Па нисам ја то рекао -
ево дао сам ти изворе Јохан Фон Хан, који је преведен на српски језик још 1865. говорио је за неке Бугаре у Призрену, а ово је било пре него што је постојала бугарска црква. Ако Хан није говорио истину, онда имамо
Гиљфердинга, који мање-више говорио je исто : бугари у Призрену. Штавише, ако Хан није стручњак за лингвистику, Гилфирдинг, који је један од истакнутих слависта 19. века, јасно и
прецизно дефинише бугарски утицај на призренски дијалект којим говоре и Срби и Бугари. А ово је средином 19. века (1850-1856).
Међутим, ти то називаш бугаризацијом и не желиш да признаш никакве етнографске податке из 19. века, чак и када су их писали неутрални аутори пре него што се појавила Егзархија.
Твоје мишљење, не засновано на чињеницама, већ на маштарији и непознавању етнографске ситуације на југу Косова почетком 19. века,
је апсолутна спекулација, лаж и лудило.
Pogledajte prilog 1301148
Опет покушаваш да се извучеш. Како би број Срба у Европи доказао да у Македонији нема Бугара,
када Рекли на страни 144 више него јасно наводи
највеће градове у Македонији у саставу Бугарске?
Дакле, сада, по теби,
изгледа да Рекли, кога си сам изабрао да поставиш овде, није ништа друго до пробугарски пропагандиста. Не само он, већ и
сви европски историчари и географи 19. века су фалсификатори српске историје.
Па, очигледно се не стидиш ничега - чак ни своје модераторске значке, коју си управо неповратно укаљао. Чак и тролови после извесног времена попуштају пред чињеницама, али ти не, и даље настављаш да се бламираш
и забијаш главу још дубље у песак.
Pogledajte prilog 1301150
Опет будалаштине ..
И како да се нешто извади из контекста када је
САМ КОНТЕКСТ ПРОКЛАМАЦИЈА ПОТПУНО ОДБИЈАЊЕ УЧЕШЋА СРБИЈЕ У ПОБУНИ?
Чак и да је политичка изјава –
то не мења чињеницу да Обреновић, као и сви званични представници српске власти, не подржавају устанак, већ га, напротив, осуђују баш као што су то урадили раније са Пиротским устанком. 1836. године.
Опет кажем – нема везе са овим о чему причамо – није битно шта је Гарашанин написао, бар не у контексту прокламација.
Које тезе замењујем, бре, да је Француска први и најозбиљнији савезник Турске је ван сваке сумње. Чињеница да је Француска основа концепта „национализам“, да ли је и то замена за тезе?
Опет лупаш глупости после глупости – какав кримски рат и каква оријентација Русије према Бугарској?
Русија је имала бугарску аутономију у својим плановима још од рата 1828. године.
Попис становништва окупиране земље не може представљати никакав поуздан документ и извор. То су признали и званични представници са српске стране. У најмању руку, зато што је Македонија била део Турског царства пре јуна 1913. године, када Балкански рат заправо још није био завршен, и друго зато што је Србија имала обавезе по уговору потписаном са Бугарском. Односно, извођење било каквих државно-административних догађаја од стране Србије сматрају се апсолутно незаконитим и пропагандним акцијама.