Srbija prva po broju maloletnickih trudnoca?

Lollol

Poznat
Poruka
9.450
Stara vest:
http://www.novimagazin.rs/vesti/srbija-prva-u-evropi-po-broju-maloletnickih-trudnoca

Evo i kada pogledam mlade ljude, ne samo maloletne, mogu da nabrojim tonu primera iz svog zivota koji su postali roditelji neplanirano.
Moje pitanje vama je, zasto toliki broj maloletnickih trudnoca, pa i medju onim starijima 18-22 god?

Da li mladi ne znaju da se zastite na odgovarajuci nacin, ne zele da se zastite a sve da probaju ili sta je u pitanju?

Stara vest:
http://www.novimagazin.rs/vesti/srbija-prva-u-evropi-po-broju-maloletnickih-trudnoca

Evo i kada pogledam mlade ljude, ne samo maloletne, mogu da nabrojim tonu primera iz svog zivota koji su postali roditelji neplanirano.
Moje pitanje vama je, zasto toliki broj maloletnickih trudnoca, pa i medju onim starijima 18-22 god?

Da li mladi ne znaju da se zastite na odgovarajuci nacin, ne zele da se zastite a sve da probaju ili sta je u pitanju?

Romi nemaju para za kondome, a nemaju ni obrazovanje da mogu shvatiti za šta će im kondomi.

Pa jeste bolesno, pre da otac prica sa sinom a majka sa cerkom.

Sad otac ode u sobu kod svoje cerke i sedne na krevet i pocne pricati, "Znas kceri moja kad si bila mala ja sam te stalno nosao i voleo i sad te volim ali pazi kad se sa nekim tipovima *ebes da uvek pri sebi imas kondom"

a sto ne bi reko?
a moze da kaze i ovako, znac ceri moja, muskarci su dosta nezreli i precenjuju sebe i velike su egoiste i nezatrudjuju oni vec ti, oni ne shvataju neke stvari, njima je lepse bez i slagace vas da ce paziti i da znaju kako se to radi i da su spobni da se kontrolisu, a stavice ga 2-3 puta i ti ces zatrudneti. zato ako se odlucis na taj korak onda nemoj da radis bez zastite.

nisu samo one krive al osloniti se na nekog balavca koji se kurchi a nema pojma o nicemu je malo i glupost.

Dok god se smatra da je trudnoca na neki nacin zenska briga, dotle ce se i tolerisati da je neko balavac, ili ima hormone, pa je to kao opravdanje. Nema tu opravdanja: ako nisi dovoljno zreo da odes u apoteku i kupis kondom, nisi zreo ni za seks.

- - - - - - - - - -

Pa i ocevi trebaju da pricaju za sinovima.

Samo veci efekat ako majka prica sa cerkom o tome, zato sto su muskarci vise spremni da ucine da dodju do sex, oni bi i klompu stavili na penis ako bi to bio uslov za sex.

Tim pre treba da dodje do kulture koriscenja kondoma. Em stiti od trudnoce, em stiti od bolesti.

Dok god se smatra da je trudnoca na neki nacin zenska briga, dotle ce se i tolerisati da je neko balavac, ili ima hormone, pa je to kao opravdanje. Nema tu opravdanja: ako nisi dovoljno zreo da odes u apoteku i kupis kondom, nisi zreo ni za seks.

- - - - - - - - - -
Tim pre treba da dodje do kulture koriscenja kondoma. Em stiti od trudnoce, em stiti od bolesti.

ja ti kazem kako razmiljaju balavci a dal su zreli za seks to vidis po posledicama.
a nemoj da se lazemo nisu zreli al ne menja cinjenicu da ga imaju.

a sto ne bi reko?
a moze da kaze i ovako, znac ceri moja, muskarci su dosta nezreli i precenjuju sebe i velike su egoiste i nezatrudjuju oni vec ti, oni ne shvataju neke stvari, njima je lepse bez i slagace vas da ce paziti i da znaju kako se to radi i da su spobni da se kontrolisu, a stavice ga 2-3 puta i ti ces zatrudneti. zato ako se odlucis na taj korak onda nemoj da radis bez zastite.

A, jes' !
Mož' da bide vrlo zajebato to iznenadno zatruđivanje ....:hahaha:

- - - - - - - - - -

Ako je njemu neprijatno da uđe i traži od tete kondom, neka pošalje tatu !
A strina neka mu navuče...

Broj maloletnickih trudnoca je sam po sebi nebitan jer zene bioloski gledano i treba da radjaju ranije (najbolje od kasnih tinejdzerskih do ranih dvadesetih godina). Ono sto vise zabrinjava je sto su te trudnoce van braka i sto se mnoge zavrsavaju abortusom. Sa druge strane zene koje do u nedogled odlazu brak i zasnivanje porodice (a to je danas uobicajeno jer skoro svaka zeli nekakvu beskorisnu diplomu) jednako su stetne za drustvo kao i one koje zatrudne prerano pre nego sto su spremne da detetu obezbede stabilno okruzenje.

Obrazovanjem se nece nista postici jer to nije posledica neznanja o mogucim posledicama, vec potpune nebrige za posledice svojih postupaka i uopste jednog zivotnog stava da se zivi kao da ne postoji sutra. Taj problem se jedino moze resiti batinama kad su deca manja.

Back