nešto što KP Kine ne može da ti isključi putem wifi
tacno
kao mala zemlja, slobodarskog duha (neracunam titoisticki anti srpski sitem od 1945) i sa problemima koje imamo mi definitivno nemamo nikakvu ptorebu sto se tice protiv vazdusne odbrane za avionima. medjutim kupovali smo kante , rafale zastarele, za 300 mil evra. francuska je trebala da h se resi pa nasla ''budale'' nek oce reci...
ne, nasla je one koji ce recimo od tih 300 mil uzeti 100 mil sebi a francuz ce biti prezadvoljan sa 200 mil po komadu s obzirom da bi ih bacio ...
u nasem malom vazdusnom prostoru moderni avioni tesko se i okrenu ako cemo iskreno. drugo, s obzirom na nase prboleme (kosovo i nato) ti rafali u eventualnom sukobu i ne bi bilo od koristi jer se ne mogu kroistiti protiv nato...
dakle, nama je potrebna dobra protiv vazdusna odbrana. ne trebaju nam ni balisticke rakete jer nismo narod koji ima to u sebi, napadacko, vec smo oni koje zanima samo nasa teritorija
samim tim jasno je da je neophodan jak PVO sistem.
kombinacije sa kineskom tehnikom meni ne ulivjau poverenje, ma kako neko govorio o tome...
pitanje je a sta bi to nama kinezi dali ? jednsotavno nisam poverljiva po tom pitanju.
zato bih se sarusima na tom pitnaju trudio da nabavimo s 400 i sve sisteme koji su dovoljni da recimo i u slucjau napada nato avijacije, u prvom naletu kada krenu kao nekada sa 150 aviona mi im porokamo bar petinu...
30 avioncica kada im padne, da vidimo kad ce i sa koliko uzleteti drugi put ...
Sto se tice lopovskog sistema siguran sam da je i u ovoj prici prenaduvana cena i da je sve deo pravdanja ugradnje svog procenta od strane koruptivne vlasti...
kada sns nesto hvali videli smo kako zavrsi...