Srpski lekari u Nemačkoj

Pozdrav...odgovor je da..moguce je da dobijes BE bez polaganja FSP. Potreban ti je ugovor od poslodavca i jos ostali dokumenti koje ti prikupljas i dobices BE koja je ogranicena na mesto gde radis i vremenski na najvise 2 godine, automatski prilikom izdavanja te BE Regierungspresidium ce te prijaviti u nadleznu lekarsku komoru gde ces polagati FSP. O terminu polaganja FSP mozes da se dogovoris sa ljubaznom sekretaricom Fr Silva i mozes da trazis da bude i nekoliko meseci posle dobijanja BE...naravno tek po uplati takse od 350 evra...

- - - - - - - - - -

Pozdrav, odgovor je da, mozes raditi sa BE i posle polagati ispit za aprobaciju, za sve to imas rok od maksimalno 2 godine na koliko BE moze da se produzi..naravno ovo u teoriji dosta dobro zvuci, u praksi je malo drugacije, naime potreban ti je poslodavac koji ce da razume tvoje uslove i koji ce da pristane na njih...

Kolege, da li je iko od vas probio rok od 90 dana za kompletiranje dokumentacije za Blaukard ? Pitam za koleginicu, da ne otvara profil ovde. Polagala je FSP prosle nedelje, ali naravno, treba vremena da joj izdaju papir. Zadnji dan da kompletira dokumenta u ambasadi u Beogradu joj je 27.07.2017. Već je napisala i predala molbu da joj se produži rok za kompletiranje dokumenata, da li je neko od vas pisao ranije takvu molbu i kako je prošao s tim? Hvala unapred na odgovorima.

Drage Kolege,

Imam jedno pitanje. Da li znate neke agencije koje mogu da mi pomognu u nalazenju posla u Nemackoj?
Hvala

Najtoplije preporucujem- gospodja Sabina Banda. Ja sam preko nje dobio posao, i prezadovoljan sam.

SBP-Management
Egellsstraße 21
13507 Berlin

Telefon : +49 (0) 30 437 46 351
GSM :+49 (0) 173 642 4640
Fax: :+49 (0) 30 437 46 565
E-Mail : s.banda@sbp-management.com
Web : www.sbp-management.com

FSP sam polagao u Rostoku, ovdje je to uslov za dobijanje BE.
Ukratko o ispitu: Komisija od 3 ispitivaca, od toga su dva ljekara. Odmah na pocetku kazu da je to ispit o poznavanju jezika, a ne medicinskog znanja. Ja sam imao pacijentkinju sa promjenom na vratu koju treba odstraniti (ORL). U sustini klasicno uzimanje anamneze, Aufklärung i predstavljanje pacijeta Oberarzt-u. On malo pita o tegobama i za vase misljenje. Pacijent malo pocne da panici, pa ga morate malo smiriti. Na kraju imate 20 min. za otpusno pismo. Sve u svemu nista posebno, desava se i da ljudi padnu, ali rijetko. Svi su maksimalno ljubazni, i hoce da vas puste da polozite ako je ikako moguce. Svjesni su da im fali ljekara...

Pozdrav...odgovor je da..moguce je da dobijes BE bez polaganja FSP. Potreban ti je ugovor od poslodavca i jos ostali dokumenti koje ti prikupljas i dobices BE koja je ogranicena na mesto gde radis i vremenski na najvise 2 godine, automatski prilikom izdavanja te BE Regierungspresidium ce te prijaviti u nadleznu lekarsku komoru gde ces polagati FSP. O terminu polaganja FSP mozes da se dogovoris sa ljubaznom sekretaricom Fr Silva i mozes da trazis da bude i nekoliko meseci posle dobijanja BE...naravno tek po uplati takse od 350 evra...

Cao, da li ova informacija o dobijanju BE bez FSP u BW jos uvijek vazi? Jer u Antragu za BE stoji da treba priloziti dokaz o FSP prilikom predaje zahtjeva ili je zaista istina da se moze polagati i kasnije? Hvala :)

U decembru 2016. sam dobio BE na godinu dana za koji sam prilozio B2 diplomu,u januaru sam polagao FSP s time da su me automatski prijavili za FSP cim su mi odobrili BE, posto nisam znao sta kako funkcionise ja sam se prijavio odmah za FSP medjutim u komori su mi rekli da prvo ide uplata pa tek onda termin za FSP...neko je otkazao pa sam imao srece da upadnem odmah u januaru...inace zena mi je licno rekla da se FSP moze pomeriti po zelji s tim da pazis na period na koji ti je BE izdata...to je moje iskustvo iz BW...za detalje ako te interesuju mozemo se cuti preko maila...poz..

Back