Srpska radikalna stranka & Ekonomija

pa koja je razlika covece?

ti kad otvoris DOO u Srbiji ne mozes sad da uzmes te pare i da ih stavis opet u svoj dzep! Mozes al da prethodno platis porez drzavi sto znaci da si izgubio odma u startu 250 eura.

Sve u svemu firmu yu Srbiji da imas kosat te prve godine MINIMUM 2000 eura

Da imas firmu u Engleskoj kosta te 50 eura i ti vise drzavi ne placas nista.

ovim zavrsavam svoju pricu sa jerryjem.... nastavicu je samo ukoliko bude bolje informisan o nekim stvarima...

osnovna racunovodstvena jednakost glasi:

imovina = kapital + obaveze

ti si zavrsio samnom jer nemas vise argumenata

a kad ostanes bez argumenata onda lepis velika slova.

ja sam prosto dokazao da su porezi nizi i u americi i u engleskoj od srbije.

a ti nisi izneo bilo kakav argument da dokazes da ta moja kosntatacija nije tacna.

ti si zavrsio samnom jer nemas vise argumenata

a kad ostanes bez argumenata onda lepis velika slova.

ja sam prosto dokazao da su porezi nizi i u americi i u engleskoj od srbije.

a ti nisi izneo bilo kakav argument da dokazes da ta moja kosntatacija nije tacna.

Jerry, gde u svetu mozes da osnujes firmu bez ijednog centa osnivackog kapitala?

I jos nesto: neko u tom natpisu vidi slova, a neko ( ko ume da razume) ce videti u njemu fundamentalnu racunovodstvenu istinu koja u startu opovrgava tvoje tvrdnje

Jerry, gde u svetu mozes da osnujes firmu bez ijednog centa osnivackog kapitala?

u engleskoj , americi, gomili offshore drzava.

Eto mozes da otvoris INC ili LLC u americkoj drzavi Delaware, da placas godisnje 0% poreza na dobit kompanije i sve to za isnos od 275 dolara godisnje.

275 dolara ti je nekih 150 eura

https://www.dca.net/delawarecorp.com/order_a_llc.shtml

eto klikni sam na ovaj link i uverices se da se za otvaranje kompanije ne trazi nikakav osnivacki kapital

u engleskoj , americi, gomili offshore drzava.

Eto mozes da otvoris INC ili LLC u americkoj drzavi Delaware, da placas godisnje 0% poreza na dobit kompanije i sve to za isnos od 275 dolara godisnje.

275 dolara ti je nekih 150 eura

https://www.dca.net/delawarecorp.com/order_a_llc.shtml

eto klikni sam na ovaj link i uverices se da se za otvaranje kompanije ne trazi nikakav osnivacki kapital

dobro, bre, jerry,
sad si otišao na offshore:lol:
što ne otvoriš jednu?

Nego posto si ti tu Jerry, da se mi vratimo prvobitnoj temi:

Jerry, koje tri mere ekonomske politike tvoja stranka predlaze za razvoj Srbije?

smanjenje poreza, oslobadjanje od poreza na profit na period od 5 godina onih koji otvaraju nove firme i zaposljavaju radnike, devalvacija dinara i orijentacija srpske privrede ka izvozu i proizvodnji mesto ka uvozu - kako je sad.

vise inace nemam vremena da se sa tobom natezem, dokazao sam da ne poznajes medjunarodno poslovanje, i da samo pricas napamet ono sto si nabubao na sastanku partijskog komiteta.

dobro, bre, jerry,
sad si otišao na offshore:lol:
što ne otvoriš jednu?

imam vec odavno. godisnje me ta firma kosta 200 eura za razliku od ove u srbiji koja me godisnje kosta minimum 2000 eura.

inace od 500 najjacih americkih kompanija preko 50% su firme koje su inkorporirane tj osnovane u drzavi Delaware. Verovatno zato sto su budale ? Cudo jedno sto se ne izmeste u Srbiju kad Srbija kako kazete ima najnize poreze u Evropi?

Nemaju ljudi pojma jel tako?

Jerry, gde si ti iz ovog online formulara zakljucio da ne treba ni cent osnivackog kapitala?

pa jel pise negde da treba?

cim ne pise znaci da ne treba.

drugo ja vec imam firmu tamo te znam da nisam nikakav osnivacki kapital uplacivao. Sve sto sam platio je ovih 275 dolara za osnivanje firme, posle sa papirima od firme otvoris bankovni racun i to je to. Neam osnivackog kapitala, nema poreza doprinosa i ostalih kurcevina kao u Srbiji, 0% porez na dobit , platis samo fiksno tih 205 dolara godisnje i to je to.

What taxes does a limited liability company pay to Delaware?

The annual franchise tax for a limited liability company is $200.00 If the limited liability company does not conduct business in Delaware, that is the only tax paid to Delaware.

imam vec odavno. godisnje me ta firma kosta 200 eura za razliku od ove u srbiji koja me godisnje kosta minimum 2000 eura.

inace od 500 najjacih americkih kompanija preko 50% su firme koje su inkorporirane tj osnovane u drzavi Delaware. Verovatno zato sto su budale ? Cudo jedno sto se ne izmeste u Srbiju kad Srbija kako kazete ima najnize poreze u Evropi?

Nemaju ljudi pojma jel tako?

to nema nikakve veze sa domaćom ekonomijom.
kod nas se ne registruju offshore kompanije, samim tim ti je poredjenje besmisleno.
kao i obično.

nego, otkud ti sa tim anglosaksonskim g....ma u priči?:-D

smanjenje poreza, oslobadjanje od poreza na profit na period od 5 godina onih koji otvaraju nove firme i zaposljavaju radnike, devalvacija dinara i orijentacija srpske privrede ka izvozu i proizvodnji mesto ka uvozu - kako je sad.

vise inace nemam vremena da se sa tobom natezem, dokazao sam da ne poznajes medjunarodno poslovanje, i da samo pricas napamet ono sto si nabubao na sastanku partijskog komiteta.

1) smanjenje poreza? ok ali onda si u koliziji sa stavom stranke o jakoj drzavi koja kreditira i subvencionria svoje firme....
2) postoje poreske olaksice za zaposljavanje pripravnika, nezaposlenih, starijih od 45 godina, invalida i to po osnovu poreza na dobit i po osnovu poreza na dohodak gradjana... postoje poreski krediti za ulaganja u osnovna sredstva, ulaganja u nerazvivjena podrucja... i pdv tretman nabavke opreme i osnovnih sredtvava je povoljan u smislu podsticaja investiranja u ista...
3) devalvacija dinara?????!?!?!?!?!?!?! na koliko Jerry? znas li kakve ce to posledice imati po inflaciju? ili te bas briga
4) s obzirom da su nasi navjeci izvoznici ujedno i veliki uvoznici, devalvacija dinara im ne bi pomogla..

TVOJ PROBLEM JERRY JE TAJ STO MNOGO SIPAS RECI I RECENICA A MALO SADRZINE U NJIMA...

Ti si stvarno zreo za jednog dobrog poreskog savetnika!

ima veze jer pokazuje da su porezi u srbiji preveliki.

porezi u delaware-u su medju najnizima na svetu, a cak i normalni porezi u americi za americke rezidente su 2-3 puta nizi od poreza u srbiji.

Moja poenta je da samo lud covek posluje u Srbiji - ako ne mora i da na taj nacin vrlo destimulativnom poreskom politikom drzava tera sve potencijalne investitore iz ove zemlje. Barem ogromnu vecinu njih.

u ovih par postova asm dokazao i pokazao koliko ste glupi i neinformisani i sa par konkretnih primera dokazao da je poslovanje u srbiji 5-10 puta skuplje nego poslovanje bilo gde drugde u svetu.

Takodje to ce se promeniti kada radikali dodju na vlast jer SRS ajavljuje smanjenje prevelikih poreza u Srbiji.

pa jel pise negde da treba?

cim ne pise znaci da ne treba.

drugo ja vec imam firmu tamo te znam da nisam nikakav osnivacki kapital uplacivao. Sve sto sam platio je ovih 275 dolara za osnivanje firme, posle sa papirima od firme otvoris bankovni racun i to je to. Neam osnivackog kapitala, nema poreza doprinosa i ostalih kurcevina kao u Srbiji, 0% porez na dobit , platis samo fiksno tih 205 dolara godisnje i to je to.

What taxes does a limited liability company pay to Delaware?

The annual franchise tax for a limited liability company is $200.00 If the limited liability company does not conduct business in Delaware, that is the only tax paid to Delaware.

Jerry, hoces li da ti uradim jedan konsolidovani bilans za tvoju grupu kompanija??

Lupetas do bola....

Ako nemas osnoivackog kapitala, sta ti se nalazi na strani pasive u bilansu stanja? Obaveze? kod koga si se to zaduzio crni Jerry

ti i dalje isto? poenta moje price jeste da u svetu OSNIVACKI KAPITAL NIJE OBAVEZAN A DA U SRBIJI JESTE, sto je jedan vrlo ogranicavajuci faktor za zapocinjanje bilo kakvog biznisa. Kome treba on ce ga imati a kome ne treba nece. Eto recimo Obersturhmfuhrer se bavi izradom sajtova tj pruzanjem usluga. Sta ce njemu osnivacki kapital? Njemu sve sto treba jeste firma negde u svetu i bankovni racun gde ce mu musterije uplatiti novac.

Zatim on stedi i tako sto mu NIJE POTREBAN KNJIGOVODJA, jer ne placas nikakav porez drzavi na ostvareni profit tj placas samo LLC fee godisnji od 200 dolara.

U Srbiji ti ne mozes da pomeris bez knjigovodje jer je birokratija ogromna a to ti je trosak od mesecno minimum jos 50-100 eura ili godisnje jos nekih 600-1000 eura.

Dobro Dzeri,hajde ti onda reci kako bi napunio budzet koji bi bio prakticno sjeban tim tvojim smanjenje poreza? Sta bi uradio? Pa jos uzmi u obzir da se tvoji radikali zalazu za jos veca davanja penzionerima(a para u PIO fondu nema,znaci taj ostatak mora da placa budzet),i zalazu se za jos veci zdravstveni budzet.

Sta bi radio?Isao sa poreskim policajcem od kuce do kuce i otimao iz slamarica da bi napunio budzet? Pa sta ti mislis, da ce domaca proizvodnja u privatnom sektoru toliko da naraste(i to valjda odjednom,to je kobajagin nekakva ideja?),pa ces od tog rasta moci da napunis onu rupu u budzetu?Pa hoce malo morgen,a i da cak toliko naraste,to se nece desiti u roku od godinu dana pa da taj manjak od poreskih davanja bude neprimetan... Eto,u toku jedne godine da zabranimo uvoz,vec da to trziste pokrijemo sa domacim proizvodima,plus sta nam pretekne za izvoz?:lol: E pa ja to kao potrosac necu,jer cete time vi mene da sjebete.

Jbga,zivis u drzavi sa jadnim BDP-om, i on ti onemogucava da odjednom toliko smanjis porez. Jedino ako odjednom prepolovis zaposlenost u drzavniom sektoru,ali ti valjda konstantno napadas demokrate sto su tako otpustale ljude,tako da bi to bilo licemerno...

ti i dalje isto? poenta moje price jeste da u svetu OSNIVACKI KAPITAL NIJE OBAVEZAN A DA U SRBIJI JESTE, sto je jedan vrlo ogranicavajuci faktor za zapocinjanje bilo kakvog biznisa. Kome treba on ce ga imati a kome ne treba nece. Eto recimo Obersturhmfuhrer se bavi izradom sajtova tj pruzanjem usluga. Sta ce njemu osnivacki kapital? Njemu sve sto treba jeste firma negde u svetu i bankovni racun gde ce mu musterije uplatiti novac.

Zatim on stedi i tako sto mu NIJE POTREBAN KNJIGOVODJA, jer ne placas nikakav porez drzavi na ostvareni profit tj placas samo LLC fee godisnji od 200 dolara.

U Srbiji ti ne mozes da pomeris bez knjigovodje jer je birokratija ogromna a to ti je trosak od mesecno minimum jos 50-100 eura ili godisnje jos nekih 600-1000 eura.

jerry, sta si uneo na stranu pasive u pocetni bilans stanja?????!?!?!!

zbog ovakvih izjava , uveo bih porez na gluposti.... i to sa izrazenom exponencijalnom progresijom prema kolicini izgovorenih nebuloza

i da se vratimo na temu:

Citat:
[QUOTE/]Original postavio Jerry Ropero

1) smanjenje poreza? ok ali onda si u koliziji sa stavom stranke o jakoj drzavi koja kreditira i subvencionria svoje firme....
2) postoje poreske olaksice za zaposljavanje pripravnika, nezaposlenih, starijih od 45 godina, invalida i to po osnovu poreza na dobit i po osnovu poreza na dohodak gradjana... postoje poreski krediti za ulaganja u osnovna sredstva, ulaganja u nerazvivjena podrucja... i pdv tretman nabavke opreme i osnovnih sredtvava je povoljan u smislu podsticaja investiranja u ista...
3) devalvacija dinara?????!?!?!?!?!?!?! na koliko Jerry? znas li kakve ce to posledice imati po inflaciju? ili te bas briga
4) s obzirom da su nasi navjeci izvoznici ujedno i veliki uvoznici, devalvacija dinara im ne bi pomogla..

TVOJ PROBLEM JERRY JE TAJ STO MNOGO SIPAS RECI I RECENICA A MALO SADRZINE U NJIMA...

Ti si stvarno zreo za jednog dobrog poreskog savetnika!

jerry, sta si uneo na stranu pasive u pocetni bilans stanja?????!?!?!!

O Boze, ja ga krstim a on prdi....

pa ja ti pricam da ne treba nista da unosis bilo gde , ne treba ti nista , ni knjigovodja ni aktiva ni pasiva , nista. Jer drzavu ti ne interesujes sve dok poslujes van te iste drzave , ti placas 0% poreza , ne vodis poslovne knjige, nikakve obaveze prema toj drzavi nemas sem obaveze da uplatis 200 dolara godisnje na ime takse za posedovanje firme. Sa takvom firmom mozes da poslujes bilo gde u svetu bez ikakvih problema i ogranicenja . Eto reecimo mozes za dodatnih 250 eura da otvoris i predstavnistvo firme u Srbiji i da ga registrujes u privrednoj komori Srbije i da sa njom poslujes na teritoriji Srbije kao svi ostali privredni subjekti i pravna lica.

Eto da zanemarimo da nema poreza na zaradu ako ga ostvarujes van Delaware, samo uporedi koje su ustede na godisnjem nivou samim tim sto ne moras da imas prijavljenog radnika, sto ne moras da vodis knjige itd.

NISAM DOBIO ODGOVOR NA OVO:

O Boze, ja ga krstim a on prdi....

pa ja ti pricam da ne treba nista da unosis bilo gde , ne treba ti nista , ni knjigovodja ni aktiva ni pasiva , nista. Jer drzavu ti ne interesujes sve dok poslujes van te iste drzave , ti placas 0% poreza , ne vodis poslovne knjige, nikakve obaveze prema toj drzavi nemas sem obaveze da uplatis 200 dolara godisnje na ime takse za posedovanje firme. Sa takvom firmom mozes da poslujes bilo gde u svetu bez ikakvih problema i ogranicenja . Eto reecimo mozes za dodatnih 250 eura da otvoris i predstavnistvo firme u Srbiji i da ga registrujes u privrednoj komori Srbije i da sa njom poslujes na teritoriji Srbije kao svi ostali privredni subjekti i pravna lica.

Eto da zanemarimo da nema poreza na zaradu ako ga ostvarujes van Delaware, samo uporedi koje su ustede na godisnjem nivou samim tim sto ne moras da imas prijavljenog radnika, sto ne moras da vodis knjige itd.

JERRY, TAKO SE VODI TEZGA NA BUVLJOJ PIJACI!!!!! svaka firma mora da ima finansijske izvestaje i to najmanje:
1) Bilans stanja (balance sheet)
2) bilans uspeha (income statement)

NISAM DOBIO ODGOVOR NA OVO:

1. drzava ne treba da kreditira i subvencionise firme , i to radikali nigde nisu rekli. ti samo izmisljas nonstop. jedino sto su radikali rekli jeste da treba smanjiti prevelike poreze u srbiji i napraviti stimulativnu poresku politiku za otvaranje novih firmi i zaposljavanje novih radnika. ja se u tome slazem sa njima

2. to je smesno , treba ukinuti sve poreze na plate koje placaju poslodavci, radnicima davati bruto palte pa da onda svaki radnik placa sam za sebe socijalno, penzijsko, zdravstveno
3. devalvacija naravno. za inflaciju me boli uvo sve dok je moj rast profita veci od rastas inflacije
4. haha koja smejurija i nebuloza. koji su to nasi najveci uvoznici istovremeno i izvoznici? nasi najveci uvoznici su DELTA i NELT . Sta Delta i NELT proizvode u Srbiji?

Poenta je da vi iz DSS i DS-a stitite uvoznike jer ZAVISITE OD NJIHOVIH PARA. Tacnije njihovim parama se finansiraju vase stranke zato vi sjebavate ovu drzavu konstantno vec 8 godina.

Back