Сродне душе, да ли постоје

• Začetnik teme Začetnik teme milsu
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Када сам био мали, веровао сам да постоје сродне душе, људи који су природно блиски једни другима по менталном склопу, и који због тога желе да буду једни са другима. Сада ипак видим да то није тако, и да други које ја доживљавам као своје сродне душе, мене доживљавају као одвратног и одбојног.

To mi se redovno desavalo
drag.gif

Shvatih ne postoje
drag.gif

Nade vise nema
drag.gif

Када сам био мали, веровао сам да постоје сродне душе, људи који су природно блиски једни другима по менталном склопу, и који због тога желе да буду једни са другима. Сада ипак видим да то није тако, и да други које ја доживљавам као своје сродне душе, мене доживљавају као одвратног и одбојног. Да ли је логично да постоје сродне душе које се узајамно привлаче, или није? Зашто љубав и привлачност нису увек обостране?
Postoje srodne duše kako si ih nazvao,ali ja pod tim podrazumevam samo ljude slične sebi. Ljude sa kojima se dobro slažeš i "kapiraš".Ali Isto tako postoje i naše "druge polovine", mislim da si pre na to aludirao u temi.Oni ne moraju biti toliko srodni i slični nama, ali ukoliko obogaćuju naš život i čine nas srećnim, onda jesu naše druge polovine u pravom smislu. Ljubav je samo "spona" ili most, koji spaja.
Nije isto što i privlačnost. Privlačnost je nagonska i adrenalinska(žudnja, strast),dok je ljubav kad se sa osobom "podeliš", jer više prosto i ne želiš da budeš "celina" koja si bio pre.Bar sam ja po tome mogla prepoznati razliku.

Где ме нађосте сад са овом темом од пре сто година, а чини ми се као да сам ово писао јуче.

Можда постоје, али питање да ли постоје и за мене. Некако за сада не бих рекао.

Ваљда би требало да се са "другом половином" такође добро слажем и капирам.

На духовну привлачност сам мислио. Нема ту "дељења", него постоји синергија, два се спајају у једно, у један нови и бољи и јачи квалитет. Макар у мојој теорији.

Где ме нађосте сад са овом темом од пре сто година, а чини ми се као да сам ово писао јуче.

Можда постоје, али питање да ли постоје и за мене. Некако за сада не бих рекао.

Ваљда би требало да се са "другом половином" такође добро слажем и капирам.

На духовну привлачност сам мислио. Нема ту "дељења", него постоји синергија, два се спајају у једно, у један нови и бољи и јачи квалитет. Макар у мојој теорији.
To je baš romantično.

Када сам био мали, веровао сам да постоје сродне душе, људи који су природно блиски једни другима по менталном склопу, и који због тога желе да буду једни са другима. Сада ипак видим да то није тако, и да други које ја доживљавам као своје сродне душе, мене доживљавају као одвратног и одбојног. Да ли је логично да постоје сродне душе које се узајамно привлаче, или није? Зашто љубав и привлачност нису увек обостране?

Ja i kao veliki verujem da postoje srodne duše. :lol:

Postoje naravno nema puno razlicitih dusa, samo ih svasta sprecava da se pronadju

Ne postoje u onom kretenskom holivudskom fazonu.

Postoje ljudi s kojima delimo više odnosno manje sličnosti, i to bi otprilike mogao biti ceo odgovor. Pitanje je inače od vrste "suprotnosti se privlače". Ne privlače se, upravo obratno. Postoje neke razlike među ljudima koje se mogu uklopiti ko slagalica pa stvar funkcioniše, ali to je retko i ja nikad ne bi išla na tu kartu (ne više). Naprimer, introvert i ekstrovert teško će se ikada sporazumeti oko suživota. Mogu biti divni ljudi, oboje, i zaista ceniti jedno drugo, ali to nikako ne može da upali. Da bi odnos funkcionisao, ljudi treba da dele sličan temelj, da imaju slične sklonosti, prioritete u životu itd. Ko god misli da je to besmisleno ili prosto dosadno, dete je ili nikad odraslo dete (nažalost).
Slično bi se moglo reći i za pitanje zašto mi nekog doživljavamo ko srodnu dušu a ta osoba nas ne. Kao prvo i osnovno, zato što fenomen "srodne duše" posmatramo kroz teletabis američanske filmove, i kao drugo, zato što nismo dovoljno odrasli (zreli) da bi prepoznali DA LI s ljudima uopšte imamo išta zajedničko, a pogotovo to kako nas oni vide. Ili smo prosto previše zatelebani. Zaljubljen je čovek ko s pola mozga, i vidi samo ono što želi da vidi a žmuri na sve što mu smeta da vidi. I onda kad progleda (a definitivno progleda, jer zaljubljenost prestaje kad tad), onda bude kuku i naopako, i kako ja to nisam pre video/videla, i pa ta osoba mene uopšte ne voli itd itd.
Ako stane na tome, nije ništa strašno. Malo povređenog ega, malo izgubljenih iluzija i više privikavanja na realni život, i idemo dalje. Zahebano je kad si ljudi ne daju vremena već potrče grlom u jagode i krenu da se venčavaju i prave decu dok im mozak još uvek ne radi. Onda je to već druga i mnogo žalosnija priča.

Postoje srodne duše. Ljubav i privlačnost nisu uvek obostrane jer se nisu srele srodne duše.

Back