Сребреница - 30 година након

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Да, а све то радили у време кад им Хрватска Војска ломила положаје по Босанској Крајини и опкољавала Книн.
Нека неко објасни логику тога јер мени онда на лицу мјеста то није било јасно (као неко ко није имао ни један час званичне војне школе а да није јасно глупану Младићу и онима око њега?).

Као и напади на Бихаћ. ВРС ниједном није подржала како ваља ни СВК ни Бабине иако су 5. корпусу била отворена леђа према ВРС. Нека ми неко објасни то срње. Сам Дудаковић, Дрековић и још десетина муслимана из З. Босне је то потврдила. Сваки пут је фронт према ВРС био тих кад је 5. корпус имао све што им је ваљалон према СВК и Бабинима.

Ako zarobljenika ubijes koji nema oruzja za to nema opravdanja, Srebrenica je klasicni primjer genocida , mozes velika slova pisati koliko hoces
Плус за убијање ратни заробљеника а не за геноцид.
Било који војник кад се преда готово је.

Ne mogu da potrazim na netu.

Krivicni sudovi utvrdjuju krivicu, a ne pisu neke istorijske analize i savetodavna misljenja da li se negde desio genocid ili ne, kada im uput posalje neki lokalni Ceda Antic iz departmana za istoriju.

Znaci, mora da imaju neki krivicni proces, i optuzenog, jer Krivicni sudovi utvrdjuju krivicu.

Ako ne verujes meni, pitaj Dragona; on je na Visoj pandurskoj skoli polagao opste i posebno krivicno pravo, dobio je sedmicu max verovatno.
.
Овај твој упис као одговор на моје уписе овде и овде везано за тврдњу да су донете две пресуде за геноцид у Сребреници схватио сам као подјебавање, а у ствари си у једном делу био у праву.

Пресуду је донео Међународни суд правде (можеш да је пронађеш овде) , а не Међународни кривични суд, па понављам исправљене поруке које сам раније објавио, а које су, осим назива суда који је донео одлуку, неизмењене:

а)
Само један суд је донео пресуду да је у Сребреници извршен геноцид, Хашки трибунал.

Међународни суд правде (МСП) од којег је из Федерације тражено да утврди да је геноцид извршен на Бошњачком становништву на целокупној територији БиХ закључио је да ни у једном месту о којем је одлучивао није било геноцида.

Једино место о којем МСП није одлучивао је Сребреница.

МСП је прихватио пресуду Хашког трибунала као пресуђену ствар и није уопште улазио у разматрање тог случаја.
-------------------------------------------------------------------------------------------

б)
Осокољени накарадном логиком Хашког трибунала у пресуди ген. Крстићу, који је пресуду за геноцид засновао на чистим шпекулацијама:

"Pretresno vijeće je zaključilo da će, s obzirom na patrijarhalnost zajednice bosanskih Muslimana u Srebrenici, uništenje tako velikog broja muškaraca “neizbježno za posljedicu imati fizički nestanak bosansko-muslimanskog stanovništva u Srebrenici.”47

Dokazi predočeni na ovom suđenju idu u prilog tom zaključku pokazujući da se, s obzirom na to da se većina ubijenih muškaraca službeno vode kao nestali, njihove žene ne mogu ponovo udati i imati još djece.48"

из Федерације БиХ је тражено од МСП да утврди да је геноцид на Бошњацима извршен широм Босне и Херцеговине.

МСП их је одјебао и оставио пресуду Хашког трибунала у фазону то вам је што вам је.
-------------------------------------------------------------------------------------------

Ово што сам написао наводи се у пресуди.

У тачки 120. (стр. 71) између осталог се наводи:
Prijedlоg za rеviziјu Prеsudе iz 1996, koji je podnijela SRJ, оdbačеn је zatо štо nе ispunjava uvjetе iz člana 61.

Budući da pоstојi samо ovakva mоgućnоst rеviziје, primjenjiv princip je princip res judicata pro veritate habetur, štо znači da zaključci jedne prеsudе moraju, za ciljeve kоnkrеtnоg spоra i izmеđu strana u spоru, biti smatrani kao tačni i da sе nе mоgu pоnоvо stavljati u pitanje zbog toga što kasniјi dоgađaјi bacaju sumnju na njih.

Извињавам се свима због погрешног навођења суда који је пресуђивао.

.

Nikakave veze , koji mediji objavljuju ovako nesto, Iz mog kraja nema nikoga.
Cijela regija oko Srebrenice je bjezala u Srebrenicu jer je bila sigurnosna zona.Bjezali su od zlikovaca da spase zivot i onda se propaganda najgore vrste napravila koju ti sad prosipas.
Што сте слали Насера са вашим кољачима да етнички очисте преко 70 села око Сребренице, из енклаве која је требала бити демилитаризована?

Joooojjj :D Koliko je meni poznato 28.divizija je dobila po repu pa su pokušali preko Haga da iskonstruišu da se dogodilo ono što se zapravo nije dogodilo.Pre nego su se nabili svi u Potočare Naser je sa ekipom zločine činio po srpskim selima.A onda je usledilo ono EPSKO putovanje iz Šušnjara kroz šume ka Tuzli a rezultat je poznat i naravno da mnogo boli.

Boli li više od 1999 ?

Ту прву поделу коју су посејали су они што су носили петокраку, неће да је прекину, покају се и исправе је !

Црвени сталеж и даље постоји, али су сада сурови капиталисти, као некада сурове убице светосаваца, све бивши комунисти

Ajdeeeeee

a pre pojave komunista smo bili jedinstveni u tri lepe

nemoj da lupetaš kad ti nije nužda na ovu vrućinu

Ajdeeeeee

a pre pojave komunista smo bili jedinstveni u tri lepe

nemoj da lupetaš kad ti nije nužda na ovu vrućinu

Јел ?

Него ко врши моћ у Србији ?
И која је то структура номенклатуре ? Чија и ко је и када створио ?

Не буди прост, наиван и глуп !

1752503259467.png

aha, posle Slovenije i Hrvatske, generali JNA su imali poverenja i iluzija...bas su zasluzili da budu generali
ако ми вјерујеш стварно, многи ти глупаци су били скроз оперисани од стварности
замисли кад су 1993. године као контрапропаганда Хрватима говорили да ће пројугословенски поштени Хрвбати извршити побуну и убити Туђмана.

Глупаци и смеће.
9 од 10 није имало појма и схватало суштину вођења рата, мртав мозак у глави скроз
како објаснити ситуације да се муслимани с 1 тенком пробију кроз 30 српски тенкова :eek:

Cek, a ko je rekao da je 8000 ljudi streljano, ja mislim da to ni oni najtvrdokorniji Bosnjaci ne pricaju. To je ukupan broj zrtava, i zna se da je dosta poginulo prilikom proboja.
Da je veliki dio poginuo prilikom proboja morao bi biti i veliki broj Srba koji su poginuli taj dan u borbama bar nekoliko stotina , znamo da na strani Srba taj dan nije bilo zrtvi

ако ми вјерујеш стварно, многи ти глупаци су били скроз оперисани од стварности
замисли кад су 1993. године као контрапропаганда Хрватима говорили да ће пројугословенски поштени Хрвбати извршити побуну и убити Туђмана.

Глупаци и смеће.
9 од 10 није имало појма и схватало суштину вођења рата, мртав мозак у глави скроз
како објаснити ситуације да се муслимани с 1 тенком пробију кроз 30 српски тенкова :eek:
secam se i price o postenim Albancima...na primer, Kolj Siroka, Remzi Koljgeci itd...da se ne poveruje, sta je srpskoj javnosti plasirano

secam se i price o postenim Albancima...na primer, Kolj Siroka, Remzi Koljgeci itd...da se ne poveruje, sta je srpskoj javnosti plasirano
нажалост може се и мора се повјеровати
сталне лажи су нас уништиле и уништавају нас већ више од 100 година

Da je veliki dio poginuo prilikom proboja morao bi biti i veliki broj Srba koji su poginuli taj dan u borbama bar nekoliko stotina , znamo da na strani Srba taj dan nije bilo zrtvi
ја сам чуо те приче још 1996, чини ми се
било је доста засједа и тукло се свим и свачим да се нико жив не пробије

да ли је истина не знам, нијесам био тамо али то сам чуо у србији од неки људи

ја сам чуо те приче још 1996, чини ми се
било је доста засједа и тукло се свим и свачим да се нико жив не пробије

да ли је истина не знам, нијесам био тамо али то сам чуо у србији од неки људи
Sigurno jeste ali su price smijesne da je bio proboj oruzjem a Bosnjaci sve promasili sto su pucali a Srbi sve pogodili nivo uzrasta 9 godina.

Ма покопали своје из 13 општина.Ево лијепо пише, овакав је био план пре хашке пресуде, споменик изграђен раније.
20121116_NNV_2153-copy.jpg

Међутим у пресуди пише "локални" геноцид- ма шта то значило и онда им ово све пада у воду и зато нема логике.
Људи који су сахрањени ту нису сви из Сребренице већ има доста војника који су погинули у периоду 1992-1995 војника.
aha, pa dobro da znam da je to taj broj 8372 na koji se ova mala poziva - @Kćerka Direktora Cirkusa da se odnosi na dobar deo bosne, a ne samo na srebrenicu, i na vise godina rata - ovako vec ima logike, i vredelo bi ovakvo postavljene stvari diskutovati:

30 godina nakon gradjanskog rata,a ne nakon srebrenice same​

Јел ?

Него ко врши моћ у Србији ?
И која је то структура номенклатуре ? Чија и ко је и када створио ?

Не буди прост, наиван и глуп !

Pogledajte prilog 1756231

Ko mi kaže, tupson koji tvrdi da su za sve srpske podele krivi komunisti. :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Toliki si retard da ne mogu čak ni da se naljutim na tebe, mogu samo da te pošaljem u q.... i na trajni ignore jer takva glupost, bojim se, može biti zarazna čak i preko neta

Samo mi molim te reci, pre nego što te stavim na trajno hlađenje, recimo u sukobu Miloša i Karađorđa (pa posledično Obrenovića i Karađorđevića) ko su bili komunisti, živo me zanima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back