Srbija Kraljevina

• Začetnik teme Začetnik teme Parun
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I šta je poenta cele tvoje priče?
Која је поента писања на форуму?
Знам да неће бити узалудно ако се бар и ово прочита о краљевини Србији кроз векове -
Мање-више сам све знао.
Ali kad se spomene Stipe Mesić kažete da faktički SFRJ nije postojala i da nije zadnji njen predsednik zvanično objavio da više ne postoji.
Стари сад се види сад се враћа
с ким сте хтели да будете браћа... аха...

1.JPG

Има неколико штампарских грешака а и неколико података који су друкчији од опште познатих или прихваћених па нека свако тражи исправке ако га интересују.
Па добро, али ја не видим да је то толико битно за тему. Ја сам за то да се изнесу и предности и мане монархије.
Ја сам као ману у први план ставио оног уображеног медведа који отворено кокетира са најгорим олошем са запада.

Мање-више сам све знао.

1.JPG

Па добро, али ја не видим да је то толико битно за тему. Ја сам за то да се изнесу и предности и мане монархије.
Ја сам као ману у први план ставио оног уображеног медведа који отворено кокетира са најгорим олошем са запада.
А колико је онај још дебљи био пута код Папе а и још слабије говорио српски, и то не зато што није знао српски наго зато да докаже да је Хрват и то ти није сметало? А кад се тако изражаваш на јавном месту онда се зна где си ишао у школу и колико ти је вредно мишљење, ипак то зависи код кога али и то ти је минус а не плус.

Мање-више сам све знао.

1.JPG

Предност Монархије је у томе да би се скинуле све блокаде територијлних граница Светосавске земље, и настала Србија у својим правим Светосавским границама.
Сваки систем, узимајући у обзир и Комунизам, није имао ту моћ да омогући целовитост земље, те отуда морало је да се деси постојање Републичких граница, од којих су настале ове виртуалне државе бивше ЈУ.
И поред тога што је Тито покушао да издејствује код Ватикана много тога, Ватикан је "зацртао" своје. :)

Политика на вишим нивоима, као што је међународна, није торокање пиљарица...
Ко који језик зна, који незна, да ли је пољубио руку неком, или доопе...
Баљезгарија вечих невиђох нигде до овде.... :)

Poslednja izmena:
Kako stoji stvar s monarhističkim idejom u Srbij
i ima li monarhista kod nas – tema je kojom se odavno niko nije bavio, pa ni istraživači javnog mnjenja..„BLIC” ..o tome se ovde raspravljalo dosta puta ali ovi zuti iz blica kao da ne znaju ;) ..dakle ..Čitaoci „Blicovog” sajta nisu imali dilemu: u kratkoj i nereprezentativnoj anketi, u kojoj je učestvovalo 1.700 ljudi, jasno su se opredelili (64 odsto) da Srbiji treba vratiti monarhističko društveno i državno uređenje. U pravim istraživanjima, međutim, rezultati su nešto drugačiji – Srbi poštuju kralja, ali glasaju za republiku.
Podršku monarhiji pruža između sedam i 15 odsto birača Srbije, odnosno između 350.000 i 600.000 punoletnih građana.

Zagovornici monarhije tvrde da ona ima mnogo veću podršku u narodu nego što se zna, misli, priča ili piše u javnosti. Književnik Dušan Kovačević, član Krunskog saveta, u izjavi za „Blic” ističe da, uprkos tome, nema političke stranke koja bi mogla da artikuliše monarhističko opredeljenje naroda.
– Među strankama nema monarhističkih i njihovo pozivanje na monarhiju je neiskreno. Razlog je u tome što nijedan vođa stranke ne može da bude kralj. Kad bi postojao zakon po kojem bi partijske vođe mogle da postanu kraljevi, sve bi stranke bile monarhističke – kaže Kovačević.

Poslednja izmena:
Nije to gordo, već udbaški.:lol:

Кад' смо већ код ,,udbaški'' , неколицина Вас који заговарате монархују (не треба да Вас именујем, препознате ће се сами) наступате са манирима УДБЕ у најгорем смислу. Боксерским жаргоном речено: ФАЈТЕРСКИ.
Е, сада ако сте можда добили задатак да промовишете монархију и овде на форуму са логистиком К.С., онда то чините на најгори могући начин-насилнички. Ментори ће Вас на то упозорити ако већ нису.
Ово незнате јер Вам недостају праве информације: Крунски савет намерава да оснује МСС (Монархистичку странку Србије) која ће се провести у најмању руку као и Двери.
Пронашао сам још неколико чланака у којима се говори зашто Србији не треба монархија. То штиво (за Вас неомонархистичићи, едукација) остављам за наредне дане.
Само стрпљиво!

Изјава Душана Ковачевића је тачна и одсликава право стање у Србији.Зато је ,рецимо,ова тема повремено,на жалост само повремено,деловала као охрабрење.Не зато што су на њој монархисти бројнији или имају неку предност,него зато што је деловало да се развија дијалог о правим питањима ,а не о размени ватре из ровова.Оснивање монархистичке странке,и промоција те идеје у народу касни драстчно у односу на друга друштвена питања и ту ни Крунски савет ни Крунско веће не могу да прођу без крититке.Ако је од повратка Престолонаследника прошло толико времена и ако је развијена врло значајна и успешна активност на хуманитарном плану,било је за очекивати и развијање политичке активности раније.
Сасвим друго питање је неуспеха монархистичких странака које су се појавиле на почетку страначког живота у Србији.Показало се да да им то ије била примарна брига и да ,како је време одмицало да оријентација све више одлази у запећак.Двадесет година у историјском смислу не значи много,али је то огромни период у животу садашњих генерација ,нарочито у оваква времена.Мислим да је твоја констатација како ће се Монархистичка странка Србије "провести у најмању руку као и Двери" је твоје мишљење и оцена.И Монархистичка станка и Двери су почеак једног другачијег политичког деловања које ће се неминовно ширити као одговор на катастрофалну политику сада доминантних политичких странака у Србији, и њиховог катастрофалног резултата до којег су довеле и државу и народ.
Кад' смо већ код ,,udbaški'' , неколицина Вас који заговарате монархују (не треба да Вас именујем, препознате ће се сами) наступате са манирима УДБЕ у најгорем смислу. Боксерским жаргоном речено: ФАЈТЕРСКИ.
Е, сада ако сте можда добили задатак да промовишете монархију и овде на форуму са логистиком К.С., онда то чините на најгори могући начин-насилнички. Ментори ће Вас на то упозорити ако већ нису.
Ово незнате јер Вам недостају праве информације: Крунски савет намерава да оснује МСС (Монархистичку странку Србије) која ће се провести у најмању руку као и Двери.
Пронашао сам још неколико чланака у којима се говори зашто Србији не треба монархија. То штиво (за Вас неомонархистичићи, едукација) остављам за наредне дане.
Само стрпљиво!

Предност Монархије је у томе да би се скинуле све блокаде територијлних граница Светосавске земље, и настала Србија у својим правим Светосавским границама.
Сваки систем, узимајући у обзир и Комунизам, није имао ту моћ да омогући целовитост земље, те отуда морало је да се деси постојање Републичких граница, од којих су настале ове виртуалне државе бивше ЈУ.
И поред тога што је Тито покушао да издејствује код Ватикана много тога, Ватикан је "зацртао" своје. :)
Legendo, pa nismo li do skora imali u parlamentu, nekada i kao najbrojniju grupaciju, stranku koja je zagovarala iste te granice iako su bili republikanci? Nije valjda da, kad bi krunisali kralja, Hrvati bi nam momentalno ustupili zemlju do iznad Pelješca? Kralj ili predsednik, to je odavno već pitanje čiste simbolike, suštinski nećeš izmeniti puno, naročito ne na bolje.

Nama treba reforma ovog izbornog i demokratskog sistema, to je prioritetnije.

Ако је од повратка Престолонаследника прошло толико времена и ако је развијена врло значајна и успешна активност на хуманитарном плану,било је за очекивати и развијање политичке активности раније.
.

Од целог твог наклапања у стилу: ,,шта би било, кад' би било'', издвојио сам ову реченицу као шлагворт за писање наредних дана, не само о монархији већ и монарху који ,,толико времена чека''. Јер и поред тврдње појединих форумаша (а мода се то односи и на тебе) да је важно успостављање монархије а ко ће бити монарх уопште није битно. Међутим ова реченица те одаје. Ви сте ,,спремили'' и монарха у лику а Богами и (не)делу А.К., вечитог приправника за краља.
Зато ћу наредних дана, свакодневно о монархији и А.К. као монарху. Наравно све то, за разлику од Ваших постова, линковано, да се не поставља питање јел' то ја измишљам или не. Чак и не морам да коментаришем линковани пост јер они саме за себе су довољни. А Ви можете са измишљотинама ако Вас није срамота.

Poslednja izmena:
Legendo, pa nismo li do skora imali u parlamentu, nekada i kao najbrojniju grupaciju, stranku koja je zagovarala iste te granice iako su bili republikanci? Nije valjda da, kad bi krunisali kralja, Hrvati bi nam momentalno ustupili zemlju do iznad Pelješca? Kralj ili predsednik, to je odavno već pitanje čiste simbolike, suštinski nećeš izmeniti puno, naročito ne na bolje.

Ne mislim da je kralj ili predsednik simbolička razlika, a odgovor si i sam dao u ispravnom zaključku da nam je potrebna izmena izbornog sistema.
Ako bi se neposredno birali predstavnici u parlamentu, uticaj strančarenja bi verovatno bio smanjen i odgovornost pojedinca povećana, pogotovu ako bi taj pojedinac bio u obavezi da živi u svojoj izbornoj jedinici i da bude više dostupan svojim biračima.
Kralja u celoj priči možemo da posmatramo kao nezavisnog "šefa" države koji je oslobodjen pritiska za razliku od predsednika (lidera) neke stranke koji se uvek vodi uskostranačkim interesima, ideologijom svoje stranke i prvenstveno je toj grupaciji i ideologiji odgovoran, pa tek onda državi i narodu.
Za ovih 20 godina višestranačja samo u jednom mandatu smo imali tzv. kohabitaciju predenika države i vlade, Tadić i Koštunica, da bi nam se Tadić poverio kako je to bilo vrlo teško i da je on kao predsednik imao manji manevarski prostor u takvom odnosu.

Ниси морао да се толико трудиш у одгонетању.Ја никада нисам крио да сам да сам за Краљевину Србију са династијом Карађорђервића на челу.
Од целог твог наклапања у стилу: ,,шта би било, кад' би било'', издвојио сам ову реченицу као шлагворт за писање наредних дана, не само о монархији већ и монарху који ,,толико времена чека''. Јер и поред тврдње појединих форумаша (а мода се то односи и на тебе) да је важно успостављање монархије а ко ће бити монарх уопште није битно. Међутим ова реченица те одаје. Ви сте ,,спремили'' и монарха у лику а Богами и (не)делу А.К., вечитог приправника за краља.
Зато ћу наредних дана, свакодневно о монархији и А.К. као монарху. Наравно све то, за разлику од Ваших постова, линковано, да се не поставља питање јел' то ја измишљам или не. Чак и не морам да коментаришем линковани пост јер они саме за себе су довољни. А Ви можете са измишљотинама ако Вас није срамота.

Ја незнам да је уопште постојала и једна странка у власти која је заговарала Монархију, и која је конкретно деловала и најмање у том смеру!
Сви би морали дати територије, ако би дошло до Краљевине, зато што Краљевина неможе настати кад се коме чефне, већ приликом званичне појаве било би све уређено на свим нивоима где је то примерено.
Симболичност назива Главе државе значи и моч у реалном времену.
Наравно, ми данас неприхватамо ништа озбињно, зато што се налазимо у неком виртуалном свету и времену. :)
И не очекујем да се сад деси нешто феноменално, јер Србија и даље срља низбрдо. Кад буде пала скроз на колена, онда че бити конкретних промена, кад већ свести нема за напредак међу многим властодржцима. :)
Ја сам само покушао укратко предоћити предности Монархије као система владавине државе, много пута раније, али то код нас не игра, у Нашем Народу. Наш народ је још задојен негативном прошлошчу, која им је сервирана деценијама, и испрани мозгови, па неверују својим очима што виде, и што чују. :)

Poslednja izmena:
Једина странка која је конкретно заговарала Монархију, није могла да буде у власти Србије, јер је на њу извршен јак ненормалан притисак свих странака у Србији, као и осталих чиниоца у Србији.
Елиминацијом те странке, и подршком коју је имала та странка према Томиславу Карађорђевићу, Србија је изгубила за дуже време могучност да уведе било коју Монархију, а и да за дужи период нормализује стање у земљи.
Прокоцкала је Србија свој најјачи адут који је имала. :)

Poslednja izmena:
O cemu pricas ti?
Nema tu sta da nekom odgovara. Istorijska je cinjenica da je postojala SFRJ, takva kakvu sam je opisao, i to nije nikakav izgovor.
Cinjenica je neoboriva, da su i Srbi u citavoj svojoj istoriji najbolje ziveli u toj i takvoj drzavi, i da, kako se citav svet razvija, najverovatnije tako vise nikad ziveti nece. Kad kazem dobro ziveli, mislim u svakom pogledu.

slazem se.

i reforma obrazovanja,sudstva....bolja ekonomija....itd.

Ни не знаш Друже Стари колико си у праву,али не хитно,не револуционарно и на пречац,него разумно и великим радом.

Vuče, to je prirodan proces i sasim tim je neizbežan.
Seti se koliko je SPC bila marginalizovana, ali je uvek bila prisutna pa se proces vraćanja veri i Crkvi brže odigrao i odigrava.

Ненси ,наравно да је природни процес враћање себи,као и после сваке тешке и дуге болести,али се убрзава како опорављање напредује, а напредује како се види.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back