Bilo bi dobro kad bi neko ko je imao iskustva sa dobijanjem vize, napisao koliko je cekao i i ako ima neke bitne informacije oko podnosenja dokumenata..
Jesi dobila termin za vizu?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Bilo bi dobro kad bi neko ko je imao iskustva sa dobijanjem vize, napisao koliko je cekao i i ako ima neke bitne informacije oko podnosenja dokumenata..
Mislim da je Sachsen jos uvek najbolji..
Hvala na informaciji!Priznaje se FSP (bar meni jesu), ja sam polagao u Hannoveru (Niedersachsen) FSP i priznali su mi ga u Baden-Württembergu te nisam morao polagati ponovo.
Mislim da je Sachsen jos uvek najbolji..
Imam i dosta materijala za FSP, ostavite mailove da vam prosledim.. Ne mogu da se ulogujem preko kompa da postavim javno..
Pozdrav.Moze li mi neko reci prema dosadasnjim iskustvima kolega u kojim pokrajinama je najlakse uraditi nostrifikaciju,a koje treba izbjegavati?U procesu sam sam trazenja posla pa bi mi ova info puno znacila
Da li je po vama onda najbolje odmah izabrati Kenntnispr. i ne slati dokumente Gutachteru na poredjenje?Puno osobo na forume je bilo u situaciji kao vi,morali su cekati po 1,5-2god. na obradu dokumenata...
Mozda imate "rupe" u CV-ju tj., da imate pauze pri nabrajanju toga sta sta radili. Ili ih jednostavno pitajte sta ne valja. Mislim da je neko pomenuo da u Hesenu jos uvek priznaju i Telc Medizin B2/C1 ispit i PKT Freiburg, tako da se onda ne mora polagati FSP, pa bi me cudilo da ne priznaju OSD.
Pozz svima,predao sam dokumenta za radnu vizu ambasade nemacke u Srbiji,i rekli su ovako,super,dobicete vizu za dva dana ali necete moci da je preuzmete bez Zusicherung der Erteilung der Berufserlaubnis.Pokrajina je Baden Würrtemberg.Pritom su naglasili da ne apliciram za Berufserlaubnis jer se dugo ceka nego za Zusicherung.Kakva je procedura,da li se Antrag formular razlikuje od Berufserlaubnis ja na Regierungspräsidium Stuttgart ne mogu da nadjem nijedan formular osim za Berufserlaubnis.Ako neko ima slicna iskustva kao ja neka se javi.Zahvalan