Pozdrav koleginice,
vise puta je pisano na ovu temu i zaista za Bayern ima mnogo informacija na forumu, ali mozda nije lose ponoviti.
Jos uvek je zvanicno potreban B2 i nema dodatnih ispita. Sto se tice dokumenata, evo spisak i link za formulare. Na formularu sve to pise.
http://www.regierung.oberbayern.bayern.de/formulare/gesundheit/appro/08959/
-diploma
-dodatak diplomi
-potvrda o polozenom drzavnom ispitu
-plan i program staza
-potvrda o upisu u lekarsku komoru i licenca, to zavisi da li je neko u Srbiji radio ili ne
-certificate of good standing
-kopija diplome B2
-potvrda iz policije
-potvrda iz suda da se ne vodi krivicni postupak
-lekarsko uverenje(na ovom linku je formular) za Regierung von Oberbayern mora biti kod lekara iz EU
-kopija pasosa
-izvod iz maticne knjige rodjenih
-ko je menjao prezime vencani list, ja sam slala medjunarodni
-CV potpisan i bukvalno prevedeno bez rupa

-potvrda od poslodavca potpisana
-ko ima adresu u Nemackoj salje prijavu-dozvolu boravka i potvrdu da nije osudjivan u Nemackoj.
Ta potvrda se salje i u slucaju da ste ranije ziveli u Nemackoj, imali neku vizu ili bili prijavljeni.
Ko je radio u Srbiji pretpostavljam da treba da posalje neku potvrdu, ne znam jer sam ja bila nezaposlena.
Na sajtu takodje pise da dokumenta moraju biti prevedena kod tumaca iz EU, ja imam kontakt ako nekom treba, jako brzo radi i povoljan je.
Ceka se oko 8 nedelja, ali meni su prosle nedelje rekli da je sada oko 3 meseca, pisala sam na prethodnoj strani.
Po jednu kopiju na srpskom i nemackom overiti u ambasadi ili kod notara u Nemackoj i poslati.
Mislim da je dobro ostaviti kontakt adresu u Nemackoj, ko ima nekog, na koju sve stize, jer tako brze ide. Posle nedelju-dve dobija se pismo sa sifrom za pracenje statusa na njihovom sajtu.
I suprug i ja smo sami nasli posao, tako da ne znam kako ide preko agencije.
Ako imate jos nekih nejasnoca, tu sam.
Pozdrav

Da dodam samo da je ovo za
Regierung von Oberbayern, koliko znam apostil nije neophodan, ali mozete proveriti to na ovim formularima.