Možda je tebi zanimljivo da 20 puta zaredom vodiš jednu te istu diskusiju, ali moraš da shvatiš da nije drugim ljudima toliko zanimljivo. Ne razumem zašto me teraš da tražim neku od svojih 19 ranijih objava i uradim CTRL+C i CTRL+V da bih samo prekopirao potpuno identični sadržaj koji sam već postavljao, ako opet nećeš ništa od toga da pročitaš i onda opet postaviš isto pitanje koje je već nebrojeno puta do sada odgovoreno i na šta ti apsolutno nikada nisi uložio nikakav prigovor tj. nisi ni na koji način osporio.
Glava 18 iz X knjige, o caru Romanu I Lakapenu (920-944):
τὰ γοῦν πέριξ ἔθνη, Τοῦρκοι, Σέρβοι, Χρωβάτοι, καὶ οἱ λοιποί, τὴν τοῦ Συμεὼν ἀναμαθόντες τελευτὴν ἐκστρατεύειν κατὰ Βουλγάρων ἐβουλεύοντο
ta goun perix ethnē, Tourkoi, Serboi, Chrovatoi, kai hoi loipoi, tēn tou Symeōn anamathontes teleutēn ekstrateuein kata Boulgarōn ebouleuonto
Kada su obližnji narodi, Turci, Srbi, Hrvati i ostali, saznali za Simeonovu smrt, odmah su napravili planove da krenu u pohod protiv Bugara
Koliko puta treba ponoviti?

Šta te drugo pitati sem: zašto
lažeš?
Mislim, ja tebe na razumem...bukvalno znaš da to što pišeš nije istina. Imaš ovde citate iz Skiličine knjige, imaš ih u starogrčkom originalu, imaš u latinskoj transkripciji, imaš u prevodu na srpski jezik, imaš u prevodu na engleski iz kritičkih izdanja, imaš skenove iz rukopisa iz arhiva...
Ti već godinama ovde primenjuješ taktiku ae zabijemo glavu u pesak i pravimo se da istorijski izvori uopšte ne postoje. I onda misliš da ako dovoljno konzistentno nešto budeš ignorisao, to će, eto, prestati da postoji.
I već je ovde nebrojeno puta navedeno da nema nikakve logike Nestonga i Sermona proglašavati Hrvatima...ni na to ti nikada nisi imao prigovore i nikada do sada nisi pružio niti jedno jedino obrazloženje zašto bi Skilica pod hrvatskom braćom mislio na, tobože, Nestonga i Sermona (bukvalno ne postoji ni nikakav logički sled u pasusu ako se tako frankeštajnovski pokuša protumačiti).
Tvoja taktika kojom se praviš da čas Jovan Skilica uopšte nije postojao, a na drugom mestu selektivno biraš samo pojedine rečenice iz njegove knjige da bi ukalupio i pružio nekakvu podršku svom krajnje nakaradnom tumačenju, ne znam doslovno kako nazvai (a da ne ispadne uvredljivo) sem umobolnom.
U jednoj objavi, Skilica uopšte ne postoji, u sledećoj gle šta Skilica piše. Tebi to stvarno ima smisla i zaista želiš da to postane princip naučne istoriografije, na čiji se račun redovno sprdaš dok pišeš ovakve neverovatne gluposti po Krstarici?