cherry_pie
Obećava
- Poruka
- 62
Hvala puno koleginice. Svu srecu sveta vam zelim 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Znači nazad u laboratorijuEvo prethodnog izdanja sa audio CD-om ako nekom bude zatrebalo i dok ne stigne novo
![]()
https://mega.co.nz/#!JZon1SBK!W7cQrSDyn0dN-q2dNMTMRSkRsngUep-5LRWQJCXBUTw
Deutsch für Ärztinnen und Ärzte ,a postoji i Telc-ova knjiga, Medizin B2-C1 sa primerima testaDa li neko zna ili ima knjigu koja se koristi za fachsparche test,
Evo da se ja ponovo javim, danas sam polagao Kenntnisprüfung u Mannheimu, vec sam bio na Face-u napisao post, pa cu ga samo kopirati ovde.
Hallo, ich habe heute die Kenntnisprüfung in Mannheim bestanden. Da waren drei Prüfer (Internist, Allgemeinchirurg und klinischer Biochemiker) Die Prüfung hat drei Teile: 1. Anamnese/Untersuchung 2. Patientvorstellung mit gezielte Untersuchung (z.B. Schilddrüsepalpation) 3. Mündlicher Teil
Initial müssten wir eine Patientin mit Divertikulitis (oder Pyelonephritis) aufnehmen und untersuchen. Danach einen Arztbericht schreiben. (Anamnese, Untersuchung, Procedere usw.) Dann kommt der zweite Teil. Ich müsste die Patient vorstellen, Diff. Diagnosen nennen, und ich müsste die Schilddrüse untersuchen, auch die Karotiden auskultieren (die Pat. soll kurz nicht Atmen). Was sollen wir nach der Untersuchung mit dem Stethoskop machen? (Desinfizieren).
Die Mündliche teil dauert 30-60 Min.
Der Chirurg berichtete über eine plötzlich aufgetretene Leistenhernie (Ätiologie, Genese, OP-Indikation?)
Der Internist fragte über Diabetes (Definition, Typen, Therapie, orale Antidiabetika, HbA1c). Der Biochemiker fragte über Entzündungsparameter (CRP, Procalcotonin, IL-6, Fall: Patientin mit Le 30.000 (CLL), Plasmozytom (Elektrophorese). Liquordiagnostik bei eitrige Meningitis (Zellzahl, Farbe, Eiweiß erhöht, Glucose erniedrigt, Laktat erhöht, Reiber-Schema, Oligoklonale Banden). Viel Glück
Ja cuo bar za petoro koji na postojeci prevod lupe pecat za 100 do 150 ojro.
Mada bas je kul ovo sto se desava na poslednjim stranicama. Evo i ja bas razmisljam da sednem i otkucam prevod pa da ga prodajem, zaradim dobru kintu.
Mora da padne jedan mercedes.
imam jos jedno pitanje,na kojim dokumentima ste stavljali haski apostil i da li ste nosili stazersku knjizicu? Hvala unapredNije potrebna viza,turisticki do 3 meseca. Kada stignete tamo prijavite boravak u Rathaus,recice oni sta treba.
Srecno!
Da li neko zna ili ima knjigu koja se koristi za fachsparche test,
Regierung von Oberbayern
Med.fakultet Universitet Pristina
Zahtev za aprobaciju predala 20.01.2016
Aprobaciju dobila
09.03.2017
Poslato sa SM-G850F korišćenjem mobilne aplikacije Forum Krstarice
Kolega, cestitam na aprobaciji. Imam pitanje za sam proces... Da li je vasa diploma bila kod Gutachtera ili ste odmah pristali na ispit. Dvoumim se sta da radim...prevodjenje cijelog curriculuma zaista kosta a nije garancija da ce diploma odgovarati... I zanima me da li ste polagali internu, hirurgiju i kl biohemiju jer su bile u deficitu ili vec postoji forma ispita koja se polaze nezavisno od deficita... Moze mi odgovoriti i neko drugi ko je vec polagao ispit. Hvala![]()
ja sam kontaktirala ovu agenciju. interesuje me,da li ti je bila potrebna viza za kurs jezika. Hvala![]()
Imam i dosta materijala za FSP, ostavite mailove da vam prosledim.. Ne mogu da se ulogujem preko kompa da postavim javno..
Imam i dosta materijala za FSP, ostavite mailove da vam prosledim.. Ne mogu da se ulogujem preko kompa da postavim javno..
da li bi ste mogli i meni da posaljete? popovic2008@gmail.com hvalaImam i dosta materijala za FSP, ostavite mailove da vam prosledim.. Ne mogu da se ulogujem preko kompa da postavim javno..