dimesokolov
Početnik
- Poruka
- 10
zdravo jel ima nesto za stomatoloze u nemackoj dali zna neko nesto za to da me upute jas ucam germanski i uste malku sum do B2 pozdrav ajde pisete ve molam
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ali vec sada u nekim oglasima taksativno stoji C1, a recimo u pitanju je Bayern, sto nije za poverovati.
Kako izgleda:
1.deo - Dobijes strucni tekst (oko 500 reci)...Meni je bilo nesto tipa UTICAJ ili POSLEDICE KOZNIH ZAPALJENJA NA OCNI SISTEM. Imas 20 min da procitas tekst i nakon toga pred komisijom prepricavas tekst i diskutujes o istom (odgovaras na pitanja).
2.deo - Jedan od ispitanika komisije je u ulozi pacijenta i dolazi u ambulantu sa odredjenim simptomima (npr Drhtavica i povisen secer u krvi). Ovde je bitno: ANAMNEZA; PREGLED; OBJASNJAVANJE DIJAGNOZE I DALJIH PROCEDURA PACIJENTU.
Sta se trazi:
Trazi se da razumes nemacki jezik, tj da na nemackom umes da razgovaras, objasnis i odgovoris na pitanja (strucna i nestrucna). Ne potencira se previse strucno znanje (samo osnovno)
Koliko i kako se sprema:
Preporucujem 2 knjige za spremanje: DEUTSCH FÜR ÄRZTINEN UND ÄRZTE i DEUTSCH FÜR MEDIZINER. Ja sam spremala ispit iz prve, ali ni druga nije losa. Inace, ja sam ispit spremala mesec dana (posto sam toliko imala od kad sam saznala za termin do polaganja) ali mislim da je dovoljno i manje.
Vidi u Dussmann-u, na poslednjem spratu su im knjige za ucenje jezika. Imaju sve i svasta.
Koleginice, pogledaj post br. #1815 od @littlebr 31.03.2014.
Vrlo detaljno i precizno je sve napisala. Hvala joj još jednom u ime svih nas.
A evo ti i link Regierung von Oberbayern http://www.regierung.oberbayern.bayern.de/formulare/gesundheit/appro/08959/
Poskidaj formulare i na njima piše tačno šta ti treba.
Pozdrav i puno sreće![]()
Nema na cemu. Dussmann ti se nalazi u Ulici Friedrichstraße 90.
Da li mozes da mi kazes sta si imala na testu tj. koju temu za Bewerbung ili Beschwerde? Na usmenom? U kojoj skoli si polagala? Ja sam takodje u Berlinu, a izlazim na test krajem maja.
Pozdrav.
Moze li neko meni da posalje primer prepruke od bivsih sefova. Moj muz je polozio b2, pa sad spremamo dokumentaciju za konkurse. Ukoliko moze nek se javi na pp da bih dala email adresu. Inace, ukoliko trebaju nekome testovi za vezbanje, a zeli da polaze na OSD poslacu mu nek se javi, imamo 10/ak razlicitah testova.
Staz sam odradila na VMA, a radno iskustvo u hitnoj je bas pravo radno iskustvo :-) Kao dokaz sam prilozila prevedenu radnu knjizicu i preporuku nacelnice sa bivseg posla. Pozdrav