Srpski Odbrambeni Pas (S.O.P.)

Узећу од кума фотоапарат, па ће бити нових слика, да не стављам старе.

31352_114239738620892_100001045980265_88139_750070_n.jpg

MOLIM KORISNIKE DA SE PRIDRŽAVAJU UPUTSTVA ZA POSTAVLJANJE SLIKA, NAROČITO DELA KOJI SE ODNOSI NA DIMENZIJE SLIKA-NEMA POTREBE DA DUŽA STRANA SLIKE PRELAZI 640 PIKSELA!!! http://forum.krstarica.com/threads/148154 Ne znam šta pokušavate da postignete postavljanjem tolikih slika, ali znam šta postižete-stranice se predugo učitavaju, a mi, moderatori imamo previše posla zbpg toga. Ubuduće brišem prevelike slike, pa vi razmislite!

pozdrav Bata brdo.....

Ne bi voleo da se ovo shvati pogresno ili kao povod za neku raspravu vec kao pomoc u pravilno merenje pasa..........................................................
kao jedan od parametra u biografiji pasa

Licnog sam misljenja da svaki muzjak preko 70 cm /65-70 kg/ i zenka preko 65 cm/ 50-55 kg/ zasluzuju svaku paznju.....i tezimo ka tome da svi nasi psi budu tih proporcija.Tipski tezimo da svi psi imaju snazne ekstremitete
kako prednje tako i zadnje ,sto snazniji varat ,krupnu glavu i srazmernu jaku,punu, njusku,grudni kos sirok snazan.........,pas proporcijalan u svakom pogledu.............
Pozdravljam slikanje pasa sa metrom i kada se odradjuje taj poso moglo
bi se slikati i glava iz profila i grudni kos spreda...... tako da postoje vise merljivih parametra koji uticu na kvalitet pasa.........

pozdrav
ps
za bilo kakav problem sa dermatitom koji prelazi u hronicni ili se tesko leci
dostavljamo mast koja ga uspesno otklanja u 90% slucaja/ teski oblici /,naravno bez ikakve nadoknade...........................Probano je pedesetak puta a biljni je preparat tako da nema kontraindikacija.....

На следећој фотографији се боље види висина.

DSCN2928.JPG

Сви знате да је Сопа уопште тешко сликати, такође је битан и угао сликања, тј. на којој је висини апарат. Бата је у праву када је реч о превилном мерењу пса, чак је то лепо и илистровао (знам где трерба мерити висину, али просто није било могуће држати метар и мерити Бена). Не би било лоше да се илуструју све позиције које би требало да се мере.

пс
кад види женку или другог пса његове величине, Бен "порасте".

To je relativno mlada rasa i na njoj ima dosta da se radi.Na sajtu su prikazani izvorni S.O.P-ovi (psi koji su bili izlozeni u Beogradskom zoovrtu)i S.O.P-ovi koji se nalaze u standardu,tako da to dosta unosi zabunu.Uskoro ce biti postavljen sajt kluba odgajivaca i ljubitelja S.O.P-a na kojem ce biti sve mnogo detaljnije opisano.

pedja lep ares(mislim da je on) malo si ga usajlao :D:D:D

nego citirao sam sa post sa prve stranice 27.10.2004

nego šta bi sa klubom ?
ima li išta od toga da postanete(odgajivači) pravno lice ?

Poslednja izmena:
Ares je u odličnoj kondiciji, slobodno se kreće 24h dnevno a uz to ima šetnje, istrčavanja i igre sa drugim psima. Vidi se po slikama i snimcima da je baš utegnut što kažeš kao sajla.
Treba prvo da se odži izložba pa tek onda klub, naravno na čelu svega je Nenad Gavrilović i dogovori su u toku.

Ocekujemo da za koju nedelju Lira udje u "teranje"

URL=http://img204.imageshack.us/i/img0041ar.jpg/]
img0041ar.jpg
[/URL]

URL=http://img25.imageshack.us/i/img0025iu.jpg/]
img0025iu.jpg
[/URL]

i otac Medo Romanijski

Lira je krupna zenka /sledi slika sa metrom/, pravilno razvijenih ekstremiteta/snaznih i prednjih i zadnjih,pravilno uglovanih/.Glava srazmerna ,njuska u granicama normale /nadamo se kod potomstva kraca za nijansu -snazniji je ugriz/.Odnos visine i tezine u granicama normale /nadamo se da ce u potomstvu taj odnos popraviti .
Poreklo sa Romanije iz odgajivacnice Nenada Gavrilovica...

Uploaded with ImageShack.us

Poslednja izmena:

Back