srpska vojska sa 250 tenkova

dejina81:
e svima je samo do rata... kao sto neko rece, svo oko nas u nato-u, al ajd samo mi da budemo uvek pametni pa da nebudem, jer ipak smo mi srbi, ko nama sme nesto...!
Znas lake je biti pametan iz amerike... da ti malo ostis kako je biti u zemlji u kojoj je nezaposlenost 25% drugacije bi ti pricao... Ti stavljas to ns, pa da si ti ikad bio u ns-u video bi da tu srbi i madjari zive kao jedan narod... meni je devojka madjarica... pa voli ovu zamlju vise nego mnogi srbi... a ti da si pametam malo vec bi zacutao, a nebi samo pricao o ratu! Zbog takvih ljudi samo se i pominje da ce nam nesto biti oduzeto, kao da si ti veci i bolji srbin od svih nas... ma ajde molimte, tu pricu ostavi za neke nesrecnike koji ti veruju, a ne ljude koje su preziveli sankcije i slicne stvari!
In time of peace we should prepare what we need in war.
After the war is over-make aliances.
Come back with your shield, or upon it.

dejina81:
vidim da cenis rusku opremu, ali nije ona najbolja, to je stereotip, ali d ne ulazim u to... svako im pravo na svoje misljenje!
Za te 100000 evra se moze kupiti i polovan t-72... a ne t-55. Niko ne govori o bacanju, to je oprema ciji su resursi istroseni... treba koristiti modernije!
ali se ne slazem sa ovom konstatacijom oko gripena... jer mislim a je to idealna letelica za nas, nas vazdusni prostor je mali, i kao takav je pogodniji za odbrani za manjim i pokretljivjim avionim... su27/30 su preveliki avioni za nas... to jednostavno treba shvatiti... uz to tu je uvek pitanje ofseta, pitam se samo koliko rusi od toga mogu da vrate investicijama u Srbiji, s obzirim na to mislim da je grupen bolji kao dugorocno resenje kako za vojsku tako i za ekonomiju!

Руско оружје није у свему боље од америчког, али је у свему економичније, добијеш квалитетније за исте паре.

Грипен није покретљивији од Су27 породице. Упореди им максимално Г, максималне нападне углове, брзину пењања... Сухој је у свему бољи.
Осим тога, Грипен ће пре застарити. Такође није потребна превелика преобука, јер је систем управљања сличан оном са Мига 29.
Ово око инвестиција ми појасни мало боље, молим те.

dejina81:
e svima je samo do rata... kao sto neko rece, svo oko nas u nato-u, al ajd samo mi da budemo uvek pametni pa da nebudem, jer ipak smo mi srbi, ko nama sme nesto...!
Znas lake je biti pametan iz amerike... da ti malo ostis kako je biti u zemlji u kojoj je nezaposlenost 25% drugacije bi ti pricao... Ti stavljas to ns, pa da si ti ikad bio u ns-u video bi da tu srbi i madjari zive kao jedan narod... meni je devojka madjarica... pa voli ovu zamlju vise nego mnogi srbi... a ti da si pametam malo vec bi zacutao, a nebi samo pricao o ratu! Zbog takvih ljudi samo se i pominje da ce nam nesto biti oduzeto, kao da si ti veci i bolji srbin od svih nas... ma ajde molimte, tu pricu ostavi za neke nesrecnike koji ti veruju, a ne ljude koje su preziveli sankcije i slicne stvari!

Никоме није до рата, али увек мораш рачунати на њега. Окружени смо све самим непријатељима. Косово, Санџак, Бих...потенцијалних сукоба колко хоћеш.

Sarafim:
Ne treba opste spominjati bilo kakav sukob U Vojvodini.Jer ko zivi ovde zna da je to smesno.Ovde svi zive u slozi i miru i svi se osecaju kao gradjanini Srbije.
Tako da nam za njh ne trebaju ti silni tenkovi.A u Vojvodjanskoj ravnici bi bili i beskorisni :lol: :lol: :lol:

Пућићу од смеха, мајке ми. Где је тенк користан ако не у равници?
Не можеш поставити мине, откуд знаш куд ће проћи.
Зоље и слично су беспомоћне јер је прегледност добра.

Sarafim:
Posto smo okruzeni samo NATO zemljama znaci da bi ratovali samo protiv njih.Recicu ti samo A-10!Ako ti nesto to znaci.Ne bi mogao da im nakupujes tenkova koliko bi unistili.

Sta lupas ko da postavlja protiv tenkovske mine u tvojoj zemlji!

Не би се борили у Војводини већ на граници са хрватском.
Хтео сам да кажем да тенку одговара равница, друга је ствар што смо у ваздуху инфериорни.

Sarafim:
Da ali su vazduhoplovi namenjeni da se bore protiv tenkova!

Ја ти кажем да је 2+2=4 a ti kaжеш не, 2+3=5.
Тенку више одговара равница од брдског терена, посебно код оних са слабом елевацијом. Није тенк крив што је наша ПВО нула, па не може да обори А10 и АХ64,
а обара ф117. :-D

sumnjivo lice:
ZoranQ
Goriva 1991 smo imali kad smo preuzeli sve sto se moglo u SFRJ.Imali smo strukture JNA i njena skladista.Za vreme sankcija smo svercovali preko Rumunije i Bugarske.Oni sirotinja veca od nas pa da se malo opare.E sad su oni u EU i NATO,kapiras.
Sad sto si ti zapeo da kun..cis Pamelu to je tvoja stvar.Da hoces bilo sta pored Pamele bio bi malo opusteniji.Ovako ni Pamelu. ni bilo sta zensko.Bolje nekad vrabac u ruci,nego golub na grani.
P.S. Gori si od Ivice Dacica.Samo on moze da provaljuje ,a da ne pocrveni.
neznam koliko si upucen, ali i u sre4d bombardovanja nama je isporucivana nafta... za vojsku naravno, oni jesu u natou i eu! ali nas tamo nece , da je rumunima neko hteo da uzme deo gde zive madjari, oni bi se priklonili drugoj struji, kini i rusiji, i tamo trazili zastitu, a mi trazimo zastitu od onih sto nam otimaju! ti si provalljivao :-) pitao si me koliki je procenat madjara u vojvodini,a ja te pitam koliki je procenat bio srba u vojvodini 1918, pa je mi uzesmo! a nismo bili u vecini! samo kad se stvore uslovi, lako se nesto uzme, povrati...

СЛОБОДА:
Руско оружје није у свему боље од америчког, али је у свему економичније, добијеш квалитетније за исте паре.

Грипен није покретљивији од Су27 породице. Упореди им максимално Г, максималне нападне углове, брзину пењања... Сухој је у свему бољи.
Осим тога, Грипен ће пре застарити. Такође није потребна превелика преобука, јер је систем управљања сличан оном са Мига 29.
Ово око инвестиција ми појасни мало боље, молим те.
offset ti je novac koji prodavac oruzja vraca u zemlju kupca kroz investicije u industriji... madjarima se vratili oko 30-35% novca u zemlji jer su Svedjani otvorili neke fabrike i zaposlili nekolko hiljada radnika... ja kazem da ce rusi to tesko uraditi kod nas, ako kupimo njihovu opremu!
uz to gripen je avion koji je u upotrebi nepunih desetak god. i tesko da ce pre zastareti od su-27 jer on tehnoloski kasni za gripenom desetak god.
uz to ako kupis gripena imas visestruke izvore iz kojih mozes da kupis oruzje i opremu, a ako kupis od rusa, a njima dune, a cesto im dune... i odluce da ti ne prodaju recimo bombe KAB-500 ili nesto slicno od koga ti da kupis takvo oruzje?
uz to mislim da gripem ima pogucnost razmene podataka sa ostalim avionima, sto znaci da moj avion vidi isto sto i tvoj, a ne znam dali su-27 ima tu mogucnost!

dejina81:
offset ti je novac koji prodavac oruzja vraca u zemlju kupca kroz investicije u industriji... madjarima se vratili oko 30-35% novca u zemlji jer su Svedjani otvorili neke fabrike i zaposlili nekolko hiljada radnika... ja kazem da ce rusi to tesko uraditi kod nas, ako kupimo njihovu opremu!
uz to gripen je avion koji je u upotrebi nepunih desetak god. i tesko da ce pre zastareti od su-27 jer on tehnoloski kasni za gripenom desetak god.
uz to ako kupis gripena imas visestruke izvore iz kojih mozes da kupis oruzje i opremu, a ako kupis od rusa, a njima dune, a cesto im dune... i odluce da ti ne prodaju recimo bombe KAB-500 ili nesto slicno od koga ti da kupis takvo oruzje?
uz to mislim da gripem ima pogucnost razmene podataka sa ostalim avionima, sto znaci da moj avion vidi isto sto i tvoj, a ne znam dali su-27 ima tu mogucnost!

За ово прво си у праву, ионако имамо тежак дефицит због енергената, тако да тежко да би вратили инвестиције..

Наравно да не мислим на Су27 из раних 80тих већ на Су30(45 милиона долара) који је млађи од Грипена. Осим тога, и стари Су27 је бољи од Грипена.

Не видим због чега нам Руси не би испоручивали ракете и бомбе.

Велика мана Грипена је што га је направила компанија која се доскора бавила само аутима и земља која нема много искуства у авиоиндустрији, то јој је фактички први авион. У Европи једино Французи имају искуства, али су Мираж и Рафал прескупи. Финална обрада Грипена је сигурно боља, руски делују као да су монтирани само са мацолом. Комфор пилота је вероватно бољи. Међутим, перформансе авиона, радар и уопште електроника су неупоредиви. Не чини добру електорнику леп дисплеј.

Наравно да Су30 има могућност размене података. Тако у ствари и детектује стелт авионе, компјутер обради радарску слику са више Су30.

mastercat:
Koja zemlja nema iskustva u proizvodnji aviona,Svedska??????pa ti nemas pojma.....gripen njihov prvi avion????Jel ti zajebavas???A jesi cuo za Draken,Vigen i jos pre njih.

Да, чуо сам за Дракен и Виген, али коликосу их укупно произвели.
Више СФРЈ има искуства од Шведске у авиоиндустрији.
И нећеш их ваљда поредити са Французима, Русима, Америма :confused:

Kakva sfrj sta bre pricas??Sto se tice onoga sto oni prave u tome su u vrhu!!Vigena su napravili oko 330 ali za svoje potrebe,644 drakena za sebe i za izvoz oko 1000 tunana itd.....i svi avioni,kada su se pojavili bili su sam vrh...50 godina kontinuiteta proizvodnje ozbiljnih lovaca a ti kazes sfrj je imala nesto...potrazi malo covece na netu

mastercat:
Kakva sfrj sta bre pricas??Sto se tice onoga sto oni prave u tome su u vrhu!!Vigena su napravili oko 330 ali za svoje potrebe,644 drakena za sebe i za izvoz oko 1000 tunana itd.....i svi avioni,kada su se pojavili bili su sam vrh...50 godina kontinuiteta proizvodnje ozbiljnih lovaca a ti kazes sfrj je imala nesto...potrazi malo covece na netu

Признајем, погрешио сам, нису слабији од СФРЈ, ту су негде.
Да се СФРЈ није распала, пројекат Нови авион би био готов, који је базиран на Миражу и у рангу Грипена. Грипен није први, али су од Вигена направили велику паузу. На крају, не можеш их поредити са совјетско-руским искуством. На Википедији можеш видети са којим авионима га упоређују, са Ф16 и Мигом 29, а цена-скупљи од Су30.

Pazi sa tobom se raspravljati nema nikakvog cilja jer uvek ces naci nesto neku sitnicu i sl.....ako nisi pogledao cena je tolika jer je pravljen samo za svedsko vazuhoplovstvo i nije prodavan drugim zemljma,zbog stava svedske vlade da ne prodaje visoku tehnologiju bla bla....a to povecava cenu pojedinacnog avion...ista situacija kao i sa japanom.Dobro si rekao.....novi avion je baziran na mirazu,a avione kao sto su vigen niko nije pravio....ej bre imao je prvi Eriksonov pulse-dopler radar u evropi i ful automatizaciju,slece bez flare-a(ravnjanja),stajni trap misli da je 5m u sekundi nesto normalno....nekazem da je rusko sranje a ovo zakon ali bi se bez problema oslonio na svedsku avio industriju i plus pristaju na sve vrste saadnje i placanja.

Pazi sa tobom se raspravljati nema nikakvog cilja jer uvek ces naci nesto neku sitnicu i sl.....ako nisi pogledao cena je tolika jer je pravljen samo za svedsko vazuhoplovstvo i nije prodavan drugim zemljma,zbog stava svedske vlade da ne prodaje visoku tehnologiju bla bla....a to povecava cenu pojedinacnog avion...ista situacija kao i sa japanom.Dobro si rekao.....novi avion je baziran na mirazu,a avione kao sto su vigen niko nije pravio....ej bre imao je prvi Eriksonov pulse-dopler radar u evropi i ful automatizaciju,slece bez flare-a(ravnjanja),stajni trap misli da je 5m u sekundi nesto normalno....nekazem da je rusko sranje a ovo zakon ali bi se bez problema oslonio na svedsku avio industriju i plus pristaju na sve vrste saadnje i placanja.

mastercat:

Дај бре, доскора их нико није користио сем скандинавских земаља.
Сви европски авиони су прескупи само због високе потражње. Европске земље не воле да купују од Амера а потцењују руске, па је велико интересовање за Јурофајтер, Грипен и нешто мање Рафал. Нећу ја да кажем да је Грипен њесра али не оправдава ту цену. Кад једном будемо имали лове за набавку нових авиона, треба се водити само с тиме шта ће бити исплативије, бољи квалитет за исту цену.
Политика не би требала да буде пресудна али нажалост, биће.

Back