Srbiji je Amerika uvela sankcije i to Srbija treba da raskrsti sa Amerikom ne sa Rusijom. Odmah se učlaniti u BRICS ? ANKETA

Treba li Srbija odmah da se učlani u BRICS, jer je Amerika uvela sankcije Srbiji ?

• Da Srbija treba odmah da se učlani u BRICS jer joj je Amerika uvela sankcije

glasova: 17 42,5%
  • Vučića čudno ne pominje Ameriku koja je uvela sankcije, nego pominje Rusiju koja nije uvela ?

glasova: 2 5,0%
  • Ne treba

glasova: 8 20,0%
  • Rešenje je u smeni Vučića, jer nije normalan po onome šta izgovara, nesposoban za funkciju

glasova: 13 32,5%

• Ukupno glasova
    40
Кликни на линк јбт....пише ти.

Све мора да ти се црта.

Serbia's Top 10 Exports

According to the latest Tendata data, the top 10 export products of Serbia in 2023 are:

1. electrical machinery and equipment: $5.1 billion (16.6%)

2. machinery including computers: $2.7 billion (8.6%)

3. mineral fuels including oil: $1.9 billion (6.1%)

4. ores, slag, ash: $1.44 billion (4.7%)

5. plastics, plastic products: $1.31 billion (4.2%)

6. Rubber, rubber products: $1.29 billion (4.2%)

7. Vehicles: $1.2 billion (3.9%)

8. Furniture, bedding, lighting, signs, prefabricated buildings: $1 billion (3.3%)

9. Copper: $839.2 million (2.7%)

10. Iron and steel products: $818.5 million (2.7%)
Primetices da nemamo izvoz Poljoprivrednih proizvoda,koji je ujedno nasa najjaca stavka,dok sve firme koje se bave izvozom koje si naveo drze STRANCI,
a ne Drzava i narod Srbije.Treba li dalje da ti pisem nesto?

Pa ti ne znaš osnovne stvari a meni držiš predavanje 🥺
USA je osnivač i članica NATO.

УСА је оснивач и чланица НАТО.

НАТО има своје послове а УСА своје. УСА у 99 % случајева делује ван НАТО.

Теби је све то исто. УСА, НАТО, ЛОНДОН,ПАРИЗ, БЕЧ, Ротшилд, Сорош, Камала, елџибити, воук,нацистичка немачка, Наполеон Бонапарта....

Da.
Ali ne brini, ni u Hrvatskoj nije bolje stanje.

Loze vas vlastodrsci na to da su Srbi neke babaroge koje samo vrebaju da vas okupiraju, i na tom lozenju vas pljackaju u nivou kao sto SNS pljacka Srbiju, a to je mnogo visok nivo.
Kakva je situacija u EU kada znamo da se spremaju za sukob?Ko vas to loži,na kom ste VI to nivou?

Primetices da nemamo izvoz Poljoprivrednih proizvoda,koji je ujedno nasa najjaca stavka,dok sve firme koje se bave izvozom koje si naveo drze STRANCI,
Чекај, како то мислиш да држава и народ Србије држе?

Као у самоуправљању?

Оно пре самоуправљања?

:dontunderstand:

И кад идемо ставку по ставку, део овога раде наши приватници, а део Србија има учешће у власништву (нафта, аутомобили из Крагујевца, рудници...)

Србија извози у Италију, Немачку и у земље у окружењу.

И то је то.

То није нешто што може државним одлукама у комитету да се одлучи где ће ко да извози. Привредници сами налазе купце и путеве за извоз. Немогуће је било каквом политичком одлуком променити земљу извоза.

Србија извози у Италију, Немачку и земље у окружењу, и то је то. Нема ван тога и немогуће је ван тога, ма шта тикомир и ти желели и волели, и ма шта комитет да одлучи, немогуће је за Србију да мења структуру извоза, не зато што неко хоће или неће, већ зато што српска привреда није у стању да опслужује Русију (и Кину).

Srbija od ukupnog izvoza na ceo zapad ( EU, Amerika, Britanija ) ima zaradu manju od 1 milijarde $ godišnje neto

Srbija od Rusije dobija poklon u razlici u ceni gasa od 2 milijarde $ godišnje neto

NIS od kada ga vodi Rusija uplaćuje u Srpski budžet 3 milijarde $ neto,
što je ubedljivo najveća uplata u budžet Srbije od svih firmi

a pre nego su došli Rusi u NIS je bio gubitaš (odnosno ništa nije uplaćivao u budžet Srbije nego je iz budžeta Srbije davano NIS-u)

I sada da se osvrnemo oko onih 1 milijarde $ neto izvoza na zapad (EU, Britanija, Amerika) Srbija ništa nema od toga jer je u deficitu sa zapadom jer od njih uvozi više nego im izvozi

A ONDA DOLAZIMO DO ONOG GLAVNOG, a to je da je Srbija ukinula CARINE za EU robu i UKINULA TAKSE I CARINE ZA PLOVIDBU DUNAVIOM za EU robu što je čista šteta Srbiji od 10 milijardi $ neto godišnje.

O kakvom ti bednom izvozu na zapad i EU ti pričaš i o bednih 1 milijarde $ neto zarade od izvoza njima, kada ti na carine Dunavom gubiš 10 milijardi $ neto jer EU državama ne naplaćuješ prolaz Dunavom, plus što zbog ukinutih carina za EU ti uništavaš domaću privredu i poljoprivredu ?

Ne nego si ti krenuo da vredjas inteligenciju jednog naroda, zaboravljajuci ociglednu cinjenicu da ni tvoj narod nije nista inteligentniji.

Samo sam ti pokazao da se ne zanosis i ne tripuješ da ste nešto posebno.

Za razliku od tebe, ja sam proveo godine zivota u Hrvatskoj, imam odlicne prijatelje tu, Hrvat mi je bio kum, tako da odlicno vas poznajem.
I isti smo.
Razlike su minorne i smesne.

Dakle - ne zanosi se.
Ne vrijeđam, ja sam se samo nadovezao na tvoju rečenicu gdje si ti krenuo vrijeđati inteligenciju svog vlastitog naroda.
Da su razlike minorne i smiješne, odnos Hrvatske i Srbije bi bio na razini odnosa Albanije i Srbije.
U nekim segmentima jesmo slični, ali isto kao što možeš naći sličnosti između Hrvata i Srba, isto možeš sa bilo kojem drugim narodom u okruženju ili Europi.

УСА је оснивач и чланица НАТО.

НАТО има своје послове а УСА своје. УСА у 99 % случајева делује ван НАТО.

Теби је све то исто. УСА, НАТО, ЛОНДОН,ПАРИЗ, БЕЧ, Ротшилд, Сорош, Камала, елџибити, воук,нацистичка немачка, Наполеон Бонапарта....
I onda je mrmot...

Ništa BRICS, samo EU i Nato.

🐈
Pointing At You Fx Networks GIF by The Bear

Чекај, како то мислиш да држава и народ Србије држе?

Као у самоуправљању?

Оно пре самоуправљања?

:dontunderstand:
Pa krajnje jednostavno,Drzava da ima vecinski udeo u svemu tome,kao i da se narod Srbije pozaposljava u Srbiji,a ne da se uvozi radna snaga.

И кад идемо ставку по ставку, део овога раде наши приватници, а део Србија има учешће у власништву (нафта, аутомобили из Крагујевца, рудници...)
Privatnim licima je dozvoljeno da ucenjuju radnu snagu pa i Drzavu,jer su u sprezi sa ljudi iz vlasti i opozicije,kojima je zajednicko da im je Srbija i njen narod plen,a ne nesto svoje sto bi trebalo cuvati i voditi racun za dobrobit.

Čuvena mantra koja se koristi za zaluđivanje dokonog i neukog naroda već decenijama.
Uvek je, po pravilu, potežu oni koji nikada ništa od hrane nisu proizveli i prodali na tržištu a posebno ne izvezli na strano tržište

U realnosti mi uvozimo brdo hrane, ne možemo ni sami sebe da prehranimo.

Što se tiče izvoza poljoprivrednih proizvoda pogledaj koliko to procentualno iznosi u GDP jedne Holandije koju svi uvek uzimaju kao uzor i pogledaj koliko je ljudi radno angažovano u poljoprivredi u istoj toj Holandiji a koliko kod nas

Srbija od ukupnog izvoza na ceo zapad ( EU, Amerika, Britanija ) ima zaradu manju od 1 milijarde $ godišnje neto

Srbija od Rusije dobija poklon u razlici u ceni gasa od 2 milijarde $ godišnje neto

NIS od kada ga vodi Rusija uplaćuje u Srpski budžet 3 milijarde $ neto,
što je ubedljivo najveća uplata u budžet Srbije od svih firmi

a pre nego su došli Rusi u NIS je bio gubitaš (odnosno ništa nije uplaćivao u budžet Srbije nego je iz budžeta Srbije davano NIS-u)

I sada da se osvrnemo oko onih 1 milijarde $ neto izvoza na zapad (EU, Britanija, Amerika) Srbija ništa nema od toga jer je u deficitu sa zapadom jer od njih uvozi više nego im izvozi

A ONDA DOLAZIMO DO ONOG GLAVNOG, a to je da je Srbija ukinula CARINE za EU robu i UKINULA TAKSE I CARINE ZA PLOVIDBU DUNAVIOM za EU robu što je čista šteta Srbiji od 10 milijardi $ neto godišnje.

O kakvom ti bednom izvozu na zapad i EU ti pričaš i o bednih 1 milijarde $ neto zarade od izvoza njima, kada ti na carine Dunavom gubiš 10 milijardi $ neto jer EU državama ne naplaćuješ prolaz Dunavom, plus što zbog ukinutih carina za EU ti uništavaš domaću privredu i poljoprivredu ?

Морао сам да прогуглам и прочатам са колегом Четом.

Дакле, уколико посматраш само нето приход од извоза није 1 милијарда него 1-3 милијарде,а ти си потурио најнижу процену (како ниси макар средњу). Друго, уништењем овог извоза минус неће бити 1- милијарде, већ многоструко већи.

Србија не добија поклон у разлици цене гаса од 2 милијарде долара. То је тешко израчунати, али отприлике 150-200 милиона евра.

А ако бисмо онај горе извоз у ЕУ и околне земље укинули, не би нам ни требао добар део гаса, те би се прилично смањио и овај износ од 150-200 милиона евра на гасу.

Следеће, једно с другим (извоз и увоз гаса) буквално везе једно с дургим нема да га поредиш како си горе учинио.

Не знам како си дошао до броја од 10 милијарди долара прихода од царна Дунавом. То је немогуће.

Морао сам да прогуглам и прочатам са колегом Четом.

Дакле, уколико посматраш само нето приход од извоза није 1 милијарда него 1-3 милијарде,а ти си потурио најнижу процену (како ниси макар средњу). Друго, уништењем овог извоза минус неће бити 1- милијарде, већ многоструко већи.

Србија не добија поклон у разлици цене гаса од 2 милијарде долара. То је тешко израчунати, али отприлике 150-200 милиона евра.

А ако бисмо онај горе извоз у ЕУ и околне земље укинули, не би нам ни требао добар део гаса, те би се прилично смањио и овај износ од 150-200 милиона евра на гасу.

Следеће, једно с другим (извоз и увоз гаса) буквално везе једно с дургим нема да га поредиш како си горе учинио.

Не знам како си дошао до броја од 10 милијарди долара прихода од царна Дунавом. То је немогуће.

Moguće je, njegovi tankeri lete Dunavom, vazdušnom linijom, i to je samo 400 km

Ostali moraju da plove pa im treba duplo veća kilometraža

Zato je i carina veća, komfor se plaća

Čuvena mantra koja se koristi za zaluđivanje dokonog i neukog naroda već decenijama.
Uvek je, po pravilu, potežu oni koji nikada ništa od hrane nisu proizveli i prodali na tržištu a posebno ne izvezli na strano tržište

U realnosti mi uvozimo brdo hrane, ne možemo ni sami sebe da prehranimo.

Što se tiče izvoza poljoprivrednih proizvoda pogledaj koliko to procentualno iznosi u GDP jedne Holandije koju svi uvek uzimaju kao uzor i pogledaj koliko je ljudi radno angažovano u poljoprivredi u istoj toj Holandiji a koliko kod nas
Poljoprivredni kapaciteti se kod nas ne koriste u podpunosti i najveca greska je sto je tako.Nekako sam misljenja da ti nikada nisi proizveo hranu stoga i
pises tako.problem je kod nas sto se ova grana sistemski unistava zarad uvoznickog lobija.
P.S ja jesam mali proizvodjac hrane i gle cuda od toga zivimo ja i moji,ne moram da idem da motam kablove na primer i da me neki idiot sikanira,samo zato sto je na vecoj poziciji tj poslovodja-sef itd

Poljoprivredni kapaciteti se kod nas ne koriste u podpunosti i najveca greska je sto je tako.Nekako sam misljenja da ti nikada nisi proizveo hranu stoga i
pises tako.problem je kod nas sto se ova grana sistemski unistava zarad uvoznickog lobija.
P.S ja jesam mali proizvodjac hrane i gle cuda od toga zivimo ja i moji,ne moram da idem da motam kablove na primer i da me neki idiot sikanira,samo zato sto je na vecoj poziciji tj poslovodja-sef itd

Ja se bavim svojim delom posla a to su savremeni proizvodni sistemi, mašine i oprema, između ostalog i u proizvodnji hrane, tako da znam o čemu pričam.

Ja male proizvođače jako poštujem i kupujem njihove proizvode kada god mogu i gde god mogu samo što te male, porodične proizvodnje ne mogu da postanu oslonac privrede bez obzira šta mi želeli i maštali. One su dobre da apsorbuju i zaposle deo populacije i da im obezbede relativno pristojan život od svog rada i ništa više od toga.

Šta god mi mislili to je kod nas već tako jer statistički nama 20% populacije živi od poljoprivrede (u pomenutoj Holandiji taj broj je višestruko manji, par % mislim). Da li može više od toga, teorijski da, praktično ne, niti bi nam to donelo nešto značajno po pitanju ekonomije. Nama je potrebno restrutuiranje i formiranje srednjih a možda i nešto većih proizvodnih sistema u poljoprivredi a ne samo porodičnih. To su proizvodnje koje imaju ozbiljnu opremu i ozbiljnu proizvodnju pa su kao takve interesantne kupcima, kod njih se količine mere na šlepere a ne na gajbe.

Međutim, ko god pokuša da napravi takav iskorak susreće se sa ogromnim problemima, od države do radne snage i cela priča brzo pada u vodu.

Dakle, porodične proizvodnje rade male količine i nisu tržišno interesantne za ozbiljniji izvoz a veće proizvodnje kubure sa radnim snagom i uvoze migrante da im rade. Konkurencija ne spava, mnoge zemlje su postale giganti u proizvodnji hrane dok smo se mi smišljali šta ćemo i kako da radimo.
Da dodamo tu i klimatske promene jer je Srbija postala zona u kojoj bez navodnjavanja i protivgradne zaštite više ne vredi saditi čak ni šumu.

Danas za ozbiljnu proizvodnju u poljoprivredi treba više nego ozbiljna investicija a to 99,9% ljudi može samo da sanja.

Ja nemam emocije, tvoj promašaj u proceni je ogroman.

Rusija ima nuklearno oružije i ne postoji tačka na planeti koju ona ne može da štit, a kamo li Srbija koja je vrlo blizu na 500km od ćoška Krima i Hersona odnosno od Rusije 500km vazdušne linije. A Amerika je daleko 6000km preko okeana ako pogledaš kartu sveta

Ovo je zona delovanja Ruskog oružija Orešnik koje može biti sa nuklearnim punjenjem i minuti koliko je potrebno da stignu do EU destinacija i kao što vidiš Orešnik debelo prebacuje teritoriju Srbije.
Pogledajte prilog 1798024

Pošto je Rusija vodeća vojna sila u svetu sa najviše nuklearnog oružija i to svi znaju,
nivo tvog razmišljanja je otprilike na nivou kao da u 2 svetskom ratu Nenaoružani Nemci vode u gasne komore "naoružane logoraše". I ti si taj "naoružani logoraš sa puškom u ruci" koji ništa ne učiniš i ne pobiješ "nenaoružane čuvare" nego dozvoliš da te odvedu u gasnu komoru, tako nizak nivo razmišljanja još nisam sreo.

Srbija i Republika Srpska bi članstvom u BRICS i zbog Rusije koja ima nuklearno oružije bili isto kao Kalinjingrad ili kao Zapadni Berlin nekad, a to su vrlo bogate oblasti koje su kao opkoljene, a nikad niko nije smeo da napadne.
Ovo na slici je Kalinjingrad
Pogledajte prilog 1798027 Pogledajte prilog 1798028
I tebi je More do koljena :hahaha1:

The Office Lol GIF

Back