu? A otislo je za Dansku da predstavlja rasu!!!

A ovo je fals Sop :) Sa devet meseci i 3-4 dana,znaci razlika u starosti na slikama ova dva steneta je nebitna,pa ocenite sami tezinu i visinu,da ja ne bih mudrovao.

Poslednja izmena:
Jevdjo pominjao si Boerboela ,kako su u Rusiji jako kvalitetni,ne znam da li si pratio ali u Africi,u njihovim odgajivačnicama se mogu naći podaci kako su im psi 75% 80% itd čisti Boerboeli a u Rsiji majci to se pitanje i ne postavlja.I kod rusa se pojavljuju Američki buldozi od 60-70 kg ali standard govori da su toliki psi retkost a u Rusiji kod pojedinih odgajivača to je sasvim normalno.Toliko o tome.

Back