serendipity7
Početnik
- Poruka
- 7
Hvala kolegama drstoma i Minica011 na informacijama!
Pozdrav
Pozdrav
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da li je potrebno uclanjivati se u lekarsku komoru, davati novac za dokument koji potvrdjuje da nikada niste osudjivani a pri tom nikada niste radili u struci??!
Jos jedan u nizu clanaka o odlasku lekara http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...kara-u-praksi-i-visak-na-birou-za-nezaposlene .
I ja se spremam za odlazak, i bila bih jako zahvalna ako neko ima informaciju vezanu za potrebna dokumenta. Nazalost, ja sam vec 3 godine na birou, nikada nisam radila, a po svoj prilici ni necu! Da li je potrebno uclanjivati se u lekarsku komoru, davati novac za dokument koji potvrdjuje da nikada niste osudjivani a pri tom nikada niste radili u struci??!
Za sve kolege koje razmisljaju o Nemackoj, a nostrifikovali su diplomu u Sloveniji: moj kolega je zavrsio studije u Bg, pa je, obzirom da ima slovenacko drzavljanstvo, 2011. nostrifikovao u Sloveniji. Na potvrdi o nostrifikaciji mu (sitnim slovima, naravno!) pise da je izvrsena po pravilima koja su vazila do 2004, dakle pre ulaska Slo u EU (!). Naravno, niko nije imao pojma da se ista moze raditi 2011. po pravilima do 2004. Kontaktirao je komore u Berlinu i Nordrhein Westfalen, i rekli su mu da je sto se aprobacije tice potpuno nebitno drzavljanstvo i nostrifikacija, nego samogde su zavrsene osnovne studije (navodno je svejedno i ako ste Englez koji je studirao u Srbiji, pa nostrifikovao u Britaniji ). Doduse, nije sve tako crno, jer su mu takodje rekli i da svaki slucaj posebno razmotre, i moguce je oslobadjanje od dela ispita, ili cak celog, ali po defaultu ne.
A zakon koji je spomenut se odnosi na lekare, farmaceute i stomatologe, i mozete ga naci kao:
Erläuterungen zum Anerkennungsgesetz des Bundes
Gesetz zur Verbesserung der Feststellung und Anerkennung
im Ausland erworbener Berufsqualifikationen
geduld za Thüringen ti treba potvrda iz lekarske komore.
Cao,svima! znaci polozis B2 nivo, onda trazis kliniku za hospitaciju, pocnes hospitaciju i koliko dugo prosecno cekas da polazes Aprobaciju??? ili ima neki medjukorak???
Ima. Polozis B2 i odmah trazis posao a ne hospitaciju. Koliko cekas na Aprobaciju zavisi i od tebe i od drzave, od 6 meseci do 2 godine u principu.
Je l' to dodje onda isto kao i kod nas?
6-24 meseca je kao nas staz a Aprobacija je kao nas drzavni ispit?