Сребреница - 30 година након

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Драго ми је да се слажемо да је у питању злочин

Те правне и политичке квалификације су друга тема.
Занимљиво како је Додик био лаган на томе
Дај неки видеозапис шта је Додик реко кад је био 16 љета. :mrgreen:

Poželimo mu što duže da živi ovom prilikom!
Живеће вечно у народном сећању, као Карађорђе, Синђелић, Танкосић, Старина Новак, Дели Радивоје, Обилић, Лазар, Чича Дража и безбројни српски витезови.

Zločin je zločin, bilo da je u pitanju 6 ili 16 žrtava. To je u oba slučaja zločin i prebrojavanje nema poentu, jer ne menja suštinu zločina.
Зашто је онда битно билдовање сребреничких жртава укопавањем погинулих у Цазину, погинулих у борбама у пробоју ка Тузли, умрлих природном
смрћу пре и после '95-е...? Зашто не осудиш ту врсту пребројавања?

Nije genocid samo ako neutrališe, celu jednu grupu. Genocid je, i kad eliminiše, samo mušku, ili samo žensku populaciju, unutar jedne grupe. Zašto? Zato što nakon toga, više nema reprodukcije stanovništva,na toj teritoriji.
Зашто Мостар није геноцид? У Шантићево време Срби су били већинска заједница а Хрвати на нивоу статистичке грешке.
Данас је ситуација потпуно супротна и Срби су сведени на ниво статистичке грешке. Како, на који начин ако није геноцидом по тој твојој дефиницији?
Спроводиоци тог истинског геноцида чак су и песме певали са стиховима ...у Чапљини клаоница била, много Срба Неретва однила...
и дан данас је певуше, има чак и на ЈуТјубу.

Poslednja izmena:
Sta je na kraju bilo s njima?Moram priznati da nisam bas upucena u te medjubosnjacke sukobe?
Потучени у акцијама уз подршку НАТО пакта, када стигоше и на врата Бања Луке.
Ми смо им били ослонац и нашим сломом пропадоше у црну историјску рупу, као да их није ни било.
Бабо одлежа петнаест година у Хрватској а да ми није јасно зашто, већином је ратовао против Алијиних џихадлија.

Потучени у акцијама уз подршку НАТО пакта, када стигоше и на врата Бања Луке.
Ми смо им били ослонац и нашим сломом пропадоше у црну историјску рупу, као да их није ни било.
Бабо одлежа петнаест година у Хрватској а да ми није јасно зашто, већином је ратовао против Алијиних џихадлија.
Cudi me da su uopste smjeli da se odvoje od Armije BiH i da im kontriraju jer su ipak malobrojni.A tu su bili i Srbi i Hrvati.
Sad su me zaintrigirali,moram procitati sta o njima.😀

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back