S.M.BG:
Poštovani postavljaču teme:
Profesor sam na filološkom fakultetu ( čisto da se razumemo) i morao sam da pročitam ovu temu iako mi deluje besmisleno. Umesto da se zalažeš ( kad se već zalažeš) za neke stvari koje zaista imaju smisla, tebi je očigledno dosadno pa onda izmišljaš nešto. Ne bih se složio sa tobom ( razloga je mnogo i veruj mi svi su opravdani). Nisi u pravu jer kad stavimo oba pisma u isti rang kroz neko vreme opet će se naći neko pametan da traži da se ćirilica i ne piše, šta će nam!? Biće besmisleno pisati ćirilicu ko što je besmisleno zablagodariti nekome umesto zahvaliti ( vole ljudi tuđe više nego svoje pa to ti je). Samo ti piši latinicom i super je što to možemo ( da koristimo dva pisma) ali ćirilica je osnov i naša je i tačka. Druga stvar, nije u redu da vređaš ljude koji ovu temu čitaju i koji su dosta toga pametnog ovde rekli, ali to, kako se odnosiš prema drugima, to je već stvar vaspitanja. Sa Gagom bih se složio oko dikcije jer na prste možemo da prebrojimo one koji umeju pravilno da govore u našoj zemlji, a svi bi hteli nešto da kažu.
Uzgred, nemoj se truditi da mi odgovoriš svojim uvredama jer me tvoj odgovor i ne zanima, tako da ga neću ni pročitati.
Pozdrav svima iz Beograda
S.M.BG:
Poštovani postavljaču teme:
Profesor sam na filološkom fakultetu ( čisto da se razumemo) i morao sam da pročitam ovu temu iako mi deluje besmisleno. Umesto da se zalažeš ( kad se već zalažeš) za neke stvari koje zaista imaju smisla, tebi je očigledno dosadno pa onda izmišljaš nešto. Ne bih se složio sa tobom ( razloga je mnogo i veruj mi svi su opravdani). Nisi u pravu jer kad stavimo oba pisma u isti rang kroz neko vreme opet će se naći neko pametan da traži da se ćirilica i ne piše, šta će nam!? Biće besmisleno pisati ćirilicu ko što je besmisleno zablagodariti nekome umesto zahvaliti ( vole ljudi tuđe više nego svoje pa to ti je). Samo ti piši latinicom i super je što to možemo ( da koristimo dva pisma) ali ćirilica je osnov i naša je i tačka. Druga stvar, nije u redu da vređaš ljude koji ovu temu čitaju i koji su dosta toga pametnog ovde rekli, ali to, kako se odnosiš prema drugima, to je već stvar vaspitanja. Sa Gagom bih se složio oko dikcije jer na prste možemo da prebrojimo one koji umeju pravilno da govore u našoj zemlji, a svi bi hteli nešto da kažu.
Uzgred, nemoj se truditi da mi odgovoriš svojim uvredama jer me tvoj odgovor i ne zanima, tako da ga neću ni pročitati.
Pozdrav svima iz Beograda
* Ja Vama necu da se obratim sa "postovani profesore", pre svega zato sto vas ne poznajem, a iz ovo malo Vaseg teksta, sto procitah, kada bih Vam se tako obratila, to bi bio "Ketman", s moje strane.
Prvo: Mislim da bi se dobro razumeli i da nam niste naglasili da ste profesor, te je takva informacija sasvim izlisna.
Drugo: Ko je Vas primorao da citate ovaj "besmisleni" topik? Da li ste pre toga pogledali sve teme na ovom forumu i svakome, cija Vam tema nije "po Vasem ukusu", stavili slicnu primedbu?
Kako god bilo, moje je misljenje da Vam opazanje nije "jaca strana".
Nigde nisam primetila da je postavljac teme pravio razliku izmedju NASA DVA pisma, kao ni to da je bio nekulturniji od ostalih diskutanata na ovoj temi. O kakvom onda vi (ne)vaspitanju govorite?
Kazete prvo da je super sto mozemo da koristimo dva pisma (u potpunosti se slazem), a onda kazete da je "...cirilica osnov, nasa je i tacka". Opet gresite profesore, skacete sami sebi u usta, jer nije tacka, vec zapeta, zato sto postoji i latinica, a da li cete prvo da kazete cirilica, pa latinica, ili latinica pa cirilica, meni zaista nije bitno, jer oba su nasa:-)
(Jedino, ako Vase:"i tacka", u prevodu ne znaci "bez pogovora". Iskreno se nadam da nije tako)
Jedino u cemu se slazem sa Vama(Gagom) je pridavanje znacaja dikciji, ali to opet, nije bio predmet razgovora na ovoj temi ili ne znate sta je dikcija?
(Opet nesto na racun Vaseg opazanja).
I poslednje, vrhunac u Vaseg "Ketmana", necete da procitate eventualni "replay" na vas post,a do sada ste citali sve i povrh svega imali nesto i da kazete?
Toliko o onoj, da bi danas svako nesto da kaze...
Da li je postavljac teme bezobrazniji od Gage ili bilo koga drugog sa ove teme? Izvinite, ali ne bih se slozila sa Vama u toj proceni, a to uostalom nije ni bitno.Ovde smo da dosli da diskutujemo na postavljenu temu,da vidimo kako i drugi razmisljaju, razmenimo misli, eventualno naucimo nesto novo, a ne da trazimo samo istomisljenike.
Pricate li vi samo sa onima koji razmisljaju na Vas nacin?
"Ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju"- Vuk Karadzic