Srpski lekari u Nemačkoj

Evo i mene. Završila sam Medicinski fakultet u Beogradu 2011, upisala 2005. Imam radno iskustvo 4 godine u jednom Domu zdravlja u Srbiji, kako na zdravstvenoj zaštiti odraslog stanovništva, tako i u hitnoj, jer Dom zdravlja u kome radim nema hitnu službu, pa mi radimo sve. U proceduru izjednačavanja diplome u NRW ušla sam 01.jula i već polovinom septembra, tj. pre par dana stigao mi je izveštaj od Gutachtera u kome navodi da pored onih sitnijih predmeta koji mi fale i koji ce verovatno biti pokriveni kad mu dostavim radnu knjižicu, imam manjak praktične nastave iz Interne medicine i Hirurgije, tj. da naš pripravnički staž traje samo 6 meseci, a kod njih traje godinu dana. Pa me zanima da li je neko od vas bio u sličnoj situaciji? Hvala unapred na odgovoru!

Drage kolege, da li mozda znate kakva je procedura za lekare u Sarlandu? Da li polazemo PTK za Berufserlaubnis? Koji nivo jezika je potreban?

Postovani kolega, neophodno je poznavanje strucnog C1 nivoa jezika

" Nachweis über ausreichende Deutschkenntnisse in Wort und Schrift, die für eine umfassende ärztliche
Tätigkeit notwendig sind (Sprachkenntnisse auf dem Niveau B2-GER und Fachsprachenkenntnisse
auf dem Niveau C1-GER"

Prema ovome znacilo bi da priznaju i TELC Medizin C1, sto i nije slucaj u svim republikama.

Postovani kolega, neophodno je poznavanje strucnog C1 nivoa jezika

" Nachweis über ausreichende Deutschkenntnisse in Wort und Schrift, die für eine umfassende ärztliche
Tätigkeit notwendig sind (Sprachkenntnisse auf dem Niveau B2-GER und Fachsprachenkenntnisse
auf dem Niveau C1-GER"

Prema ovome znacilo bi da priznaju i TELC Medizin C1, sto i nije slucaj u svim republikama.

Hvala Vam na odgovoru. Dobro je da priznaju TELC Medizin C1.

zdravo cenjene kolege
prvo bih da se zahvalim na informacijama koje nesebicno delite HVALA VAM puno svima
ja imam jedan problem i situacija je prilicno hitna
zakazali su mi razgovor za posao i sad su mi javili da ponesem berufserlaubnis ili aprobation
ja nemam dozvolu jer nisam ranije radio u DE ?

sta da radim ?

zdravo cenjene kolege
prvo bih da se zahvalim na informacijama koje nesebicno delite HVALA VAM puno svima
ja imam jedan problem i situacija je prilicno hitna
zakazali su mi razgovor za posao i sad su mi javili da ponesem berufserlaubnis ili aprobation
ja nemam dozvolu jer nisam ranije radio u DE ?

sta da radim ?
Pozdrav kolega.

Moj predlog bi bio sledeci. Zahvali se na pozivu, ako nisi u Nemackoj i ako nisi do sada u Nemackoj radio, objasni da ne posedujes Berufserlaubnis iz razloga jer je nemoguce dobiti je bez garancija za posao ( Zusicherungsanschreiben ili Arbeitsvertrag), ali da posedujes sve papire neophodne za izdavanje iste. Prilozi i Merkblat za Aprobaciju ili BE nadlezne pokrajne i predlozi da im posaljes kopije dokumenata putem mail-a na uvid. Pre svega proveri na Merkblatu da stoji stavka o ugovoru ili garanciji. Srdacan pozdrav

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

hvala vam puno
tako cu i uraditi
dokumenta sam prikupio sva i poslacu im
da li znas gde mogu naci Merkblatt , pokrajina Hessen je u pitanju ?
HVALA od srca

- - - - - - - - - -

Pozdrav kolega.

Moj predlog bi bio sledeci. Zahvali se na pozivu, ako nisi u Nemackoj i ako nisi do sada u Nemackoj radio, objasni da ne posedujes Berufserlaubnis iz razloga jer je nemoguce dobiti je bez garancija za posao ( Zusicherungsanschreiben ili Arbeitsvertrag), ali da posedujes sve papire neophodne za izdavanje iste. Prilozi i Merkblat za Aprobaciju ili BE nadlezne pokrajne i predlozi da im posaljes kopije dokumenata putem mail-a na uvid. Pre svega proveri na Merkblatu da stoji stavka o ugovoru ili garanciji. Srdacan pozdrav

Послато са SM-G920F уз помоћ Тапатока

pozdrav kolega
hvala vam puno
tako cu i uraditi
HVALA od srca

hvala vam puno
tako cu i uraditi
HVALA od srca

- - - - - - - - - -

pozdrav kolega
hvala vam puno
tako cu i uraditi
HVALA od srca

Nema na cemu kolega.

Treca strana 4. stavka
https://rp-giessen.hessen.de/sites/...nformation zum Approbationsantrag Medizin.pdf

Anlage 2 za poslodavca
https://rp-giessen.hessen.de/sites/...rag auf Approbation und Erlaubnis Medizin.pdf

Srdacan pozdrav, zelim Vam puno srece i uspeha

Draga koleginice, trazili su mi licemcu, potvrdu o stazu, Nastavni plan studiranja, potvrde od svih poslodavaca, irsku licencu, jer trenutno radim u Irskoj. Za sada ne mogu ici kod njih, jer radim, a Irska je malo dalje.
Veliki pozdrav

Dragi kolega,
Ko Vam je izdao potvrdu o stažu?
Da li je to prosto fotokopija stažerske knjižice ili je reč o pisanom dokumentu iz Ministarstva zdravlja?
Veliki pozdrav

Back