OrthodoxCelt
Primećen član
- Poruka
- 638
Ја сам причу о словенима заборавио, јер мислим да народ под тим именом, са јединственим језиком, културом никада није постојао, замишљати државе данас и државе пре 2000 година није ни приближно исто, ја верујем да нису постојала већа померања народа на овим просторима, и да скоро сви данашњи народи на Балкану припадају једној врсти народа, који се разликује у веома мало ствари, језик је скоро свуда сличан и сигурно има исте корене, обичаји су се предпостављам мењали због различитог географског положаја и утицаја околних култура, вероватно је због сличности народа на овим просторима и измишљен термин Словен, једна интересантна ствар су обележја данашњег српског народа, мислим на следеће: Осциле(четири С – веријем да уопште нису слова већ 4 млада месеца ко што то и Деретић тврди), Двоглави орао(Појављује се на многим местима, али код нас највише), шајкача, опанци, Српске гајде и гусле,...
Значи да смо имали сигурно неке везе са људима који су те симболе користили у прошлости, постоји и вероватноћа да су те симболе користили народи и који немају везе са Србима(то је једна од ствари које замерам Деретићу, он каже да где год се ти симболи појаве то мора бити српско) ја не мислим тако.
Значи да смо имали сигурно неке везе са људима који су те симболе користили у прошлости, постоји и вероватноћа да су те симболе користили народи и који немају везе са Србима(то је једна од ствари које замерам Деретићу, он каже да где год се ти симболи појаве то мора бити српско) ја не мислим тако.