СРЕЋАН ВАМ 8. МАРТ

Dobih i besplatnu kafu u kafani :super:

Inače, cenim 8. mart i cenim zalaganje tih nekih ljudi u prošlosti, i žena i muškaraca, zbog kog zalaganja ja danas umem da čitam, pišem i laprdam jednako kao i muškarci.
Posebno ga cenim zbog budućnosti, jer bi u normalnom i neizvitoperenom smislu trebalo da bude simbol borbe za ravnopravnost žena i nada da će ta ravnopravnost, koje još uvek nema u potpunosti u faktičkom smislu (kod nas) a bogami i u formalnom smislu (u dobrom delu ostatka sveta) jednog dana biti apsolut.

Da li se mlati karanfilima i Kamparijima ili ne, to je manje važno - činjenica da se današnji dan manifestuje kičerajem, ne umanjuje njegov značaj.

Dobih i besplatnu kafu u kafani :super:

Inače, cenim 8. mart i cenim zalaganje tih nekih ljudi u prošlosti, i žena i muškaraca, zbog kog zalaganja ja danas umem da čitam, pišem i laprdam jednako kao i muškarci.
Posebno ga cenim zbog budućnosti, jer bi u normalnom i neizvitoperenom smislu trebalo da bude simbol borbe za ravnopravnost žena i nada da će ta ravnopravnost, koje još uvek nema u potpunosti u faktičkom smislu (kod nas) a bogami i u formalnom smislu (u dobrom delu ostatka sveta) jednog dana biti apsolut.

Da li se mlati karanfilima i Kamparijima ili ne, to je manje važno - činjenica da se današnji dan manifestuje kičerajem, ne umanjuje njegov značaj.

Ti danas umes da citas,pises, i da pokazujes svoju inteligenciju u razgovoru pre svega zbog sebe. U stvari, 95% zavisi od tebe, 3% od roditelja, i 2% od tih prethodnih boraca.

Ti danas umes da citas,pises, i da pokazujes svoju inteligenciju u razgovoru pre svega zbog sebe. U stvari, 95% zavisi od tebe, 3% od roditelja, i 2% od tih prethodnih boraca.
Ma nemoj; možda bi i moja prababa, ili ona neka sadašnja devojčica kojoj seku klitoris i prisilno je udaju u 10-oj godini, takođe zbog sebe htela da čita, piše i pokazuje svoju inteligenciju - ali joj društvo ne daje to pravo.

Prema tome, stvar je prava da li ja na papiru smem da se školujem, da se zapošljavam, da slobodno odlučujem da li ću se i za koga udati i najvažnije da li ću roditi ako ostanem trudna, i stvar je fakta imam li dozvolu društva da ta svoja prava sprovodim u praksi.

To je 8. mart, i ne brkajte ga sa karanfilima i Kamparijem.

A ako i dobijem taj karanfil, neće me poniziti, jer kao što rekoh, kičerica ne može da umanji istorijski značaj, a i cveće je uvek lepo.

Nije stvar prava nego politike.
Politicka odluka je da se zene uvuku u proces rada radi oporezivanja i to nema blage veze s drugim stvarima.
Kao sto je i politicka odluka da negde moraju da budu zavijene u cebad jer su te drzave americki saveznici.

Ma nemoj; možda bi i moja praba, ili ona neka sadašnja devojčica kojoj seku klitoris i prisilno je udaju u 10-oj godini, takođe zbog sebe htela da čita, piše i pokazuje svoju inteligenciju - ali joj društvo ne daje to pravo.

Prema tome, stvar je prava da li ja smem na papiru da se školujem, da se zapošljavam, da slobodno odlučujem da li ću se i za koga udati i najvažnije da li ću roditi ako ostanem trudna, i fakta
imam li dozvolu društva da ta svoja prava sprovodim u praksi.

A ako i dobijem taj karanfil, neće me poniziti, jer kao što rekoh, kičerica ne može da umanji istorijski značaj, a i cveće je uvek lepo.

Ne govorim za te poklone, za to me bas briga.

Govorim o komunistickoj propagandi. Da, tvoja baba je mogla da se bori za sve za sta je zelela da se bori. Mozda bi je ubili za to sto je htela, kao sto bi te i danas ubili za neke druge stvari. Briga te. To je prava emancipacija, da te briga sta drustvo misli. Emancipacija nije kada ti drustvo i drzavas pokloni nesto. Emancipacija je vecita borba protiv vecine, i ona traje vecito, i ne moze biti poklonjena nekakvom besmislenom pozitivnom diskriminacijom, ili nekim drugim levicarskim glupostima.

Ne govorim za te poklone, za to me bas briga.

Govorim o komunistickoj propagandi. Da, tvoja baba je mogla da se bori za sve za sta je zelela da se bori. Mozda bi je ubili za to sto je htela, kao sto bi te i danas ubili za neke druge stvari. Briga te. To je prava emancipacija, da te briga sta drustvo misli. Emancipacija nije kada ti drustvo i drzavas pokloni nesto. Emancipacija je vecita borba protiv vecine, i ona traje vecito, i ne moze biti poklonjena nekakvom besmislenom pozitivnom diskriminacijom, ili nekim drugim levicarskim glupostima.
Daj kami, unormali se.
Ništa meni društvo nije "poklonilo", osim ove besplatne kafe i Kamparija danas, već mi je vratilo ono što mi po prirodnom pravu pripada, kao ženskom pripadniku ljudske rase jednako vrednom u svakom smislu kao i muškom.

Daj kami, unormali se.
Ništa meni društvo nije "poklonilo", osim ove besplatne kafe i Kamparija danas, već mi je vratilo ono što mi po prirodnom pravu pripada, kao ženskom pripadniku ljudske rase jednako vrednom u svakom smislu kao i muškom.

Pa vidis, ti nisi svesna da u onoj poruci koju sam prvo citirao kazes da ti je drustvo nesto poklonilo.

To je jako veliki problem sa levicarskom propagandom. Levicari te od malena pune glavom da je drzava i drustvo nesto sto ti je dato, da ti je dalo neka prava, i da treba da budes zahvalna drustvu i precima sto zivis u takvoj krasnoci.

Emancipacija je sloboda, sloboda od drustva, sloboda da izrazis sebe. Ne mozes ti za svoju licnu slobodu da se zahvaljujes drustvu sto nije takvo da svaki muskarac zeli da te siluje. Ako je drustvo kojim slucajem i takvo, to ne znaci da nisi emencipovana; u krajnjem slucaju, u svakom drustvu sve zavisi od tebe, u sustinskim stvarima. Levicari ti pune glavu da ti je pristup tehnickim stvarima odraz emancipacije. E pa nije.

Pa vidis, ti nisi svesna da u onoj poruci koju sam prvo citirao kazes da ti je drustvo nesto poklonilo.

To je jako veliki problem sa levicarskom propagandom. Levicari te od malena pune glavom da je drzava i drustvo nesto sto ti je dato, da ti je dalo neka prava, i da treba da budes zahvalna drustvu i precima sto zivis u takvoj krasnoci.

Emancipacija je sloboda, sloboda od drustva, sloboda da izrazis sebe. Ne mozes ti za svoju licnu slobodu da se zahvaljujes drustvu sto nije takvo da svaki muskarac zeli da te siluje. Ako je drustvo kojim slucajem i takvo, to ne znaci da nisi emencipovana; u krajnjem slucaju, u svakom drustvu sve zavisi od tebe, u sustinskim stvarima. Levicari ti pune glavu da ti je pristup tehnickim stvarima odraz emancipacije. E pa nije.
Demagogišeš, plus ne shvataš značenje pojma emancipacija.
Postavljaš stvari kao da je emancipacija u glavama, neovisna o pravu i faktičkoj mogućnosti ispoljavanja tog prava.
Mislim, hajd da te zavežem za radijator i hranim te jednom u 3 dana, pa ti nađi emancipaciju u sebi, neovisno o tome što sam ti ja oduzela osnovna ljudska prava.
I "izrazi se" u takvoj poziciji :malav:

Pa postojala je masa emancipovanih zena koje su se borile na svakom mestu u svim drustvima. Naravno, za njih necemo cuti, jer nisu poznate kao Drugarice Komunistkinje, koje su iza sebe imale masinerije Sindikata.

Emancipacija jeste u glavama, kao i sve ostalo sto se tice morala i pravih vrednosti. Levicari su materijalisti, pa su vezali moralne i prave vrednosti za materijalne i fizicke stvari. Oni ne umeju da razmisljaju o bilo cemu na nematerijalni nacin, njima su materijalne stvari sve. Mislim, mozda oni prvi levicari nisu bili takvi, takav je bio Majakovski u Oblaku u Pantalonama npr., ali su posle sve pogresno razumeli, i napravili su katastrofu.

Ako me vezes za radijator, ima da grizem dok ne umrem, i umrecu slobodniji od zene koja dobije poslanicki mandat na listi SNS-a zbog pozitivne diskriminacije.:think: Pozitivna diskriminacija je KLASICAN pokazatelj kako to povrsinsko levicarsko shvatanje upropasti znacaj i sposobnost zena u drustvu. Pozitivna diskriminacija, ta levicarska besmislica, je smrt za zensku emancipaciju.

Materijalne stvari vam nece doneti emancipaciju, emancipacije ja u glavama. Da, samo u glavama. Da, postoje emancipovani ljudi koji umiru gladni, i zasluzuju ogromno postovanje. Mnogo vece od neemancipovanih ljudi koji imaju hranu. I ne, ne zasluzuju sazaljenje, nego postovanje. Sazaljevati treba ove druge. Neke nase prababe su bile 345 puta emancipovanije od nekih danasnjih zena. Cak i kada im je bilo jako tesko, i nisu imale nista, pa ni svoj fizicki integritet.

Sad, jako veliki problem je sto ja znam da velika vecina ljudi, pa i zena, ovo ne razume. Levicari vam napunili glavu. Emancipacija nije kada imas svoj stan, emancipacija je u glavama.

Ma nemoj; možda bi i moja prababa, ili ona neka sadašnja devojčica kojoj seku klitoris i prisilno je udaju u 10-oj godini, takođe zbog sebe htela da čita, piše i pokazuje svoju inteligenciju - ali joj društvo ne daje to pravo.

Prema tome, stvar je prava da li ja na papiru smem da se školujem, da se zapošljavam, da slobodno odlučujem da li ću se i za koga udati i najvažnije da li ću roditi ako ostanem trudna, i stvar je fakta imam li dozvolu društva da ta svoja prava sprovodim u praksi.

http://www.slobodnaevropa.org/media/video/malala-dizemo-glas-za-nasa-prava/26735466.html :ok:

Kako vas ne mrzi vise
Hvala za virt cvetje, hvala ako dobijem pravu kiticu, ok ako ne dobijem.
Klara je bila odavno, njojzi hvala, ali verovatno je komsiluk zove Klara ventilator koliko se puta obrnula u grobu.
U mojoj glavi nema emancipacije, samo zelje da mi bude lepo u ovom zivotu ogranicenog trajanja, makar me svi zvali seljancurom i neemancipovanom.

Materijalne stvari vam nece doneti emancipaciju, emancipacije ja u glavama. Da, samo u glavama. Da, postoje emancipovani ljudi koji umiru gladni, i zasluzuju ogromno postovanje. Mnogo vece od neemancipovanih ljudi koji imaju hranu. I ne, ne zasluzuju sazaljenje, nego postovanje. Sazaljevati treba ove druge. Neke nase prababe su bile 345 puta emancipovanije od nekih danasnjih zena. Cak i kada im je bilo jako tesko, i nisu imale nista, pa ni svoj fizicki integritet.

Sad, jako veliki problem je sto ja znam da velika vecina ljudi, pa i zena, ovo ne razume. Levicari vam napunili glavu. Emancipacija nije kada imas svoj stan, emancipacija je u glavama.

...naravno da hoce...cak i tamo gde se tradicija visoko ceni. Nece preko noci i nece prema svima ali svakako pomaze da se pravo ostvari u jednom momentu i u jednoj generaciji.

...jedan od hrabrijih slucajeva koji sam pratila, okoncan pre par dana je devojka, zaposlena devojka u tridesetim godinama u sporu protiv oca pred sudom. Zahtevala je da se uda po zelji, protivno ocevoj saglasnosti sto je u odredjenom delu sveta nezamisliv presedan. Pokrenula je sudski proces koji je okoncan u njenu korist. Zahtevala je da njen staratelj bude zakon protivno ocu i dobila je oca. Sada se udaje po izboru. To nama zvuci smesno, skloni smo da vredjamo i da se cudimo ali je velika stvar za podneblje kome pripada. Velika je stvar da edukovana, zaposlena, mlada zena pokrene spor pred sudom i istera svoje pravo.

...moja doktorica ovde sa kojom se povremeno druzim je lokalna devojka koja je ostvarila pravo na studije medicine. To je u generaciji njene bake bilo nezamislivo. Mozda cak i majke. Danas postuje tradiciju, dolazi na posao u abaji ali radi kao doktorica i to vrlo solidna i strasan je covek, po mom slobodnom uverenju imam daleko slabije poznanice u Srbiji od nje.
...treca curica je Iranka, skoro sam je gledala u jednoj emisiji. Masta da bude kosmonaut. Toliko je okrenuta astronomiji i fizici, preklinjala je porodicu i sve institucije sveta da je prime i skoro su je primili.

...novac pomaze, skola pomaze, otvara vidike, moja doktorica ne bi danas bila doktorica, devojka se ne bi udala po zelji za kolegu sa posla, verovatno ne bi ni radila, otac svakako ne bi bio tuzen...ma koliko se nama cinilo da se nista ne menja, da je nevazno, da su svi isti nije tako...preimucstvo je biti u Evropi i dobiti evropsku kulturu i zaostavstinu na porcelanskoj tacni, tu gde smo mi bas zbog istorije i prirodne pripadnosti tu drugi, podrzani razvojem i novcem teze da stignu jer je to Kami prirodno...birati za sebe uz postovanje drugih.

I samo gledaj kako te s drugim ja
lako zaboravljam

Kosa mi je meka kao svila
Moja koza ima visok sjaj
Sad tu lepotu neko miluje
Izvini zao mi je al ti nisi taj

On me gleda kao pravu damu
Ne ostavlja me nikad nigde samu
Sad koracima zlatnim gazim ja
Na tom sam putu prvog tebe zgazila

Ne placem vise pred svima
A oci mi suve i od dima
Dobrodosao u moj zaborav
Ako si veceras i tuzan i sam
Ti na moj racun utesi se
lako zaboravljam

Ma gledaj sav taj glamur
Tu skupo je sve
Tu Pradu nose i bogovi
Tu na snizenju nocas si samo ti
Nek zivi zaborav

Svi izlozi u gradu sad su moji
Za mene nema vise ne postoji
Kad mi se nudis glavu okrenem
Jer na snizenju vise ja ne kupujem

On me gleda kao pravu damu
Ne ostavlja me nikad nigde samu
Sad koracima zlatnim gazim ja
Na tom sam putu prvog tebe zgazila

Ne placem vise pred svima
A oci mi suve i od dima
Dobrodosao u moj zaborav
Ti na moj racun utesi se
lako zaboravljam

Ma gledaj sav taj glamur
Tu skupo je sve
Tu Pradu nose i bogovi
Tu na snizenju nocas si samo ti
Nek zivi zaborav

Svi ce meni biti ti
Nekad ti si bio svi
Ljubav sam preplatila
Nekog naci cu i ja
Znam kosmar da mu dam
Nije sto sma ja
Bila sam ti najbolja

Dobrodosao u moj zaborav
Ti na moj racun utesi se
lako zaboravljam

habibi

...naravno da hoce...cak i tamo gde se tradicija visoko ceni. Nece preko noci i nece prema svima ali svakako pomaze da se pravo ostvari u jednom momentu i u jednoj generaciji.

...jedan od hrabrijih slucajeva koji sam pratila, okoncan pre par dana je devojka, zaposlena devojka u tridesetim godinama u sporu protiv oca pred sudom. Zahtevala je da se uda po zelji, protivno ocevoj saglasnosti sto je u odredjenom delu sveta nezamisliv presedan. Pokrenula je sudski proces koji je okoncan u njenu korist. Zahtevala je da njen staratelj bude zakon protivno ocu i dobila je oca. Sada se udaje po izboru. To nama zvuci smesno, skloni smo da vredjamo i da se cudimo ali je velika stvar za podneblje kome pripada. Velika je stvar da edukovana, zaposlena, mlada zena pokrene spor pred sudom i istera svoje pravo.

...moja doktorica ovde sa kojom se povremeno druzim je lokalna devojka koja je ostvarila pravo na studije medicine. To je u generaciji njene bake bilo nezamislivo. Mozda cak i majke. Danas postuje tradiciju, dolazi na posao u abaji ali radi kao doktorica i to vrlo solidna i strasan je covek, po mom slobodnom uverenju imam daleko slabije poznanice u Srbiji od nje.
...treca curica je Iranka, skoro sam je gledala u jednoj emisiji. Masta da bude kosmonaut. Toliko je okrenuta astronomiji i fizici, preklinjala je porodicu i sve institucije sveta da je prime i skoro su je primili.

...novac pomaze, skola pomaze, otvara vidike, moja doktorica ne bi danas bila doktorica, devojka se ne bi udala po zelji za kolegu sa posla, verovatno ne bi ni radila, otac svakako ne bi bio tuzen...ma koliko se nama cinilo da se nista ne menja, da je nevazno, da su svi isti nije tako...preimucstvo je biti u Evropi i dobiti evropsku kulturu i zaostavstinu na porcelanskoj tacni, tu gde smo mi bas zbog istorije i prirodne pripadnosti tu drugi, podrzani razvojem i novcem teze da stignu jer je to Kami prirodno...birati za sebe uz postovanje drugih.

Reci mi, da li ti mislis da je ta hrabra devojka (svako joj cast), vise emancipovana pre ili posle tog procesa? Sta mislis, da li bi sve te hrabre zene pa arapskom svetu bile toliko jake, da u zivotu nisu imale toliko prepreka? Inace, zivimo u svetu gde su vece sanse da nadjes emancipovanu zenu po arapskim fasizmima, nego u evropskoj Srbiji. Emancipacija nije fizicka stvar. Nazalost, sve te materijalne stvari, danas jako cesto odmazu. Nazalost, verovatno jos gora stvar za emancipaciju od zivota u fasizmu, je zivot u levicarskoj malogradjanstini. Uzmi primer crnackih geta u Americi- danas su u gorem stanju nego pre 50 godina, kada je otvoreni rasizam bio jos jaci. Zasto su u gorem stanju? Pa zbog levicarskih programa Drzave Blagostanja.

Idem da se feniram, jer me.uvece ovaj sto mi je doneo cvece vodi na veceru... bas je bzvz ovaj praznik... cvece, pokloni, vecere...

e vala red je da te nahrani, samo te na jabukama drzi 364 dana, jedan dan i ti da dobijes vecerinku :sad2:

nek-si-i-ti-nesto-nor.jpg

:lol:

- - - - - - - - - -

Ovaj praznik nije za izvudjenje na veceru, poklona i cveca od strane muskaraca, Po meni je ponuzavajuce za svaku zenu tako nesto. Praznik je da se pokaze da smo ravnopravne sa njima i da se ukaze na propuste koje jos uvek u nekim oblastima ne dovode do ravnopravnosti.
Po meni bi bilo idealnije da si ti pozvala svog dragog na veceru i sama platila racun svojim zaradjenim novcem.

:amen:
al oce malo morgen

- - - - - - - - - -

Epruveto! Srećan ti osmi mart!

imam tu knjizicu :lol:

Izvede te na večeru, kupi ti cveće, cipelice, kerefeke, a sve iz zajedniče kase.
Pa gde ćeš veću ravnopravnost kad je neko tako galantan, romantičan i fin.

- - - - - - - - - -

veliki vodja vam je i danasnji dan zassro, eno ga deli ruze (ne on nego neki pacenici volonteri njegove stranke) na trgu i uz svaku ruzu prospekt svoje stranke, gomila standova sa njegovim slikama naravno :rotf:

A rekao je da para NEMA.

Драге даме, госпође, госпођице, другарице, пријатељице, сестре, ујне, стрине, тетке, баке, мајке... дакле драге форумашице срећан вам 8. март!

ЦМОК! ЦМОК! ЦМОК! :cvet::cvet::cvet:

Hvala! :hvala:

„Drage žene, srdačno vam čestitam Međunarodni praznik žena. Ovaj praznik u Rusiji obeležavaju s posebnom toplinom, kao nigde u svetu. On je ispunjen poklonima i cvećem, naboljim osećanjima prema našim majkama, ženama, kćerkama, koleginicama — svim ženama koje su bliske našem srcu“.
Predsednik Rusije je naveo da se muškarci u Rusiji ponose svojim ženama i da ih vole.
„Žene nam daju život, greju nas svojom ljubavlju, podrškom i brigom. Upravo u ženi, u njenom dostojanstvu i milosrđu otkriva se istinska duša Rusije“.
Ruski lider je posebno priznanje odao ženama iz ratne generacije.
„Vaša snaga duha, vaši podvizi naučili su nas da budemo pravi muškarci, da pobeđujemo uprkos svemu. Savremene žene su rame uz rame s vama. Sve uspevaju: da dostignu vrhunac u profesiji, u stvaralaštvu, u društvenom radu, da stvaraju radosnu i udobnu atmosferu u porodici, da vaspitavaju decu“..
„Vi, drage naše žene, vladate nedokučivom tajnom: sve stići, izaći na kraj s ogromnim teretom briga i ostati nežan, upečatljiv, zavodljiv. Vi donosite ovom svetu dobro i lepotu, svetlost i nadu. Ponosimo se vama i volimo vas“.

Hvala i tebi! :hvala:

hbg malo ce da secne plate radnicima i nadoknadice taj nemili mu trosak :lol: srecni praznici :lol:

Meni hteli da secnu od honorara na ime karanfila koje su podelili u kolektivu.

Popunjavam danas oko 10 sati listu za isplatu honorara, kad kaže blagajnica : Muškarci su se odrekli honorara da bi žene dobile karanfil.

Ja se nisam odrekla tričarije od 1200 dinara i ja nisam muško. Ko ih je tukao po ušima da se odreknu para.

Back