Srednjovekovna Hrvatska

Баш волиш да се правиш луд.
Занимљиво ја бих пре избрисао инаај пост или се од њега оградио него што бих правио циркус неразумевања никога.

Вело јасно питање сратус Босне као државе пре окупације АУ?

Ipak si pogrešio.

Oko nečega deluje da se ne slaže (samo se još ne nazire oko čega).

Баш волиш да се правиш луд.
Занимљиво ја бих пре избрисао инаај пост или се од њега оградио него што бих правио циркус неразумевања никога.

Вело јасно питање сратус Босне као државе пре окупације АУ?

Dokle ćeš da koristiš lažno optuživanje drugih da se išta prave zbog problema koji ti unosiš tj. samo zbog toga što ti sam ne umeš da se jasno izražavaš?

Šta je toliko teško za razumeti da ne pišeš jasnim, razumljivim jezikom? Je li i oko toga treba sad se preganjati da ti se dokazuje koliko su ti objave nekoherentne?

Sada mi deluje da pitaš za nekakav status bosanske države (?!?) do 1878. godine, a objavu pre delovalo kao da si hteo da pitaš za status pre 1909. godine, tako da svakako nemam predstave o čemu se radi, jer pretpostavljam da je reč o nečem sasvim trećem, što se sada ne nazire.

Dokle ćeš da koristiš lažno optuživanje drugih da se išta prave, samo zbog toga što ti sam ne umeš da se jasno izražavaš?

Šta je toliko teško za razumeti da ne pišeš jasnim, razumljivim jezikom? Je li i oko toga treba sad se preganjati da ti se dokazuje koliko su ti objave nekoherentne?
Не простим језиком избегаваш свој пропуст (крајње намере) врло очигледан или друга опција (испао сам глуп) ти нећеш да се определиш нити за једну већ да мене оптужуш да пишем кинески.
Дакле то су јако површне и бескорисне манипулације.

Не простим језиком избегаваш свој пропуст (крајње намере) врло очигледан или друга ооција (испао сам глуп) ти нећеш да се определиш нити за једну већ да мене оптужуш да пишем кинески.
Дакле то су јако површне и бескорисне манипулације.

Ma koji propust?

Napisao bih da znam o čemu se tu radi, uopšte. Ali još uvek ostaje nerazjašnjena misterija (nikako da kažeš više, a rasipaš se sa optužbama o tome da neko drugi, a ne ti, vrši ovde nekakve manipulacije).

А ко игра?
Жељо игра?
Где су Немци?
Ранац ти је под креветом!

Хајде овако немам живаца за глупирање траг је довољно очигледан свима и сви су укапирали о чему се ради.
Онда да се уклопиш у нови наратив причаш са својим клон налогом колико је то бесмислено.

А ко игра?
Жељо игра?
Где су Немци?
Ранац ти је под креветом!

Хајде овако немам живаца за глупирање траг је довољно очигледан свима и сви су укапирали о чему се ради.

Ako nemaš navodno živaca za glupiranje, zbog čega se onda već 5 objava redom samo glupiraš (i cela hrpa tvojih objava na Krstarici, listom, sve je čisto detinjasto glupiranje), umesto da kažeš nešto (ako uopšte išta) imaš na umu.

Iskreno, mislim da nikome nije jasno o čemu pričaš. Evo, ako nekome jeste, može da napiše umesto tebe i time pojasni.

Ovako, da parafraziram Trampa u duelu sa odlazećim predsednikom SAD, nisam siguran ni da ti sam uopšte znaš šta si hteo da kažeš (deluje da je Bajden došao malo na forum).

Онда да се уклопиш у нови наратив причаш са својим клон налогом колико је то бесмислено.

Ako stvarno misliš da je Bren nekakav moj klon nalog, onda definitivno ispadaš glup, da. :lol:

Ako nemaš navodno živaca za glupiranje, zbog čega se onda već 5 objava redom samo glupiraš (i cela hrpa tvojih objava na Krstarici, listom, sve je čisto detinjasto glupiranje), umesto da kažeš nešto ako uopšte išta imaš na umu.

Iskreno, mislim da nikome nije jasno o čemu pričaš. Evo, ako nekome jeste, može da napiše umesto tebe i time pojasni.

Ovako, da parafraziram Trampa u duelu sa odlazećim predsednikom SAD, nisam siguran ni da ti sam uopšte znaš šta si hteo da kažeš (deluje da je Bajden došao malo na forum).

Ako stvarno misliš da je Bren nekakav moj klon nalog, onda definitivno ispadaš glup, da. :lol:
Ниси објаснио ја знам скоро за сваки што уопште није битно за тему остало је твоје објашњење на питања.

Ниси објаснио ја знам скоро за сваки што уопште није битно за тему остало је твоје објашњење на питања.

A šta to nisam objasnio?

Nisam ti objasnio da pre Berlinskog kongresa 1878. godine Bosna i Hercegovina nije postojala kao nezavisna država, već u sastavu Osmanskog carstva?

Kako možeš uopšte da postaviš pitanje da li je Bosna pre 1878. bila priznata nezavisna država (kao da prvi put u životu sada čuješ za Turke), a da niko ne shvati kao da bezveze troluješ?

dissolution-Ottoman-Empire-1924.jpg

Granice Osmanskog carstva.

Poslednja izmena:
A šta to nisam objasnio?

Nisam ti objasnio da pre Berlinskog kongresa 1878. godine Bosna i Hercegovina nije postojala kao nezavisna država, već u sastavu Osmanskog carstva?

Kako možeš uopšte da postaviš pitanje da li je Bosna pre 1878. bila priznata nezavisna država (kao da prvi put u životu sada čuješ za Turke), a da niko ne shvati kao da bezveze troluješ?
Питао сам да ли је то била агресија или анексија или окупација Турске?
Ниси одговорио на питање.

Питао сам да ли је то била агресија или анексија или окупација Турске?
Ниси одговорио на питање.

Ne znam koja je svrha ovog besmislenog glupiranja i možeš računati da je ovo bukvalno zadnji put da ću tvojim hirovima (a koje redovno tolerišem, zadovoljavam i povlađujem im godinama — značajno više nego što bi to činio doslovno bilo koji forumaš ovde) uglađivati: od godine 1878. trajala je okupacija, a 1908. godine Bosna i Hercegovina (deo Osmanskog carstva, da) je bila anektirana.

To jesam napisao i sada si me naterao da još jednom ponovim.

A yebemliga, bio sam skoro pa siguran da sam dobro rastumačio sve.

Do malopre nisam bio izvalio da je to NickFreak s promenjenim imenom.

Definitivno podseća gomila čega ovde na Balkanskog špijuna, odista. :lol:

Znaš šta mi je sad sinulo, da je možda video za onu ustašku vladu što je kod drvarskog Tiškovaca bila formirana. Možda je mislio da je Bosna i Hercegovina bila de facto samostalna država, uspostavljena ustankom tog dela turske države, a koju je pak Austrougarska napala i okupirala?

Definitivno podseća gomila čega ovde na Balkanskog špijuna, odista. :lol:

Znaš šta mi je sad sinulo, da je možda video za onu ustašku vladu što je kod drvarskog Tiškovaca bila formirana. Možda je mislio da je Bosna i Hercegovina bila de facto samostalna država, uspostavljena ustankom tog dela turske države, a koju je pak Austrougarska napala i okupirala?
U vreme komunista se zaista kod nas još uvek mogao pronaći taj termin kod raznih istoričara (pre svega onih koji se bave istorijom XIX i XX veka, doduše, trebalo bi naglasiti), ali danas ćeš ga retko igde pronaći kod ozbiljnih istraživača.

Nigde u svetu nećeš naći niti jednog jedinog ozbiljnog osmanistu koji bi govorio o nekakvoj 'osmanskoj okupaciji'. Mogao bi govoriti o, primera radi, u kontekstu istorije XIX veka o vojnom prisustvu koje je bilo okončano 1867. godine povlačenjem snaga i u Srbije, čime je prekinuta turska okupacija. Ali nazivanje čitavom epohom nakon bitke kod Saurskog polja 1385, osvajanja Bugarske 1396, Vizantije 1453. godine, itd...nekakvim početkom razdoblja okupacije, nije najprimerenije. Pogotovo kada se ima na umu koliko li su samo vekova Turci vladali nekom teritorijom. Primera radi, Bugarskom od 1396. do Berlinskog kongresa 1878. godine.
Лоше ти синуло била је реплика на ову твоју спорну изјаву.
Овај нема шта да објашњава јер је блокиран тако да га ни не видим нити ме интересује. 1000 порука 1000 реакција нисам прочитао ни једну објаву вредну пажње сем церекања када си угрожен. И крене да се церека још на поруке пре шурнаест година док није ни био члан форума крстарица.

Ја и ти добро знамо тако да нећу ту ништа додавати. Што је најгоре нисам ни једини који је то приметио а више их је било и били су бановани након разоткривања вероватно на твоју иницијативу иако ме не интересује уопште та тема свака будала има своје весеље.

Није се тицало независне државе јер је из твоје перцепције Хрватска независна држава у оквиру Мађарске па Аустрије па Аустроугарске.
Босна и Србија и Бугарска и Византија су де факто и де јуре Турска.
О томе се овде радило.
То сам желео да потврдиш.

Ја и ти добро знамо тако да нећу ту ништа додавати. Што је најгоре нисам ни једини који је то приметио а више их је било и били су бановани након разоткривања вероватно на твоју иницијативу иако ме не интересује уопште та тема свака будала има своје весеље.

Šta? Ko je bio banovan zato što je nešto primetio?

Није се тицало независне државе јер је из твоје перцепције Хрватска независна држава у оквиру Мађарске па Аустрије па Аустроугарске.
Босна и Србија и Бугарска и Византија су де факто и де јуре Турска.
О томе се овде радило.
То сам желео да потврдиш.

Ne, to je samo opet neka tvoja izmišljotina. Nikada nisam Hrvatsku nazvao nezavisnom državom u okviru Mađarske.

Tako nešto (potpuno bizarno i nelogično, uzgred) bi bilo čak i pleonazam.

Šta? Ko je bio banovan zato što je nešto primetio?

Ne, to je samo opet neka tvoja izmišljotina. Nikada nisam Hrvatsku nazvao nezavisnom državom u okviru Mađarske.

Tako nešto bi bilo čak i pleonazam.
Јој бре једини на мишиће овде фабрикујеш хрватску државност али нема везе ово је једина тема на којој си необјективан скроз.
Разумем и то донекле.
На тему извора истих си ставио Вишеславову крстионицу и извинуо се свима.
*Анали манастира Лорш?!
Па ја бих се овде извинио јер нема хрватске.

Јој бре једини на мишиће овде фабрикујеш хрватску државност али нема везе ово је једина тема на којој си необјективан скроз.
Разумем и то донекле.
На тему извора истих си ставио Вишеславову крстионицу и извинуо се свима.
*Анали манастира Лорш?!
Па ја бих се овде извинио јер нема хрватске.

Jesam li ja izjavio igde i ikada da je Hrvatska bila nezavisna država u okviru Mađarske, pa Austrije, pa Austrougarske, ili pružio bilo kakve argumente koji bi na ikoji način mogli tako nešto potkrepiti?

твоје перцепције Хрватска независна држава у оквиру Мађарске па Аустрије па Аустроугарске.

Da li je ovo iznad istina ili ne? Jednostavno je pitanje.

Poslednja izmena:
Da sam ja izjavio ovu istinu Slaven bi me vec prijavio Bajdenu I zavrsio bi u Hagu.
Ti si Nice privilegovan 🤔

Ne, nije on privilegovan, nego si ti „na crnoj listi“. Ti imaš dosta taktika za sabotiranje teme...u principu, kad god se ispostavi da nešto što si izjavio nije tačno ili neosnovano, ti izvučeš jednu od metoda. Jedna od njih je i da listom gotovo svaku osobu koja se sa tobom ne složi ili se sa mnom složi, čak i ako se radi o minijaturnoj sitnici, etiketiraš mojim klonom. I onda se ni o čemu ne može pričati uopšte, jer svaka tvoja objava je bila klon, klon, klon, klon, 100 puta klon (izlistao si mislim jedno 20 potencijalnih klonova). I ne mogu da verujem da ti još uvek nisi ukapirao šta je bio problem, jer si ti (doslovno) svaku temu na Krstarici pretvarao u diskusiju o tome ko je čiji klon.

Da bude stvar najgora, ti si toliko manito i iracionalno to činio, da si (!) bukvalno oterao čak i jednog forumaša koji je bio, kako bi to jedan forumaš ovde rekao, „vaš“, simpatizer Deretićeve škole (probaj makar na sekund da porazmisliš o tome, koliko je sve to bilo potpuno histerično i blesavo, zato što si učinio uslugu „nama“ kako bi neko rekao). Dakle, osim što ti je ponašanje destruktivno, ono je i prilično autodestruktivno. I da, ako kreneš da smaraš da je neko nečiji klon po 500 puta i zatrpavaš temu time, naravno da ćeš biti zbog toga sankcionisan.

Jednog dana kada malo više odrasteš i sazreš, biće te jako sramota od svega toga.

Poslednja izmena:
I onda te nije sramota da ti nekom drugom kažeš da je privilegovan, ti koji ovde svakodnevno sereš o klonovima uprkos tome što je pravilnikom zabranjeno. A, to je samo jedno od mnogih pravila koja svakodnevno kršiš. Da, drugi su privilegovani, nisi ti.

Da, upravo mi je to palo na pamet.

Mislim ovo sa pravi klonove i optužuje druge, bukvalno je ono kad lopov više drž'te lopova! :lol:

Odista, ako je ovde iko privilegovan, to može biti samo Kole11, zato što bi da ne važi tolika tolerancija kao što ovde važi možda i odavno bio trajno banovan.

Nego, da se vratimo mi malčice na temu.

Jesam li ja izjavio igde i ikada da je Hrvatska bila nezavisna država u okviru Mađarske, pa Austrije, pa Austrougarske, ili pružio bilo kakve argumente koji bi na ikoji način mogli tako nešto potkrepiti?

Da li je ovo iznad istina ili ne? Jednostavno je pitanje.

@CreamPythagoras evo još jednom pitanja koje ti je bilo upućeno, ako ti je kojim slučajem promaklo.

I, gde to piše na ovom linku?

https://forum.krstarica.com/threads/srednjovekovna-hrvatska.949627/post-44635173

Има колико хоћеш али ми се не тражи али по реакцијама видим да сви памте и знају.

Pa ako toga ima koliko hoću, pretpostavljam da bi bilo prilično lako pronaći barem nekoliko primera?

Imaš u objavi samo dve reacije. Jedan ti se smeje zbog gluposti koju si napisao, a drugi ti je Kole11. Iskreno, ne znam šta je gore od ta dva, ako ti to računaš pod, citiram te, „svima“. :D

Branko.png

Zašto si uopšte to ovde napisao, ako nisi spreman da na ikoji način to potkrepiš? Mislim...ako se sećaš, ti si mnogo puta meni stavljao tuđe reči u usta. I ovo bi mogao biti primer istog. I uvek se vrtimo oko istog i završi se da su ti samo nešto pobrkao (različite objave, forumaše, teme, vremena, suštine,..) i sam sebi uneo zabunu.

Svestan si koliko se ti baš često loše sećaš i konfalubišeš stvari? I ovo je primer tvog iskvarenog sećanja, u kojem se referišeš na nešto što se uopšte nikada nije ni dogodilo (ukoliko nije primer čiste pakosti sa tvoje strane, naravno; hoću reći, ukoliko nisi izmislio namerno sa ciljem provokacije i pokušaja prouzrokovanja svađe...kako ja u principu zauzimam dobru volju, dajem prednost ipak zabuni sa tvoje strane)?

I, šta će biti da je slučaj? Jesi li kada si netačno preneo moje reči, pobrkao, ili si slagao?

Poslednja izmena:

Back