Ne mogu da potrazim na netu.
Krivicni sudovi utvrdjuju krivicu, a ne pisu neke istorijske analize i savetodavna misljenja da li se negde desio genocid ili ne, kada im uput posalje neki lokalni Ceda Antic iz departmana za istoriju.
Znaci, mora da imaju neki krivicni proces, i optuzenog, jer Krivicni sudovi utvrdjuju krivicu.
Ako ne verujes meni, pitaj Dragona; on je na Visoj pandurskoj skoli polagao opste i posebno krivicno pravo, dobio je sedmicu max verovatno.
.
Овај твој упис као одговор на моје уписе
овде и
овде везано за тврдњу да су донете две пресуде за геноцид у Сребреници схватио сам као подјебавање, а у ствари си у једном делу био у праву.
Пресуду је донео Међународни суд правде (
можеш да је пронађеш овде) , а не Међународни кривични суд, па понављам исправљене поруке које сам раније објавио, а које су, осим назива суда који је донео одлуку, неизмењене:
а)
Само један суд је донео пресуду да је у Сребреници извршен геноцид, Хашки трибунал.
Међународни суд правде (МСП) од којег је из Федерације тражено да утврди да је геноцид извршен на Бошњачком становништву на целокупној територији БиХ закључио је да ни у једном месту о којем је одлучивао није било геноцида.
Једино место о којем
МСП није одлучивао је Сребреница.
МСП је прихватио пресуду Хашког трибунала као пресуђену ствар и није уопште улазио у разматрање тог случаја.
-------------------------------------------------------------------------------------------
б)
Осокољени накарадном логиком Хашког трибунала у пресуди ген. Крстићу, који је пресуду за геноцид засновао на чистим шпекулацијама:
"Pretresno vijeće je zaključilo da će,
s obzirom na patrijarhalnost zajednice bosanskih Muslimana u Srebrenici, uništenje tako velikog broja muškaraca “neizbježno za posljedicu imati fizički nestanak bosansko-muslimanskog stanovništva u Srebrenici.”47
Dokazi predočeni na ovom suđenju idu u prilog tom zaključku pokazujući da se,
s obzirom na to da se većina ubijenih muškaraca službeno vode kao nestali, njihove žene ne mogu ponovo udati i imati još djece.48"
из Федерације БиХ је тражено од
МСП да утврди да је геноцид на Бошњацима извршен широм Босне и Херцеговине.
МСП их је одјебао и оставио пресуду Хашког трибунала у фазону то вам је што вам је.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Ово што сам написао наводи се у пресуди.
У тачки 120. (стр. 71) између осталог се наводи:
Prijedlоg za rеviziјu Prеsudе iz 1996, koji je podnijela SRJ, оdbačеn је zatо štо nе ispunjava uvjetе iz člana 61.
Budući da pоstојi samо ovakva mоgućnоst rеviziје, primjenjiv princip je princip res judicata pro veritate habetur, štо znači da zaključci jedne prеsudе moraju, za ciljeve kоnkrеtnоg spоra i izmеđu strana u spоru, biti smatrani kao tačni i da sе nе mоgu pоnоvо stavljati u pitanje zbog toga što kasniјi dоgađaјi bacaju sumnju na njih.
Извињавам се свима због погрешног навођења суда који је пресуђивао.
.