Сребреница - 30 година након

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa politicki su porazeni i muslimani i hrvati..muslimani su porazeni politicki jer postoji RS..da nisu porazeni, neb se trudili vec 30 godina da je ukinu..hrvati su porazeni politicki jer moraju zivjeti sa muslimanima i sutjeti dok im muslimani diriguju..a tek sto volu hrvati bosnu, to je strasno..dokaz te ljubavi prema bosni jeste da svi imaju hrvatski pasos..

tako da nisu samo srbi porazeni politicki..sve tri strane su porazene politicki..a takva situacija najvise odgovara amerima i ostalim eu politickim kenjatorima..

Koliko je njihovih lidera i oficira osuđeno a koliko srpskih

to ti je mera pobede i poraza, a ovih 30 godina su samo faza u tranziciji ka konačnom rešenju koje svakako neće biti optimalno ni po jednu stranu ali se bojim da će se Srbima najmanje svideti

to ti je mera pobede i poraza, a ovih 30 godina su samo faza u tranziciji ka konačnom rešenju koje svakako neće biti optimalno ni po jednu stranu ali se bojim da će se Srbima najmanje svideti
Koje palamudjenje jbt. Ovim si se bez problema popisao po svim Srpskim zrtvama oko Srebrenice koje su Oric i njegova jedinica pobili i za koje niko nije osudjen, ako je to zapad uradio oslobadjajucom presudom zar to da radimo i mi?

Koje palamudjenje jbt. Ovim si se bez problema popisao po svim Srpskim zrtvama oko Srebrenice koje su Oric i njegova jedinica pobili i za koje niko nije osudjen, ako je to zapad uradio oslobadjajucom presudom zar to da radimo i mi?

Zato jer su ubijeni bili srpski vojnici poginuli u borbama. Niti bilo kolektivnog pogubljenja ko što su tvoji radili.

Još jedna bitna stvar, Orić se nije krio po šahtama i štalama nakon rata.

tebi mozda jeste..meni nije to mjera..pogotovo kad se zna da je licimjerni zapad, koristeci prljavu igru, sudio...

30 god traje borba protiv faza, za sad veoma uspjesno...

Zato jer su ubijeni bili srpski vojnici poginuli u borbama. Niti bilo kolektivnog pogubljenja ko što su tvoji radili.

Još jedna bitna stvar, Orić se nije krio po šahtama i štalama nakon rata.
Koje vojnike, na Bozic u Kravicu i okolna sela su upali i popalili sve sto im je doslo pod ruku, izmedju ostalog i nepokretne ljude mucili i ubijali, to su za tebe vojnici?
Zasto bi se krio kada je znao gde ide, nema razloga da se krije.

Naravno. Sve žrtve moraju i trebaju jednako da se tretiraju i poštuju. Ja na to gledam, kao običan čovek, a ne kao Srbin. Ja u vezi toga, imam jasne stavove, koje sam već iznosio. I nemam problem sa tim.
Ako je odgovor na moje potvrdan a jeste jer naravno ima značenje potvrde,onda Srbi ne treba uopšte da žale žrtve pripadnike drugih naroda je ni oni ne žale žrtve Srbe.
Ceo taj drugosrbijanski narativ je jedna totalna trulež.

Imas foreznickog antropologa iz Srbije koji radi u Tuzli na identifikaciji stradalih, radi tamo vec 20 godina, do sada su identifikovali priblizno 7000 i broj nije konacan, kako kaze traga se za jos oko 1000 ljudi koji se jos uvek vode kao nestali.
Нико не спори да су људи умрли, само се спори начин те смрти. Муслимани су дотеривали шлеперима мртве са свих делова БиХ да би набуџили бројке. Велика већина је погинула током ратних дејстава, тако да та прича о цивилима и глупостима је за будале.

Šta tebi nije jasno u činjenici da za naše žrtve zabole dupe bilo koga, osim nas.

Proglašeni smo za agresore i osuđeni kao zločinci, ignorisanje i nipodaštavanje naših žrtava je samo jedna od tužnih posledica

Лако је теби свирати кхурцу кад су ти преци очистили Ваљево починивши небројене геноциде и неосуђени као Насер уживали плодове слободе.
Колико оно би џамија у Ваљеву? 10, 12, 15? Где су нестале? Где се денуше корисници тих џамија?
Ti znaš o mojim precima isto koliko znaš i o svemu ostalom. Kako je lako prepoznati čoveka koji sve informacije kojima raspolaže izvlači direktno iz g***ce.

Е, овако, да вам кажем штогод као Србин, Србијанац и српски родољуб:

30 година је прошло од трагичних догађаја у Сребреници, масовног страдања Бошњака. Сећање на тај масакр, тај злочин против човечности, у којем су живот изгубили хиљаде невиних људи, превазилази национална и верска обележја – то је људска трагедија која захтева достојанствено памћење, озбиљно сагледавање и одважан морални став.

Нема оправдања за масовни злочин над цивилима. Није га било ни за крваве Божиће, Кравицу, Скелане и десетине српских села у Подрињу: уништене породице, нестали, цивили страдали у нападима на бројна српска села. Али, нема га ни за злочиначку одмазду након пада Сребренице. Злочин су Казани, али је злочин и Вилина Влас. Злочинац је Јусуф Празина, али је злочинац и Милан Лукић. Не може прво бити зло, а друго добро. А ни обрнуто. Зло је зло, у оба случаја.

Нема правдања ни за масовно стрељање заробљених војника: не може се кукати на муџахедински покољ заробљених Срба из озренских бригада Војске Републике Српске, а ћутати на стрељање заробљених Бошњака из 28. дивизије Армије БиХ. Не може прво бити зло, а друго добро. А ни обрнуто. Зло је зло, у оба случаја.

Мученик је Раде Рогић, али је мученик и Рамо Османовић и његов 19. годишњи син Нермин.

Зло не познаје нацију – оно делује онда када људи изгубе човечност, када се идеологија претвори у мржњу, а оружје у средство понижења.

А злочинац, ма којем народу припадао, једнако је опасан по све — и по сопствени народ, јер одсуство савести и искуство проливања крви га уништава изнутра. У одсуству непријатеља споља, такав злочинац, ће у неком тренутку тражити непријатеља унутра, дићи руку на своје сународнике

Сребреница је злочин и срамота коју је учинило мноштво људи српског имена и српских ознака на униформама.

Као што рекох, Срби су током ратова такође били жртве, и то никада не сме бити заборављено. Али су жртве итекако били и Бошњаци, у овом несрећном и непотребном рату и ВИШЕ него Срби.

Оно што нас мора водити, јесте универзална вредност — да је страдање невиних, без обзира на порекло, увек губитак за све нас. Само ако истрајемо у истини, у правди, и у одбијању да изједначимо народе са злочинцима, можемо изградити будућност мира и узајамног поштовања.

Нека ова годишњица буде опомена - да ћутање на злочин није неутрално.

Ова годишњица јесте морални тест – да ли смо способни да осудимо зло без страха, и да поштујемо сваки невини живот, без обзира на порекло.

Zlo se radja, ali ako se ne kaznjava i ne osudjuje, zlo se zapravo neguje, zaliva i ponovo cveta u novim generacijama koje i ne znaju pravu istinu vec se na nemoc kalemi tudja istina koja vremenom eksplodira.

Krv iz svakog coveka jednako tece i za mene je svako ubistvo za osudu.
Ubistva vezanih ljudi su za prezir posebno roditelja jer to moze biti bilo cije dete.

Srebrenica je deo opstih zlocina sve tri strane . Bezumnih i histericnih vladavina pogresnih. Da se nikada nista slicno ne bi ponovilo, ni nama, ali ni drugima, u obavezi smo da je osudimo bez "ali".
Ratko Mladic nije moj heroj i nije u moje ime ubijao.
Niti je Adolf moj heroj, niti je Oric moj heroj, niti je Tompson moja muzika, ne zelim nikog od njih i mislim da je veca slicnost izmedju svih pomenutih nego izmedju obicnih Srba i Mladica.

Sta nas cini razlicitim? Razliku pravi to da ja nikada ne bih pucala u vezanog coveka.
To je medja koju cestit svet ne prelazi.

Ako je odgovor na moje potvrdan a jeste jer naravno ima značenje potvrde,onda Srbi ne treba uopšte da žale žrtve pripadnike drugih naroda je ni oni ne žale žrtve Srbe.
Ceo taj drugosrbijanski narativ je jedna totalna trulež.
Žrtve trebaju da se poštuju obostrano, sa epitetom, bez obzira, ko je u pitanju. Žao mi je svih nedužnih ljudi na ovim prostorima. Jer, mi smo ipak, jedan narod, bez obzira na određene razlike, koje nas razdvajaju. To je izmaklo kontroli, i dešavalo se, svo ono zlo, koje je isplivalo na površinu, i gde je ubijena ljudskost i dostojanstvo. Ja ću uvek, da imam adekvatan pristup, ovim stvarima, jer osećam, da je čovek isti, ma gde bio, kako se osećao i izjašnjavao. Ko ne želi, da prihvati tuđe žrtve, to je njegov problem, i problem njegove svesti.

8372.
Zapamti to. To ćeš slušati, čitati a i sanjati do kraja života.
shvati brojevi se ne poklapaju, nema sansi da je toliko stradalo u srebrenici, duplirali ste ili triplirali broj, znaci falsifikovali ste genocid,. kao pare kada falsifikujes, vise od pola je laz, lazne banknote lazni civili, a probijali liniju fronta, ili nisu ni stradali ni blizu srebrenice, a neki su cak i zivili u sent luisu u americi, a proglaseni zrtvama genocida, kako to?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back