Srbija podstice katolicenje Srba!

Пријатељу, пакао не треба желети нити једном човеку, преужасно је то место. У њега долазе они преварени ђаволом и његовим папским слугама и то због непослушања Православној Цркви.

Туга, а могли су бити и остати Православни.

Схвати да су то зомбирани Хрвати, конвертитством помрачени и упропаштени људи, достојни крајњег сажаљења.

ОД КОЛЕВКЕ СЕ УЧЕ ДА МРЗЕ СРБЕ, гадна је то лоботомија на мозгу!

E moj prijatelju, taj otpali nakot ce me izgleda duse pred Bogom kostati!
Pokusavam, svakodnevno mu se molim da toj pogani razuma dade, pa da svoju mrznju preispitam!
Al , ne uslisi li me, grdno cu se i s'njim posvadjati!!

E moj prijatelju, taj otpali nakot ce me izgleda duse pred Bogom kostati!
Pokusavam, svakodnevno mu se molim da toj pogani razuma dade, pa da svoju mrznju preispitam!
Al , ne uslisi li me, grdno cu se i s'njim posvadjati!!

Моли му се за нешто много веће и узвишеније. Моли му се за Царство небеско и Правду Његову И СВЕ ОСТАЛО ЋЕ ТИ СЕ ДОДАТИ.

Просветиће твоју и нашу греховну таму, својствену свим људима који су се због ко зна чега, одаљили од Његове очинске љубави и старања.

Као блудни синови, морамо му се вратити. Немој се стидети да поново покуцаш на врата дома Његовог, на врата Истински Православне Цркве Његове.

Слава Богу за све, и нека буде воља Његова на теби.

Kakva je ovo tema, Srbi ce postati katolici, ako se vrate svojoj kuci! Kakve su to glusposti?! Pa onaj ko hoce da promeni veru i ne treba biti Srbin! A sve i da je tako, koliko Srbija podstice povratak Srba u svoje kuce u Hrvatskoj, nista od tog pokatolicenja! Zivili vi meni!

Ја га величам, друшкане? :)

Велича га ЦЕЛА РИМОКАТОЛИЧКА ЦРКВА и МИЛИЈАРДУ људи на свету!

Ко је ЛУД да прихвати да би неко неког "кољача", "скота" и "монструма" прогласио за БЛАЖЕНОГ у једној толико великој интернационалној цркви као што је Римокатоличка црква?

Србија, кажеш? Није јој стало? А СПЦ? А САНУ? Ено ти владика Иринеј Буловић, он је пореклом Србин из Хрватске (Далмација), па се смешка испод слике Блаженог Степинца! Ено ти Никола Хајдин, Србин из Хрватске, председник САНУ, па и он ћути. Ено ти Василије Крестић, један од наших најбољих историчара по питању српско-хрватских односа, па и он ћути!

Него се ТИ нашао паметан да судиш ко је "кољач". А на основу чега? На основу подметачина и сплеткарења ПРОКЛЕТИХ комуниста који су истим методом стрељали Дражу и прогласили Владику Николаја за "народног непријатеља".

Боље ћути, и немаш своје мишљење, него понављаш комунистичко. Ако си Србин из РСК, то значи да су ти са 90% шансе отац и дедови били комунисти који су псовали и Бога и Цркву и Недеље, тако да боље ћути.

Комунисти нису имали ЦК Југославије....него ЦК Хрватске и Словеније.

Католички свијет је признао и Фрању Туђмана.

Да ли су неки политичари признали Степинца.....зар је битно? Није њих покрштавао.

1941. већ је већина нормалних осудила фашизам.

Степинац, да није имао других гријеха, поздравио је долазак фашистичког режима у Хрватску - у исто вријеме када су главу губили они који су му се супротставили.

Благодати Фрање Туђмана, Павелића и Степинца, најбоље познајемо ми....Ми, чији су најближи страдали од те политике "праведника" - ви који нисте чули, или ви који не знате шта радите, не можете негирањем избрисати догађаје...

Ви сте за све чули преко новина, фратара, ТВ и сличних посредника....а ми смо злочине тих "праведника" имали у својој кући.

Ваша наклапања, вас и државе која вам је то дозволила, доказује само изопаченост ума. Да нисте иста гофна, не би се број Срба из некадшње Аустроугарске на том простору данас могао на прсте пребројати.

Kakva je ovo tema, Srbi ce postati katolici, ako se vrate svojoj kuci! Kakve su to glusposti?! Pa onaj ko hoce da promeni veru i ne treba biti Srbin! A sve i da je tako, koliko Srbija podstice povratak Srba u svoje kuce u Hrvatskoj, nista od tog pokatolicenja! Zivili vi meni!

Да те подсјетим Србијанци су само у протеклих двадесет година три пута промијенили вјеру.

КИЈЕВО-ПЕЧЕРСКИ ПАТЕРИК

СЛОВО 37.
ПИТАЊЕ БЛАГОВЕРНОГ КНЕЗА ИЗЈАСЛАВА
О ЛАТИНИМА[1]

ib337.jpg

Дође некада благоверни велики кнез Изјаслав, син Јарослављев, унук Владимиров, светом оцу нашем Теодосију, игуману печерском, и рече му: "Кажи ми, оче, о вери варјашкој, каква је."

А преподобни отац наш Теодосије рече: "Слушај, благочастиви кнеже, о томе што твоје благородство упита нашу смерност:

Вера им је зла и закон[2] нечист: упали су у Савелијеву веру[3] и многе друге јереси, сву су земљу оскврнули. А ти, благоверни самодршче, пази се од њих. Ово су, наиме, њихове јереси: прво - иконе не целивају[4]; друго - свете мошти не целивају[5]; треће - изобразивши на земљи крст, целивају га, а уставши газе ногама[6]; четврто - у посту једу месо[7]; пето - служе са преснацима[8]; шесто - попови им крштавају једним погружењем, а ми трима, ми крштаваног мажемо миром и уљем, а они крштаваном сипају со у уста[9], и не називају га по имену светих, него онако како их родитељи назову, тим именом и крштавају[10]. Ради тога је добро бежати од латинске вере, и не држати њихове обичаје, и не примати њихово причешће и не слушати оно што кажу, јер неправилно верују и нечисто живе. Једу, наиме, са псима и мачкама[11], и пију своју мокраћу[12] - зло је то и проклето - и једу корњаче, и дивље коње, и магарце, и удављенину, и медведовину, и дабровину.[13] У уторак прве недеље Великог поста допуштају месо[14], и њихови монаси једу лој[15], а посте у суботу[16]. Хришћанима не приличи да удају своје кћери за њих, нити њихове да узимају за себе[17], ни да се брате са њима, ни да се куме, ни да целивање чине са њима, ни да једу са њима, ни да пију из исте посуде. Зато оним који ишту од вас да једу, дајите им, Бога ради, али у њиховим посудама; ако ли код њих не буде посуде, дадните у својој, и потом оправши посуду помолите се. А они за своја сагрешења не ишту од Бога опроштај, него их праштају попови према њиховом дару.[18] Попови им се не жене са законитом женом, него са слушкињама чине блуд, и врше службу (Божију), а то себи не приписују у грех.[19] Бискупи њихови држе наложнице и иду у рат[20], и прстен на руци носе[21]. Мртваце стављају ногама према западу а главом према истоку[22], и руке уздуж стављају[23], очи пак, уши и нос воском залепљују[24]. А кад се женê узимају родице. И служе са мртвим телом, мислећи за Господа да је мртав, а ми службу чинимо са живим Телом[25], Самог Господа видећи где здесна Оцу седи, Који ће опет доћи да суди живима и мртвима[26]. Они, латини, су мртви, и мртву службу врше, а ми Богу жртву живу, чисту и непорочну приносећи задобићемо живот вечни. Јер је овако писано: Узвратиће свакоме по делима његовим.[27] Јела њихова нека се не примају, јер је код њих много злога и неправеднога. Развраћена и погибељна им је вера, и што ни Јевреји не чине, то они чине. Већином су у Савелијеву јерес упали, те су од свих незнабожаца поганији и злији, зато што се од њих не може пазити, а од поганих може. Јер латини и Еванђеље и Апостол имају, и иконе свете, и у цркву иду, али су и вера њихова и закон нечисти. Мноштвом јереси своје сву земљу онечастише, јер по свој земљи су Варјази[28]. Велика је невоља од њих правоверним хришћанима који међу њима живе на једном месту. А ко се сачува од њих, чисту веру носећи, стаће пред Бога надесно радујући се; а ако се по самовољи приближи њима, онда ће са њима налево стати, горко плачући. Јер нема вечног живота онима који живе у вери латинској или у сарацинској[29], нити ће имати удео са светима у будућем веку. Не треба њихову веру хвалити: ако ли ко хвали њихову веру, налази се да такав своју хули; или ако почне стално да хвали туђе вере, одељене од православног Хришћанства, налази се да је такав двојеверац и близу је јереси. А ти, чедо, пази се од таквих поступака и не присаједињуј им се, него бежи од њих, своју веру непрестано хвали, и колико можеш подвизавај се у њој добрим делима. Буди милостив, христољупче, не само према својим укућанима, него и према туђима, и ако видиш нагог - одени га, или гладног или невољом обузетог - смилуј му се. И ако тај буде од друге вере, јеретик или латин, свакоме се смилуј и избави га из невоље, и нећеш остати без плате од Господа, јер сам Бог све храни, и погане као и хришћане. За погане и све иноверне стара се Бог, али у будућем веку биће они туђи од накнаде за добрê; а ми који живимо у правоверној вери, и овде нас штити Бог, и у будућем веку нас спасава Господ наш Исус Христос. Ако неко за ову свету веру Бога ради треба да умре, нека са смелошћу не одустане од праве вере, него нека умре за Христа, јер свети - вели - за веру умреше да оживе у Христу.[30] А ти, сине, ако нађеш да се иноверни споре са вернима и прелешћу хоће да правоверне одведу од православне вере, онда ти, знајући истинито Православље, не скривај то у себи, него помози правовернима против зловерних. И ако им помогнеш, као добри пастир, избавићеш овце од уста лавових, а ако будеш ћутао, то је као да одузимаш од Христа и предајеш сатани, и даћеш одговор за њих на Судњем дану. И ако ти ко рекне: 'И ову је веру и ону Бог дао', а ти њему реци: 'Ко си ти, кривоверни? Зар сматраш Бога двоверним? Ниси ли чуо, кукавче развраћени злом вером, што је писано - тако говори Господ: Један Бог, једна вера, једно крштење.[31] И Господ тако рече: Потребно нам је испунити сваку правду[32], па све то испунивши, опет узиђе на небеса, пославши Своје ученике на проповед до крајева васељене.[33] Зато ти, зловерни, који си толико година држао веру православну, сад си скренуо на зловерје и учење сатанино. Зар ниси чуо апостола Павла како каже: Има неких који вас смућују и хоће да изврћу благовештање Христово, али ако и анђео, сишавши са неба, благовести друкчије него што вам ми благовестисмо, нека буде проклет.[34] А ви, одбацивши проповедање апостолско и подуку светих Отаца, прихватисте неправу веру и учење развраћено и пуно погибли. Ради тога бејасте одбачени и одлучени од нас, и стога нама не приличи да прихватамо живот с вама и општење у пречистим Тајнама, нити да имамо причешће или да ви приступате нашој божанственој служби[35]: јер међу вама су многе јереси.'"

Sa:
http://www.svetosavlje.org/bibliotek.../Paterik37.htm

Ја сам ти пример да православни Срби то не дозвољавају.

Кукају и кукају како је Ватикан "претворио" Србе-католике у Хрвате, а појавио се ја, Србин-римокатолик и само се смењују ко ће више да ме опљује да сам издајник, конвертит, усташа, кољач итд.

А национални сам Србин. :) Оба родитеља су ми Срби и сви преци су ми Срби, српство је моја народност. :)

To je ta propala logika.
Isto se desilo i Srbima koji su bili muslimani. Govorili su ali niko nie želeo da ih sluša.

f_rtaw7d5ym_5f61f31.png

Vila Bosanska, 1898, br. 5., str. 66.

Koliko je snage u zadnjem stihu.
Nemojte me više vr'jeđat', zovite me Srbom, bratom.

To je ta propala logika.
Isto se desilo i Srbima koji su bili muslimani. Govorili su ali niko nie želeo da ih sluša.

f_rtaw7d5ym_5f61f31.png

Vila Bosanska, 1898, br. 5., str. 66.

Koliko je snage u zadnjem stihu.
Nemojte me više vr'jeđat', zovite me Srbom, bratom.

SvetiVasilijeVeliki.jpg

"Оне који се претварају да исповедају исправну Православну Веру, али су у заједништву са људима који имају другачије мишљење, и ако након упозорења остану непромењени, не само да не смете бити у заједници са њима, него их чак не смете ни браћом називати."

+Св. Василије Велики+

Stepinac je osvedoceni zlocinac, o njegovoj saradnji sa Pavelicem postoje dokazi!
Komunisti su protiv njega vodili postupak za ratne zlocine i osudili ga na kucni pritvor umesto smrtne kazne da nebi kvarili politicke odnose sa zapadom!
Blazena ucka je riknula u dubokoj starosti i u miru, za razliku od njegovih zrtava!
Posatoje snimci njegovih zlocina na kojima se vidi kako ruku pod ruku seta sa Pavelicem! O ustastvu medju katolickim svestenicima u Hrvatskoj vi hrvati raspitajte se kod biskupa Bozanica, on je sam priznao da je ustasa i rekao "lijepsa je ustaka kapa od partizanske"! Zanimljivo je da niko u Hrvatskoj na to nije reagovao, sto samo znaci da se svi slazu sa njegovim misljenjem! Eto vam dokazi, imate li cime da ih pobijete?

Степинац није био злочинац јер у целом свом животу није починио ниједан злочин, а нема доказа о сарадњи са Павелићем по питању геноцида. Напротив, има доказа где се том геноциду противио и писао Павелићу да ће држава која тако ради остати без Божје помоћи и сасвим нестати. Зар се то није и догодило?

Степинцу су усташе убиле рођеног брата, а није умро у миру, него су га комунисти тровали. Исто као и српског патријарха.

Нема снимака о Степинчевим злочинима и ваша мржња према њему је ирационална као и мржња Хрвата према Дражи Михаиловићу.

А Дража је СТРЕЉАН за оне ствари за које су Блаженог Степинца оптуживали. Шта мислиш какав је тек Дража био злочинац и зликовац?

Католички свијет је признао и Фрању Туђмана.
U čemu je vaša pomoć neprocjenjiva.

1941. већ је већина нормалних осудила фашизам.
Neki normalni su to ostavili za kasnije?

Степинац, да није имао других гријеха, поздравио је долазак фашистичког режима у Хрватску - у исто вријеме када су главу губили они који су му се супротставили.
Treba je uzet pušku i proćerat fašiste? Ako se ne varam isti nijesu osobito bili naklonjeni crkvi, te mu sigurno nijesu bili omiljeni "igrači".

Благодати Фрање Туђмана, Павелића и Степинца, најбоље познајемо ми....Ми, чији су најближи страдали од те политике "праведника" - ви који нисте чули, или ви који не знате шта радите, не можете негирањем избрисати догађаје...
Ви сте за све чули преко новина, фратара, ТВ и сличних посредника....а ми смо злочине тих "праведника" имали у својој кући.
Svi ste, ne samo vi, imali te njine "blagodati" u kuću, neko ovako neko onako. I jedni i drugi zborite ono te ste čuli, načuli, neđe pročitali. Da su rečeni bili odgovorni za zbivanja u svoje vrijeme potvrđuju njine tadašnje funkcije, sve ostalo je očito podložno tumačenju. Ili, što narod reče, "sit gladnome ne vjeruje". Tako ni vi danas jedni drugijema ne vjerujete. Eto, rehabilituju Dražu Mihailovića, ali on je bio i osta zločinac za sve one čiji su predci stradali od četničkoga noža.

Ваша наклапања, вас и државе која вам је то дозволила, доказује само изопаченост ума. Да нисте иста гофна, не би се број Срба из некадшње Аустроугарске на том простору данас могао на прсте пребројати.
Ne zaboravite svoje zasluge što je do toga došlo.

Stepinac je spasio Jevreje i dobio je nagradu Pravednici među narodima što je bila tema ovogodišnjeg JFF-a odnosno židovskog filmskog festivala.A eto Nedića još nisu odlikovali za isto.

Ни не треба. Недић је шмекер био и осто. Таман сте се нашли ви и јеше. Немате карактер као већина народа.

Back