srpska vojska sa 250 tenkova

Obersturmfuehrer:
zorane.....
spomenuo si brata koji je ovde.....
evo ti mog predloga....zovi ga u USA, postanite svi amerikanci i bezite sto dalje od srbije...decu uci srpski tek radi odrzanja tradicije...
zajebi sve ovo, gledaj svoja posla i dizi svoju decu....
moj brat i jeste bio drzavljanin sad-a ! i rodio se u americi, a imam samo jedno dete, dace bog jos koje valjda, i zna srpski isto kao bilo koje dete u beogradu! A to sto se srbiji nepise dobro, to nije razlog za beg, jer mnogi nemaju gde da pobegnu, vec sam ti rekao, kako se prica , nama se dobro nepise! a za sve sto ce nas snaci, krivi smo uglavnom, samo mi...

Obersturmfuehrer:
e bas zato sto smo krivi MI, sto smo debili i sto ne umemo da stavimo i razlucimo nacionalne interese, mislim da je bolje da tvoje dete bude amer....kao sto se nadam da ce moje biti neko EU dete :)
sve trci evropa da uzme tvoje dete, i da ga zastiti, da njih briga za nasu decu , nebi radili to sto rade... oni o tebi imaju gore misljenje nego sto imaju o romima, i to ne od juce, vec 100godina u nazad! napravili su ti rat na kosovu, finansirali, obucili, opremali siptare, ista prica je i za kosovo, sada nemoraju ni da bombarduju da bi nesto dobili, sada su oni na vlasti u srbiji, rasturili su kompletnu privredu zemlje, kupili sve sto vredi za tepsiju ribe, sada su poceli da unistavaju vojsku, koja nije mala, i vrlo je respektabilna, posebno po iskustvu, penzionisali su sve koji nesto valjaju, doveli nesposobne, na sve nacine pokusavaju da nam uniste vojsku, a to znaci samo jedno, da nam spremaju novi rat!

i onda se neko pita zasto posle svega toga, od strane sposobnih i postenih oficira, i veterana bivsih ratova dolazi do stvaranja snazne paravojne formacije, ciji ce osnovni cilj biti zastita kosova i metohije, i preuzimanja odbrane istog! nebrine njih to, njih brine sta ce se desiti ako u tome i uspeju , jer ako to krene po dobru, i pozitivno se zavrsi, skoknuce se i do beograda , a onda ca biti svega...

ZORANNS83:
sve trci evropa da uzme tvoje dete, i da ga zastiti, da njih briga za nasu decu , nebi radili to sto rade... oni o tebi imaju gore misljenje nego sto imaju o romima, i to ne od juce, vec 100godina u nazad! napravili su ti rat na kosovu, finansirali, obucili, opremali siptare, ista prica je i za kosovo, sada nemoraju ni da bombarduju da bi nesto dobili, sada su oni na vlasti u srbiji, rasturili su kompletnu privredu zemlje, kupili sve sto vredi za tepsiju ribe, sada su poceli da unistavaju vojsku, koja nije mala, i vrlo je respektabilna, posebno po iskustvu, penzionisali su sve koji nesto valjaju, doveli nesposobne, na sve nacine pokusavaju da nam uniste vojsku, a to znaci samo jedno, da nam spremaju novi rat!

imas tipican SPS-SRS stav prema EU...EU zlobnici, EU sljam....
covece EU je ono sto nama treba, i ne spremaju oni nama nikakav rat, niti nas mrze niti zele da nas uniste...te price ostavi za partijske sastanke i za mitinge....

samo mi reci zorane, kad smo kod kukavicluka, tvoja je porodica pobegla `45, tako si rekao, ovo su mi bili izbrisali, pa moram ponovo da napisem, ko je tu bio kukavica?
kad tako volis srbiju ulozi u nju pare... i samo za tvoju informaciju ta tvoja zemlja je snabdevala siptare legalno teskim oruzjem npr. AR-50 su legalno iznosili iz SAD i dovozili u albaniju!
I kao sto neko rece nemoj ti uopste da dolazis u srbiju, deset godina smo ziveli ko jadnici zbog zelje pojedinica da stvore veliku srbiju, pa su nam stvorili supak sveta... bolje da nas ti i takvi vise ne podrzavaju ne podrzavas... !
P.S. a i bolje sto su mi izbrisali post, vise se i nesesam sta sam ti sve u njemu rekao, ali ako bi ga vratili stojim iza toga svaku rec!

Obersturmfuehrer:
covece EU je ono sto nama treba, i ne spremaju oni nama nikakav rat, niti nas mrze niti zele da nas uniste...te price ostavi za partijske sastanke i za mitinge....
niti nas mrze niti nas vole, dobro ne simpatisu nas bas puno jer nas smatraju inferiornijim od njih, ali njihov odnos prema nama vozi iskljucivo interes, pa ako se nadjemo da idemo nizvodno sa njima onda je dobro, ako probamo uzvodno (kao sto jesmo) tako i prodjemo (kao sto jesmo), i za nikada ne zaboraviti srpsku vojsku i policiju je sa kosova kao i svu administraciju i sve predstavnike zakodonavne, sudske i izvrsne vlasti (kapitulacija bi ovde bila adekvatna rec) povukao SM, ni kostunica ni tadic, sigurno ne djindjic,

Molim diskutante da prekinu sa prepucavanjem i medjusobnim vredjanjem jer zaista tome nema ovde mesta. Ako imate nesto jedni protiv drugih resite to na drugi nacin a ne preko tema ovog foruma. Imam prigovore ostalih ljudi na takvo nedolicno ponasanje i spamovanje sa praznim diskusijma.
Zato Vas jos jednom molim da se smirite, nema smisla da koristim nepopularne mere.

Pozdrav

Obersturmfuehrer:
ha ha... a odakle je stizalo naoruzanje na kosovo? ako je to siptare obucio kako se postavljaju bombe, kako rukovati oruzjem, ko ih je opremio, organizovao, i napravio ono na kosovu? da nisu oni sami? ko je to u bombardovanju ubio 1000 civila? ko je to za jedan dan tepih bombardovanja 43 unistio pola beograda, i pobio 4000 ljudi? ko je to 43, 44 porusio mostove u novom sadu? ko je to pripremio oluju? ko je to nagovorio muslimane da povuku potpis sa mirovnog dogovora, i tako je poceo rat? ko je bacao kasetne bombe po nisu? mrzeli mislosevica , sps? dobro evo sada njih nema, a stanje je ne promenjeno, opet se svi zalazu za nezavisnost kosova, i prave se englezi! moze isus da sidje sa neba i da vlada ovom zemljom, njihov odnos se nebi promenio, isti je 100 godina i takav ce i ostati! a u eu , dali ces ikada uci, to najbolje pogledaj po tome koliki je koeficijent u hilu na oplakuda, dali ce srbija uci do 2030 u eu!!! pa nama se ozbiljni ljudi i biznismeni smeju, kada vide kako lupamo o eu! jeste prvo ce da nam otmu kosovo, pa ce da naprave rat u sandzaku, pa ce malo da popricaju o severnom delu vojvodine, pa ce onda da nas prime u eu!!! :-) pa da oni nama zele srecu, i dobro, pa nebi nam to radili

dejina81:
samo mi reci zorane, kad smo kod kukavicluka, tvoja je porodica pobegla `45, tako si rekao, ovo su mi bili izbrisali, pa moram ponovo da napisem, ko je tu bio kukavica?
kad tako volis srbiju ulozi u nju pare... i samo za tvoju informaciju ta tvoja zemlja je snabdevala siptare legalno teskim oruzjem npr. AR-50 su legalno iznosili iz SAD i dovozili u albaniju!
I kao sto neko rece nemoj ti uopste da dolazis u srbiju, deset godina smo ziveli ko jadnici zbog zelje pojedinica da stvore veliku srbiju, pa su nam stvorili supak sveta... bolje da nas ti i takvi vise ne podrzavaju ne podrzavas... !
P.S. a i bolje sto su mi izbrisali post, vise se i nesesam sta sam ti sve u njemu rekao, ali ako bi ga vratili stojim iza toga svaku rec!
a sta je trebalo moj deda da 45 radi ? da nije pobegao ode glava, a trebao je da ostane da puca u srbina sa petokrakom ili sta? 45 se rat zavrsio, do 45 je bio sa puskom u ruci, ne zato sto voli, vec da sacuva svoje selo, i svoju kucu! ne da su legalno uvozili iz amerike oruzje, vec im je ono i poklanjano, i obucavani su kako iz njega da rukuju, i organizovani su od strane njih, itd! sta je tu tajna? pa to samo neznate vi tamo, kojima su pune oci eu i amerike! ko amerika, engleska i nemacka oce srbiju jaku , veliku i mocnu! ma da mogu sve da nas pobiju, sutra bi to uradili! a tebi su kucu razvalile tvoje komsije, nisam ja sigurno, a ti se zapitaj zasto ? dal ti smes sada kroz svoje selo u kome si rodjen da odes? da se prosetas? mozda i smes , al pognute glave!

a sto se tice ulaganja para! bilo je takvih ideja! ovo nije mesto da o tome pricam, i o tome netreba ni pricati, ali za neke hotele koji su prodati u srbiji, ja bi odma sutra digao kredit, i dao duplo toliko, i opet bi zaradio!!! o nekim drugim stvarima da i nepricam! mislis li ti stvarno da je iko ko je imao sredstva , mogao uopste da ucestvuje u tim tenderima?znas li ti sta su rekli coveku koji iz bafala koji je hteo da ulozi u gigansku firmu za izradu puteva po srbiji, u ogromne masine, jer je procenio da ce poceti ubrzano da se renoviraju, i prave nove saobracajnice,sto i nije neka pamet.... mali si ti jos, i neznas sta su krupne igre! po srbiji je sve sto je vredelo razdeljeno, i podeljeno.....i tacno se znalo sta je cije, tiu sa strane kapital nije smeo da udje, a pogotovo ne da bude konkurent na nekim tenderima gde se za smesne pare prodavala ogromna vrednost!

ZORANNS83:
ha ha... a odakle je stizalo naoruzanje na kosovo? ako je to siptare obucio kako se postavljaju bombe, kako rukovati oruzjem, ko ih je opremio, organizovao, i napravio ono na kosovu? da nisu oni sami?......................

ameri i eu.
ali ne zato sto nas ne vole, vec zato sto su oni (siptari) bili pametniji od nas....mi smo se kurcili, i evo sta nam se desilo, oni su se slihtali, i dobili svoju drzavu...pa sad ti vidi...

veruj mi ober na reci! nema tu ko se kurcio ko nije, nema tu ko je vodio mediski rat ko ne! to na kosovu nije ni pocelo, a amerikanci su poslali svoje ljude da pripreme teren! to sto se dogodilo 98 pripremano je 10 godina unazad! pa to su sami siptari koji cine njihovu elitu priznali, bez amera, engleza, nikada nebi to krenulo na kosovu! a ti sada tim istim sto nam rade o glavi oces da verujes da nam zele dobro ? nema sanse, samo oce da nas rasture, i na tome rade!

o tome i govorim.
mi smo uvek bili "najjaci, protiv celog sveta ako treba, tu su rusi da nas cuvaju"....e kao sto vidis dok su siptari trazili ljude po americi, dok su lobirali gde treba, mi smo se opijali vodkom, pricama o belorusiji i stajaznam...i dobili smo qurac...

a oni nece da nas rasture, njih boli uvo za nas, rasturanje je prirodna posledica ratova (narocito onoh koji smo "dobili" 1999) i svih sranja....a moglo je sve mnooogo drugacije biti....

ZORANNS83:
a sto se tice ulaganja para! bilo je takvih ideja! ovo nije mesto da o tome pricam, i o tome netreba ni pricati, ali za neke hotele koji su prodati u srbiji, ja bi odma sutra digao kredit, i dao duplo toliko, i opet bi zaradio!!! o nekim drugim stvarima da i nepricam! mislis li ti stvarno da je iko ko je imao sredstva , mogao uopste da ucestvuje u tim tenderima?znas li ti sta su rekli coveku koji iz bafala koji je hteo da ulozi u gigansku firmu za izradu puteva po srbiji, u ogromne masine, jer je procenio da ce poceti ubrzano da se renoviraju, i prave nove saobracajnice,sto i nije neka pamet.... mali si ti jos, i neznas sta su krupne igre! po srbiji je sve sto je vredelo razdeljeno, i podeljeno.....i tacno se znalo sta je cije, tiu sa strane kapital nije smeo da udje, a pogotovo ne da bude konkurent na nekim tenderima gde se za smesne pare prodavala ogromna vrednost!
Zoki je u pravu za neke stvari , pogledaj samo Vlada Divca i sta su mu radili i koliko je izgubio i para i zivaca , i jos nekoliko primera ,Drakulic je kupio svoje tek kad je postao sponzor i clan Dss-a i sto vazi i za sve druge stranke....
Hej,pa mozda Divcu nisu dali da kupi firmu zato sto nije sluzio vojsku :D...

Obersturmfuehrer:
o tome i govorim.
mi smo uvek bili "najjaci, protiv celog sveta ako treba, tu su rusi da nas cuvaju"....e kao sto vidis dok su siptari trazili ljude po americi, dok su lobirali gde treba, mi smo se opijali vodkom, pricama o belorusiji i stajaznam...i dobili smo qurac...

a oni nece da nas rasture, njih boli uvo za nas, rasturanje je prirodna posledica ratova (narocito onoh koji smo "dobili" 1999) i svih sranja....a moglo je sve mnooogo drugacije biti....
nisu siptari lobirali, i nisu oni nasli amere, i ciju, vec je cija nasla njih! a rusi ce da te cuvaju , ako stanes na njihovu stranu, koga su oni ikad pustili niz vodu a da je bio u njihovom bloku, ali mi nismo bili sa njima,a nismo ni sada, sa jedne strane hocemo da nam oni spasu kosovo, a sa druge strane hocemo u nato! pa nisu ni rusi blesavi

KiZo:
Zoki je u pravu za neke stvari , pogledaj samo Vlada Divca i sta su mu radili i koliko je izgubio i para i zivaca , i jos nekoliko primera ,Drakulic je kupio svoje tek kad je postao sponzor i clan Dss-a i sto vazi i za sve druge stranke....
Hej,pa mozda Divcu nisu dali da kupi firmu zato sto nije sluzio vojsku :D...
bas tako kizo... prvo se znalo u napred ko uopste moze da ucestvuje u toj divljoj privatizaciji, a to su sve ljudi na ovaj ili onaj nacin bliski rezimu, a onda su se oni izmedju sebe dogovorili , da jedni drugima nedizu cenu, ti nemoj meni dizati cenu za cementaru, ja tebi necu dizati za secerane, i svi srecni... ja sam na ovom tenderu, i aukciji, ti sam na ovoj drugoj, i podelise srbiju kao slicice fudbalera! i neradi kizo to mafija,da nesto preti, ma jok, vec znas kako ti rade, lepo ti kazu, ti ako kupis, nece raditi, ima da ti upada inspekcija, da te zezamo, sa ovim sa onim, a njihov kad kupi, on u ugovoru stavi da ce uloziti 5 miliona evra , sto ja znam da je budalastina, e onda taj sam od svoje neke druge firme, kupi neke krs masine, i ta njegova nova firma koju je privatizovao, plati njegovoj drugoj firmi 5 miliona za to sto nevredi ni 100 000 i eto to je ulaganje! a kada ne prodaju recimo meni , nego njemu, i ja ako se zalim, oni ce reci, evo on je spreman da ulozi 5miliona u firmu u sledecih 5 godina, mozes li ti to ? naravno da nemogu, to nije ekonomski isplativo, nebi ni njemu bilo da stvarno ulozi tolike pare, a da sam na primer ja to kupio, i izvrsio "takvo ulaganje" meni bi ponistili privatizaciju i rekli da nisam ispostovao ugovor! pa nije ni on, al njega ne diraju.... e posle ovoga sto sam ti rekao ti budi lud, pa ulozi novac ovde!

RASTKONS83:
nisu siptari lobirali, i nisu oni nasli amere, i ciju, vec je cija nasla njih! a rusi ce da te cuvaju , ako stanes na njihovu stranu, koga su oni ikad pustili niz vodu a da je bio u njihovom bloku, ali mi nismo bili sa njima,a nismo ni sada, sa jedne strane hocemo da nam oni spasu kosovo, a sa druge strane hocemo u nato! pa nisu ni rusi blesavi

jok i nisu lobirali....
a i ameri ce da te cuvaju ako stanes na njihovu stranu....

ZORANNS83:
ko je to pripremio oluju?
da se nisu možda američki marinci spustili s dinare? jesu li amerikanci poklonili bespilotne letjelice svakoj hrvatskoj Gbr? jesu li američki profesori matematike radili enkripcijske kodove za veze koje su išle preko javnog satelita innmarsat? ako su i prijašnje akcije izvedene po istom principu kao i oluja, znači li to da su i američki stratezi bili u svakoj takvoj akciji?
pa imaš javno pola tih tuđmanovih transkripata pa vidi kako su se dogovarali i kako su sve planirali. hv-je imala odličnu obuku na nižim razinama, imala je i dosta visokih činova ali falilo je iskustva u obuci tih srednjih.. i zato se uključio taj američki program za izobrazbu i od toga su neki izveli maltene da da su amerikanci sve napravili sami...što su oni napravili?? daj mi reci što su oni napravili? pa hrvatski migovi 21 su nakon oluje bili izbušeni kao sir. da ne govorim kako sam (kao planinar) posjetio slavni ćelavac koji po istoj toj fami pogodilo nekoliko tomahawka... pa dvi obične boce plina bi uništilo pola tog radio relejnog centra, a ne koja bomba od 250kg bačena iz brišućeg leta.

HS1911:
da se nisu možda američki marinci spustili s dinare? jesu li amerikanci poklonili bespilotne letjelice svakoj hrvatskoj Gbr? jesu li američki profesori matematike radili enkripcijske kodove za veze koje su išle preko javnog satelita innmarsat? ako su i prijašnje akcije izvedene po istom principu kao i oluja, znači li to da su i američki stratezi bili u svakoj takvoj akciji?
pa imaš javno pola tih tuđmanovih transkripata pa vidi kako su se dogovarali i kako su sve planirali. hv-je imala odličnu obuku na nižim razinama, imala je i dosta visokih činova ali falilo je iskustva u obuci tih srednjih.. i zato se uključio taj američki program za izobrazbu i od toga su neki izveli maltene da da su amerikanci sve napravili sami...što su oni napravili?? daj mi reci što su oni napravili? pa hrvatski migovi 21 su nakon oluje bili izbušeni kao sir. da ne govorim kako sam (kao planinar) posjetio slavni ćelavac koji po istoj toj fami pogodilo nekoliko tomahawka... pa dvi obične boce plina bi uništilo pola tog radio relejnog centra, a ne koja bomba od 250kg bačena iz brišućeg leta.
oluja je krenula onog momenta kada je hrvatskoj garantovano da je srbija saterana u cosak, i da se nece umesati! ako vasi generali, vas pokojni predsednik, kaze , da su oluju organizovali i da je uz pomoc amerike izvrsena, zasto ti onda ne verujes u to!

RASTKONS83:
oluja je krenula onog momenta kada je hrvatskoj garantovano da je srbija saterana u cosak, i da se nece umesati! ako vasi generali, vas pokojni predsednik, kaze , da su oluju organizovali i da je uz pomoc amerike izvrsena, zasto ti onda ne verujes u to!
zato sto je lepse verovati da se radi velikoj pobedi nego da je plod politickih dogovora, to je u ljudskoj prirodi i hrvata i srba

RASTKONS83:
e pa ja mislim da je drugačije.
Glavni igrači su bili amerikanci i britanci..svi ostali su stoka sitnog zuba.Gestrateški cilj je bio dovođenje pod svoju kontrolu prostora jugistoka evrope. Razlog.. nadzor na ključnim područjem koje odvaja evoropu od bliskog istoka. Taj isti razlog je u slučaju vašeg kosocva, njima je potpuno ne bitno hoće li u prištini biti na vlasti azem ili jovan samo da oni svoje baze na terenu.
Drugi razlog je ekonomski interes..jadransko more.. Plan je bio baciti hrvatsku na koljena i i onda dovesti svoje snage, uvesti kvazi normalno i legalno stanje, rasprodati obalu i sve potencijale...
Zašto je uveden embargo na uvoz oružja?
Jeli se hrvate pitalo za bilo što? Sami su nametnuli kao igrači a onda su amerikanci prihvatili stvari kakvi jesu.
A oluja... oluja je riješena još 93 godine, tad se već znalo kako će se stvari razvijati.

puzzled:
zato sto je lepse verovati da se radi velikoj pobedi nego da je plod politickih dogovora, to je u ljudskoj prirodi i hrvata i srba
Istina je... samo kao što rehoh... X strana i X interesa je bilo. vojna komponenta sukoba je bila samo jedan dio ukupnog sukoba.
E sad.. oluja nije samo oluja i ulazak gardijskih brigada u knin već i ukupna pobjeda na svim razinama sukoba, ne znam jeli me razumiješ.

HS1911:
e pa ja mislim da je drugačije.
Glavni igrači su bili amerikanci i britanci..svi ostali su stoka sitnog zuba.Gestrateški cilj je bio dovođenje pod svoju kontrolu prostora jugistoka evrope. Razlog.. nadzor na ključnim područjem koje odvaja evoropu od bliskog istoka. Taj isti razlog je u slučaju vašeg kosocva, njima je potpuno ne bitno hoće li u prištini biti na vlasti azem ili jovan samo da oni svoje baze na terenu.
Drugi razlog je ekonomski interes..jadransko more.. Plan je bio baciti hrvatsku na koljena i i onda dovesti svoje snage, uvesti kvazi normalno i legalno stanje, rasprodati obalu i sve potencijale...
Zašto je uveden embargo na uvoz oružja?
Jeli se hrvate pitalo za bilo što? Sami su nametnuli kao igrači a onda su amerikanci prihvatili stvari kakvi jesu.
A oluja... oluja je riješena još 93 godine, tad se već znalo kako će se stvari razvijati.
1991 hrvatska nebi ni krenula u tu avanturu u koju je krenla da iza nje nije stala nemacka, i vatikan! krajina se nije mogla sama braniti, lose naoruzanih 30 000 ljudi ne mogu nisata protiv cele hrvatske drzave, protiv 4 miliona ljudi! mogu amerikanci i nemci da rade sta god hoce, albanija ce biti zbrisana sa balkana! ne zato sto mi to hocemo, nego zato sto tako mora biti, i to ce biti po redu 3 balkanski rat! prave probleme u srbiji, prave u makedoniji, prave u grckoj, i prave u bugarskoj, i u crnoj gori! prosto njima se nepise nista dobro, hteli to ameri ili ne!

Back