Takva je praksa u poslednje vreme 100%! A oni na tom Zusicherung-u stave datum vazenja tj.do kada moras da polozis PKT, pa ako ne uspes, onda sve iz pocetka. Uostalom ako si vec zavrsio fakultet i polozio B2, pa i to je nekakva garancija njima.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Takva je praksa u poslednje vreme 100%! A oni na tom Zusicherung-u stave datum vazenja tj.do kada moras da polozis PKT, pa ako ne uspes, onda sve iz pocetka. Uostalom ako si vec zavrsio fakultet i polozio B2, pa i to je nekakva garancija njima.
@ hektor...Nije moguce, oni ce da se ´´pomuce´´ i ´´potrude´´ da ti daju BE samo ako ces ti kod njih, tj. u Oberbayern da radis a ti mozes da to da dokazes SAMO ako imas radno mesto tj. Zusage negde u Oberbayern. Nazalost prvo moras naci radno mesto, ali na razgovoru za posao (ako do toga dodje) mozes uvek da kazes da procedura za BE traje oko 2-3 nedelje (istina). Ionako niko ne zaposljava danas za sutra vec obicno 3 meseca unapred, tako da imas vremena i za BE i za vizu, i sve da dobijes pre nego sto ti krene ugovor.@Zhuca
Ja sam ovo skinuo sa sajta Regierunga, to su verovatno neka standardna dokumenta. Ja sam već pitao Regierung da li je moguće dobiti BE bez Stellenzusage i oni su mi ovo odgovorili:
Eine Berufserlaubnis ohne Stellenzusage macht keinen Sinn. Die Berufserlaubnis ist auf 2 Jahre befristet und dient zum Kenntniserwerb für die spätere Approbation. Sie würden hierdurch wertvolle Zeit verlieren.
Ausserdem können Sie nur durch Vorlage einer Stellenzusage bestätigen, dass Sie beabsichtigen, in Ober-, Niederbayern, Schwaben oder der Oberpfalz zu arbeiten.
Ne znam da li da shvatim ovo kao da je to moguće?
Osiguravajuce kuce ni u jednom trenutku ne traze vozacku dozvolu, ja sam isto, doduse zaista ne lako, uspela da dobijem kredit na 3 godine, a boravak mi je u tom trenutku bio jos duzi, niti su mi u auto kuci gde sam kupovala auto trazili nemacku ili bilo koju dozvolu. U tom trenutku sam bila u procesu pripreme za ispit, a auto je i stigao 2 nedelje pre nego sto sam polozila.
Hi hi hi... a sta je sa Umweltschutz, gde su vam bicikli?![]()
Pomoc, jel uzimao neko auto na kredit ili kupovao polovnjak za kes ili na kredit u De? Jel mozemo mi stranci da uzmemo kredit uopste? Jel mora da se ima nemacka vozacka dozvola pri osiguranju (za kasko i Haftpflicht osiguranje), jel traze osiguravajuce vozacku dozvolu na uvid ili kako (kad placas ne traze nista![]()
![]()
)? Svaka pomoc je dobrodosla, moze i pp, da ne smaramo clanove foruma.
- - - - - - - - - -
@ hektor...Izgleda da u Oberbayern ne moze BE bez Stellenzusage. Tu ti traze, po ovom sto pise, radnu i boravisnu dozvolu (vizu) za Nemacku.
ali ne moze da se registruje u Nemackoj bez nemacke vozacke dozvole.
Pozdrav kolege,
polozio sam Gleichwertigkeitsprüfung i cekam da mi dodele aprobaciju i Berufserlaubnis. U medjuvremenu sam otisao u ambasadu da proverim sta mi treba od dokumenata za vizu i tu sam naisao na problem. U ambasadi mi traze ugovor o radu a na klinici su mi rekli da cu da dobijem Zusage jer je to na osnovu njihovog dosadasnjeg iskustva bilo dovoljno, a zaposlili su dosta non EU lekara.
Da li je neko probao samo sa Zusage a bez ugovora da dobije vizu?