Kao sto sam navela u prethodnim postovima, imam diplomu EU, a srpsko drzavljanstvo. Sef bolnice je hteo da odmah polozim taj test i aprobaciju, bez hospitacije, zato sto njihova klinika ne placa hospitaciju, nudi samo placen rucak i smestaj. Posto sam ja B2 polozila prosle godine u Nemackoj, nakon toga godinu dana gubila vreme u Srbiji, bilo mi je nezamislivo da polazem testove bez dodatne pripreme i trazila sam hospitaciju i pod tim uslovima. Placen smestaj i jedan obrok dnevno je dosta olaksavajuca okolnost za pocetak, dok ne pocens da primas platu. Tako da mesec i po sam vec na hospitaciji. Nakon pet dana boravka ovde izasla sam na test u Jeni i pala. Proslog vikenda bila sam u Hajdelberg da polazem i pala i sad ponovo treba da polazem. Sreca je sto troskove za test ne placam sada, ali moracu da platim od prve, druge plate. Malo je bilo bez veze sto me agencija za zaposljavanje poslala da polazem u Hajdelbergu. Rekli su mi da vezbam aufklarunge izinterne medicine, koji obicno budu medju pitanjima u Jeni, dok sam u Hajdelbergu imala da biram izmedju artroskopije i apendektomije. Nacelnica u Hajdelbergu je bila zadovoljna anamnezom i predstavljanjem slucaja njoj, ali mi je za aufkerung rekla da bi moralo da bude tecnije, tako da nisam prosla taj deo. Sto se bolnice tice, tamo nemam problema, sefovi su ok i utesili su me, jer smatraju to gluposcu i da ni oni mozda ne bi znali tecno da opisu postupak operacije, komplikacije i rizike iako su nemaci, jer se ne tice njihove grane. I tako nadam se uspehu, na sledecem testu. Nadam se da nesto oh ovih informacija moze da ti pomogne.