i nešto za danas
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Нисам сигуран можда идем на ноћни успон на Ртањ а можда закачим и мото скуп на бованском језеру и ноћну изложбу у Сокобањи
Urbanom psu je trebalo malo vise vremena da se promeni (malo vise nego sto ,,postoji" rasa sop). A i urbani sarplaninac je ovakav kakav je zbog ljudske selekcije i odabira pasa za uzgoj.
Ne mislite valjda da se ti sopovi razlikuju zbog geografskog porekla, svako od vas misli da zna kako ta rasa treba da izgleda. Zbog ljudi kao sto su pojedinci na ovom forumu dobra ideja o sopu ce propasti.
Sto se tice superiornosti sopa, nikakav problem nije udaviti mace ili nekog seoskog avlijanera, ako hosete da oprobate psa pustite ga u borbu. Ne mora da se bori sa pitom ,,najboljim za borbe" neka se bori sa psom svojih dimenzija (haskijem, kavkaskim ili srednje azijskim ovcarem, argentinskom dogom ...).
Pustite Gavrilovica da sam formira rasu SOP jer je to njegova ideja i on je zapoceo, a vama ako se ne svidja pravite svoju rasu (neka vam sop bude osnova). NE MESAJTE SE COVEKU U POSAO!!!!!
Neznam da li si jos aktivan po pitanju ove teme...jer sam se sad registrovao i citam temu izpocetka.Svidja mi se SOP kao rasa..prije svega zato sto je nas..srpki..
ali da li ti stvarno mislis da je pit bul jaci od kavkavskog ovcara,kangala ili srednjeazijskog ovcara.....Ja licno mislim da pit a ni SOP nemaju sanse protiv njih...Prije svega to su psi koji dobijaju vuka u borbi....a dosezu tezinu i do 100 kg......i nenadmasni su u borbi sa divljim zvijerima a znamo da takvih pasa nema mnogo.
Pozdrav svim ljubiteljima SOP-a
Da ne ispadne da pljujem po sopu al pit je za svoj posao najbolji i ne postoji rasa bolje selektovana za taj posao od pita
normalno uvek će se pojaviti u nekoj rasi pas(BLU) koji moze dobiti pita al na duze staze pit je
A retko koji pas ima herca da krene na vučinu i da ostane živ
ako je neki pas tezak ne znaci i da valja
to mu samo odmaže
Kome se šta više sviđa neka ide i piskara na toj temi,ovo je tema o SOP-u!!
U narednih nekoliko tekstova sam pročitao gluposti koliko nisam pročitao u prethodne 2,3 godine što se tiče poređenja.Vujo i pas su odavno odmerili svoje snage,ko nasedne na reklamu šta da mu radimo
Ako neko ima šta pametno da kaže o ovoj rasi,neka kaže,ako ima da postavi koju sliku-dobro došla,a daviteljske rasprave "ko je jači" neka ostanu između onih kojima nešto nije jasno.
![]()
Kome se šta više sviđa neka ide i piskara na toj temi,ovo je tema o SOP-u!!
U narednih nekoliko tekstova sam pročitao gluposti koliko nisam pročitao u prethodne 2,3 godine što se tiče poređenja.Vujo i pas su odavno odmerili svoje snage,ko nasedne na reklamu šta da mu radimo
Ako neko ima šta pametno da kaže o ovoj rasi,neka kaže,ako ima da postavi koju sliku-dobro došla,a daviteljske rasprave "ko je jači" neka ostanu između onih kojima nešto nije jasno.
![]()