Hvala na brzom odvovoru.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kolege,lekar sam i imam austrijsku boravisnu dozvolu u kojoj radim kao med.tehnicar.U medjuvremenu sam nasao poslodavca u Nemackoj gde bih radio kao lekar.Interesuje me da li moram da apliciram za vizu u ambasadi Nemacke u Beogradu (Einreisevisum für Deutschland.) iako vec imam boravisnu dozvolu sa kojom mogu slobono da se krecem u EU? Ili mogu sa Berufserlaubnis i ugovorom o radu da apliciram za Blau Karte(u pitanju je pokrajina Niedersachsen) Hvala.
Ovo se zove otvaranje vrata nogom. Kolege, ajd nemojte da ste toliko nekolegijalni, lenji i bezobrazni. Ja sam proveo mesec dana čitajući nekoliko knjiga i pretražujući internet kako bih sastavio što bolji Lebenslauf i što bolji Anschreiben, nisam očekivao od drugih da mi sažvaću i odrade posao za mene. Ne kažem da i ti treba da potrošiš mesec dana, ali najmanje što možeš je da izguglaš Bewerbung Assistenzarzt Muster i izaći će ti stotine primera i saveta, pa sklapaj sam(a).
Pozdrav.
Kolega nije u redu da nazivate druge kolege, koji traze pomoc nekolegijalnim, lenjim i bezobraznim. Nema potrebe, ako ne zelite da pomognete, prosto nemojte, niko vas ne primorava. Pozdrav.
Drage Kolege, imam jedan problem u vezi prijavljivanja za Approbtion u Bayernu. Zapravo mogu da se prijavim i bez konkretnog ugovora o radu, ali traze da prijavim neku nemacku adresu boravka. Ja je jos uvek nemam, posto ne zivim u Nemackoj, a na zalost nemam nikog poznatog da mi pomogne. Kako ste vi resavali taj problem? Hvala.
Kolege,lekar sam i imam austrijsku boravisnu dozvolu u kojoj radim kao med.tehnicar.U medjuvremenu sam nasao poslodavca u Nemackoj gde bih radio kao lekar.Interesuje me da li moram da apliciram za vizu u ambasadi Nemacke u Beogradu (Einreisevisum für Deutschland) iako vec imam boravisnu dozvolu sa kojom mogu da se krecem po celoj EU? Hvala
Ne mozes da se prijavis za Aprobaciju u Bayernu bez ugovora o radu. Mozes samo za Berufserlaubnis. Pazi da ne napravis gresku.
Ako nemas adresu, upises adresu klinike.
Drage Kolege, zhvaljujem se svima na dosadasnjoj nesebicnoj i srdacnoj pomoci! Zamolila bih vas za jedno objasnjenje. Sta znaci u stvari Nachweis der Straffreiheit i da li je to ona potvrda iz suda (da se protiv mene ne vodi postupak) ili iz Mup-a (da nisam osudjivana)? To se trazi u kancelriji u Bayernu, pa ako neko ima iskustva, molim da odgovori.
Hvala jos jednom! Broj dva poruka![]()
Pozdrav postovane kolege. Nov sam na forumu i interesuju me par stvari, pa ako biste mogli da odgovorite bio bih zahvalan. U aprilu polazem B2 na Goethe. Vec sam razgovarao preko skajpa sa izvesnom, ispostavilo se, nemackom agencijom za trazenje posla u lekarskoj struci-ASB Landesverband, iz Hessen-a. Gospodja je bila vrlo ljubazna i rekla mi je da moram da im dostavim sertifikat o polozenom jeziku samo sa Goethe instituta. Ja sam se tu zeznuo jer vec imam B2 sa OeSD, ali nema veze, polozicu i na Goethe. Pored sertifikata traze prevedenu diplomu med fakulteta i dokaz da sam radio u Srbiji. Da li to podrazumeva potvrdu lekarske komore ili nesto drugo zaista ne znam. Dakle, ta 3 dokumenta su im potrebna kako bi mi nasli mesto Arzt im Praktikum, dakle hospitacija. Takodje trebam da potpisem nekakav Einwilligungserklaerung. Da li mi je potreban i Berufserlaubnis, gde se to dobija, gde se podnosi zahtev za njegovo dobijanje... hvala unapred!!!
Ima pitanje.
Od 01.04.2015 petreban je Fachsparchprufung za rad u Niedersachsen.
https://www.aekn.de/assets/download...rmationsblattFachsprachpruefungab01042015.pdf
Interesuje me da li ja mogu dobiti radnu vizu, i onda poloziti Fachsprachprufung? Imam ugovor sa poslodavcem.
Ili moram poloziti Fachsprachprufung pa tek onda dobiti radnu vizu?
. BE je ograničena samo na jednu pokrajinu.