Videcemo uskoro sta ce mi izdati..hvala na informacijama jos jednom.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sta znaci TÜV Rheinland group,mada mislim da on I zaposljavaju samo one sa Aprobacijom,isto kao I Helios klinike.mozda I gresim.Da li je neko upoznat sa Asklepios klinikama,ima li tu sansi bez App?
Postovanje svima na forumu,
Hteo bih vas zamoliti za pomoc. Zavrsio sam fakultet za Rehabilitaciju , i imam zvanje diplomiranog fizioterapeuta , uskoro diplomirani master fizioterapeut. Odradjeno staziranje u banji i radio sam u jednom odbojkaskom timu kao fizioterapeut. Ucim nemacki i za nekoliko dana polazem B2 nivo. Voleo bih da ndjem posao u Nemackoj, ali agencije koje sam pitao kazu da moje zanimanje nije na listi deficitarnih i da cekam neko bolje vreme, ili da probam preko plave karte. Za plavu kartu mi treba poslodavac koji ce mi dati visoku platu. Pitanje: Da li ja mogu naci sa svojom strukom dovoljno visoku platu za plavu kartu?
Da li imate kontakte nekih fizioterapeutskih praksi nasih ljudi , gde bih mogao da probam da se dogovorim
Svaki savet je dobro dosao
Hvala Unapred
Mozete
I ja da potvrdim da sa plavom kartom posle 21 mesec mozes da trazis stalni boravak.
Jel moze da se polaže aprobacija ako ne živiš u Nemačkoj? Meni bi bilo lakše da to uradim odavde nego uz rad tamo.
Zamolila bih kolege koje su u zadnja tri meseca dobila posao sa podele iskustva sa nama. Kakav je bio Vorstellungsgeapräch? U kojim pokrajnama? Koja grana medicine?
Za opstu mora (mislim) 18 meseci Weiterbildung Interne u bolnici (koja ima Ermächtigung za Weiterbildung). Ima i neka kombinacija interna plus psihijatrija onda u svakom slucaju jos (mislim) 18 meseci opste prakse gde ima specijalsta opste prakse (tu ne znam kako ide za Ermächtigung) i onda prijava ispita, polaganje i specijalista ste. Moze i start odmah u opstoj praksi (sto je redje ali ima da se nadje) pa onda interna pa ispit itd., ali interna mora obavezno. U Nemackoj ili vas zaposle=prime u nekoj Gemeinschaftpraxis gde je vise lekara opste ili cak internista itd. udruzeno ili se radi varijanta preuzimanja prakse od nekog ko ide u penziju. U tom slucaju mora ta praksa da se bukvalno otkupi od nekoga. Cenu ne znam, moj bivsi mentor (tj. od koga sam ja preuzeo Station kad je on zavrsio svojih 18meseci interne) radi trenutno paralelno sa lekarom od koga za godinu dve (dok ne polozi specijalisticki) preuzima praksu. Ja sam samo nesto nacuo ali on bi trebalo da plati 20000e, ali moze biti da je totalna dezinformacija. Plata ako vas oni prime u neku Gemeinschaftpraxis isto ne znam ali mislim da ne odstupa od proseka u bolnicama 4000-4500e bruto mesecno. A ako preuzmete praksu sami ste svoj gazda, sami svodite racune, prihode i troskove. Pokusavate da od Krankenkase sto vise naplatite za usluge i na pacijentima i ostalim troskovima sto vise da ustedite. U realnosti to znaci da se lekovi prepisuju u jeftinijoj varijanti (kombinacije ili po ugovoru sa Krankenkase naveliko i jeftinije) ili laboratorija ne radi tako cesto cak i kad je kontrola indikovana ili cak da se preporuke o promeni terapije iz bolnica posle bolnickog lecenja ne sprovode uopste ili bar ne dok se potrose vec (pre bolnickog lecenja) propisani lekovi. Pa nas posle zovu pacijenti ´´sta da radim Hausarzt nece da mi prepise´´![]()
Sta da kazem sve velelepno u toj Nemackoj.
Pa lepo me dočekaste.Ah, dobronamerna reklama... idi begaj...