I sta sve obuhvata taj pregled?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da li je ovde neko vise upoznat sa nostrifikacijom NON EU diplome med. faksa u CH?Sa istim nivoom je moguce konkurisati i u Svajcarskoj. Mesto je teze naci nego u Nemackoj ali ne nemoguce. Ali moja preporuka ti je da se ipak zaputis u Nemacku.Plate u Svajcarskoj su samo malo vece nego u Nemackoj, pogotovo kada se uzme u obzir da je tamo sve i dosta skuplje. A druga po meni najvaznija stvar koja je u mom slucaju prelomilo da ipak odaberem Nemacku jer sam imala i tamo jednu ponudu je to sto je zvanicno, zakonsko radno vreme lekara u Svajcarskoj 50 sati nedeljno!!! dok je to svuda 40. To ne znaci da u Nemackoj neces mozda raditi istih tih 50 (ako se uracunaju i dezurstva), ali se onda to racuna kao prekovremeni rad koji je i placen dodatno za razliku od Svajcarske. A dezursta u Nemackoj ne moras da prihvatis ako ti ne odgovara previse rada, jer se zakonom ne podrazumeva nego se potpisuje dodatni sporazum izmedju lekara i poslodavca koji niko ne moze da te natera da potpises i mnogi ga ne potpisuju.
Pozdrav i srecno na ispitu
Kolege, da li je neko polagao aprobaciju u Sachsen-Anhalt? Ja sam predavala papire za Berufserlaubnis u Halle, i iako sam ih licno predala, cekala sam 3 meseca da dobijem Berufserlaubnis, a vazi mi 2 godine. Nije mi bio potreban test komunikacije sa pacijentom, B2 diploma je bila dovoljna. Znacilo bi mi ako bi neko napisao svoja iskustva, imam utisak na nas nema mnogo iz Srbije u ovoj pokrajini. Dobila sam specijalizaciju iz interne medicine, i na zalost sam jedini stranac na klinici, pa ne mogu ni od koga da cujem neke informacije u vezi aprobacionog ispita. Ko moze da bira posao, ipak neka izabere zapad Nemacke gde ima vise nasih ljudi. Pozdrav!![]()