Srbija Kraljevina

• Začetnik teme Začetnik teme Parun
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Сасвим је разумљиво што носталгични Југославени, Титоисти и ини Хрвати кипте од мржње према српској династији Карађорђевић.

За мене је то афирмативно. Било би грозно бити поздрављен и подржан од дотичних.

Краљевина Србија, како то лепо звучи.

Сасвим је разумљиво што носталгични Југославени, Титоисти и ини Хрвати кипте од мржње према српској династији Карађорђевић.

За мене је то афирмативно. Било би грозно бити поздрављен и подржан од дотичних.

Краљевина Србија, како то лепо звучи.

turpe est laudari a malis hominibus.

;)

Slažem se.
Ali moderna kraljevina kao npr. Norveška, kneževina kao Monako i sl.
Vladala bi vlada (demohtarski izabrana na izborima)
A Monarh bi primao druge monarhe.
CG je vratila Petrovićima jednu rezidemciju.
Srbija mora da uradi isto, posebno što su vladari, Posebno Kralj Petar
sve to izgradili SOPSTVENIM NOVCEM

Da ne potežemo pitanje Dedinja, gde su danas naslednici
crvenih koji su stigli iz šuma i naselili se tamo iako
zakoniti naslednici imaju tapije na tu imovinu

Sopstvenim novcem? Odakle mu novac? Da nije radio- bio zanatlija, ili poljoprivrednik, ili radnik u nekoj proizvodnji ili usluznoj delatnosti? Ne, nego je svaki plemic, kao i svako iz vladarske klase, kao i svaki kapitalista- najobicniji parazit koji zivi na grbaci radnog naroda.

Фабиане, превише користиш копи-пејст. Западне идеологије примењуј на западњачка друштва. Ми овде имамо другачији причу.

Zapadne ideologije? Iako je to potpuno nebitno, i komunizam i socijalizam su ideologije integralne istoku, glavni komunisticki teoreticar Petar Kropotkin je bio Rus, kao i jedan od glavnih socijalistickih- Viktor Cernov. Takodje su medju najvecim teoreticerima socijalizma Svetozar Markovic i Vasa Pelagic.

A kao sto rekoh, to je potpuno nebitno, jer su ideje univerzalne, svi smo ljudi, svi imamo um, i umom mozemo da prihvatimo ideju bez obzira na to gde je bio um koji ju je prvi put objasnio.

Zapadne ideologije? Iako je to potpuno nebitno, i komunizam i socijalizam su ideologije integralne istoku, glavni komunisticki teoreticar Petar Kropotkin je bio Rus, kao i jedan od glavnih socijalistickih- Viktor Cernov. Takodje su medju najvecim teoreticerima socijalizma Svetozar Markovic i Vasa Pelagic.

A kao sto rekoh, to je potpuno nebitno, jer su ideje univerzalne, svi smo ljudi, svi imamo um, i umom mozemo da prihvatimo ideju bez obzira na to gde je bio um koji ju je prvi put objasnio.

мене више занима то како је идеја левице умрла.

Сви набројани су теоретисали о теорији која своје корене има на Западу, а сви знамо шта Запад преставља и каква су му дела.

Идеје нису универзалне, него су, или у духу врлине, или у духу зла.

Сви набројани су теоретисали о теорији која своје корене има на Западу, а сви знамо шта Запад преставља и каква су му дела.

Идеје нису универзалне, него су, или у духу врлине, или у духу зла.

Znači geografsko porijeklo neke ideje određuje da li je ta ideja u duhu vrline ili u duhu zla dok ideja sama po sebi (njena suština) je nebitna? Zanimljivo...:think:

Marksizam je krivac. Marksizam je anti-levica podmetnuta radnim ljudima koja i dan danas unistava borbu za slobodno i pravedno drustvo.

Идеје нису универзалне
Univerzalne su u smislu da niti su organicene na, niti zavise od nacija i geografije.

него су, или у духу врлине, или у духу зла.
Monarhija, kao i svaka hijerarhija u ljudskoj organizaciji, je zlo.

Poslednja izmena:
Marksizam je krivac. Marksizam je anti-levica podmetnuta radnim ljudima koja i dan danas unistava borbu za slobodno i pravedno drustvo.

погледај Тонија Блера и његове лабуристе (радничку партију) и реци ми по чему се то он разликује од Камерона и конзервативаца.. осим по томе што Блер носи скупље кошуље и ципеле. толико о левици у модерном свету.

Univerzalne su u smislu da niti su organicene na, niti zavise o nacija.

Ти си поменуо нације. Под Западом се подразумева читав скуп народа, друштава...

Monarhija, kao i svaka hijerarhija u ljudskoj organizaciji, je zlo.

Занимљиво. Зашто онда револуције дигнуте за свргавање монархија изазивају милионске жртве и са собом доносе несрећу која вишеструке премашује сво оно негативно за време те исте монархије?

Idiotizam. To nije cak ni plemenski mentalitet, nego mentalitet marve, ti sebe smatras odredjenim i ogranicenim svojim sojem, unizavas se na nivo stoke.

To je tvoj problem, sreca pa ima nas koji smo svesni da smo svi ljudi i da svi posedujemo razum.

погледај Тонија Блера и његове лабуристе (радничку партију) и реци ми по чему се то он разликује од Камерона и конзервативаца.. осим по томе што Блер носи скупље кошуље и ципеле.
To nije levica, to su cisti kapitalisti.

Зашто онда револуције дигнуте за свргавање монархија изазивају милионске жртве и са собом доносе несрећу која вишеструке премашује сво оно негативно за време те исте монархије?
Koje? Francuska? Odnela mnogo manje zivota, nego npr Francuski verski ratovi sto godina ranije. Ruska? Vrlo malo zrtava je bilo u toj (Februarskoj) revoluciji, zrtve je odnela kontra-revolucija u oktobru.

... ту идеју у смислу историјског искуства са друштвима које се налазе на тим географским подручјима.

Znimljiva mi je jedna stvar. Da li ti kao nacionalista misliš da bi društvo u kome bi recimo komunizam kao ekonomski model zavladao moralo da bude isključivo anacionalno?

Znimljiva mi je jedna stvar. Da li ti kao nacionalista misliš da bi društvo u kome bi recimo komunizam kao ekonomski model zavladao moralo da bude isključino anacionalno?

Имајући примере из непосредног окружења (Румунија, Бугарска) мислим да комунизам не мора да искључује национално. Али, сад се поставља питање, да ли је то комунизам или “комунизам“?

Занимљиво. Зашто онда револуције дигнуте за свргавање монархија изазивају милионске жртве и са собом доносе несрећу која вишеструке премашује сво оно негативно за време те исте монархије?

интересантно, у свим тим земљама је успостављен систем са далеко мање слободе него што је био онај који се рушио револуцијом.

Имајући примере из непосредног окружења (Румунија, Бугарска) мислим да комунизам не мора да искључује национално.
To nema veze ni sa socijalizmom, kamoli sa komunizmom, to je bio drzavni kapitalizam.

интересантно, у свим тим земљама је успостављен систем са далеко мање слободе него што је био онај који се рушио револуцијом.
Navedi jedan primer.

To nije levica, to su cisti kapitalisti.

а не, то је данашња левица. само што се теби не свиђа.. ал то ништа не мења ствар.

сети се Јосипа Броза, који је живео и понашао се као римски император. то вам је драги моји- левица на делу.

To nema veze sa mozgom. Etiketa nije sustina. To sto neko sebe podmece kao levicu a ustvari je kapitalista, to se zove propaganda, a to sto ti zelis da verujes lazima, etiketama i propagandi, to je druga prica.

Тотално незнање ако мислиш да је идеја левице умрла!
Идеја левице је у свету у успону. Шта се пре неки дан десило у Француској? Зар ти није запело за око да је социјалиста на челу једне велике државедржаве. Пола Европе има у власти левицу па и наш ДС је на левом крилу (члан Социјалистичке интернационале).
Ти имаш проблем што под левицом непроверено подразумеваш комунизам. Југославија после 1949 г. није била комунистичка држава већ социјалистичка. Тачно је да имала КПЈ, што баш ништа не значи, али је имала и Социјалистички савез.

Poslednja izmena:
Робеспјер, Наполеон, Кромвел, Лењин, Стаљин, Мао, Тито.. треба још?
Od toga je jedino Robespjer bio revolucionar, posto je revolucija korenito menjanje. Ovi ostali nisu menjali sistem, samo su uzeli vlast.
Sto se tice Robespjera, kao sto rekoh- Francuska revolucija je imala visestruko puta manje zrtava nego sto su imali Francuski verski ratovi od stotinak godina pre revolucije.

Шта се пре неки дан десило у Француској?Социјалиста на челу државе.
Nije socijalista.

па и наш ДС је на левом крилу (члан Социјалистичке интернационале)
DS je na levom krilu? Ti si, covece, za Lazu.

]Југославија после 1949 г. није била комунистичка држава већ социјалистичка.
Ne, nego je od '45 bila drzavno kapitalisticka.

Poslednja izmena:
Убио ју је покушај да се спроведе живот.Показало се да су идеје које су организовано спровођене у дело током двадесетог века на разним странама претрпеле пораз,што због природе власти које су спровођене,што због непримењљивости самих идеја.Навео си одличан пример Блера.Није у питању само Марксизам него и остале левичарске теорије.Анархизам је при покушају практичне примене такође доживео потпуни крах и показао се као само утопистичка теорија која нема шансе да се примени на веће заједнице,остала је на нивоу усамљених комуна које заправо паразитирају на телу које су покушали да убију.О социјалдемократији не вреди ни говорити.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back