Srbija Kraljevina

• Začetnik teme Začetnik teme Parun
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ја незнам да је уопште постојала и једна странка у власти која је заговарала Монархију, и која је конкретно деловала и најмање у том смеру!
Сви би морали дати територије, ако би дошло до Краљевине, зато што Краљевина неможе настати кад се коме чефне, већ приликом званичне појаве било би све уређено на свим нивоима где је то примерено.
Симболичност назива Главе државе значи и моч у реалном времену.
Наравно, ми данас неприхватамо ништа озбињно, зато што се налазимо у неком виртуалном свету и времену. :)
И не очекујем да се сад деси нешто феноменално, јер Србија и даље срља низбрдо. Кад буде пала скроз на колена, онда че бити конкретних промена, кад већ свести нема за напредак међу многим властодржцима. :)
Ја сам само покушао укратко предоћити предности Монархије као система владавине државе, много пута раније, али то код нас не игра, у Нашем Народу. Наш народ је још задојен негативном прошлошчу, која им је сервирана деценијама, и испрани мозгови, па неверују својим очима што виде, и што чују. :)
SPO je zagovarala monarhiju al to nije naslo odjeka u siroj javnosti.
A i zasto bi?
Imali smo jako dugo monarhiju i ?
Koja korist od Obrenovica i Karadjordjevica?
I sad nam je lose ali bar predsednika mozemo smeniti na svakih par godina, jel nam treba neki monarh da nas dozivotno drka ma kako nesposoban bio?
I koga od sadasnjih Karadjordjevica neko ozbiljan moze da ozbiljno shvati kao vladara?

Poslednja izmena:
Ama covek nije naucio ni jezik za sve godine bivstvovanja ovde, bolje prica srpski njegova zena Grkinja.
Taj Aleksandar je mozda simpatican covek al ne odaje kvalitet drzavnika, stavise ne verujem da ima te ambicije a ako ih ima nije dovoljno spreman da vodi ovako haoticnu drzavu kakva je Srbija danas.

Ama covek nije naucio ni jezik za sve godine bivstvovanja ovde, bolje prica srpski njegova zena Grkinja.
Taj Aleksandar je mozda simpatican covek al ne odaje kvalitet drzavnika, stavise ne verujem da ima te ambicije a ako ih ima nije dovoljno spreman da vodi ovako haoticnu drzavu kakva je Srbija danas.

Pod stare dane jezik se tesko uci. Nije on kriv sto ga ne govori dobro, bitno je da mu je engleski dobar sto je u svetu na mnogo vecoj ceni. Kralj nije drzavnik, to su politicari, Kralj je institucija koja se postuje i ujedinjuje, on ima samo simbolicnu ali ipak vaznu ulogu. Srbija nema drugog niti boljeg a ja licno verujem da bi Srbija mnogo dobila njegovim proglasenjem za Kralja, ako nista drugo bio bi to odlican marketinski potez za Srbiju.

Ma covece on je mekan, nespreman za ove ale korumpirane, namazane svim mastima i kolomastima, on bi ovde bio ko Alisa u zemlji cuda, svako bi ga jahao i manipulisao, slaba je on licnost za kralja, nama treba neki prevejan, iskusan, prekaljen i pun entuzijazma da moze da promeni ono sto drugima nije uspelo.
Nama treba cvrsta ruka sa vizijom.

Poslednja izmena:
Da, a posle njega dolazi njegov najstariji sin. Nije on nemust koliko se u Srbiji misli ... na svetskoj sceni je on vrlo jaka licnost, uticajna sa dobrim poslovnim i rodjackim vezama. Bio bi dobro prelazno resenje dok se ne rodi Naslednik u Srbiji.

Да,да, баш си погодио.
А.К. је баш прави човек да води Србију по угледу на Домановићевог ,,Вођу''. А има и моралне квалитете јер води бригу о свим Карађорђевићима подједнако и домаћински. Тако исто и још боље би се посветио Србији.
Не буди лењ, отвори линк и прочитај, можда ће ти овај линк отворити очи!
http://www.koreni.net/broj31/karadjordjevici.htm
Ne vidim da je takvo postupanje princa Aleksandra otvoreno ili pošteno kako bi se očekivalo od jednog starešine kraljevskog doma. Sasvim sigurno ono nema nikakve veze sa bilo kakvim idealima demokratije. Čovek koji se pravi da je guru demokratije, otvoreno se služi elementima totalitarizma

Poslednja izmena:
SPO je zagovarala monarhiju al to nije naslo odjeka u siroj javnosti.
A i zasto bi?
Imali smo jako dugo monarhiju i ?
Koja korist od Obrenovica i Karadjordjevica?
I sad nam je lose ali bar predsednika mozemo smeniti na svakih par godina, jel nam treba neki monarh da nas dozivotno drka ma kako nesposoban bio?
I koga od sadasnjih Karadjordjevica neko ozbiljan moze da ozbiljno shvati kao vladara?
Шалиш се? СПО заговарала Монархију? СПО је десна рука комуниста, чији је био првенствени задатак да елиминише све Монархистичке снаге у Србији, појединце, који су на било који начин могли да спроведу такву политику! Као и што се десило! Својом стратегијом су искористили тадашњу ситуцију и расположњње Народа, извршивши превару, којом су увукли Народ у пропаст и поставили своју власт,ДОС, забивши нож у леђа Србима! Имали су добре односе са Хрватима, Стипом Месићем и осталим комунистима Хрватске, тукли Србе на најкварнији политички начин сарадњом са ДС и Ђинђићем, које је довело до уједињења у ДОС колацију, и преузимањем власти.
На терену, на ратишту, боље да непричам о томе, диже ми се коса на глави...
Као што рекох, уништили су сваку иницијативу као и сваки покрет, странку, која је деловала по питању Монархије.
Грешиш, Монархија наишла на веома велики одјек у Народу! мала је око 70 % Народне подршке!

- Ти се врачаш у прошлост, налазиш небулозно оправдање да би представио Монархију као нешто лоше. О користи дао сам мали пример у прошлом посту.
- Ти си анархиста, твоји ставови нису ни за један систем добри.

Ево гледам јутарњи програм РТС 1 и немогу да верујем својим очима и ушима!
РТС, односно водитељка директно удара на Православну Цркву и Свештенство, на прави комунистички начин!
Значи, КОМУНИСТИ ОПЕТ ЈАШУ!
РТС ОТИШАО У К....Ц!!!

Србија је пукла!

Poslednja izmena:
РТС, односно водитељка директно удара на Православну Цркву и Свештенство, на прави комунистички начин!
РТС ОТИШАО У К....Ц!!!

Србија је пукла!
Dobro jutro komso!

Усред ноћи тамне Гамалил се јави,
Лукијану тајну чудесну објави;
Гамалил се јави, старац достојанствен,
На светломе лицу осмејак тајанствен,
Дуга седа брада, и седе му власи,
Хаљина му бела, црвен крст је краси.
Па Гамалил стави четири кошнице
У пећини једној крај четири гробнице.
Три бејаху златне, четврта сребрена,
Свака беше цвећем красним испуњена.
Прва беше пуна црвенога цвећа,
Три остале белог, из рајског пролећа.
- Та златна кошница, Гамалило рече.
Са црвеним цвећем, из ког мирис тече.
Та пред гробом стоји Стефана светога,
Што крв своју проли за Христа живога.
А две друге златне са цвећем пребелим
С Никодимом светим ја, Гамалил, делим
Ту његово тело, а ту моје тело
А четврта она - чисто сребро бело
И са белим цвећем, ту Авив почива,
Мој синак једини, кога гледам жива.
Кошница му бела и цвеће му бело,
Јер чисту имаше и душу и тело,
Млад и крштен умре као цветак рани,
Крај Стефана светог ја сина сахрани'
Да помогне светац мом Авиву сину
Ко што он поможе сваком хришћанину.

БЕСЕДА

о жалби Божјој на народ неверни
Чујте небеса и слушај земљо, јер
Господ говори: синове одгојих
и подигох, а они се одвргоше мене (Иса. 1, 2).
Гњев, гњев Божји! У гњеву одвраћа се Бог од народа избраног и жали се на њ осталим створењима Својим, жали се небесима и земљи. Чујте ангели моји свети и словесни, и чујте све твари земаљске бесловесне! Хтедох народ овај учинити светим и словесним, а он се унизи испод твари бесловесних нечистотом и неблагодарношћу. Назвах их синовима Својим и узвисих их, а они ми окретоше леђа и одоше за скверним идолима! Гњев, гњев Божји, гњев љубави, која и по хиљадити пут чини добро губавцу, но која и по хиљадити пут бива попљувана од губавца. Кад би све мртве стихије проговориле могле би, са свима живим тварима, посведочити превелика чудеса, која једини и живи Бог учини у Мисиру и у пустињи за народ Израиљски, само да би се овај народ одвратио од идолопоклонства и поверовао у јединога живога и свемогућега Бога. То би могла посведочити и вода и крв, и камен и дрво, и тама и огањ, и жабе и мухе, и птице и змије, и болест и смрт, и облак и дим, и ветар и мана, и бакар и гвожђе, заједно са фараоном и многобројним народима, чудесно побеђеном руком Божјом и уклоњеним с пута народу Израиљском. Па ипак се тај народ одврже од Бога и оде за идолима!
То је страшно виђење Исаије, сина Амосова, пророка Божјег. О браћо моја, помислите, какво би виђење имао пророк Исаија за нас, кад би се данас појавио у нашем народу!
О Господе, једини живи, и једини свемоћни, прикуј ум и срце наше уз Тебе, Бога истинога, и сачувај нас, сачувај нас одступништва од Тебе. Теби слава и хвала вавек. Амин. :pop:

http://www.pravoslavnikalendar.iz.rs/index.php

Poslednja izmena:
Rekoh ti da krug mora da se zatvori tamo odakle je i poceo.
Запео си да убијаш и уништиш Србију аман баш конкретно!
То ни тај зликовац који ти на аватару није желео том жестином!
Моли Бога да се тај твој круг не затвори, овај пут че да фасујете, и платите за све.
Прочитај шта ми пише у аватару!

РТС ОТИШАО У К....Ц!!!

Србија је пукла!

A što udara na crkvu ? Zato što je Olivera došla do spiska ko je u sinodu od popova za sjedinjavanje dve hrišćanske crkve ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back