Drage kolege,
imao bih dva pitanja za vas. Verujem da nisam jedini lekar koji zeli da prijavi termin za vizu nakon 1.3., te stoga mislim da ce post koristiti i svim ostalim kolegama lekarima koji nemaju iskustva sa novom prijavom u ambasadi (Beograd). Naime:
1) Interesuje me da li je iko od vas podneo zahtev za Blau Karte nakon 1.3., s obzirom da na sajtu ambasade stoji da je za podnosenje zahteva neophodan "Defizitbescheid" (tj. odredjeni broj potvrde Defizitbescheid-a)? Da li je iko od vas dobio taj dokument? Gde se podnosi zahtev za njega, sta je taj dokument konkretno (znam da taj dokument govori sta mi "fali" od gradiva/iskustva itd.), i koliko se ceka na izdavanje tog dokumenta i da li se moze nekako podneti zahtev za Plavu kartu bez njega? Da li je potreban Einstellungszusage za izdavanje ovog dokumenta ili ne?
2) Da li se zna kada ce poceti sa radom vizno odeljenje ambasade u Beogradu, tj. kada ce opet moci da se prijavljuju termini za predavanje dokumenata? Ja trenutno na sajtu ne vidim nigde zvanicno obavestenje da ce punim kapacitetom nastaviti da rade od 15.6. iako sam tu informaciju mogao da procitam u razlicitim grupama...
Trenunto imam potencijalnog poslodavca iz Sachsen-a i puno bi mi znacio svaki odgovor/ link pouzdanog izvora.
Unapred se zahvaljujem na pomoci!