Hoffentlich
Zainteresovan član
- Poruka
- 178
Kolege koje je vase iskustvo sa intervjua? Jel suvise komplicirano sa medicinskim izrazima ? Imam intervju u Sahsen Anhalt blizu Magdeburg.
Previse stresno))
Verovatno neces cuti nijedan

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kolege koje je vase iskustvo sa intervjua? Jel suvise komplicirano sa medicinskim izrazima ? Imam intervju u Sahsen Anhalt blizu Magdeburg.
Previse stresno))
Verovatno neces cuti nijedan![]()
Interesuje me sto je kolega Zhuca napisao da je pao na pitanju o plati, koja je to realna cifra da se kaze za pocetnika. Ja za tri dana idem na prvi razgovor za posao u Brandenburgu pa sam u uzasnoj konfuziji![]()
Hvala puno na odgovoru, izgleda da na forumu nema nikoga u ovoj pokrajini. Meni odgovara Brandenburg jer sam sa porodicom u Berlinu a iskreno ne ocekujem da dobijem posao bas u Berlinu. Idem da vidim sta ovde nude, to je tek prvi razgovor i ne nadam se mnogo.Mislim da necu puno pomoci ali ipak da napisem. To zavisi da li bolnica daje platu po Tarifi (sto je obicno navedeno u oglasu i koji Tarifvertrag je u pitanju). Ako je to slucaj onda se pogleda ta tarifa na internetu (kolege su na ovom forumu navodile par tipova tarifnih ugovora) i na razgovoru kaze cifra koja odgovara tarifi (to je uvek Brutto-mesecno, i tako se i kaze a tako oni i ocekuju da bude receno) , mada mislim da oni onda i ne pitaju , ne znam. Tarife vaze za ´´approbierte´´ lekare kakva je situacija sa nama bez Approbacije ne znam , to moze da nam kaze neko ako se zaposlio u bolnici koja placa po ´´Tarifvertrag´´ a nema Approbation tj. zaposlio se sa BE. Ako bolnica ne placa po tarifi sto takodje obicno stoji u oglasu ( ´´Bei der Besetzung des Stellenangebotes findet kein Tarifvertrag Anwendung. ´´ ) postoji puno prostora za preracunavanje i razmisljanje . Ali po mom utisku ( za ovo nemam neku osnovu) sa Approbation ne treba ici ispod 3500e Brutto mesecno (ja koliko sam video tarifni ugovori su oko 4000e mesecno za ´´approbierte´´ lekare u prvoj godini Weiterbildung-a (a to smo mi pocetnici) , pa 4200e u drugoj itd. Bez Approbation je onda sve stvar dogovora i uslova da li nude smestaj i hranu i nesto malo kesa (U principu ako nude Unterkunft und Verpflegung ne treba ocekivati vise od 500e mesecno bruto ili neto, a realno vise i ne ostane ako se radi za punu platu i placa stan i hrana i ostale dazbine, tako da na kraju izadje na isto. )ili ili koliko je svakom od nas mesto u konkretnoj bolnici atraktivno itd. itd. Tu nemam iskustvo tako da ko zna moze slobodno ovde sa nama da podeli...U ovom konkretnom slucaju neko od kolega iz Brandeburga ali i ostalih pokrajina.
Interesuje me sto je kolega Zhuca napisao da je pao na pitanju o plati, koja je to realna cifra da se kaze za pocetnika. Ja za tri dana idem na prvi razgovor za posao u Brandenburgu pa sam u uzasnoj konfuziji![]()
Hvala puno na kolegijalnostiEvo npr. ja sam zaposlen sa BE , jos uvek nemam Aprobaciju , NRW...brutto malo preko 3600€. Naravno zaradjujem i vise kada dezuram , inace dezuram u proseku 2-3 puta mesecno mada ima lekara kod mene koji dezuraju po 5-6 puta tokom meseca. Varira od klinike do klinike , ugovora itd...
Koleginice hvala puno,ovo je takodje manje mesto u Brandenburg pokrajini ( Istocna Nemacka). Ja imam nesto radnog iskustva iz doma zdravlja, ali kao sto kazete ako im trebam zaposlice me i bez iskustva. PozdravJa sam na razgovoru za posao rekla da mi je bitno da budem 100% placena. Moja bolnica placa po nekoj njihovoj tarifi,ali mislim da je to svuda slicno ili isto. Dakle, pocetna plata je 4000 eura bruto,za pocetnika bez dana iskustva, kao sto sam ja. Imam Berufserlaubnis na 2 godine, toliki mi je rok da polozim aprobaciju. Kad budem radila dezurstva, ona se dodatno placaju. Ja sam u jednoj maloj bolnici, u malom mestu u Istocnoj Nemackoj,a cula sam da su na univerzitetskim klinikama vece plate. Inace, razgovor za posao mi je bila formalnost, najvise smo pricali o mom privatnom zivotu, i zeljama za buducnost, dakle, nista u vezi medicine, dijagnostike, terapije, ili ostalog. Odmah sam rekla da uopste nemam iskustva,ali da sam vredna, i da cu sve da naucim. Ako im trebas, primice te, nema tu nikakve filozofije. Srecno na razgovoru!![]()
Hvala puno svima koji nesebicno delite svoja iskustva, pozdravmilicica_yu, ja sam u istocnoj Nemackoj isto hospitirala dva meseca, nista mi nije bilo potrebno od papira. Samo sam prvi dan dobila ugovor.
Predlazem da taman iskoristis taj period i pripremis sva dokumenta koja ce ti biti potrebna za Berufserlaubnis.
I da... Cestitam!![]()
http://medmove.eu/de/
Sve najlepse