Kod mene bice slobodno mesto od marta aprila na ortopediji, startovao me Chefarzt sa ortopedije da li znam nekoga iz Srbije da hoce da pocne u nemackoj (prevedeno treba mu jeftina radna snaga). Radi se o ortopedskoj REHA, ko hoce da radi rehabilitaciju i specijalizira ovo je savrseno radno mesto, znaci moze da se odradi 100% REHA specijalizacija. Cak i ko nece da specijalizira REHA dobro je za pocetak, taj Chef ima Weirebildungsermächtigung za Unfallchirurgie 6 meseci (to je nista ali ako neko kasnije hoce da radi/specijalizira hirurgiju, ortopediju...bice mu uracunati tih 6 meseci, nije lose za pocetak). Jos jedna prednost je sto je u istoj zgradi internisticka reha-klinika (tu sam ja

) tako da kasnije moze eventualno da se predje tu kad se oslobodi neko mesto (za sada je kod nas na internoj sve puno). Moj Chefarzt ima 2 godine Ermächtigung za specijalizaciju iz interne. Klinika je ok, uslovi su dobri, radi se o Baden-Württemberg-u, znacajan podatak, okolina Karlsruhe i Heidelberg. Ako je neko zainteresovan pisite mi na e-mail
gi_joe_no1@yahoo.com par informacija o sebi za pocetak npr. kad mozete da pocnete, godinu rodjenja, godinu upisa, godinu zavrsetka, prosek studiranja, i najvaznije sta ste radili posle fakulteta i sta biste da radite u struci i jos vaznije kako stojite sa jezikom (radi se o reha klinici gde se po ceo dan samo pricaju prazne price tako da je znanje jezika mozda i vaznije nego u Akut-KH). Ja cu da mu predlozim kandidate pa kad on odobri dobijate od mene gde treba da saljete Lebenslauf itd. Prednost je ko ima BE ili Approbation i C1, ko nema BE ili Approbation bice u prednosti ko ima C1 ali mozda moze da se prodje i sa B2, u tom slucaju mora se videti da se vec od januara krene sa praktikumom i onda im Verlauf da se polozi C1 pa Approbation (ovo je moj slucaj, ja sam 11 meseci bio praktikant od toga 4 meseca sa mentorom i 7 meseci kasnije sam na odeljenju, zato je znanje jezika ovde bitna stavka). Meni su nasli tj. predlozili stan i platili mi praktikum od cega sam ja sve finansirao, hocu da kazem da moze sve da se ugovori i dogovori Ako je neko zainteresovan pisite, pozdrav