Srpski lekari u Nemačkoj

Stvar je u tome da meni jos i ne pise da je kod Gutachtera, a Einvärstandniserklärung sam poslala jos u februaru. Onaj gospodin u Regierungu tvrdi da je to kod Gutachtera, da se ne moze desiti da je ista izgubljeno, samo jednostavno nije online stavljeno, ali ako nije oficijelno, kao da se nije ni desilo. Rok se moze produziti do 6 mjeseci, tako su meni rekli u Regierungu. Ja razmisljam da preduzmem druge korake, za pocetak im poslati muza da se sa njima obracuna tj.da im zaprijeti da cemo ici pravnim putem, jer ja nisam konfliktna osoba, zelim sve fino, ali ne vrijedi.

Devojka koja je trebala imati termin za KP u oktobru,javili su joj da ne moze dobiti oktobar vec da ceka sledeci rok-nekad u prolece,javice joj kada. A kod Gutachtera nista nije proslo...

I kod moje prijateljice je tako bilo, trebala imati u maju, ali imace u septembru ili oktobru... Zato me od njih nista ne iznenadjuje..a kad se sjetim koliko sam branila Regierung na forumj kad sam tek predala dokumenta, naivno misleci da je ovo Njemacka, ovdje ne moze raditi ko sta hoce, zna se neki red.

Cao svima,imam neke nejasnoce u nekim stavkama koje se traze za Aprobaciju u Bayernu,a glasi ovako "güitige Aufenthaltsgenehmigung für die Bundesrepublik Deutschland",sta ovo tacno znaci,da li neko moze da mi pomogne,da li to znaci da moras da imas boravnu vizu da bi predao za Aprobaciju ili..?! Vidim da su neke kolege vec predale za Aprobaciju pa ako moze neko da mi odgovori!Hvala unapred

Cao svima,imam neke nejasnoce u nekim stavkama koje se traze za Aprobaciju u Bayernu,a glasi ovako "güitige Aufenthaltsgenehmigung für die Bundesrepublik Deutschland",sta ovo tacno znaci,da li neko moze da mi pomogne,da li to znaci da moras da imas boravnu vizu da bi predao za Aprobaciju ili..?! Vidim da su neke kolege vec predale za Aprobaciju pa ako moze neko da mi odgovori!Hvala unapred

Svi koji su dosad predali za Aprobaciju imaju vec radno mjesto u Njemackoj, a samim tim Aufenthaltsgenehmigung ili boravisnu dozvolu. Ja ne radim, ali zivim u Njemackoj i istu imam na osnovu muza. Eto ako je neko predao za Aprobaciju, a nema boravisnu dozvolu neka se javi.

Da li neko zna koji je konacni rok za polaganje FSP u Brandenburgu? Neko kaze 3, neko kaze 6 meseci, a citala sam da je jedna koleginica rekla kako moze u poslednjem mesecu pre polaganja Appr. Pa me interesuje sta je sad od toga tacno. Nigde ne mogu da nadjem zvanican dokument.

Ja sam proslog ponedeljka poceo sa radom u ovoj pokrajni. Teba ti B2 sigurno, ne mozes da dobijes Zusicherung bez toga, a bez njega nema radne vize. Komunikacioni test je isto obaveza, ali to mozes da odradis u toku hospitacije. Meni su zakazali test u avgustu u Freiburgu.

Da li je neko od clanova foruma polagao PKT u Freiburgu i ako moze samo da mi kaze kakav je test? Danke im Voraus.

Kolega, i ja sam dobila posao u ovoj pokrajini i potrebno je takodje da polazem ovaj test u skorije vreme. Potpuno sam zbunjena jer ne mogu da dodjem do informacija, koliko je potrebno vremena da se ovaj test spremi?Da li smem da podnesem sve za Berufserlaubnis pre nego sto ga polazem test, jer sam videla da postoji opcija da se naknadno dostavi sertifikat? I da li mogu da dobijem radnu vizu bez Berufserlaubnisa? Prakticno ja sam tek dobila Einstellungzusicherung na kojem pise da pocinjem da radim od septembra a ne znam sta da radim jer ne znam odakle da pocnem :dash: Svaka informacija bi mi dobro dosla. Hvala unapred!!

Kolega, i ja sam dobila posao u ovoj pokrajini i potrebno je takodje da polazem ovaj test u skorije vreme. Potpuno sam zbunjena jer ne mogu da dodjem do informacija, koliko je potrebno vremena da se ovaj test spremi?Da li smem da podnesem sve za Berufserlaubnis pre nego sto ga polazem test, jer sam videla da postoji opcija da se naknadno dostavi sertifikat? I da li mogu da dobijem radnu vizu bez Berufserlaubnisa? Prakticno ja sam tek dobila Einstellungzusicherung na kojem pise da pocinjem da radim od septembra a ne znam sta da radim jer ne znam odakle da pocnem :dash: Svaka informacija bi mi dobro dosla. Hvala unapred!!

Test mozea da polazes u Jeni, Freiburgu, Heidelbergu...pogledaj na internetu kad ima termina pa zakazi u dogovoru sa klinikom. Da, na kraju samo dostavis sertifikat o polozenom testu i posle dve tri nedelje se dobije radna dozvola, tako su mi bar rekli ovde svi. Taj Einstellungzusicherung je od klinike ili iz Weimara?

Kolege mozda je ovo pitanje vec postavljeno, ali ja vise ne znam ni sta sam procitala od silnih postova ovde... Gde ste prevodili dokumente, s obzirom da sam na stranici Regierung von Oberbayern procitala da to treba da bude prevodilac iz Nemacke ili neke od drzava EU? I da li ste vadili medjunarodni izvod iz maticne knjige rodjenih ili prevodili ovaj obicni?
Hvala puno!

Test mozea da polazes u Jeni, Freiburgu, Heidelbergu...pogledaj na internetu kad ima termina pa zakazi u dogovoru sa klinikom. Da, na kraju samo dostavis sertifikat o polozenom testu i posle dve tri nedelje se dobije radna dozvola, tako su mi bar rekli ovde svi. Taj Einstellungzusicherung je od klinike ili iz Weimara?

Hvala puno kolega! Pogledacu termine. Taj dokument sam dobila od klinike, mislim da je to kao neka garancija da sam primljena. Kako tebi teku pripreme za PKT, jel dovoljna literatura Deutsch für Ärztinnen und Ärzte? I koliko je potrebno za spemanje testa, okvirno? Nista mi nisu rekli u klinici koliko treba da zurim s tim al naravno, moracu sto pre to da zakazem.

Kolege, evo ja opet citam sve poruke na forumu, ali osim koleginice Arbeitslos nisam videla neke poruke sa iskustvima sa FSP iz Hanovera. Ako je neko polagao ispit u skorije vreme (ja treba da polazem u avgustu), molila bih da podeli iskustva sa nama!!! Hvala puno unpred i uskoro vam se opet javljam sa opsirnim porukama!

p.s. Trenutno sam odusevljena sa ljubaznoscu svih kolega na mom odeljenju (detaljnije posle ispita)

postovanje,

Treba mi pomoc nalazim se u NRW i zanima me da li ima gdje Kurs za Fachspracheprüfung i da li kada dobijem BE to vazi samo za tu kliniku ili mogu koristit i za druge klinike. Imam poslodavca koji mi nudi hospitaciju i da polazem za aprobaciju. I za aprobatiju odakle to da ucim koje knjige i koliko se to sprema? Hvala Vam na pomoci

Svi koji su dosad predali za Aprobaciju imaju vec radno mjesto u Njemackoj, a samim tim Aufenthaltsgenehmigung ili boravisnu dozvolu. Ja ne radim, ali zivim u Njemackoj i istu imam na osnovu muza. Eto ako je neko predao za Aprobaciju, a nema boravisnu dozvolu neka se javi.
Koleginice, bio bih Vam zahvalan ukoliko bi ste mi poslali Vašu e-mail adresu, kako bi mogao da Vas kontaktiram, pošto još uvek ne mogu da šaljem privatne poruke. Hvala.

Back