Pozdrav, kolege!
Da li je neko ovde predao zahtev za aprobaciju u Bavarskoj? Sta je uslov za to? Ja vec imam Berufserlaubnis koji mi vazi dve godine, ali bih da promenim kliniku u kojoj trenutno radim i direktor jedne druge drzavne klinike kojoj sam nedavno poslao moj Bewerbung insistira na tome da imam i aprobaciju i polozen ispit iz "Strahlenschutz". Nigde na sajtu ministarstva zdravlja Bavarske ne pise da je uslov za predaju zahteva za aprobaciju najmanje godinu dana rada u nekoj klinici u Bavarskoj, vec samo da Berufserlaubnis vazi najvse dve godine i da ne moze da se produzava, vec nakon dve godine mora da se podnese zahtev za dobijanje aprobacije. Medjutim, pre dolaska u Nemacku kolege sa foruma su me informisale da je najbolje da ne predam i zahtev za Berufserlaubnis i zahtev za aprobaciju istovremeno, vec da sacekam tih godinu dana. Navodno, ako "prerano" predam zahtev za aprobaciju ministarstvo Bavarske ce mi odgovoriti da moram da polazem neke ispite, tj. tu zastitu od radijacionog zracenja, a ako sacekam godinu dana sa predajom zahteva - dobicu aprobaciju automatski i bez polaganja nekog / nekih ispita.
Hvala unapred!
Unapred hvala!