Pogledao sam nema, mozda je bilo na starijem obrazcu. Pise samo sa ukoliko se dokaze deficit da se ide na polaganje, tako nesto nema da se cekira.
Pogledala i ja

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pogledao sam nema, mozda je bilo na starijem obrazcu. Pise samo sa ukoliko se dokaze deficit da se ide na polaganje, tako nesto nema da se cekira.
Zdravo svima, nova sam na forumu, citala sam razne forume ovog tipa pa sam skoz zbinjena.. Ako bi neko ko ima vremena zeleo da me uputi u sve, veoma bih mu bila zahvalna.
Naime, moja prica je ova. Trebalo bi da zavrsim uskoro fakultet u Bg(redovno sam upisala 2012.godine(tzv. Bolonja :S), sada sam na b2/2, mislila sam do septembra, oktobra da pokusam da polozim c1,(ako ne onda b2). E sada, pitanje moje je, da li bi ja trebalo da placam prevodjenje plana nastave, sto sam videla da kosta i do 1000e ili ne? Da li mogu da podnesem zahtev za aprobaciju odmah nakon hospitacije, dakle pre nego sto pronadjem posao u Nemackoj ? (gledala sam dosta oglasa i u vecini traze polozenu aporobaciju) Mnogo hvala, unapred![]()
Mislim da vam je uslov za dobijanje vize Berufserlaubnis. A da bi ste dobili BE, morate u vecini pokrajina poloziti FSP. Odnosno, nadjite prvo poslodavca, da bi ste uopste znali koji su vam papiri potrebni. Prevedeni plan i program vam je potreban ako idete na uporedjivanje diplome. U nekim pokrajinama je lakse dobiti Approbaciju sa polozenim KP. Brze je i jeftinije.Zdravo svima, nova sam na forumu, citala sam razne forume ovog tipa pa sam skoz zbinjena.. Ako bi neko ko ima vremena zeleo da me uputi u sve, veoma bih mu bila zahvalna.
Naime, moja prica je ova. Trebalo bi da zavrsim uskoro fakultet u Bg(redovno sam upisala 2012.godine(tzv. Bolonja :S), sada sam na b2/2, mislila sam do septembra, oktobra da pokusam da polozim c1,(ako ne onda b2). E sada, pitanje moje je, da li bi ja trebalo da placam prevodjenje plana nastave, sto sam videla da kosta i do 1000e ili ne? Da li mogu da podnesem zahtev za aprobaciju odmah nakon hospitacije, dakle pre nego sto pronadjem posao u Nemackoj ? (gledala sam dosta oglasa i u vecini traze polozenu aporobaciju) Mnogo hvala, unapred![]()
Kolege, da li bi neko mogao da mi objasni onaj pocetni deo kada kontaktirate bolnicu, oni vas pozovu na razgovor. E sad vi imate B2, a oni traze C1 i aprobaciju ili za pocetak samo C1. Sta se posle ovoga desava? Je l' vi ostajete tamo dok ne polozite taj nivo ili se vracate u Srbiju? Hvala
Mozda mali gradovi, male bolnice, reha klinike..nekada odgovor od klinike dobijete kasnije i par nedelja kasnije. Strpljenje u svakom slucaju je neophodno. U medjuvremenu mozete poloziti FSP, npr. U bavarskoj nije potreban radni ugovor da biste prijavili ispit. Mozete i telc medizin, ali on je u jos par regija priznat. Kolege su vec pisale gde jos to vazi.Pozdrav svima na temi, citam danima deo sam razumela, deo ne. Fakultet sam zavrsila pre par godina, ovde godine i nemacki (B2, Goethe). Znam da je niz ugovor - FSP - viza. Bar sam tako razumela. Interesuje me preporuka za kliniku gde je moguce dobiti ugovor. Slala sam prijave na 10ak mesta, osim automatskih poruka nikakav odgovor nisam dobila. Verujem da je neophodno srpljenje, ali bilo kakav savet ili koja rec je dobrodosla.
Unapred hvala svima
Mozda mali gradovi, male bolnice, reha klinike..nekada odgovor od klinike dobijete kasnije i par nedelja kasnije. Strpljenje u svakom slucaju je neophodno. U medjuvremenu mozete poloziti FSP, npr. U bavarskoj nije potreban radni ugovor da biste prijavili ispit. Mozete i telc medizin, ali on je u jos par regija priznat. Kolege su vec pisale gde jos to vazi.
Da, ukoliko FSP polozite u jednoj pokjani, vazi se i u drugim pokrajinamaAko neko ima informacije u vezi sa sledećim pitanjem neka podeli:
"Wird die erworbene Bescheinigung über die Fachsprachprüfung auch in anderen Bundesländern anekannt?"
Znaci,postoji:Postoji dva modela ispita obratite paznju na to.
1. B2/C1 Medizin, priznaje se JEDINO u Sarlandu.
2. C1 Medizin Fachsprachprufung, priznaje se u SH i Hessenu.
Informacija je proverena jer sam licno (pre par meseci) kontaktirao njihove nadlezne institucije.
Recimo u SH se moze dobiti BE dobiti bez pondude za posao. Moze da se dobije BE sa tim Telc C1 FSP ili da se pollaze FSP kod njih, uslov je prijavljen boravk u SH ili da imate dokaz da hocete da radite bas u SH (da imate nekoliko neuspesnih razgovora za posao, trebaju dokazi)
Ulaznu vizu dobijate u ambasadi. Plava karta se dobija u uredu za strance u De i to nije ulazna viza vec aufenhaltstitel. Ukoliko vam je plata dovoljno velika dobijate plavu kartu. U svakom slucaju,dobijate aufenhaltstitel u uredu za strance..A mozda je nesto novo...Pozdrav svima, postaviljam pitanje na sve strane.. da li mi neko moze objasniti sledece? Da li je tacno da lekari stranci vise ne dobijaju plavu kartu kao ulaznu vizu nego neki paragraf 17???? Da li neko ima iskustva s tim? Tako mi je objasnila zena iz ureda za strance da je to nesto novo. Ja sam umesto plave karte dobila vizu sa tim paragrafom niko nije siguran sta to tacno znaci, a klinika sad nesto koci oko novog ugovora zbog toga. Viza je od novembra, koleginica je inace dobila u novembru redovno plavu kartu.. Pisala sam ambasadi, cekam odgovor.. Nista mi nije jasno!!!
Ulaznu vizu dobijate u ambasadi. Plava karta se dobija u uredu za strance u De i to nije ulazna viza vec aufenhaltstitel. Ukoliko vam je plata dovoljno velika dobijate plavu kartu. U svakom slucaju,dobijate aufenhaltstitel u uredu za strance..A mozda je nesto novo...