Srbiji je Amerika uvela sankcije i to Srbija treba da raskrsti sa Amerikom ne sa Rusijom. Odmah se učlaniti u BRICS ? ANKETA

Treba li Srbija odmah da se učlani u BRICS, jer je Amerika uvela sankcije Srbiji ?

• Da Srbija treba odmah da se učlani u BRICS jer joj je Amerika uvela sankcije

glasova: 17 42,5%
  • Vučića čudno ne pominje Ameriku koja je uvela sankcije, nego pominje Rusiju koja nije uvela ?

glasova: 2 5,0%
  • Ne treba

glasova: 8 20,0%
  • Rešenje je u smeni Vučića, jer nije normalan po onome šta izgovara, nesposoban za funkciju

glasova: 13 32,5%

• Ukupno glasova
    40
Cenim da si ovom porukom priznao da je Rusija vodeća vojna sila u svetu i da ima najviše nuklearnog oružija tako da o tome nećemo više raspravljati osim o tvojem viđenju rasporeda nuklearnih bojevih glava.
I cenim da je jasno i da nije neophodno da to oružije bude u Srbiji kada vrlo lako rakete dobacuju sa teritorije Rusije na svaku tačku na planeti i tako štite Srbiju, RS, Pridnestrovlje, Kalinjingrad recimo tako da to više nije tema.
Pogledajte prilog 1798047

Ako mene pitaš dali bi upotrebili nuklearno oružije u slučaju napada na Srbiju, moj odgovor je apsolutno da
Rusija je bila spremna da upotrebi nuklearno oružije zbog barikade Srba u Zubinom Potoku, ali ih je Vučić na prevaru pomerio sa barikade i omogućio hapšenja i ubijanja Srba u AP.KiM, o tome su pisale Izraelske službe
Pogledajte prilog 1798046
Cracking Up Lol GIF by reactionseditor

Морао сам да прогуглам и прочатам са колегом Четом.

Дакле, уколико посматраш само нето приход од извоза није 1 милијарда него 1-3 милијарде,а ти си потурио најнижу процену (како ниси макар средњу). Друго, уништењем овог извоза минус неће бити 1- милијарде, већ многоструко већи.

Србија не добија поклон у разлици цене гаса од 2 милијарде долара. То је тешко израчунати, али отприлике 150-200 милиона евра.

А ако бисмо онај горе извоз у ЕУ и околне земље укинули, не би нам ни требао добар део гаса, те би се прилично смањио и овај износ од 150-200 милиона евра на гасу.

Следеће, једно с другим (извоз и увоз гаса) буквално везе једно с дургим нема да га поредиш како си горе учинио.

Не знам како си дошао до броја од 10 милијарди долара прихода од царна Дунавом. То је немогуће.

Ti si stvarno zaludan

moj idol @Miloš38 je pronašao novu foru da obesmisli svaku diskusiju

- Prva mu je bila "Rusi imaju 6000 nuklearki" kao univerzalni odgovor na svako pitanje od politike do gastronomije i rešenje svakog problema
- Druga, odnosno nova taktika mu je da u komentaru izbaci ne jednu masnu laž nego desetak ozbiljnih laži i to onako opušteno bez da mu zadrhti ruka. Svako normalan će u startu odustati od ideje da mu replicira i da ga demantuje

Uostalom, kako diskutovati sa čovekom koji u jednom komentaru kaže kako niko ne može zaustaviti ruske tankere da nam voze naftu Dunavom a u sledećem kaže kako bi mi trebali da naplatimo drugima 10 milijardi $ carina i taksi na plovidbu Dunavom.

Ništa ti ne znači kad imaš bescarinsku trgovinu sa Rusijom kad nemaš šta tamo da izvoziš. Naš izvoz je dominantno prema EU državama.

Inače, kad se pravio bescarinski sporazum sa Rusijom, izuzeti su automobili. Pa tako recimo FIAT nikada nismo mogli da izvozimo u Rusiju. Samo neke sitne stvari (poljoprivredne proizvode i tako to). Rusi će da te zavrnu na svakom koraku a posle medijskom propagandom da predstavljaju kako su prijatelji. Isto tako su nam "branili Kosovo" dizanjem ruke a 2003. godine otišli iz KFOR misije gde su zaista imali ljude na terenu i mogli da pomognu.

Što se tiče Kine, tu je stvar još gora. U trgovini sa njima mi ubedljivo samo uvozimo. Prosto Srbija nema šta da ponudi Kini kad oni već sve sami proizvode i imaju.

Tako da okretanje Srbije prema Rusiji i Kini u smislu trgovine je samoubistvo. To niko pri zdravoj pameti ne bi mogao da preporuči.
:hahaha::hahaha::hahaha:
Ispravak netocnog navoda:rtfm:

1760102529587.png

Ti si stvarno zaludan

moj idol @Miloš38 je pronašao novu foru da obesmisli svaku diskusiju

- Prva mu je bila "Rusi imaju 6000 nuklearki" kao univerzalni odgovor na svako pitanje od politike do gastronomije i rešenje svakog problema
- Druga, odnosno nova taktika mu je da u komentaru izbaci ne jednu masnu laž nego desetak ozbiljnih laži i to onako opušteno bez da mu zadrhti ruka. Svako normalan će u startu odustati od ideje da mu replicira i da ga demantuje

Uostalom, kako diskutovati sa čovekom koji u jednom komentaru kaže kako niko ne može zaustaviti ruske tankere da nam voze naftu Dunavom a u sledećem kaže kako bi mi trebali da naplatimo drugima 10 milijardi $ carina i taksi na plovidbu Dunavom.
Zaboravio si Wagner, ljute Srbe iz Seoske, i pijane četnike sa Ravne Gore! ;)

Pazi molim te poslu veka

Pre dva veka Srbija je držala monopol na izvoz prasića i svinja u Austrougrasku monarhiju a sada, u 21. veku, nam je uspeh ako Kinezima uvaljamo otpad iz klanice.

Istina je da imamo sve manje svinja u tovu i da naše klanice sve manje rade, uvozimo svinjetinu najgoreg kvaliteta

Što se konkretnog posla tiče možda je i unosan jer se prodaje nešto što se inače baca ali nas ograničava sitnica da svaka svinja i svako prase ima samo po 4 papka i ništa više, tako da sa padom uzgoja svinja imamo i sve manje papaka. Normalno, mislim na ove svinjske papke, jer humanoidnih papaka imamo i previše i to bi zaista mogli da izvozimo i da se ošašavimo od para, samo da nađemo ko će da ih kupi.

Fino vam kažu Rusi da se snađete. 😂.

U čemu je problem što to Rusija kaže ?
Screenshot_20251010_120832_Chrome.webp 👍👍👍👍👍👍👍 Sve se slažem što Rusija kaže, čak i ja imam lako rešenje,
valjda ima neko još da misli o rešenjima oko Vučića ili to pokušava da otme 10% Rusiji pa u medijima ne pominje Ameriku koja je uvela sankcije, nego pominje Rusiju koja nije uvela ?

U Republici Srpskoj postoji Rafinerija Nafte Brod do koje Janaf takođe isporučuje sirovu naftu,
rafinerijanaftebrod.jpg Flag-map_of_Republika_Srpska.svg.png RNB.jpg

Šta je problem i koja je razlika iz Broda Republika Srpska sa cisternama kamionima voziti benzin i dizel do benziskih pumpi po Srbiji umesto sa kamionima cisternama voziti iz Pančeva isti taj benzin, pa to je isto ?
Ovim čak ni Janaf nije oštećen jer će svu naftu preusmeriti na Brod umesto na Pančevo,
Republika Srpska neka zaradi i treba da zaradi to je meni isto kao da je zaradila Srbija,
a radnici i vozači iz NIS-a neka pređu u Rafineriju Brod /privremeno dok se NIS-u ne ukinu sankcije) jer će Brod imati povećan obim posla taman onoliko koliko NIS-u posao bude umanjen.
rafinerija-brod1-52785.format-jpeg.width-500.jpg Рафинерија_нафте_Брод_(Oil_refinery_Brod,_Republika_Srpska).jpg
iveco-rafinerija-brod-080725-800x445.jpg iveco-rafinerija-brod-090725.jpg

A da sam na mestu Rusa bi Vučiću koji u svojim medijima širi lažnu paniku i priča protiv Rusije kojoj bi da uzme 10% NIS-a umosto da priča protiv Amerike koja je uvela sankcije Srbiji, bi poslao Wagner na pregovore oko tih 10% koje pominje.
421975074_275681378875710_5463045219234266067_n.jpg G0G-PyLXIAAVI8o.png

@Miloš38

****** te Rusija i njihovo naoružanje. Pajaci nisu u stanju svoje rafinerije da odbrane, niti su imali muda da gadjaju Nemačku, Englesku i slično. Mlatiti koprive tudjim kurcem je odlična strategija. :kafa:
A otkud ti to da ce Rusija srokati neku EU zemlju clanicu?
A sto se rafinerija tice,navedi jednu koja je prestala sa radom.duze recimo od 6 sati?
Ne verujte Bre svacijoj propagandi.

Ajde s obzirom da gore trolam rusofile, apsolutno sve stoji, ali zaboravljaš jednu bitnu činjenicu.
A to je da je vaš jedini problem taj što ste vjerojatno najpodijeljeniji narod u Europi.
Vi iz tog aspekta imate tri države, jednu koja želi u EU i NATO, jednu koja bi gaće skinula da im dođu Rusi i Kinezi (čitaj BRICS), i jednu koja i dalje sanja o nekoj Švicarskoj.

Dok se ne riješite djela populacije koji i dalje sanja o azijskim hordama, do tad će te i dalje biti tu gdje trenutno jeste.
A to će ipak potrajati još minimalno jednu generaciju, ili barem dok trećina naroda ne otvori oči, što iskreno sumnjam, jer vam je politika takva, jedan dan se ide u EU, drugi dan se uvlači azijskim hordama, a treći se sanja o nekoj neutralnosti i slobodi.

Česta fraza na ovom forumu je da su EU države kolonije, kad pazi čuda, Srbija koja je toliko neovisna o drugima, moljaka Ruse da prodaju udio NIS-a da bi mogli imati nafte..

Ukratko, trećina populacije vam je u teškoj deluziji, trećina u nešto manjoj, i trećina u koju spadaš ti (pretpostavljam) koja razmišlja normalno, ali i dalje ostaje problem da si/ ste u manjini.
Ако ћемо искрено, највише су нас сатрле хорде са запада из "ткз цивилизоване Европе"...
Можда је заиста дошло време да се окренемо Истоку уместо што добар део историје чинимо границу између "хорди са истока" и "цивилизоване Европе"...

Tačno je da se Rafinerija Brod pominje kao solucija ali ne da bi prerađivala naftu jer su raspad sa 5 puta manjim kapacitetom od Pančeva i nezadovoljavajućim kvalitetom nego čisto kao tačka reeksporta za NIS.

Dakle JANAF bi transportovao naftu za NIS do Broda a odatle cisternama do Srbije

Fenomenalan plan gde ništa ne može poći naopako imajući u vidu da je i Brod u vlasništvu Rusa i to nikome neće smetati, posebno ne Amerima koji su uveli sankcije jednoj ruskoj kompaniji da bi ih zaobišli preko druge ruske kompanije.

Inače, koliki je Brod raspad verovatno najbolje govore poslovni rezultati od prošle godine

https://www.rtvbn.com/4073087/gubit...kg_aem_YR4wEo31c1TkfG027cdVcA#google_vignette

Ja se bavim svojim delom posla a to su savremeni proizvodni sistemi, mašine i oprema, između ostalog i u proizvodnji hrane, tako da znam o čemu pričam.

Ja male proizvođače jako poštujem i kupujem njihove proizvode kada god mogu i gde god mogu samo što te male, porodične proizvodnje ne mogu da postanu oslonac privrede bez obzira šta mi želeli i maštali. One su dobre da apsorbuju i zaposle deo populacije i da im obezbede relativno pristojan život od svog rada i ništa više od toga.

Šta god mi mislili to je kod nas već tako jer statistički nama 20% populacije živi od poljoprivrede (u pomenutoj Holandiji taj broj je višestruko manji, par % mislim). Da li može više od toga, teorijski da, praktično ne, niti bi nam to donelo nešto značajno po pitanju ekonomije. Nama je potrebno restrutuiranje i formiranje srednjih a možda i nešto većih proizvodnih sistema u poljoprivredi a ne samo porodičnih. To su proizvodnje koje imaju ozbiljnu opremu i ozbiljnu proizvodnju pa su kao takve interesantne kupcima, kod njih se količine mere na šlepere a ne na gajbe.

Međutim, ko god pokuša da napravi takav iskorak susreće se sa ogromnim problemima, od države do radne snage i cela priča brzo pada u vodu.

Dakle, porodične proizvodnje rade male količine i nisu tržišno interesantne za ozbiljniji izvoz a veće proizvodnje kubure sa radnim snagom i uvoze migrante da im rade. Konkurencija ne spava, mnoge zemlje su postale giganti u proizvodnji hrane dok smo se mi smišljali šta ćemo i kako da radimo.
Da dodamo tu i klimatske promene jer je Srbija postala zona u kojoj bez navodnjavanja i protivgradne zaštite više ne vredi saditi čak ni šumu.

Danas za ozbiljnu proizvodnju u poljoprivredi treba više nego ozbiljna investicija a to 99,9% ljudi može samo da sanja.
Ovo sto si sada opisao,ja o tome i pricam-pisem,ali pominjem Poljoprivredu kao prvu opciju,jer ona vuce maltene sve prozivodne sisteme.Donekle se slazem sa restruktuiranjem malih i srednjih preduzeca,ali pod obaveznom standardizacijom propisane od strane Drzave.
A sto se tice investicija,seti se da su tolike pare procerdali na sebe i za neke gluposti,kao i sada za EXPO i Nacionalni stadion i ostale fantazmorgarije za
pranje novca,da su komotno mogli u VISE proizvodnih grana da investiraju,sto bi se Srbiji i narodu u njoj visestruko isplatilo.Ja kada bih ti napisao od koliko zemlje zivimo,mnogi bi se smejali,bili u neverici ili mislili bi da lazem.

Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije Naftnoj industriji Srbije (NIS) zbog njenog većinskog vlasništva od strane ruskih kompanija, konkretno Gazprom Neft-a, što predstavlja "sekundarni rizik" za američke interese. Sankcije su deo šire strategije SAD da smanje finansijsku podršku Rusiji u kontekstu rata u Ukrajini.

NIS je ranije imao privremene izuzetke od sankcija, ali je poslednja licenca Ministarstva finansija SAD istekla 9. oktobra 2025. godine, čime je kompanija izgubila pravo na poslovanje sa američkim partnerima i pristup određenim tržištima .

Sankcije nisu usmerene protiv građana Srbije, već imaju za cilj da utiču na ruske energetske interese .

A otkud ti to da ce Rusija srokati neku EU zemlju clanicu?
A sto se rafinerija tice,navedi jednu koja je prestala sa radom.duze recimo od 6 sati?
Ne verujte Bre svacijoj propagandi.
To pitaj ove stručnjake ovde što drkaju na rusko falično oružje, gde samo što Rusi nisu spržili EU orešnikom.

Nije pitanje prestajanja, problem je što su uopšte uspeli da pogode toliko ciljeva

Pazi molim te poslu veka

Pre dva veka Srbija je držala monopol na izvoz prasića i svinja u Austrougrasku monarhiju a sada, u 21. veku, nam je uspeh ako Kinezima uvaljamo otpad iz klanice.

Istina je da imamo sve manje svinja u tovu i da naše klanice sve manje rade, uvozimo svinjetinu najgoreg kvaliteta

Što se konkretnog posla tiče možda je i unosan jer se prodaje nešto što se inače baca ali nas ograničava sitnica da svaka svinja i svako prase ima samo po 4 papka i ništa više, tako da sa padom uzgoja svinja imamo i sve manje papaka. Normalno, mislim na ove svinjske papke, jer humanoidnih papaka imamo i previše i to bi zaista mogli da izvozimo i da se ošašavimo od para, samo da nađemo ko će da ih kupi.
Zaboravio si Curke.Engleska berza se vodila po proizvodnji curaka u Srbiji,najvise u Jagodini.

Tačno je da se Rafinerija Brod pominje kao solucija ali ne da bi prerađivala naftu jer su raspad sa 5 puta manjim kapacitetom od Pančeva i nezadovoljavajućim kvalitetom nego čisto kao tačka reeksporta za NIS.

Dakle JANAF bi transportovao naftu za NIS do Broda a odatle cisternama do Srbije

Fenomenalan plan gde ništa ne može poći naopako imajući u vidu da je i Brod u vlasništvu Rusa i to nikome neće smetati, posebno ne Amerima koji su uveli sankcije jednoj ruskoj kompaniji da bi ih zaobišli preko druge ruske kompanije.

Inače, koliki je Brod raspad verovatno najbolje govore poslovni rezultati od prošle godine

https://www.rtvbn.com/4073087/gubit...kg_aem_YR4wEo31c1TkfG027cdVcA#google_vignette
Ko ti je pomenuo transport nafte iz Broda u NIS ? :thumbdown:
Ja nisam to nijednom pomenuo, pročitaj ponovo šta sam napisao.

Janafom do Rafinerije Brod u Republici Srpskoj, a odatle kamionima cisternama do benziskih pumpi po Srbiji
iveco-rafinerija-brod-080725-800x445.jpg

Ovo sto si sada opisao,ja o tome i pricam-pisem,ali pominjem Poljoprivredu kao prvu opciju,jer ona vuce maltene sve prozivodne sisteme.Donekle se slazem sa restruktuiranjem malih i srednjih preduzeca,ali pod obaveznom standardizacijom propisane od strane Drzave.
A sto se tice investicija,seti se da su tolike pare procerdali na sebe i za neke gluposti,kao i sada za EXPO i Nacionalni stadion i ostale fantazmorgarije za
pranje novca,da su komotno mogli u VISE proizvodnih grana da investiraju,sto bi se Srbiji i narodu u njoj visestruko isplatilo.Ja kada bih ti napisao od koliko zemlje zivimo,mnogi bi se smejali,bili u neverici ili mislili bi da lazem.

Vidi, slažem se, posebno što se tiče investicija

Po meni bi ključne investicije u državi morale biti
1) navodnjavanje (odvodnjavanja) i izgradnja čitave mreže akumulacija i kanala, gde god je to moguće kako bi se voda u kišnim periodima i za vreme plavnih talasa skupljala i akumulirala i korsitila za navodnjavanje što veće površine
2) protivgradna zaštita na svim nivoima, ne samo stanice i radarski centri nego i domaća proizvodnja mreža i velike subvencije za njihovu ugradnju
3) uvođenje savremenih tehnologija u poljoprivredu

Sve ovo je ključno ne toliko da bi povećali izvoz nego pre svega da preživimo kao nacija.

Što se malih proizvođača tiče ključno je umrežavanje, povezivanje i udruživanje, kao i standardizacija i dizanje nivoa kvaliteta kako bi mogli da ponude dobar proizvod, standardnog nivoa kvaliteta u količinama koje su zanimljive za tržište. Dodatno, podizanje nivoa finalizacije, dovođenje do konačnog proizvoda na ne prodavanje sirovine u otkupu i natezanje sa trgovcima, nakupcima i muljatorima svake hebene godine

Ko ti je pomenuo transport nafte iz Broda u NIS ? :thumbdown:
Ja nisam to nijednom pomenuo, pročitaj ponovo šta sam napisao.

Janafom do Rafinerije Brod u Republici Srpskoj, a odatle kamionima cisternama do benziskih pumpi po Srbiji
Pogledajte prilog 1798182

Šta ti nije jasno u rečenici da Brod nema ni kapacitet ni kvalitet da prerađuje naftu za Srbiju.

Ako već kupujemo derivate, kupovaćemo od MOL-a a ne od raspadnutog Broda koji ima akumulirani gubitak od skoro milijardu KM

To pitaj ove stručnjake ovde što drkaju na rusko falično oružje, gde samo što Rusi nisu spržili EU orešnikom.

Nije pitanje prestajanja, problem je što su uopšte uspeli da pogode toliko ciljeva
Gavro,uspeli su zato sto NE POSTOJI PVO koji 100%obara ciljeve.Ali to je ono sto se dobije na forumima kada komentarisu najcesce ljudi koji su Rat i Sukobe
videli samo igrajuci ih na igricama.

Zaboravio si Curke.Engleska berza se vodila po proizvodnji curaka u Srbiji,najvise u Jagodini.

I Karađorđe i Miloš su bili trgovci svinjama, tako da su znali osnove tržišne ekonomije sasvim dobro.

Sada nas vode ljudi koji u životu nisu napravili i prodali bilo šta,
jedno pile nisu kupili, odhranili do kokoške i sačekali da snese jaje ali zato smatraju da su sposobni da vode ekonomiju države

Zato danas svinjetinu uvozimo iz Brazila a ćuretinu iz Mađarske ili Italije

Ejjjj iz Italije nam stiže ćuretina, Jovanča Micić se u grobu okreće a Jagodinci uzgajaju žirafe za Palmin zoo vrt

I Karađorđe i Miloš su bili trgovci svinjama, tako da su znali osnove tržišne ekonomije sasvim dobro.

Sada nas vode ljudi koji u životu nisu napravili i prodali bilo šta,
jedno pile nisu kupili, odhranili do kokoške i sačekali da snese jaje ali zato smatraju da su sposobni da vode ekonomiju države

Zato danas svinjetinu uvozimo iz Brazila a ćuretinu iz Mađarske ili Italije

Ejjjj iz Italije nam stiže ćuretina, Jovanča Micić se u grobu okreće a Jagodinci uzgajaju žirafe za Palmin zoo vrt
Eto vidis,koliko gubitaka Srbija trpi,samo zbog budala i uvoznickog lobija.

Gavro,uspeli su zato sto NE POSTOJI PVO koji 100%obara ciljeve.Ali to je ono sto se dobije na forumima kada komentarisu najcesce ljudi koji su Rat i Sukobe
videli samo igrajuci ih na igricama.
To je ono što ja pričam, ali nema ko da sluša. Oni koji najviše podržavaju rat, pušku u ruke nisu uzeli, a rat videli samo u igrici i na Telegramu.
Posle toliko video zapisa, i dalje se razmišlja ovde kao da ratujemo u prošlom veku a ne sada. Dronovi su promenili ratovanje u korenu. Smrt za pešadiju, oklop i manje više sve od strateške važnosti.
Onda posle drkanja na mrtve Ukre, imamo te priče o superiornosti Rusije koja se nije usudila da gadja NATO članice sa kojima je navodno u ratu.
I najjača gora, da će oni zbog Srbije da rizikuju bilo šta i da nas brane. Ludilo.

Dobro,eto jedne,ali se sve vracaju u rad,sto je i najbitnije.

Da su ludi Ukrajinci ukapirali ovo sa rafinerijama na vreme danas bi se Rusi vozali na taljigama

Vraćaju se u rad ali sama činjenica da hebena leteća kosilica od 20.000 evra može da isključi rafineriju na mesec dana koja godišnje prerađuje 15 do 20 miliona tona nafte je šokantna

Rafinerije su mnogo zahebana i osetljiva meta, to je procesna industrija, sve je povezano i sve je otkriveno iznad zemlje. Pogodak u posebno osetljive tačke zaustavlja celu rafineriju istog trenutka. Posledice učestalih napada su vrlo vidljive i verovatno je da će Ukrajina nastaviti sa taktikom jer sve ostalo je potpuno besmisleno. Zašto bi gađali neke vojne ciljeve kada to Ruse ne dotiče skoro pa ni malo, ovo im je najbolnija tačka.

Back