Србија је набавила израелски ракетни систем Predator Hawk или PULS са дометом до 300 километара!

Ако имамо домет 300 километара, од НАТО престоница можемо да гађамо Подгорицу и Скопље.

И Софију, ако ово моћно оружје примакнемо граници.

Тресу се гаће Столтембергу од непокорне Србије!

kupuje se oruzje da se zameni starudije ali to balkanci se pale ko budale jer misle da je zamena MIG-21 nekakva agresija na srbiju itd...

Ja bar nisam video da Srbija ima neku vojnu strategiju (zapravo bilo kakvu strategiju). Naš predsednik tako ide po tim svetskim sastancima gde mu stranci govore šta da kupi. I onda se pripremaju ovakvi tekstovi za loženje. Kao što kod građevine sve zidamo na divlje pa se naknadno "sređuju" papiri, tako se i sve kupuje po nekakvim političkim dilovima pa posle prave ovakvi tekstovi sa objašnjenjima kako nam baš to treba. Ovde je sve napredno naopako. Država apsurda.

Ja bar nisam video da Srbija ima neku vojnu strategiju (zapravo bilo kakvu strategiju). Naš predsednik tako ide po tim svetskim sastancima gde mu stranci govore šta da kupi. I onda se pripremaju ovakvi tekstovi za loženje. Kao što kod građevine sve zidamo na divlje pa se naknadno "sređuju" papiri, tako se i sve kupuje po nekakvim političkim dilovima pa posle prave ovakvi tekstovi sa objašnjenjima kako nam baš to treba. Ovde je sve napredno naopako. Država apsurda.
kupuje ono sta kupuje i hrvatska. Pre deset godina se kupovali himarsi od strane vojske hrvatske, iste godine nekako je izumeo raketu sumadiju koja ima domet 300km i moze da kara 200km domet. E onda kad hrvati nisu kupili onda projekat ide u zaborav...

Kupuje se samo zato sto i hrvati nabavljaju, evo npr i rafali. Sto se uzeli rafali? pa eto jer rusija nije dostupna, ali kina jeste bila dostupna i J-10C je sasvim adekvatan u borbi protiv ovih rafala. Sta vise najbitnija tacka kod aviona nije sam borbeni avion nego AWACS koji daje kriticnu prednost strani koja ga ima, ali ti avioni kostaju 500 miliona evra do milijardu evra po komadu...sto bi se moglo i ugurati u budzet sa jeftinijim kineskim avionima.

modernizuje se 10 godina m-84, u momentu modernizacije drzave clanice oko nas nisu raspolagali nicem jacem od T-55 ili T-72, sad svi imaju najnovije leoparde i abramse...mi nismo 10 tenkova doterali u medjuvremenu iako su gori nego pomenuti tenkovi u startu. U medjuvremenu sama ugradnja postaje neadekvatna jer je sada nuzno i ugraditi modul za elektronsko ratovanje da se onesposobe FPV dronovi (inace za to nemamo nikakve odgovore)

mogu ici i dalje...sto je greota jer je namenska industrija najbolji pokretac privrede ali eto ko ga ****

Do 300 km? To je nešto za unutrašnjeg neprijatelja? :lol:
Да, таман за Рашку
1757926084927.png

Back