Srbiji je Amerika uvela sankcije i to Srbija treba da raskrsti sa Amerikom ne sa Rusijom. Odmah se učlaniti u BRICS ? ANKETA

Treba li Srbija odmah da se učlani u BRICS, jer je Amerika uvela sankcije Srbiji ?

• Da Srbija treba odmah da se učlani u BRICS jer joj je Amerika uvela sankcije

glasova: 17 42,5%
  • Vučića čudno ne pominje Ameriku koja je uvela sankcije, nego pominje Rusiju koja nije uvela ?

glasova: 2 5,0%
  • Ne treba

glasova: 8 20,0%
  • Rešenje je u smeni Vučića, jer nije normalan po onome šta izgovara, nesposoban za funkciju

glasova: 13 32,5%

• Ukupno glasova
    40
Top 5, 2, 1, tako svejedno, to je i ovako subjektivno..
Bitno da je za jedan više jel?

Tko priča uopće o tome bi li nekome pala dlaka s glave negdje ili ne?
Fulao si temu.

Ne nego si ti krenuo da vredjas inteligenciju jednog naroda, zaboravljajuci ociglednu cinjenicu da ni tvoj narod nije nista inteligentniji.

Samo sam ti pokazao da se ne zanosis i ne tripuješ da ste nešto posebno.

Za razliku od tebe, ja sam proveo godine zivota u Hrvatskoj, imam odlicne prijatelje tu, Hrvat mi je bio kum, tako da odlicno vas poznajem.
I isti smo.
Razlike su minorne i smesne.

Dakle - ne zanosi se.

Da.
Ali ne brini, ni u Hrvatskoj nije bolje stanje.

Loze vas vlastodrsci na to da su Srbi neke babaroge koje samo vrebaju da vas okupiraju, i na tom lozenju vas pljackaju u nivou kao sto SNS pljacka Srbiju, a to je mnogo visok nivo.
Hrvatska je imala dovoljno pametnu vlast da ih usmeri na Zapad. Danas su članica EU i NATO, zaštićeni kao beli medvedi. Jedino što ih muči je taj lopovski balkanski mentalitet.

Ništa ti ne znači kad imaš bescarinsku trgovinu sa Rusijom kad nemaš šta tamo da izvoziš. Naš izvoz je dominantno prema EU državama.

Inače, kad se pravio bescarinski sporazum sa Rusijom, izuzeti su automobili. Pa tako recimo FIAT nikada nismo mogli da izvozimo u Rusiju. Samo neke sitne stvari (poljoprivredne proizvode i tako to). Rusi će da te zavrnu na svakom koraku a posle medijskom propagandom da predstavljaju kako su prijatelji. Isto tako su nam "branili Kosovo" dizanjem ruke a 2003. godine otišli iz KFOR misije gde su zaista imali ljude na terenu i mogli da pomognu.

Što se tiče Kine, tu je stvar još gora. U trgovini sa njima mi ubedljivo samo uvozimo. Prosto Srbija nema šta da ponudi Kini kad oni već sve sami proizvode i imaju.

Tako da okretanje Srbije prema Rusiji i Kini u smislu trgovine je samoubistvo. To niko pri zdravoj pameti ne bi mogao da preporuči.
Jel ti znas koliki su proizvodni kapaciteti Srbije samo u ratarstvu na primer?
Zatim industrija(teska-laka)itd.Da ne pominjem dalje.

Србија извози у Италију, Немачку и у земље у окружењу.

И то је то.

То није нешто што може државним одлукама у комитету да се одлучи где ће ко да извози. Привредници сами налазе купце и путеве за извоз. Немогуће је било каквом политичком одлуком променити земљу извоза.

Србија извози у Италију, Немачку и земље у окружењу, и то је то. Нема ван тога и немогуће је ван тога, ма шта тикомир и ти желели и волели, и ма шта комитет да одлучи, немогуће је за Србију да мења структуру извоза, не зато што неко хоће или неће, већ зато што српска привреда није у стању да опслужује Русију (и Кину).
Izvozi STA i u kolikom procentu,isto to vazi i za uvoz?

Kako Rusi Srbe vole ha ha ha

Screenshot_20251010_120832_Chrome.jpg

Jel moze neko da mi objasni histeriju i opsti metez na mrezama poput ovih sankcija, ljudi se ponasaju kao da cekamo meteor, ja sam ja sam rastao devedestih u onim sankcijama i ovo mi se cini preterano.
Care to je totalno druga generacija i mentalno i psihicki od ovih.Ovima je dovoljno ukinuti internet i imaces gradjanski rat,na stranu to sto bi 70%njih
palo u nesvest kada bi trebalo pile da zakolju.

Care to je to je totalno druga generacija i mentalno i psihicki od ovih.Ovima je dovoljno ukinuti internet i imaces gradjanski rat,na stranu to sto bi 70%njih
palo u nesvest kada bi trebalo pile da zakolju.
Vidim da vecina nije dobra s mozgom, dele one novcanice sa 60 nula i misle da je dosla hiperinflacija, na tviteru citam riba ide kod majstora da ugradi dupli rezervoar pa po gorivo u rumuniju..
Ne daj boze da se zarati ovde, satrli bi nas gore nego ukrajince

Izvozi STA i u kolikom procentu,isto to vazi i za uvoz?

где Србија највише извози?

ChatGPT said:​

Србија највише извози у следеће земље (основано на подацима из 2023):

1. Немачка — ~15% укупног извоза. Trend Economy+2Lloyds Bank Trade+2
  2. Босна и Херцеговина — ~6,9% Tendata+1
  3. Италија — ~6,2% Tendata+1
  4. Мађарска — ~5,5% Tendata+1
  5. Румунија — ~5,0% Tendata+1
Ако хоћеш, могу наћи и податке из 2024. да видиш да ли има промена?

где Србија највише извози?

ChatGPT said:​

Србија највише извози у следеће земље (основано на подацима из 2023):

1. Немачка — ~15% укупног извоза. Trend Economy+2Lloyds Bank Trade+2
  2. Босна и Херцеговина — ~6,9% Tendata+1
  3. Италија — ~6,2% Tendata+1
  4. Мађарска — ~5,5% Tendata+1
  5. Румунија — ~5,0% Tendata+1
Ако хоћеш, могу наћи и податке из 2024. да видиш да ли има промена?
STA izvozi,to je pitanje!!

STA izvozi,to je pitanje!!

Кликни на линк јбт....пише ти.

Све мора да ти се црта.

Serbia's Top 10 Exports

According to the latest Tendata data, the top 10 export products of Serbia in 2023 are:

1. electrical machinery and equipment: $5.1 billion (16.6%)

2. machinery including computers: $2.7 billion (8.6%)

3. mineral fuels including oil: $1.9 billion (6.1%)

4. ores, slag, ash: $1.44 billion (4.7%)

5. plastics, plastic products: $1.31 billion (4.2%)

6. Rubber, rubber products: $1.29 billion (4.2%)

7. Vehicles: $1.2 billion (3.9%)

8. Furniture, bedding, lighting, signs, prefabricated buildings: $1 billion (3.3%)

9. Copper: $839.2 million (2.7%)

10. Iron and steel products: $818.5 million (2.7%)

Vidim da vecina nije dobra s mozgom, dele one novcanice sa 60 nula i misle da je dosla hiperinflacija, na tviteru citam riba ide kod majstora da ugradi dupli rezervoar pa po gorivo u rumuniju..
Ne daj boze da se zarati ovde, satrli bi nas gore nego ukrajince
Ovde je narod sludjen i do te mere je prso,da mozes sa njim da radis sta hoces.Da se razumemo,sve je to posledica svega onoga kroz sta smo prosli i prolazimo.Ukinu ovom narodu bensedin i antidepresive,pa da vidis haosa.

Чекај, почео си причу о НАТО патку. А онда окрећеш на Америку.

Дај прво да утврдимо о ком појму, којој институцији причамо, а не да се шалтамо са НАТО на Америку, па даље на Енглеску, па на хитлерову Немачку, па на Французе и Наполеона, све у зависности шта ти треба у том тренутку.
Pa ti ne znaš osnovne stvari a meni držiš predavanje 🥺
USA je osnivač i članica NATO.

Ovde je narod sludjen i do te mere je prso,da mozes sa njim da radis sta hoces.Da se razumemo,sve je to posledica svega onoga kroz sta smo prosli i prolazimo.Ukinu ovom narodu bensedin i antidepresive,pa da vidis haosa.
Sad sam joj rekao ako ne misli da je uhapse zbog modifikovanog auta nek ne cacka mecku

Back