Сребреница - 30 година након

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Postavio sam linkove ranije iza vojnika u proboju su išli civili.Da ginuli su jer je proboj bio vojnički nasilan gdje su i oni nama nanosili gubitke.Nailazili su na minska polja na naše sačekuše gdje su ginuli masovno.Zamisli tako 80 km kroz naše položaje.Neki su zaostali neki se predali neki se probili.Sve ostalo je bulšit i laž.Ternin genocid se počeo upotrebljavati tek posle.Da bilo je streljanja od raznih odreda smrti i osudjujem smrtnu kaznu bez Suda.
Ali to su isto i oni radili u Oluji, Vozući, Ozrenu tj. gdje god su imali priliku.I to na mnogo brutalnije načine pogotovo mudzahedini.Rat je prljav i brutalan.Na površinu isplivaju psihopate, obični ljudi pripadnici VRS nemaju veze sa zločinima.Srpski čestiti pošteni mladići sa sela su ginuli hrabro u odbrani RS i oni su činili glavni kostur VRS kao i u svakom ratu pre toga na prostorima Srbije, BiH, Hrvatske.
Али имају везе са случајем убиства великог броја заробљеника при покушају бега, када је један од Насерових злочинаца отео пушку српском полицајцу и убивши га изазвао стампедо на врата хангара. Многе одбегле војнике тзв. АБиХ неутралисале су групе самоиницијатвно формиране у потере чак и на територији Републике Србије. Муслимани из Сребренице су учинили све да их изгине што више за разлику од Жепљана који су учинили све да преживе, рачунајући и предају проверених злочинаца, за чије животе Младића моли градоначелник Жепе.

Šta si ti sad meni učitao, to valjda samo ti znaš. Replicirao sam diskutantu, koji je postavio pitanje zašto su iz Srebrenice organizovali pljačkaške ispade, zbog kojih su kasnije postali žrtve srpske odmazde. Nigde nije bilo govora o bilo kakvom kanibalizmu.
Osnovni motiv za pljačkaške pohode im je izvesno bila glad. Potom sasvim sigurno i osveta za prethodne srpske zločine. Kako ovde na Balkanu nema metra zdrave vene, kada se međusobno dohvatimo zbog neke koske koje nam bace Germani da se oko nje glođemo, svakako ne možeš očekivati bilo kakvo razumno ponašanje sa njihove strane. Posebno ako se priča o Podrinju. Tu se međusobno koljemo mi i Muslimani, već skoro 200 godina. Bespoštedno. Svima su ruke krvave.
Причамо о пљачки или о зверским и непотребним убиствима цивила?
Болд: Овде долазе људи који верују да су криви неки политичари из деведесетих.

Тренутак лудила? Колико траје тај тренутак? Два века?
Све што си горе написала већ се догађало! Ниси читала моје уписе о цртицама из живота мога ђеда?
Рођен у збегу 1914-е, бранио збегове 1941-44-е, умро у избеглиштву 2011.
Све то је преживео управо због таквих као што си ти, бескрупулозних наметача заједничке истине.
И Аустроугари су каријеру у Босни започели статусом мировних јединица.

Очигледно да не познајеш говор генерала Младића који постројеној војсци код Горажда беседи о господарима рата.

Не натежемо се сви, онима са којима би ти правила заједничку историју у потпуности одговарају поступци дог нефер света и обилно користе
ту ситуацију да максимално наштете Србима.

Начула си нешто што није тачно.
Да јесте не би морали у филму о Аиди лажно представљати генералову личност и лажно понашање српског војника.
Ту очигледно злонамерну работу не виде слепци иако постоји документарац са сценама и говором које су лажиране у филму.
Помињала си да си гледала тај документарац и како ли се тога не сећаш?

Шта би то по твом мишљењу било?

Њену заштићеност је гарантовала и њена демилитаризација и ако нема ње нема ни заштићености.
Све године рата ти исти су се склањали затварајући очи при терористичким актима из 'демилитаризоване' зоне.

Какве ти глупости пишеш за неповеровати је. Какве плате? Сви су Бошњаци, Хрвати и Срби били ратници тада, извршиоци ратних замисли.
Као и 1914-е, 1941-е, 1991-е, сувише се ми добро познајемо и довољно смо јада једни другима задали да би се то свело на политичаре деведесетих.
Ја ти примером мога ђеда објасних континуитет а можемо и дубље у прошлост, до устанака. У свим сукобима Срби и муслимани су на непријатељским странама и само Срби баштине борбу за слободу. Они су редовни били на страни окупатора и то његове казнене јединице.
Ја попут Емихса не верујем у твоју наивност, напротив мислим да си интересна страна.
Naivna ko francuska sobarica.
Nacula da je Mladic bio neravnotezen i iz siromasne porodice,a samim tim uzrok svih zala?
Sve nesto nacula,ali nikako da cuje sta joj se,makar i ovde prica.
I da uvazi i to sto cuje.
Vise volim i ove otvorene neprijatelje,nego ove lazne mirotvorce.

Naravno da dobijamo informacije iz levog potoka jer mi nemamo jedinstven stav povodom rata koji se vodio pre tri decenije.
Ja bih volela da postoji mesovita radna grupa koju priznaju sve tri strane i koja bi donela jedan sud o istoriji rata u BiH jer je meni nejasno kako moze da postoji drzava koja u sebi nosi toliko precutkivanja.

Ukoliko verujemo u razlicite agresore, u suprotne heroje, ubice i zrtve, kakvu buducnost imamo ispred sebe? Svaki odnos izmedju ljudi zahteva da makar malo verujemo u slicne istine.

Mi u Srbiji smo ponesto o Mladicu naculi, nevezano od broja pobijenih u Srebrenici.
Naculi smo da ni Milosevic sa njim nije mogao te da je smatran preprekom za bilo kakav mir, da je poreklom iz siromasnog sela i iz porodice udovice vojnika, da je sam postao vojnik jer je bio jako siromasan, da je ostrascen, da je tvrdio kako su mu ubili cerku te da je blago poludeo nakon njenog samoubistva i da nije dopustao istragu povodom nje i da je Srebrenica izvedena jedva godinu dana kasnije, da se od starta znalo da je zlocin veliki i da je optuznica podignuta vec decembra '95, ni pola godine kasnije.

Da li mi nesto pogresno znamo o coveku kome smo poverili tako visoku ulogu u krvavom ratu?
Sta ti znas o njemu pa ga smatraju herojem u RS jer nama listom deluje da covek nije bio stabilan, od reci i pri razumu te godine, sto je i sam Milosevic priznavao?
Iritira tvoje nepoznavanje icega,a tolika samouvjerenost u zaključcima.
Evo ja cu ti reci sta ja znam o Mladicu i sta sam "nacula" o njemu od onih kojima je komandovao...
A to je da je bio castan,strog i ozbiljan i da nije dozvoljavao ratne zlocine i profitere pod njegovom komandom.
I da,ti kojima je komandovao jesu heroji,a samim tim i on jer su odbranili srpski narod od onih koji su ih ubijali.
I koji ti tacno imas problem s tim?
Sto nije heroj Hrvatima i Bosnjacima?

Iritira tvoje nepoznavanje icega,a tolika samouvjerenost u zaključcima.
Evo ja cu ti reci sta ja znam o Mladicu i sta sam "nacula" o njemu od onih kojima je komandovao...
A to je da je bio castan,strog i ozbiljan i da nije dozvoljavao ratne zlocine i profitere pod njegovom komandom.
I da,ti kojima je komandovao jesu heroji,a samim tim i on jer su odbranili srpski narod od onih koji su ih ubijali.
I koji ti tacno imas problem s tim?
Sto nije heroj Hrvatima i Bosnjacima?
Kako možeš veličati osuđenog ratnog zločinca? Kako te Boga nije strah :(
Znaš da u stvarnom svijetu, u domovini tvojoj i mojoj za ovo ideš u zatvor?

mladic je heroj za srpski narod..ko sto je dudakovic heroj za muslimanski narod...o licimjernom zapadu ne vrijedi ni pricati..samo se na njega vi muslimani mozete vaditi i spominjati "Boga" i nekakvu "pravdu"..a taj isti zapad vas je napustio u srebrenici..
Pred "pravednim" vojnicima, vođenim takvim "herojem" svi su se sklonili u napadu njegovog ludila. Ima Boga a ima i pravde, samo jbg. Bog nije konobar da naplati odmah. Polako ;)

Pred "pravednim" vojnicima, vođenim takvim "herojem" svi su se sklonili u napadu njegovog ludila. Ima Boga a ima i pravde, samo jbg. Bog nije konobar da naplati odmah. Polako ;)
ko sto rekoh..ti ces velicati svoje..prema tome nemas pravo da drugima zabranis...pravda po pitanju bosne je subjektivna...al dobro, kontam vas muslimane..izolovani ste potpuno, okruzeni hriscanima..sa jedne strane srbi, sa druge strane hrvati..sve sto trenutno sad mozete da raditi jeste da se kurcit3 uz pomoce "zapadne pravde"...ko sto rekoh i ranije, evo i sad..taj isti zapad ce vam nabit noz u ledja..

ko sto rekoh..ti ces velicati svoje..prema tome nemas pravo da drugima zabranis...pravda po pitanju bosne je subjektivna...al dobro, kontam vas muslimane..izolovani ste potpunu, okruzeni hriscanima..sa jedne strane srbi, sa druge strane hrvati..sve sto trenutno sad mozete da raditi jeste da se kurcit3 uz pomoce "zapadne pravde"...ko sto rekoh i ranije, evo i sad..taj isti zapad ce vam nabit noz u ledja..
Apsolutno nikoga ne veličam, kad si čuo od mene da kažem za bilo kojeg generala ili političara-e vala valja?
Ne mislim da se kurchim, nisam imala pojma da je baš van Sarajeva takva atmosfera zatucana, forum ovaj mi otvorio oči, mi u Sarajevu ne smatramo da je iko okružen, mi posve normalno živimo, radimo, izlazimo jeddni sa drugima, ebemo se jedni sa drugima, nismo zatrovani ratom koji je okončan prije 30 godina kao vi iz nekih slabo razvijenih dijelova BiH. Ono što sam takođe primijetila je da ste grlatiji, ogorčeniji, nezadovoljniji vi iz Republike Srpske. Vas vaši političari ipak malo više handre rekla bih.

Zaebano je sto je Mladic morao da se onako sukobljava sa Srbima da bi spasavao Srbe...
I sto je cesto bio prinudjen da radi mimo interesa Srba ...ali to su Srbi , ovi oni , levi desni ....svi na kraju posteni , a onaj ko poturi glavu , ispadne lesinar...

Ili nasilnik...

Ali tako ti je kad Srbi malo znaju mnogo pricaju a gluperde neopevane....

A kako izgleda iz ugla muslimana, to tek ne treba da pisem...jer mislice da pisem zato sto mrzim muslimane, a ovamo jad i beda zatucanosti....

Nikadaa nisam ni rekla da muslimani nisu činili ratne zločine, jesu. Nikada nisam rekla da su muslimani cvjećke, nisu. Nikada nisam rekla da su Srbi počeli rat, ne znam ko je a nije ni bitno. Ali rekla jesam i tvrdiću to dok sam živa u Srebrenici jeste počinjen genocid sviđala se ta presuda vama ili ne.
To što vama iz Republike Srpske sve ide na živce iz Federacije, to je vaš problem, ne smarajte cijeli svije zbog toga, vidiš da vas niko ne ebe ni za suvu šljivu, čak ste i Srbiji dodijali, tačno više vole mene muslimanku Sarajku nego vas huškače, kmečavce iz Republike Srpske.
Evo posljednji primjer, ponašate se kao žrtve, oštećeni, ebete Šmitu od A do Ž jer zaboga Republika Srpska MORA da plati dug Republike Srpske, kako je to moguće? :D

Apsolutno nikoga ne veličam, kad si čuo od mene da kažem za bilo kojeg generala ili političara-e vala valja?
Ne mislim da se kurchim, nisam imala pojma da je baš van Sarajeva takva atmosfera zatucana, forum ovaj mi otvorio oči, mi u Sarajevu ne smatramo da je iko okružen, mi posve normalno živimo, radimo, izlazimo jeddni sa drugima, ebemo se jedni sa drugima, nismo zatrovani ratom koji je okončan prije 30 godina kao vi iz nekih slabo razvijenih dijelova BiH. Ono što sam takođe primijetila je da ste grlatiji, ogorčeniji, nezadovoljniji vi iz Republike Srpske. Vas vaši političari ipak malo više handre rekla bih.
i te kako velicas...

da jbt..u RS su nezadovoljni, a vas u federaciji ne truju..:roll: RS vam je ko trn u oku i san da je ukinete..niste zatrovani ratom..kakav vic..idi malo iscitaj kljiks..

Mislim da osecas da ja ipak tebe uzimam za pametnu osobu, ali rat u BiH lici na privremeno ludilo
Na raspomamljenu rulju, dojucerasnje komsije koje su pocele da kolju, siluju, bacaju necije bebe, odvode u sumu, prave logore, sakate, streljaju...mi govorimo o '90-im godinama XX veka, o Evropi, o ucescu UN-a, pobogu, o nekakvoj saradnji medjunarodne zajednice koja se nesto muvala po terenu u plavim slemovima.

Ako je necija krivica - njihova je.
Srpska i bosnjacka moze biti samo poimence dok je najveci zlocinac medjunarodna zajednica.

Nama je sada na vlasti covek koji je svetu porucio te iste godine kada se Srebrenica desila da ce Srbi ubiti sto muslimana za jednog Srbina.
I danas ta ista medjunarodna zajednica pruza ruku i grli se ispred kamera sa tim covekom.

Pamtim da sam nekada videla zenu koja se obesila na slici, Osmanovic se prezivala, mlada zena sa sela, pamtim da sam videla ludaka po imenu Adolf kako puca Bosnjaku u potiljak pred objektivom pun sebe. Naravno da ima takvih dela sa srpskim zrtvama.
Pitam se da li je ljudima jasno koliko je kolektivnih trauma taj rat izazvao i umesto da se traume smiruju, da se prevazilazi zarad neke buducnosti, da neke nove generacije ne idu opet u logore, mi se natezemo oko toga sto svet nije fer.
Nije!
Nije jer da jeste ne bi Vucicu pruzali ruku nakon izjave sto za jednog.

Hajde da pogledamo kako to izgleda iz tudjeg ugla.
Srebrenica je morala biti zasticena zona, dogovor je bio takav, oni koji su morali da cuvaju ljude su se povukli, pobijeno je mnogo (koliko tacno, ko to moze znati), u Srbiji se lik Mladica nalazi na muralima, u kaficima, na zidovima, a na vlasti je covek koji je obecavao sto za jednog.
Kako to drugima izgleda?

Kako izgledaju Hrvati nama kada vicu "za dom spremni" i slave Oluju? Meni izgledaju nenormalno i odbijam da idem u Hrvatsku dok se nepristojno ponasaju.

Pouka, moramo da pomerimo iz politickog zivota sva lica koja imaju veze sa ratovima '90-ih i da postanemo svesni da je politika potpaljivacka.
Sta god da se u Srebrenici desavalo, nije se desavalo u tvoje i moje ime, sta god da se desavalo pod komandom Orica, nije se desavalo u ime obicnog Bosnjaka koji ide na posao i zivi od plate.

Sve koji su drzali obarac (obarac?) treba pomeriti iz medija jednom zauvek.
E polako, previše imaš netačnih informacija. Sa uvodnim dijelom posta se slažem ali dalje nastaju problemi.
Nije Vučić nikome prijetio, prijetnja je nešto drugo, on je upozoravao. Upozorravao, kako god to zvučalo da će drugi stradati ako napadnu Srbe!

100 za jednog znači da prvo neko mora da ubije tog jednog i da to ne čini! Ali eto, da se donekle složim da takva odmazda nije u redu. To je doduše pred početak rata o kojem ni sam on tada nije znao kakav će biti.
Što se tiče tog Adolfa, ja ne znam nijednog Srbina da se zove Adolf. A prvi pucanj je bio u Nikolu Gardovića, prve mrtve civilne glave su bile srpske u Sijekovcu. Krenimo redom dalje, ko je odbio Lisabonski sporazum? Po čijem nalogu, čijeg ambasadora?
Treba li da ti osvježim pamćenje?

Što se tiče Srebrenice UN može da proglasi za zaštićenu zonu i da štiti samo i jedino, po međunarodnom pravu, demilitarizovanu zonu!!

Prema sporazumu o demilitarizaciji koji su potpisali Mladić i Halilović u Srebrenici nije smio biti niti jedan jedini naoružani vojnik!! Da li je tako bilo?
Nije!

Ovim ja ne sporim zločin koji se desio nad zarobljenicima, naprotiv, osuđujem zločince koji su ubijali zarobljenike. Svezanog je lako pogubiti.
To je ološ koji ne pripada nijednom narodu, zločinac nema naciju niti narod, on je okot Sotonin.

Da bi se pomirili, mora postojati volja i sa druge strane a ne da se podržava Nijemac koji će Srbima u BiH da naređuje. To je jasno kao dan.
Ko nas poznaje zna da to nećemo trpiti.
Bošnjaci su kao narod izgleda odabrali zapadnu ideologiju i tu je nepremostiv jaznizmeđu nas i ja sam tužan zbog toga. Oni su nam blizak narod. Najbliži, vjera je individualna i druga stvar.

i te kako velicas...

da jbt..u RS su nezadovoljni, a vas u federaciji ne truju..:roll: RS vam je ko trn u oku i san da je ukinete..niste zatrovani ratom..kakav vic..idi malo iscitaj kljiks..
Dođu djeca iz Srbije u sarajevsko pozorište i oni ih isprebijaju palicama i kaže da su oni u Sarajevu normalni?

Ja gledam muslimanku sa maramom prije nekoliko dana šeta normalno Istočnim Sarajevom i nikome živom ne smeta. Tačno mi drago da vidim koliko je naše Istočno Sarajevo tolerantno.
Zašto da ti smeta neko druge vjere, samo zbog vjere? To je debilno totalno.

Mladic je gluperda na tri kvadrata...em je los strateg,em je masovni ubica,a pade i Krajina zbog njegovog kvazi ratovanja.
Ово пишеш само да би вређао, ништа друго упис не садржи.
О том периоду ти очигледно немаш благе везе и пишеш нешто што си начуо играјући се гувих телефона са сличнима себи.
Лош стратег, је ушао и Бихаћ и пошао да ухапси Дудаковића када је заустављен од стране Милошевића и претњи НАОТО бомбардовањем.
Када је заузимао Горажде претња је испуњена и НАТО бомбардовање спроведено у дело.
Када би се мало информисао схватио би да офанзивна дејства углавном изводе хрватско-муслиманске снаге.
Младић је идентична прича Чичиној, набеђени злочинац у политичком процесу против Срба.

Poslednja izmena od moderatora:
E polako, previše imaš netačnih informacija. Sa uvodnim dijelom posta se slažem ali dalje nastaju problemi.
Nije Vučić nikome prijetio, prijetnja je nešto drugo, on je upozoravao. Upozorravao, kako god to zvučalo da će drugi stradati ako napadnu Srbe!

100 za jednog znači da prvo neko mora da ubije tog jednog i da to ne čini! Ali eto, da se donekle složim da takva odmazda nije u redu. To je doduše pred početak rata o kojem ni sam on tada nije znao kakav će biti.
Što se tiče tog Adolfa, ja ne znam nijednog Srbina da se zove Adolf. A prvi pucanj je bio u Nikolu Gardovića, prve mrtve civilne glave su bile srpske u Sijekovcu. Krenimo redom dalje, ko je odbio Lisabonski sporazum? Po čijem nalogu, čijeg ambasadora?
Treba li da ti osvježim pamćenje?

Što se tiče Srebrenice UN može da proglasi za zaštićenu zonu i da štiti samo i jedino, po međunarodnom pravu, demilitarizovanu zonu!!

Prema sporazumu o demilitarizaciji koji su potpisali Mladić i Halilović u Srebrenici nije smio biti niti jedan jedini naoružani vojnik!! Da li je tako bilo?
Nije!

Ovim ja ne sporim zločin koji se desio nad zarobljenicima, naprotiv, osuđujem zločince koji su ubijali zarobljenike. Svezanog je lako pogubiti.
To je ološ koji ne pripada nijednom narodu, zločinac nema naciju niti narod, on je okot Sotonin.

Da bi se pomirili, mora postojati volja i sa druge strane a ne da se podržava Nijemac koji će Srbima u BiH da naređuje. To je jasno kao dan.
Ko nas poznaje zna da to nećemo trpiti.
Bošnjaci su kao narod izgleda odabrali zapadnu ideologiju i tu je nepremostiv jaznizmeđu nas i ja sam tužan zbog toga. Oni su nam blizak narod. Najbliži, vjera je individualna i druga stvar.

Ma sta naprica Vucic je upozoravao,a upozoravao je taj malo sutra,srecom pa nije imao vlast inace bi on sa Seseljom i ovde u Srbiji izazvao rat...
I zato sad Vucic kao pravi patriota ratuje protiv svog naroda...

Ne osudjujes ti nikakve zlocine ti si jedno lupetaralo ovde,koji samo nesto petlja,mulja,izmislja i opravdava...

Cuj ti kao osudjujes zlocine,koja dvolicnost,a brani Mladica na sav glas koji je to organizovao...bosanski mozak

Kao osudjujes zlocine

Ma sta naprica Vucic je upozoravao,a upozoravao je taj malo sutra,srecom pa nije imao vlast inace bi on sa Seseljom i ovde u Srbiji izazvao rat...
I zato sad Vucic kao pravi patriota ratuje protiv svog naroda...

Ne osudjujes ti nikakve zlocine ti si jedno lupetaralo ovde,koji samo nesto petlja,mulja,izmislja i opravdava...

Cuj ti kao osudjujes zlocine,koja dvolicnost,a brani Mladica na sav glas koji je to organizovao...bosanski mozak

Kao osudjujes zlocine
Da je Srbija htjela da očisti muslimane prvo bi krenula od Sandžaka.
Umjesto toga Srbijanac Halilović je došao u BiH i bio komandant armije koja se borila protiv bosanskih Srba.

Vidiš li koliko te prosta logika i činjenice yebu u mozak?

Опет шириш неистине. Склонили су се само кукавички припадници тзв. АБиХ а цивилно становништво је било храбрије и стало испред генерала
Младића захваљујући му на свему.

Kako možeš veličati osuđenog ratnog zločinca? Kako te Boga nije strah :(
Znaš da u stvarnom svijetu, u domovini tvojoj i mojoj za ovo ideš u zatvor?
Nije me Boga strah,jer Bog zna istinu.
A ne te tvoje lopovske sudije koje su nam i zakuvale ovaj rat.
I ovo sto govorim je istina,svidjalo ti se ili ne.
I ne dozvoljavam da ikoga od vojnika VRS blatis jer znam ko su ikakvi su,obicni narod koji je branio svoje,a ne zlocinci.
Ratni profiteri i kriminalci nisu predmet moje price.O njima nemam lijepo misljenje.
Oni,kojim je komandant bio Mladic,nisu to.

Напротив, хандрите нас ви, набеђујући нас да смо извршили геноцид над вашом оружаном силом.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back