Nemam ja nikakve pseudoznanstvene ni lakrdijaške stavove, već ti. Pravo ne poznaješ, ni moderno, a kamoli srednjovjekovno, feudalno ili ono zapadnoeuropskog tipa. Ne poznaješ razliku između neovisnosti, države, državnosti. Možda sam ja tebi smiješan, ali ja takvim smatram tebe.
Čiji god da su Dalmacija i Slavonija, srpski nisu definitivno. I to je ravno 100% tako, bez potrebe na zaokruživanje na niže decimale. Također, nije ni Makedonija srpska, osim ako ne uzmeš kao pravilo da je osvojeni i okupirani teritorij koji naseljava netko drugi tvoj, samo zato što si ga ti prisilno uzurpirao i oteo drugome ili tog drugog podjarmio i strpao u okvir svoje države.
Hrvati cijelo vrijeme imaju kontinuitet državnosti, kao jedini slavenski narod uz Ruse.
Konačno, mogu upozoriti i na to da jedino Rusi i Hrvati od svih slavenskih naroda imaju neprekidan kontinuitet državnosti od ranoga srednjeg vijeka do 20. stoljeća. Hrvatska je nakon sklapanja unije s Ugarskom 1102. godine cijelo vrijeme, ma pod čijom vlašću bila, koliko-toliko zadržavala neke oblike i atribute samostalnosti i državnosti. To je jako bitno i važno za shvaćanje i proučavanje Hrvata i Hrvatske. U Europi nema puno naroda koji se mogu pohvaliti tako dugom tradicijom kontinuirane državnosti. I ta činjenica “državne dugovječnosti” ima važnu ulogu za očuvanje hrvatskog identiteta, ali i za postojanje stabilnih kanala komunikacije između Rusije i Hrvatske kao dviju starih europskih država.
Denis Jevgenjevič Alimov, docent na katedri slavistike i balkanologije sveučilišta u Sankt Peterburgu, autor nedavno objavljene intrigantne knjige “Etnogeneza Hrvata- formiranje hrvatske etnopolitičke zajednice u VII. - IX. stoljeća”. Alimov je doktorirao na temi “Hrvatsko društvo u epohi pokrštavanja (VII. - IX. stoljeće)”.
Prestani sam s mitomanijom!