СРБИЈА - од сарматске до словенске...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro Wilkolak, ne moras da potenciras to sto si sa Crow-om NAPADAO nekoga ranije. zvucis malo cudno i nezrelo. hm! confused!
nije to prioritet foruma.

Prvo: Srndac je lepo rekao da treba malo ohladiti sa forumima i u realnom zivotu popricati sa ljudima, procitati pametne stvari, otvoreno razmisljati,...
crow, silentbob : >3000 postova
me, srndac itd: <200 postova

Drugo.
Crow stvarno misli to sto pishe a ti ne mozes da pojmis. Pokusavas da ga nateras da razmislja kao i ti. Ali vashe teorije su potpuno razlicite.
Ali lepo je to kada se srbi sloze u svakom slucaju! :) :) :)

Trece,
sutra dajem statistiku nekog nemackog autora o antropologiji i genetici regiona koja je povezana normalno sa poreklom.
(u pitanju je boja kose, ociju, faca,...)
opisao je procente kod slovena, hrvata, srba, makedonaca i podgrupa hercegovaca, crnogoraca, itd itd
VASA STVAR JE DA LI CETE VEROVATI ILI NE!

SerbiaUnited:
Dobro Wilkolak, ne moras da potenciras to sto si sa Crow-om NAPADAO nekoga ranije. zvucis malo cudno i nezrelo. hm! confused!
nije to prioritet foruma.

Prvo: Srndac je lepo rekao da treba malo ohladiti sa forumima i u realnom zivotu popricati sa ljudima, procitati pametne stvari, otvoreno razmisljati,...
crow, silentbob : >3000 postova
me, srndac itd: <200 postova

Drugo.
Crow stvarno misli to sto pishe a ti ne mozes da pojmis. Pokusavas da ga nateras da razmislja kao i ti. Ali vashe teorije su potpuno razlicite.
Ali lepo je to kada se srbi sloze u svakom slucaju! :) :) :)

Trece,
sutra dajem statistiku nekog nemackog autora o antropologiji i genetici regiona koja je povezana normalno sa poreklom.
(u pitanju je boja kose, ociju, faca,...)
opisao je procente kod slovena, hrvata, srba, makedonaca i podgrupa hercegovaca, crnogoraca, itd itd
VASA STVAR JE DA LI CETE VEROVATI ILI NE!

"otvoreno razmishljati" :D :D :D

:D :D :D

:D :D :D :D :D

ajoj...
tztztztz

ovo je strashno!

p.s. 3000 za 3 godine
200 za 2 meseca...
:roll:
p.p.s. a kolko t mene nit znash nit razumesh... a u bedjen si u suprotno, to je pa tek strashno!

Wilkołak:
Ne bih bas rekao! Mozda imas intuitivnu predstavu ali ne umes da to definises...

Uostalom, ne mogu da se raspravljam sa likovima koji kontriraju. Kada naucis da ja nisam United ili Orthodox Celt i kada se setis da sam na ovom forumu mnogo pre njih i da smo zajedno napadali neke avtene likove, onda se javi! Do tada, na kontrasku raspravu necu da se trudim da odgovaram! Lose emocije prema tvojim drugarima i suparnicima nemoj da usmeravas ka meni!

brate
s kontrama si pocheo ti
u oba sluchaja

a ja ne kontriram
samo mislim da ima nekih logichkih greshaka u nekim razmishljanjima na forumu i to pokushavam da ukazem... ne zlonamerno, kako ti interpretirash. ne geshaka u stavovima, vec u zakljuchivanju...

nije ni bitno :roll:

Врано, и ти Тихи Бобе,
можете причати да имате поноса, али то је бесмислица, јер одмах затим говорите да немате на шта да будете поносни. Добили сте више дефиниција културе и опет не схватате шта је то. Добро. Хајдемо онда овако.

По томе што ви тврдите, коју бисте културу признали у свету? Француску? Језик им је једна ужасно искривљена верзија латинског, дакле преузет, а то је основна ствар за идентификацију једног народа. Обичаје скоро да немају, осим ретког купања, што је у моду уведено у средњем (или, како га они зову, мрачном) веку, управо зато што тада властелу мрзело да се купа па су зато и измислили парфеме, да сакрију устајали воњ хиљаду ******. У ствари, да не бих сада набрајао милион обележја задржаћемо се само на језику. Енглески? Мешавина немачког и латинског, са траговима староенглеског и келтског. Шпански? Опет једна, додуше мало мање искривљена, верзија латинског. У ствари, и ово би трајало до прекосутра, да поједноставимо. Латински, као основа за скоро цео Запад, данас не постоји. Чак ни италијански не звучи као латински, иако је, наравно, ипак очита веза. Немци су више сачували свој језик него Латини, а и њихов је умногоме измењен. А српски није сачуван? Уз све тиране који су тутњали овуда... Јесте, узели смо мноштво речи из страних језика, али мнооого мање него већина других народа. То је култура. Причате о писму? Измислио нам га неко други? А којим смо писмом писали пре Ћирилице? Глагољицом. Али шта? Није се нико нашао да је предаје народу, знали су је само учени. А пре тога? Па и да никад нисмо имало своје писмо, зашто би то био толики минус? Толики народи су ПРЕУЗЕЛИ Латиницу. И толики народи су преуели Ћирилицу. Наравно, сви ти народи су писма прилагођавали себи. Па шта, онда треба рећи да немају своју културу? Говорите најстаријим ЖИВИМ језиком на свету, стидите се!

Религија? Хришћанство је "прогутало" пола света. Али нико га није толико прилагодио себи као што смо ми то урадили. Дакле сачували смо део својих веровања, обреда, обичаја... А те глупости што лупеташ (Тихи Боб) о Хришћанству као ЈудЕизму боље немој причати у јавности, линчоваће те и Јевреји и Хришћани. Ако ти је то исто иди онда, као што Талмуд каже, спери са себе свињски воњ (јер за њих су остали народи свиње), па се онда окупај у другој води, да прочистиш дух, па онда иди да ти сецну лигњицу са ките. Јер, то је све исто што и ми радимо Брука!

Музика? Уз те "турске" народњаке које спомињете и "циганске" трубе (Цигани измислили трубу?!?!?) постоје и изворне, скроооз народне песме. Или смо их заборавили? Друго је мода и помодарство. Нико од нас није рекао да је музика која се слуша на свадбама део нашег наслеђа. Али, чак и ако позајмимо нешто па га обрадимо то постаје део наше културе.

И то да смо на дупету Европе... Простачки. Слушајте вас двојица, ако сте ви на дупету Европе то је ваш проблем. Ако немате културу, то је опет ваш проблем. Ако вам се не свиђа Србија и српски народ, идите куд вас ноге носе. Ако сте већ свесни да сте из дупета Европе онда ће вас та Европа примити као напредније од нас осталих. Пропутујте мало...

Srndac:
Врано, и ти Тихи Бобе,
можете причати да имате поноса, али то је бесмислица, јер одмах затим говорите да немате на шта да будете поносни. Добили сте више дефиниција културе и опет не схватате шта је то. Добро. Хајдемо онда овако.
Definicija Slovenske kulture ---> to jos niko nije objasnio.
По томе што ви тврдите, коју бисте културу признали у свету? Француску? Језик им је једна ужасно искривљена верзија латинског, дакле преузет, а то је основна ствар за идентификацију једног народа. Обичаје скоро да немају, осим ретког купања, што је у моду уведено у средњем (или, како га они зову, мрачном) веку, управо зато што тада властелу мрзело да се купа па су зато и измислили парфеме, да сакрију устајали воњ хиљаду ******. У ствари, да не бих сада набрајао милион обележја задржаћемо се само на језику. Енглески? Мешавина немачког и латинског, са траговима староенглеског и келтског. Шпански? Опет једна, додуше мало мање искривљена, верзија латинског. У ствари, и ово би трајало до прекосутра, да поједноставимо. Латински, као основа за скоро цео Запад, данас не постоји. Чак ни италијански не звучи као латински, иако је, наравно, ипак очита веза. Немци су више сачували свој језик него Латини, а и њихов је умногоме измењен. А српски није сачуван? Уз све тиране који су тутњали овуда... Јесте, узели смо мноштво речи из страних језика, али мнооого мање него већина других народа. То је култура. Причате о писму? Измислио нам га неко други? А којим смо писмом писали пре Ћирилице? Глагољицом. Али шта? Није се нико нашао да је предаје народу, знали су је само учени. А пре тога? Па и да никад нисмо имало своје писмо, зашто би то био толики минус? Толики народи су ПРЕУЗЕЛИ Латиницу. И толики народи су преуели Ћирилицу. Наравно, сви ти народи су писма прилагођавали себи. Па шта, онда треба рећи да немају своју културу? Говорите најстаријим ЖИВИМ језиком на свету, стидите се!
Gomila gluposti. da razgovaras sa nekim Srbinom iz X veka, nebi ga razumeo. Stidi se ti. I Srbi su do dolazka Nemanje bili vecinom Katolici. Srami se sto si odbacio Papu i svoju veru i prihvatio Pravoslavlje. Cak sta vise, srami se sto si u poste uzeo Hriscanstvo. Mi Srbi smo verovatno se molili Papaju... I sta kazes za jezik kome je glavna uzrecica Bre, koja na Turskom znaci "budalo" eto, toliko o ne mesanju i najstarijem zivom jeziku...
Inace, najstariji zivi jezik na svetu se prica negde u Indiji. Zaboravio sam naziv, a u Evropi Albanski je najstariji...
Религија? Хришћанство је "прогутало" пола света. Али нико га није толико прилагодио себи као што смо ми то урадили. Дакле сачували смо део својих веровања, обреда, обичаја... А те глупости што лупеташ (Тихи Боб) о Хришћанству као ЈудЕизму боље немој причати у јавности, линчоваће те и Јевреји и Хришћани. Ако ти је то исто иди онда, као што Талмуд каже, спери са себе свињски воњ (јер за њих су остали народи свиње), па се онда окупај у другој води, да прочистиш дух, па онда иди да ти сецну лигњицу са ките. Јер, то је све исто што и ми радимо Брука!
Nemas pojma o religiji, a toliki si vernik... tipicno. Jevreji ocekuju da im se mesija pojavi... Hriscani su Jevreji koji veruju da se mesija pojavio - Isus. Sta mislis, zasto Stari zavet svojataju i Hriscani i Jevreji. Zapitaj se.
Музика? Уз те "турске" народњаке које спомињете и "циганске" трубе (Цигани измислили трубу?!?!?) постоје и изворне, скроооз народне песме. Или смо их заборавили? Друго је мода и помодарство. Нико од нас није рекао да је музика која се слуша на свадбама део нашег наслеђа. Али, чак и ако позајмимо нешто па га обрадимо то постаје део наше културе.
Nismo ni mi izmislili harmoniku, ali skroooz narodna se trpa uz harmoniku... Za koji melos mozes da kazes da je tipicno nas?
И то да смо на дупету Европе... Простачки. Слушајте вас двојица, ако сте ви на дупету Европе то је ваш проблем. Ако немате културу, то је опет ваш проблем. Ако вам се не свиђа Србија и српски народ, идите куд вас ноге носе. Ако сте већ свесни да сте из дупета Европе онда ће вас та Европа примити као напредније од нас осталих. Пропутујте мало...
Ovo necu ni da komentarisem.

crow:
"otvoreno razmishljati" :D :D :D

:D :D :D

:D :D :D :D :D

ajoj...
tztztztz

ovo je strashno!

p.s. 3000 za 3 godine
200 za 2 meseca...
:roll:
p.p.s. a kolko t mene nit znash nit razumesh... a u bedjen si u suprotno, to je pa tek strashno!

Синак, за те три године имаш 3,6 постова дневно. Притом, ни за те три године, и после 3500 постова ниси научио шта је култура! А да не спомињем правопис... Па код моје учитељице би добио нулу, а камоли код неког наставника, не дај Боже професора... Е видиш, ТО је страшно.

Silent Bob:
Definicija Slovenske kulture ---> to jos niko nije objasnio.

Gomila gluposti. da razgovaras sa nekim Srbinom iz X veka, nebi ga razumeo. Stidi se ti. I Srbi su do dolazka Nemanje bili vecinom Katolici. Srami se sto si odbacio Papu i svoju veru i prihvatio Pravoslavlje. Cak sta vise, srami se sto si u poste uzeo Hriscanstvo. Mi Srbi smo verovatno se molili Papaju... I sta kazes za jezik kome je glavna uzrecica Bre, koja na Turskom znaci "budalo" eto, toliko o ne mesanju i najstarijem zivom jeziku...
Inace, najstariji zivi jezik na svetu se prica negde u Indiji. Zaboravio sam naziv, a u Evropi Albanski je najstariji...

Па ти човече не знаш да говориш српски, а причаш о историји језика. Чуо си за "бре" и мислиш да си дипломирао. А знаш ли да је "кашика" такође турска реч? Као и џак, каиш, јастук, јорган... Имамо много речи из турског, из немачког, у новије време енглеског, па је то све опет много мање него у било ком језику на Западу. И, као што разумем руски, иако га нисам никад учио, као и пољски, македонски, словеначки, тако бих, и још боље, разумео Србе из десетог века.

Срби нису били католици, јесте један мањи део, на приморју и у Хрватској, не лупетај опет. А шта мислиш, зашто се Прабославље зове тако? Сви га зову Православљем, чак и Католици. Зато што је Православље то оригинално Хришћанство, према Христовим учењима, Католичанство је на силу одвојена верзија Хришћанства, измишљена искључиво због жеље Рима да влада светом. Тада се светом владало уз помоћ религије, а Рим није могао да влада док је центар Хришћанства у Цариграду. О ком НЕМЕШАЊУ језика говориш? Ако ћеш да реплицираш онда прво прочитај оно што сам написао, а то је да се наш језик мешао, наравно, са туђима. Али далеко мање него код многих других народа. А што се тиче тог најстаријег живог језика којим се говори негде у Индији... да не мислиш можда на Санскрит? Вероватно мислиш. Санскрит није живи језик, то је прво. Друго, према учењу управо из Индије, Санскрит је настао као мешавина тадашњих језика црнаца који су живели у Индији и НЕКОГ Аријевског народа. Ако погледаш неки од Санскритских речника приметићеш да у Санскриту има МНОШТВО српских речи, што само може довести до закључка да смо тај Аријевски народ о коме се говори били ми. Ако хоћеш да говориш о нечему онда гледај прво да проучиш материју.

Nemas pojma o religiji, a toliki si vernik... tipicno. Jevreji ocekuju da im se mesija pojavi... Hriscani su Jevreji koji veruju da se mesija pojavio - Isus. Sta mislis, zasto Stari zavet svojataju i Hriscani i Jevreji. Zapitaj se.

Немам ја зашто да се питам, наравно да знам све то о чему ти тако површно говориш, само много дубље. Дакле, Јевреји су чекали да им се појави Месија, а онда кад се он појавио они су га одбацили. А зашто? Зато што је проповедао једнакост међу људима, међу народима... Није издвајао ни један народ као небески, а Јевреји желе да вреде више од других. даље, ја нисам рекао колики сам верник, али у сваком случају знам о томе много више од тебе. Кад кажеш да су Хришћани Јевреји правиш кардиналну грешку. Јевреји су народ, Јудеизам је религија. Хришћани су разни народи чија је религија Хришћанство. Запитај се ти. И, молим те престани да лупеташ.

Nismo ni mi izmislili harmoniku, ali skroooz narodna se trpa uz harmoniku... Za koji melos mozes da kazes da je tipicno nas?

И опет ти "народном" музиком називаш нешто што то није. Народна музика су ојкаче. Народна музика су додолске песме. Народна музика су народне лирске песме, као и народне еротске песме, и народне јуначке песме. Народна музика је песма "Маријо, дели бела кумријо", "Ој голубе, мој голубе"... Да опет не набрајам. И опет да поновим, не називај народном музиком ову новокомпоновану, јер она се тако зове.

Ovo necu ni da komentarisem.

А то што нећеш ни да коментаришеш у ствари не умеш. Напишеш онакве бљувотине о сопственом народу и онда очекујеш шта? Аплауз? Или да те неко озбиљно схвати? А само млатараш безвезе по тој тастатури. Прво се укључи мозак, а онда рачунар.

Srndac:
А то што нећеш ни да коментаришеш у ствари не умеш. Напишеш онакве бљувотине о сопственом народу и онда очекујеш шта? Аплауз? Или да те неко озбиљно схвати? А само млатараш безвезе по тој тастатури. Прво се укључи мозак, а онда рачунар.
Bez obzira na to, ono sto sam napisao stoji.

Problem NASEG naroda nije u tome sto je mali, nego u tome sto ima veliki ego. Bez razloga.

Silent Bob:
Bez obzira na to, ono sto sam napisao stoji.

Problem NASEG naroda nije u tome sto je mali, nego u tome sto ima veliki ego. Bez razloga.

Ма шта стоји кад си све налупетао?

А проблемИ нашег народа су многи, али ти проблеми уопште нису предмет ове теме. Ако ћемо већ о томе, већи је проблем нашег народа управо то што има превише људи који размишљају као ти, или не размишљају уопште. Као што већ рекох, све ће бити много боље кад се пробуди баш та национална свест коју ти уопште немаш.

Уосталом, колико ти имаш година? И где живиш, и чиме се бавиш?

Srndac:
Ма шта стоји кад си све налупетао?

А проблемИ нашег народа су многи, али ти проблеми уопште нису предмет ове теме. Ако ћемо већ о томе, већи је проблем нашег народа управо то што има превише људи који размишљају као ти, или не размишљају уопште. Као што већ рекох, све ће бити много боље кад се пробуди баш та национална свест коју ти уопште немаш.

Уосталом, колико ти имаш година? И где живиш, и чиме се бавиш?
Oh, boy, here we go again...

Ako neko ima drugacije misljenje od tebe, da li ga treba ubiti? On je nepodoban? Izdajnik? Sorosevac?

Moja nacionalna svest je probudjena odavno, samo za razliku od nekih gledam je bez ljubicastih naocara. Nemoj da se brines... we are, we are... youth of the nation...

20, BG, student p. Informatike - druga godina.
E, sad kako ti mozes znati da je to tacno? Kako? Sad ja tebe pitam isto, i ti mi mozes odgovoriti sta ti se svidja, zato nemoj da potezes takvo pitanje ubuduce.

Srndac:
Синак, за те три године имаш 3,6 постова дневно. Притом, ни за те три године, и после 3500 постова ниси научио шта је култура! А да не спомињем правопис... Па код моје учитељице би добио нулу, а камоли код неког наставника, не дај Боже професора... Е видиш, ТО је страшно.
:D sila ti je uchiteljica :D

ja pricham, kad to pozelim, "maternji"
ako ti smeta - zabole me 8)

Srndac:

chovek koji je radio na BK...
kakav drugi modus ponashanja da ocekuje chovek :roll:

Silent Bob:
Oh, boy, here we go again...

Ako neko ima drugacije misljenje od tebe, da li ga treba ubiti? On je nepodoban? Izdajnik? Sorosevac?

Moja nacionalna svest je probudjena odavno, samo za razliku od nekih gledam je bez ljubicastih naocara. Nemoj da se brines... we are, we are... youth of the nation...

20, BG, student p. Informatike - druga godina.
E, sad kako ti mozes znati da je to tacno? Kako? Sad ja tebe pitam isto, i ti mi mozes odgovoriti sta ti se svidja, zato nemoj da potezes takvo pitanje ubuduce.

Ех сад, претера га ти. Ја ценим друкчија мишљења, али ако стоје на чврстим ногама. Изнервира ме кад неко непрестано контрира, а притом користи нетачне, непотпуне или безвредне податке.

А баш зато и морам да бринем, зато што сте ви "youth of the nation". Нисте ви проблем, није ваша генерација генетски мутирала па нам квари просек, генетски се непрестано унапређујемо јер се мешамо, и то је сјајна ствар. Проблем је у пропаганди, медијима, лажовима... Ево, да ти дам мали пример кога си и ти сад свестан, па то опуштено можеш применити и на већем моделу, као што је свет, а везано је за чињеницу да победници пишу историју. У ствари, ево два примера :-)

Први, велики пример обмане је управо комунистички режим код нас. ДЕЦЕНИЈАМА се у школама учило да су партизани били ослободиоци народа, а да су четници били домаћи издајници, да су пљачкали и клали свој народ. Сви моји вршњаци су, наравно, били уверени у то, као и генерације пре мене, а и после. Ко год би рекао истину био би одвођен у полицију где би му се напили крви, а ко год би мало ватреније заступао чињенице тај би био транспортован на Голи оток. Све је то за последицу имало то да огромна већина становништва живи у потпуној заблуди у вези са тим делом наше историје. А тај део историје се тако недавно одиграо! Само 50 година је било довољно да се скоро цело становништво "обради" и да слепо верују комунистичкој историји зато што је једина која је постојала. Уз све то иде мењање назива улица, школа, других установа... Више се учило о комунистима него о Косовском боју, Обилићу, Карађорђевићима... И то све за 50 година. Ти ниси свестан тога јер си почео да учиш све онда кад смо већ били загазили у промене, када је почело свргавање комуниста, па је и почело да бива много лакше да се истина објави, али ипак знаш шта је све било, причали су ти.

Други пример, врло кратак, о насилном мењању историје и прикривању идентитета једног народа. Део српског народа који је живео под Аустроугарском је морао да мења презимена. Аустроугарска је била ЗАКОНОМ забранила презимена која се завршавају на "ић", наравно са циљем да се затре српско порекло народа, и да се ти Срби припоје њима. Тако код нас од тада имаш презимена која се завршавају на "ов", на "ин"... Та презимена су и дан данас остала таква. А мислиш ли да ти људи знају зашто је то тако? Не знају. Онда их неко врло лако може обмањивати да су у ствари македонског, или пак татарског порекла.

Ето, два мала примера великих обмана о којима се знају све чињенице, и које су се одиграле у врло кразтким периодима. А замисли шта се може урадити кад имаш векове владавине. Ватикан је владао светом вековима, само помисли шта је све могло бити дириговано из јединственог центра моћи. Прво је то био Рим, а кад су видели да више не могу да владају уз помоћ пуке војне силе, онда су прихватили Хришћанство и почели да владају уз помоћ цркве. То нису теорије завере, то су историјске чињенице. Па ево ти и најновије историје - убиство Ђинђића. Ако су ухватили извршиоце, како то да не могу да нађу наручиоце убиства? Није да не могу већ се то прикрива. Успеће да прикрију довољно дуго да то већини постане небитно, а онда ће на снагу ступити најприхватљивија теорија, и тако ће и тај део историје бити записан погрешно.

Нико од тебе не тражи да носиш ружичасте наочаре, већ управо да отвориш очи и погледаш мало даље од онога што ти је сервирано, посебно од стране туђина. Човече, лажу нас у НАШИМ медијима, који су мала маца у односу на иностране, а замисли шта се тамо дешава. Буш је убедио читаво становсништво и пола света да је у Ираку ратовао због нуклеарног оружја за које се испоставило да га нема, а сви иоле паметни знају да је то било само због нафте и лове уопште. И тако...

Ја имам 30 година, из Београда сам, имам своју фирму...

Ma srndac, neko ih VOZI ! :) :) :)

ljudi i tu francusku i tu nemacku cene mnogo. udarili su reklamu. ajde de priznajem jake zemlje.
ali gledaj island, gruziju, finsku, maltu, dansku itd itd itd. NA PRVI POGLED reklo bi se da i nisu zemlje sa nekom tradiijom, kulturom, istorijom, poreklom itd itd.
ALI ONI POSTUJU SEBE

TAMO NE POSTOJI CROW NITI SILENT BOB

svima njima odgovara da postoje silentbob i crow koji se hvale kulturom mladosti i bunta kao osnovnom danas i poricu mnoge ocigledne stvari.
I KAZU "ZASTO ONI NE BI PREUZELI NASU" TIM BOLJE ZA NAS!!!

nesto sam hteo da dodam jos ranije>
Vi ljudi preuzimate sve sto je negativno....
NARAVNO DA IMAMO SPOJ RAZLICITIH KULTURA OVDE
ALI GLAVNO JE PITANJE ZA KOJU CEMO SE OPREDELITI OD POSTOJECIH DA NAM BUDE NEKA VODILJA.

imamo slovensku: ono na sta sam ja ponosan.
pored kulture tu su naravno
i jezik, obicaji koji su se ocuvali od vremena kada su sloveni imali tzv "pagansku" religiju.
(grci i italijani SU PONOSNI NA STARE RELIGIJE. What about us?
ne umemo da cenimo nista sto vredi ETICKI ALI I KOMERCIJALNO ;) )
BAS ZATO STO POSTOJE RAZMISLJANJA KAO ONA GORE POMENUTA!!!!
TO SU RODJENI KONTRASI. ONI CE UVEK BITI PROTIV NECEGA.
IMA 1000 STVARI KOJE OVDE NE VALJAJU. ALI PROGLEDAJ KROZ PRSTE IPAK JE OVO TVOJA ZEMLJA.

SA DRUGE STRANE
I VI CINITE OVU ZEMLJU. URADITE NESTO BOLJE ZA NJU. NA PRAVITE KONSTANTNO LOSH MARKETING.

kada ste kod muzike *PRETHODNA STRANA onda da dodam vraca se slovenski stil. mi smo zemlja koja je najvise puta pobedila na saboru slovenskih pesama.

POD 2
imamo tursku/orijentalnu: koja ima svoje prednosti i svoje mane.
ali mislim da se

I POD 3
i imamo razne druge koje se pojavljuju ISKLJUCIVO pod uticajem medija.

P.S.
NIJE OTVORENO RAZMISLJANJE SAMO PO SVAKU CENU PRIHVATITI NESTO STO IGLEDA LEPO I PRIVLACNO. I MENI JE NAJLASKE DA KAZEM>
FUCKN RED STAR, IMAM ARSENAL PA CU DA NAVIJAM ZA NJEGA.
TREBA RAZMISLJATI MALO "NAPRED".

UVEK DAJEM PRIMER HRVATA.
LJUDI SE HVATAJU ZA SVAKU SLAMKU.
gledao sam neku emisiju o emigrantima koji su pobegli u argentinu. postoji jedan grad na severu u kome zivi dosta hrvata, cak i u procentima Nezanemarljivo.
odmah drz ne daj hrvatska vlada pokrenula inicijativu da se u tom gradu (siromasan kraj) uredi trg u fazonu: spomenik nekog hrvata, sahovnica naravno, hrvatske zastave itd. itd.
DA POSTOJI NAROD KOJI SE ZOVE LUZICKI HRVATI ONI BI OD TOGA NAPRAVILI LOM.
A EVO CROWa i SILENTBOBa koji negiraju svaku vezu sa tom grupom Zapadnih Slovena.

OSTAJE SAMO JEDAN SAVET>
NADJITE SVOJE MESTO U KOORDINATNOM SISTEMU KONFUZIJE!

aj da ne odrgovaram na ostatak gluposti
samo mi objasni tu nashu SLOVENSKU kulturu, vazi?

:D gledaj kroz prste... pa nekima i to odgovara
chudo jedno da ste i ti i srndan mali privrednici, pa vam super
a ja i bob proleterijat, uz to nezaposleni

pa gle chuda! kritukujemo nashu drzavu :roll:

dosta sam sebe blamirao time shto odgovaram na odredjene postove
ipak su pirocanac i bi pametniji kad sve ovo iskuliraju ;)
nema ko da ih slusha...

aj zdravo.

crow:
:D sila ti je uchiteljica :D

ja pricham, kad to pozelim, "maternji"
ako ti smeta - zabole me 8)

Да, баш си позван да коментаришеш моју учитељицу, сигурно зато што је врло добро познајеш. Толико о оној критици коју си упутио некоме ко је коментарисао тебе.

А који је то твој "матерњи", кад га већ стављаш под наводнике? Да није као онај матерњи што се сад измишља у Црној Гори? Или можда бошњачки? Видиш, час посла смо добили два нова језика. За неколико векова, можда и раније, почеће прича како је српски у ствари само једна варијанта бошњачког. Неке Вране тадашњег времена ће веровати у те приче, само да би контрирали сопственом народу, јер још увек сматрају да су њихове деде сељачине које их само бламирају.

crow:
chovek koji je radio na BK...
kakav drugi modus ponashanja da ocekuje chovek :roll:

А зашто "модус" кад имаш српску реч за то - "начин"? Ето, и тако се заборавља сопствени језик, као и култура.

Ја, за разлику од тебе, познајем више телевизија и изнутра, као и споља, па ипак могу мало више да кажем о њима и њиховој политици него ти.

And finally, what kind of a lame comment is that? Are you saying that you can define a person just by a place of their work?

Рекао сам да ћу те игнорисати и погазио сам то што сам рекао, лоше се осећам због тога. А изазиваш, само је питање да ли је то свесно или подсвесно.

Надаље ћу се држати свог обећања, контрашима и провокаторима стварно не треба поклањати пажњу.

Srndac:
...
Демократија не постоји, а и не треба да постоји. НЕ МОЖЕ исто важити глас онога са коефицијентом интелигенције 85 као и онога са 137. НЕ МОЖЕ исту тежину имати глас онога који је завршио два факултета као и онога који школе није видео, или онога који прати сва збивања као и онога који је искључен из њих.

vidish...
za za Bogija ne bih radio makar gladovo

a ova fashistichka izjava odabranih nam Karicevaca
i njihov odnos prema svom voljenom narodu nad kojim rone suze dan i noc i zgrazavaju se kako neka vrana i neki bob ga kritikuju, javno govore o loshim stvarima i ne slazu se sa svim shto neka pametna glava od 137 kaze...
kako ih nije sramota, pa da nije pametne glave iz bogijevog kulta, misleli bi da postoje slobodni mediji :roll:

:twisted: strashno!

vidish pametnice
"maternji" nije boshnjachki, da si malo otvarao geografiju shvatio bi koliku si glupost odvalio... a mozda i ne bi :D

svaki medij neko placa, samim tim nije nezavisan a ni slobodan! ali, nisu svi isti!
BK (tvoj omiljeni) je bio... toalet papir. "naslovi 6:55: dobro jutro dragi gledaoci. predsednik pss-a, bogoljub karic josh uvek spava. naslovi 7:55:dobro jutro dragi gledaoci. predsednik pss-a, bogoljub karic je ustao i bash sad pije kafu ..."

RTS-u se vratio stari "sjaj" sa tijanicem! opet imamo MORALNE POBEDNIKE i ceo svet nas mrzi bog nashe nebeskosti :roll: da podsetim "mozda je zeljko joksimovic drugi, ali on je MORALNI POBEDNIK evrovizije" ... "svi ce te se sloziti da je kusturichin film mnogo bolji od fojenhajta 9/11 i da je on MORALNI POBEDNIK kanskog festivala"...

PINK je super :D :D :D malo im 48 sati svadba sa RTSa kvare rejting najselskije televizije,
al ne da ju se oni... pocheli smo sa pravljenjem nove generacije srba sa Arkanovom i Cecinom svadbom, doradjujem je zvezdicama granda svako veche ;)
a shpanski je tu, 10 sati dnevno, iz chisto edukativnih razloga 8)

i B92. prichaju i drugu stranu priche, onu manje nebesku, i to mi se svidja! da se ne pitam vechito "zashto nas svi mrze kad smo najzlatniji od svih pojava na svetu". kazem I drugu jer smo samo tamo vidli divljanja onih mudzahedina i hrvata... to ne moze niko da porekne!
kritikuju "nedodirljive", shto je po meni dobro! necu da SPC bude drugo pakovanje KPJ, kako se mnogi trude.
ima najbolji sportski program 8)...

B92 od prosechnog srbina pravi prosechnog evrpopljanina,
PINK od prosechnog srbina pravi prosechnog ciganina
RTS... pravi debila, zombija... "nebeskog srbina" :roll:

niko od njih nije cvecka, daleko od toga. al je B92 najmanje opasan. jer ja bi radije da budem najtupaviji finac, danac, shvedjanin, irac. da budem izmanipulisan i zaveden,
da me upropashtava taj zli zapad, da izgubim dushu u novim kolima svake 4-5 godine,
da se majmunski ponasham dok navijam za svoj tim u ligi shampiona... (nece shkolski da se samo voli zvezda i da zaigra u ligi shampiona, a da najbolji igrach, vanserijskog kvaliteta, ode u zadnji tim u shpaniju, jer je predsedniku zvezde dao najvecu kintu na ruke...)

govorish o jeziku i kulturi :D
jel to koristish tudjmanov princip formiranja jezika a?
shto kazesh offsajd kad mozesh zaledje ;)
ili zashto mejkap kad imash lepo, srBski, sminka ;)

da li brojimo strane rechi u tvojim postovima a?

i na kraju, da sumiramo ovo nabacano gore...
razlika izmedju mene i boba s jedne i tebe i uniteda s druge strane je
shto mi zelimo da nasha zemlja bude onakva kakvom je vi opisujete,
shto je united i reko danas onim "pa shta ako ne valja, ti prichaj da valja!"
vama je dovoljno da je mashtate...

SerbiaUnited:
i jezik, obicaji koji su se ocuvali od vremena kada su sloveni imali tzv "pagansku" religiju.
(grci i italijani SU PONOSNI NA STARE RELIGIJE. What about us?...

IMA 1000 STVARI KOJE OVDE NE VALJAJU. ALI PROGLEDAJ KROZ PRSTE IPAK JE OVO TVOJA ZEMLJA.

SA DRUGE STRANE
I VI CINITE OVU ZEMLJU. URADITE NESTO BOLJE ZA NJU. NA PRAVITE KONSTANTNO LOSH MARKETING.
...
P.S.
NIJE OTVORENO RAZMISLJANJE SAMO PO SVAKU CENU PRIHVATITI NESTO STO IGLEDA LEPO I PRIVLACNO. I MENI JE NAJLASKE DA KAZEM>
FUCKN RED STAR, IMAM ARSENAL PA CU DA NAVIJAM ZA NJEGA.
TREBA RAZMISLJATI MALO "NAPRED".

UVEK DAJEM PRIMER HRVATA.
LJUDI SE HVATAJU ZA SVAKU SLAMKU.
gledao sam neku emisiju o emigrantima koji su pobegli u argentinu. postoji jedan grad na severu u kome zivi dosta hrvata, cak i u procentima Nezanemarljivo.
odmah drz ne daj hrvatska vlada pokrenula inicijativu da se u tom gradu (siromasan kraj) uredi trg u fazonu: spomenik nekog hrvata, sahovnica naravno, hrvatske zastave itd. itd.
DA POSTOJI NAROD KOJI SE ZOVE LUZICKI HRVATI ONI BI OD TOGA NAPRAVILI LOM.
A EVO CROWa i SILENTBOBa koji negiraju svaku vezu sa tom grupom Zapadnih Slovena.

OSTAJE SAMO JEDAN SAVET>
NADJITE SVOJE MESTO U KOORDINATNOM SISTEMU KONFUZIJE!

pomeni tu pagansku ovim tvojim "open mind" patrioJtama iz dss-a i srs-a na forumu, ajde molim te :D

da, moja je i bash zbog toga NEMA GLEDANJA KROZ PRSTE! zelim da bude najbolja i radim na tome! al dzabe kad je onih koji zadnju zemlju u evropi vec prave na savrshenu!!!
a ni po chemu nije!!!!! mozesh ti da verujesh u to da tvoje mantranje deluje i da se srbija popravlja time shto ti izmishljash savrsheno stanje u njoj, dzaba brate. dok ne pochnemo da se ponashamo ko normalni ljudi, svesni svojih prava i obaveza, ono shto ti pominjesh i deluje tako smeshno kad ti kazesh :D, dogod ne budemo nacije ostvarenih pojedinaca koji nemaju potrebe da se identifikuju sa nechim da bi postojali,
kojima je normalna stvar da imaju svoje mishljenje, a ne da chekaju stranachku hroniku da vide kako treba da razmishljaju, do tad ce da budemo to shto jesmo. ne ono shto ti prichash da jesmo, vec ono shto zaista jesmo!

losh marketing... ja i bob smo losh marketing ove zemlje?????

losh marketing je velja i izginuli turci na njegovom putu debljine 1.5 cm
losh marketing je 2 puta putarine na 300 km
losh marketing je chuvanje osudjenog za najvece zlochine, kao i stvaranje heroja od istog
losh marketing je kad prvog demokratski izabranog premijera zveknu neki krimosi
a politichki protivnici se vesele danima zajedno sa istim kriminalcima... malo kasnije prave i heroje od istih... a na kraju plachu na slobinoj sahrani
losh marketing su navijachi koji demoliraju svaki aerodrom koji posete...
losh marketing su smeshni ljudi u kukuljicama u sred chachka :D
losh marketing su smeshni pavijani koji upadaju na tribinu da biju babu i 2 starca jer drze tribinu protiv fashizma...
losh marketing je otimanje privatne svojine stranim gradjanima, kao u sluchaju ICNa...
losh marketing je shto je divcu preceno likvidacijom ako reshi neshto da kupi u LEGIJALISTICHKOJ privatizaciji...

josh milion primera losheg marketinga u svetu, a ni nismo ni ja ni bob.
mene i njega niko ne vidi u svetu,
ni jedan jedini chovek! vide vashe pulene, i imaju izrazito negativno mishljenje o pojmu srbin!

sad cesh ti da kazesh da je ceo svet glup i nije bitan, naravno, al marketing nisam pominjo ja vec ti!

jaka stvar shto u vecinski hrvatskom mestu ima spomenik nekom hrvatu i na nekoj zgradi stoji hrvatska zastava... imash zilion takvih, srpskih, u SAD-u. shta to dokazuje???

za fudbal...
:) neki tim se voli ili ne
ja ne vidim granice koje vi vidite, smeshne su mi!
volim CELTIC, ne volim zvezdu... u chemu je tu problem.
ti si kupio shal manchestera godinama pre zvezdinog, dok si bio u engleskoj fazi...
i shta to dokazuje??? apsolutno nishta!
sad kao svi mi volimo zvezdu
al prosechno 150 gledaoca na tribinama
mi je volimo... a ona nijedno prolece ne docheka u drugoj evropskoj ligi...
mi je volimo... a piksi mlati vece pare na razni dilovi, vishe i od dzajica!

zvezdi ce da bude bolje kad se profesionalni timovi pochnu tako i ponashati.
kad budu imali vlasnika kom ce to da bude biznis!
da tezi ligi shampiona jer mu se isplati svaki bod vishe nego celo ovo smeshno prvenstvo,
a ne da najboljeg fudbalera u zemlji prodaje najjadnim shpanskom timu za vishe nego smeshne pare ;)

uostalom... i ovde sam ja manjina, oooooooogromna! ne navijam ni za zvezdu ni za partizan. navijao sam za zeleznik, drago mi je kad jedan ili drugi radnichki neshto naprave zbog lokalpatriotizma ;)... vas, grobara i delija ima 3 miliona, nas ovakvih, da nismo ni jedno ni drugo, ne verujem da ima ni 3000. vas je 1000 puta vishe!
pa shto onda ne blistaju kad vas 3 miliona "GLEDATE NAPRED"
nemoj tolku moc nama greshnima da dajesh... :)
smeshno je!

isti odnos je i za politiku
ja liberal, blago levo nastrojen, internacionalista.
vi konzervativci, desnichari, nacionalisti, antglobalisti iliti shto voja zove "domacini tradicionalisti" :roll:
vas je bar 10 puta vishe! jel vam mi kvarimo zemlju???
koj smo mi faktor?

opet politika.
COVEK JE POLITICAR PA BOG.
KANDIDUJ SE SINKO. OVO DOBRO IDE...
VERUJ MI
VRBOVAO SI JEDNOG COVEKA SILENT BOBA .
TO JE DOVOLJNO.

sto se tice puteva
velja bar radi. da li je neko nesto radio do sada. od 1950ih i titovih autoputeva.
u nasem regionu - radi tunele, ploce a pocet je i autoput do bugarske.

sto se tice zlocina
ma i ja bih sve u hag. ali sto smo mi jedini zloce a hrvati se prave ludi i oni su opet mece dobrici.
druga stvar je sto je dss koga pominjes stalno bar uradio nesto konkretno u vezi toga.
kazi koja je vlada najvise isporucila zlocinaca u hag?
Zivkoviceva ili Kostunicina???
EEEE REKLAMO MOJA...
Zar ne vidis da te vozaju.
oni bi sve u hag, ali nemaju m.da da urade konkretnu akciju. ali bi i dalje sve u hag.

STO SE TICE SPORTA.
TI BI ODMAH U TOP 10 EVROPE!
DA LI JE NEKI HRVATSKI, MADJARSKI, BOSANSKI, MAKEDONSKI, SLOVENACKI TIM
USPEO DA PREZIVI PROLECE U POSLEDNJE 3 GODINE. (ove godine nisu imali ni u 1.kolu kupa uefa)
MI JESMO.

JEDNOSTAVNO SI NEREALAN.
NI JA NE VOLIM GLEDANJE KROZ PRSTE ALI TI GA PRETERA....
TVOJE RAZMISLJANJE JE JEDNAKO NEKOM TINEJDZERU.
DAJ DAJ DAJ!!!
SPUSTI SE MALO NA ZEMLJU.

Ma bilo bi mi jasno da imas neku korist od toga. obicno ta tvoja politicka opcija ide sa nekim finansijskom kompenzacijom. ali ovako sluzis za dzabe. :) :) :)

TI LIBERAL???
XA XA XA XA XA
OVAJ TI JE DOBAR...
DA SI LIBERAL NE BI POSTUPAO OVAKO NA FORUMU. POGLEDAJ SI PONASANJE.
NIJE DOVOLJNO DA KAZES "GLEDAM B92" I DA POSTANES LIBERALAN.
MNOGO VISE OD TOGA.

JA KONZERVATIVAC
XA XA XA XA
OVAJ TI JE JOS BOLJI...

ZNACI PO TEBI SVI OVI SA POMENUTE AKADEMIJE U STUTTGARTU SU KONZERVATIVCI JER BRANE SVOJU ZEMLJU/EKONOMSKU POLITIKU.
A JA KONZERVATIVAC AKO NOSIM MAJICU "SRBIJA" ...
:) :) :)
R-E-K-L-A-M-A

TI SI POLITICAR. TO JE POSEBNA NACIJA.
RADI SE O TOME STO TI ODMAH STAVLJAS CRNO I BELO.
NE SHVATAS DA POSTOJI PUNO NIJANSI IZMEDJU.

JEDNOSTAVNO NE VOLIM EXTREME! A TI FURAS TO BEZ RAZLOGA. ALI TO JE TVOJ PROBLEM.

P.S. PRICAO SI O BK TELEVIZIJI
NISAM IH GOTIVIO MNOGO ZBOG TOG POLITICKOG MARKETINGA ALI
IMA LI NEKE ALI 1% RAZLIKE IZMEDJU B92 (TVOJE OMILJENE) I BK
NEMA APSOLUTNO NIKAKVE.
DOBRO DE, B92 DIZAJN MI SE VISHE SVIDJA ALI... POLITIKA.... JE POLTIKA....

REKAO SI
ja bi radije da budem najtupaviji finac, danac, shvedjanin, irac. da budem izmanipulisan i zaveden,

PAZI OVO...
ON BI DA BUDE ŠVEDŽANIN.

ONDA OSNUJ SARADNJU SA TVOJOM VIRTUAL DRŽAVOM ŠOPA (ŠOPIA)

P.S.
TVOJ PROBLEM JE ŠTO ŽELIŠ EKONOMSKI PROSPERITET SVOG KRAJA I KRIVIŠ DRŽAVU I EKONOMSKU POLITIKU.
DA LI SI ČUO ZA PARETO OPTIMUM.
DA LI JE MOGUĆE DA SVIMA U EVROPI BUDE KAO I ŠVEĐŽANIMA ;) ILI FINCIMA.
NE.
NISMO KONKURENTNI. RANIJE SMO IZGUBILI TRKU SA TRANZICIONIM ZEMLJAMA.
DA ME JE NEKO PRE 10 GODINA PITAO NEŠTO O EKONOMIJI, POLITICI, MARKETINGU
REKAO BIH MU MOŽDA NEKE STVARI KOJE SI TI IZLOŽIO.
OVAKO NE IDE.

MOŽEŠ SA TVOJIM RAZMIŠLJANJEM JEDINO DA TONEŠ SVE DUBLJE.

ALI MORAM PONOVO DA SE NASMEJEM
CITAT
ja liberal, blago levo nastrojen, internacionalista.
vi konzervativci, desnichari, nacionalisti, antglobalisti iliti shto voja zove "domacini tradicionalisti"
END OF CITAT :) :) :)

DANAS ODNOS LIBERAL-KONZERVATIVAC NE POSTOJI U POLITICI NITI EKONOMIJI
POSTOJI U PONASANJU. TI OVO PRVO NISI SIGURNO.

IZLOZICU TI SUTRA MALO NEKE LEKCIJE IZ EKONOMIJE, PONASANJA, KULTURE, MARKETINGA,
I NARAVNO ETIKE / MORALA!!!

xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa
:D :D :D :D :D :D

"IZLOZICU TI SUTRA MALO NEKE LEKCIJE IZ EKONOMIJE, PONASANJA, KULTURE, MARKETINGA,
I NARAVNO ETIKE / MORALA!!!"

:D :D :D :D

neznam koji deo ove rechenice mi je najsmeshniji!

"kazesh da sam za DSS jer sam za srbiju" ;)
akademija koja se druzi sa jednom shkolom u srbiji koja je u rangu osnovne (ovo je bio citat) :D

shta je to SHOPIA? neki novi parfem???

"pogledaj si ponashanje" :D :D :D

"meni kaps lok uvek ukljuchen, ja to i ne primetim" :D
lepo te uche u partiji... ;) to s caps lock-om ti je shkolovani primer propagande ;)

Пролетеру, ја сам радио у БК телевизији у време кад се борила против режима Милошевића и екипе. Наравно, ти за тај период не знаш зато што си тада бежао из школе, те у исто време пропустио и часове српског. Ни ја не волим Карића, тада га посебно нисам волео, али радио сам у телевизији у којој се могло много више научитии (а и зарадити) него у било којој другој у то време. Дакле, ОДГОВОРНО тврдим да је БК у то време била најбоља домаћа телевизијска станица. Наравно, притом уопште не узимам у обзир локалне као што су ТВ Јагодина, Палма из Крагујевца и остале...

Фашистичка изјава?! Дечко, опет лупеташ, што кажу наши стари, као к*рац по самару. Даље, не роним сузе ни над ким. Ти и Боб не критикујете народ, ви га сакатите и ниподаштавате, као и његову историју, културу... Такође, нисам рекао да је мој коефицијент интелигенције 137, нити сам то помислио, не изводи погрешне закључке.

Паметњаковићу млађи, питао сам те који је твој "матерњи".

Ово горње само доказује моју тврдњу да ниси знао шта је лево кад сам ја радио тамо.

Да ли сам ја споменуо РТС у било ком посту? Бојим се да нисам... РТЦ треба да постане добра телевизија, још увек има гомилу квалитетних људи, али са Тијанићем се то неће десити.

Нешто ми се чини да нисам спомињао ни Пинк. Пинк је наследио Палму, које се вероватно исто не сећаш... Као и тада Палму, тако и сада Пинк, врло често баш пљујем, онако без имало стида. То је врста телевизије због које бих ја увео жестоку цензуру, и наплаћивао велике казне за свакојако смеће које приказују.

Б92 је свакако тренутно најквалитетнија телевизија код нас. Имају сјајну продукцију и уредништво, светски урађен информативни програм (од стране људи који су радили са мном у БК. А да, ти се тога не сећаш...) Имају најбоље научне емисије, најбољи спортски програм (опет урађен од стране људи који су радили са мном у БК, како то мајку му...), генерално одличну програмску шему...

Дакле, попљувао си по свим људима који су икада радили за Карића, а у ствари пола твоје омиљене телевизијске станице су управо ти људи, и што је још горе по твој став, они креирају баш те делове програма на које си ти поносан! Ја нисам рекао да је Б92 лоша телевизија, критиковао сам њихову анти-српску политику. Наравно, не понашају се они тако непрестано, све у складу са директивама са запада. Видећеш, за коју годину, кад се центри моћи мало преуреде и испремештају, нестаће тих момената, када овуда буде почела да тече права лова видећеш како ће почети улизивање Србима по свим медијима.

Е, кад одвалиш овако... Онај човек који дозволи да га било која телевизија обликује, управо је тај који ти кроји судбину оног тренутка кад гласа. Интелигентна и свесна јединка треба да буде у стању да прими, пробере и обради све информације које добије из свих битних извора, и онда на основу тога да створи своје мишљење о нечему. То о чему ти причаш јесте ствар пуког укуса. Неко воли то смеће од музике што се пушта на Пинку, неко пак (ти вероватно) воли МТВ и такво штогод, а ја не слушам музику са телевизије. Ти волиш да гледаш спорт, а ја волим да се бавим спортом, гледање ми је прилично губљење времена. И тако, већина људи у свету гледа телевизију због забаве, што опет показује да је то што ти говориш ствар укуса.

Овим што си написао, да би радије да будеш најтупавији финац, данац... управо објављујеш да ти се не свиђа чињеница да си Србин (ако уопште јеси). Из тога што следи потпуно је јасно да никад ниси био у тим земљама о којима пишеш, што потпуно омаловажава било шта што имаш да напишеш о њима. Да не причамо о томе што немаш представу ни како функционишу домаћи тимови, а камоли страни. Причао ти Миле?

Хехе, дечко дечко... Наравно да говорим о језику и култури. Да нећеш можда ти? Нити ЈЕДНУ ЈЕДИНУ реченицу ниси правилно написао. Not even in English, which you seem to use often. И наравно да не користим хрватску сумануту идеју о стварању новог језика! Офсајд кажем из истог разлога из кога кажем и фудбал, јер то су речи које долазе од оних који су измислили ту игру, и усвајање таквих речи у потпуности подржавам! Не подржавам коришћење туђица у случајевима у којима већ постоје српске речи за исти појам, као што су интересантно и занимљиво, адекватно и прикладно, званично и официјално... А ту глупост на крају што си лупио... Нисам никада употребио "мејкап", осим кад говорим енглески. А "шминка" НИЈЕ српског porekla, već germanskog.

Слободно преброј туђице које ја употребљавам, нећеш наћи ни једну за коју постоји српски еквивалент.

За крај, да ти желиш да наша земља буде боља, не би био пролетер и проводио време на дискусијама, већ би радио на томе. Друго, ми до сада уопште нисмо разговарали о нашој земљи, већ о народу, култури, пореклу, обичајима... даље, ја сам сав свој новац самостално зарадио, нисам га добио од родитеља нити украо. Озбиљно радим од своје деветнаесте године, паралелно са тим сам и студирао, и сам себе издржавао и за време штрајкова, Протеста, бомбардовања... И, поред тога што се радом и знањем борим за то да представим себе и свој народ свуда у најбољем светлу, од 1998 сам певао нашу духовну музику на преко 300 концерата у свету.

Желим вам све најбоље.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back